Šta je novo?

PS3 E3 info...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Originally Posted by Agilni
Pa znaš, ima pokušaja da se tematski slične igre naprave i na konzolama... Ali znaš šta je ispalo od toga?
"Mlati po orku, mlati mlati, iskombinuj dugmiće ovako, sada iskombinuj onako... da da, mlati mlati mlati... e vidi, kaže da mi je mač postao jači! Jeee!!! Hajde jos malo da mlatim mlatim mlatim. E, provali, na ovo dugme bacam magiju! Magija, mlatim, magija, mlatim... e provali, kada guram napred i bacam magiju, baci dva je puta... jupi... e vidi, piše da sam zaradio novo sekirče, e, pa to mi je već u ruci! A gde je staro? Ma nema veze, inventar imaš samo na na pisiju "

Ser_Zile je napisao(la):
bolji opis nisam procitao, svaka cast!!!

To isto se moze primeniti i na oblivion:D odigrajte prvo cele FF7 i FF8 pa dajte sud gde je bolje recimo:prica,dizajn magija,borba itd...i videcete o cemu pricam eto izasao je titan quest demo na pc-ju i odusevio me je postavio sam thread o njemu i jedva cekam full tako da sam i dalje iza toga da se treba igrati na obe platforme pa donositi sud o necemu
neko pomenu i da je gledao bolje mange od MGS4 pa da imas recimo FF advent children koji ce meni recimo uvek biti bolji od zapadnjackih chiken little-ova toy story-ja i ostalih famili, united, some funny nigga' talking funny stuff and dies quick,gay ****** to je ukus covece i ne vredi rasprava mada moje je bilo i bice:
MGS>Splinter cell
FF+NWN+GW(mozda i titan quest upadne ovde)>elder scrolls
Resident Evil+Silent Hil>alone in the dark,hmmmm trebao bih staviti cthuhu i condemned i mozda fear ovde ali su uglavnom fps-ovi koje odigras jednom kazes dobro izgleda i uninstaliras itd...primera ima jos poprilicno samo me stvarno mrzi da ih navodim kao sto ima i primera gde je pc>ps1,2 ali ne i 3 posto jos nije izasao i kad se budem igrao i na njemu i na sledecem(nazalost upgrade-ovanom pc-ju) tada cu se vratiti ovde i napisati nesto novo ili u thread ps3 vs pc

@ivke 76

Ako ću da igram PES, naravno da ću peglati sa Henry-em i Ronaldinhom! Zašto bih uzimao Wigan, Charlton, Lokeren, Mladost Leverkuzen...? Bolje da izađem napolje i peglam fudbal sa uživanjem. Inače, što se PES-a tiče, ja sam bio najveći kritičar sporosti igrača. To je ispravljeno, hvala Bogu!
Napiši mi guide za Tekken, da bih ga shvatio. Mislim, posle odrastanja na MK, koji mi je tada bio do jaja, nikada više ne bih igrao neku tabačinu.

I da znaš, nisam ni sumnjao da si uveren da će igre izgledati kao na trailerima.

A Oblivion... nisi ga se baš ni naigrao, lepo priznaj.

Agilni je napisao(la):
@ivke 76

Ako ću da igram PES, naravno da ću peglati sa Henry-em i Ronaldinhom! Zašto bih uzimao Wigan, Charlton, Lokeren, Mladost Leverkuzen...? Bolje da izađem napolje i peglam fudbal sa uživanjem. Inače, što se PES-a tiče, ja sam bio najveći kritičar sporosti igrača. To je ispravljeno, hvala Bogu!
Napiši mi guide za Tekken, da bih ga shvatio. Mislim, posle odrastanja na MK, koji mi je tada bio do jaja, nikada više ne bih igrao neku tabačinu.

I da znaš, nisam ni sumnjao da si uveren da će igre izgledati kao na trailerima.

A Oblivion... nisi ga se baš ni naigrao, lepo priznaj.

pa uzeces slabije timove gde treba "malo" skila da se pobedi protivnik a ne trcim sa henry-jem/ronaldinhom kroz celu odbranu i golmana a za tekken mozes da dodjes i pogledas kako izgleda recimo tuca izmedju dva iskusna igraca gde prste blokovi,hvatovi iz blokova,blokovi hvatova iz blokova gde ti protivnik udari samar i kaze "chiken" verujem da ti to nisi ni video nego si ga igrao ko MK udri po dugmicima pa ko prvi padne
a oblivion pa igram i oblivion ali sam lepo napisao ranije (jedno par puta) sta vise volim i da je to moj ukus i ne bi trebalo da ima rasprave i zadnji put: igram i pc i ps1,2 i bogami cu 3:D i igracu i elder scrolls 5 kao sto cu igrati tekken 6 i NWN2 i sve sto valja na obe platforme tako da vi svi ili ne kapirate poentu mojih postova ili bas morate ono kao branim svoje a imam samo pc odigro sam ps par puta i mislim da je ****** ili jos gore mislim da je za klince

Kako je krenulo izgeda da ce stvarno pc platforma izgubiti trku sa konzolama.Ali nikad se nezna sta moze sutra da se desi npr 48-core Procesor?http://www.techspot.com/news/20978-azul-launches-48core-processor.html
ili nanotehnoloski proces proizvodnje cipova?
http://domino.research.ibm.com/comm/research.nsf/pages/r.nanotech.html
Ibm vec ima u labaratorijama nano-transistor i slicne stvari
http://news.bbc.co.uk/1/hi/sci/tech/3301025.stm
http://www.vnunet.com/vnunet/news/2150222/boffins-unveil-nanotech-chip
Ko zna u sta ce se pc pretvoriti sutra...

Neko će te ozbiljno shvatiti.

Ima, Diablo u shumi :)

Nego sad odgledah Crysis predstavljanje, i da li je moguce da je opet specijalci+koreanci+vanzemaljci ;) Pa dokle bre ? :)

Poslednja izmena:
Mi igramo ove vanzemaljce itd, a na konzolama sve prsti od realnosti...
Kad smo slepi pored ociju :)

Poslednja izmena:
Tacno tako,evo i ja sam naglasio da se igram i na PC-ju(1,5gb rama i Nv6800),ali brate igram se i na Xbox-u i ps2 i takodje JEDVA CEKAM da se igram na ps3!!!Na PC ju picim WoW,Oblivion pa TFT pa onda malo na konzoli bacim God Of War,Resident Evil 4,Soul Calibur III,Guitar Hero,Gran Turismo,Halo 2..Jesam li ja mozda budala zbog toga?!I ja stvarno neznam u cemu je problem?Jeli problem u par nas sto imamo i PC i konzole?!Sta mi kao nismo normalni ili sta?Bas je razlika u tome sto cemo mi igrati i igre na PC-ju ali cemo bogami igrati i neke igre koje vi necete nikada moci...kao sto rekoh ranije NEKE STVARI,IGRE,FEELING I IDEJE NI DIRECT X15 NECE MOCI DA MI ZAMENI!

ljubomorni su Chavo, ljubomorni :D

chava je napisao(la):
Tacno tako,evo i ja sam naglasio da se igram i na PC-ju(1,5gb rama i Nv6800),ali brate igram se i na Xbox-u i ps2 i takodje JEDVA CEKAM da se igram na ps3!!!Na PC ju picim WoW,Oblivion pa TFT pa onda malo na konzoli bacim God Of War,Resident Evil 4,Soul Calibur III,Guitar Hero,Gran Turismo,Halo 2..Jesam li ja mozda budala zbog toga?!I ja stvarno neznam u cemu je problem?Jeli problem u par nas sto imamo i PC i konzole?!Sta mi kao nismo normalni ili sta?Bas je razlika u tome sto cemo mi igrati i igre na PC-ju ali cemo bogami igrati i neke igre koje vi necete nikada moci...kao sto rekoh ranije NEKE STVARI,IGRE,FEELING I IDEJE NI DIRECT X15 NECE MOCI DA MI ZAMENI!

Pa veeeeeliiiiiikaaaa vecina nas koji su za PC koncept igranja ni ne zeli da proba Guitar Hero...niti God Of War ..... niti Tekken ......

Eventualno Tekken kad dobijem sina ..... Mada, nadam se da nece tako zastraniti :D:D:D ... Pokazace njemu tata sta je pravi challenge, a ne Left+Righ+Action=Combooo! :D:D:D

Naravno da Tekken nije za prosečnog PC igrača. Kako da posveti dane i nedelje učenju udaraca i komboa, kada je lakše da pređe još jednu pucačinu :)

Grand Turismo 1,2 je stvarno bio sjajan,i dan danas ga poteram ponekad u epsx-u,zasto li neportuju nesto slicno na pc(izuzimajuci nfs serijal 200 na sat uuuu ukrivinu 200 na sat.....:D )?

forsaken demon je napisao(la):
Naravno da Tekken nije za prosečnog PC igrača. Kako da posveti dane i nedelje učenju udaraca i komboa, kada je lakše da pređe još jednu pucačinu :)

Učenje komboa? Jako zabavno. Doduše bilo je kada sam imao 10 godina.

.:GoRaNStEin:. je napisao(la):
Pa veeeeeliiiiiikaaaa vecina nas koji su za PC koncept igranja ni ne zeli da proba Guitar Hero...niti God Of War ..... niti Tekken ......

Eventualno Tekken kad dobijem sina ..... Mada, nadam se da nece tako zastraniti :D:D:D ... Pokazace njemu tata sta je pravi challenge, a ne Left+Righ+Action=Combooo! :D:D:D
Pa okey brale!Okey je ako ti tako to gledas..Kazem ti lepo u tome i razlika izmedju mene i tebe!Ti gledas sve iz jedne perspektive,dok sam ja za slobodnoumno igranje..Okey sada posto si izrazio potpunu nezainteresovanost za conlose play,bilo bi lepo da prestanes da trujes ovaj thread..Imate onaj o Microsoftu pa raspali tamo..

AKo ne mislim kao ti , znaci ne mislim dobro? Trebamo li jednoumlje ponovo ?

MGS4 nije realtime, to ce ti reci svako ko se iole razume u 3d animaciju. Sa tolikom kolicinom memorije definitivno PS3 ne moze da izvuce ovakav realtime (kada se uzme u obzir prostor koji ce se obuhvatati tokom igre, efekti, texture, itd.itd.) . Na cemu zasnivas svoju tvrdnju ? Na osnovu techdemoa, gde su se vrteli oko modela glavnog lika? Smesno, zaista smesno.

megatexture tehnologija 90GB teksturu kompresuje i trpa u 4mb vRAM-a, Joca Karamak planira da pocne da "mega texture" sve objekte u igrama komplet. Ne vidim zasto ne bi moglo nesto slicno (losije naravno, Joca je najbolji) da se radi i na PS3 ?

PS. Ode jos jedan topik o PS3... OMG ! You killed kenny ! You bastard !

Poslednja izmena:
Znate sta je smesno..Bas gledam ovih dana..Pa svaki Thread o nekoj PC igri na svim forumima globalno,se pretvorio u neki Tweak forum....najmanje se ustvari prica o igri...Toliko je sve zatrpano nekim monstruoznim grafickim karticama sa isto tako monstruoznom cenom..A opet nista od toga,stalno neko tweak-ovanje,pa i na grafickoj od 400 eura..toliko razbacanih resursa danas..Tuzno je to u sta se ovo trziste pretvorilo.. :( Nekada je na Pc-ju i Amigi i Debeljku bilo dovoljno tako malo a da budes potpuno zadovoljan...Zalim za tim srecnim danima,iskreno..

chava je napisao(la):
Pa okey brale!Okey je ako ti tako to gledas..Kazem ti lepo u tome i razlika izmedju mene i tebe!Ti gledas sve iz jedne perspektive,dok sam ja za slobodnoumno igranje..Okey sada posto si izrazio potpunu nezainteresovanost za conlose play,bilo bi lepo da prestanes da trujes ovaj thread..Imate onaj o Microsoftu pa raspali tamo..

Kao i obicno opet si nesposoban da bilo sta skapiras ........

A ti ako si za jednoumlje.... Sloba je u zemlji :D:D:D:D Vratio se iz inostranstva :D:D:D:D

gx-x je napisao(la):
megatexture tehnologija 90GB teksturu kompresuje i trpa u 4mb vRAM-a, Joca Karamak planira da pocne da "mega texture" sve objekte u igrama komplet. Ne vidim zasto ne bi moglo nesto slicno (losije naravno, Joca je najbolji) da se radi i na PS3 ?

PS. Ode jos jedan topik o PS3... OMG ! You killed kenny ! You bastard !

Mislim da poenta megatexture tehnologije nije to sto navodis, vec iluzija da nema kraja terenu, sto podrazumeva algoritam za, ajde da kazemo, "razvlacenje" textura ..... Nesto slicno sto koriste endzini za simulacije letenja, ako se ne varam....

Jao ljudi video sam prvi trailer za Final Fantasy XIII koji se radi za PS3. Kukuuu...

Poslednja izmena:
Ljudi trk na www.gametrailers.com i skinite trailer za EIGHT DAYS..Ima i gameplay..Igra bas lepo pokazuje koliki ce potencijal PS3 imati...Izgleda perverzno..Animacija likova,teksture,fizika..Nevidjeno..

ne, poenta megatextura je bas ono sto sam i napisao, varas se.

link: http://www.gamerwithin.com/?view=article&article=1319&cat=2

a evo ga Joca (kralj) pominje i konzole (u kontekstu mega textures tehnologije/ideje)

Q11: Did you create the MegaTexture technology with PC hardware in mind? Or were you also planning for next gen consoles when you started coming up with it?

Answer: It was done on the PC. But we know that next-gen consoles are essentially PC graphics renderers?

Q12: Would the consoles having less memory than a PC pose a problem for the MegaTexture? Or is something that you guys have already started to work around?

Answer: If anything, it works out better for the next-generation consoles, because on the PC you could often get away with not doing texture management if you were targeting fairly high end, while on the consoles, you’ve always had to do it. And especially my newer paged virtual texturing which applies to everything instead of just terrain, allows you to have a uniform management of all texture resources there, as well as allowing infinitely sized texture dimensions. So this is actually working out very nicely on the Xbox 360.

Poslednja izmena:
Kao i obicno opet si nesposoban da bilo sta skapiras ........

A ti ako si za jednoumlje.... Sloba je u zemlji :D:D:D:D Vratio se iz inostranstva :D:D:D:D
………………………………..__…………………………………………
………………………..,-~*’`¯lllllll`*~,……………………………………
…………………..,-~*`lllllllllllllllllllllllllll¯`*-,………………………………
………………,-~*llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll*-,…………………………….
……………,-*llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll.\……………………………
………….;*`lllllllllllllllllllllllllll,-~*~-,llllllllllllllllllll\…………………………..
…………..\lllllllllllllllllllllllllll/………\;;;;llllllllllll,-`~-,………………………
…………...\lllllllllllllllllllll,-*………..`~-~-,…(.(¯`*,`,……………………..
…………….\llllllllllll,-~*…………………)_-\..*`*;..)…………………….
……………..\,-*`¯,*`)…………,-~*`~.………….../……………………..
……………...|/.../…/~,…...-~*,-~*`;……………./.\……………………..
……………../.../…/…/..,-,..*~,.`*~*…………….*...\……………………
…………….|.../…/…/.*`...\...……………………)….)¯`~,……………...
…………….|./…/…./…….)……,.)`*~-,……….../….|..)…`~-,………….
……………/./.../…,*`-,…..`-,…*`….,---…...\…./…../..|……...¯```*~-,,,,
…………...(……….)`*~-,….`*`.,-~*.,-*……|…/.…/…/…………\……..
…………….*-,…….`*-,...`~,..``.,,,-*……….|.,*...,*…|…………..\……..
……………….*,………`-,…)-,…………..,-*`...,-*….(`-,…………\…….
……................f`-,………`-,/…*-,___,,-~*….,-*……|…`-,……….\……..

chava je napisao(la):
Ljudi trk na www.gametrailers.com i skinite trailer za EIGHT DAYS..Ima i gameplay..Igra bas lepo pokazuje koliki ce potencijal PS3 imati...Izgleda perverzno..Animacija likova,teksture,fizika..Nevidjeno..
ne vidim nigde EIGHT DAYS trailer... jel to ono u pustinji sto malo gledas animaciju pa malo igrash/pucas - nesto kao Dragons Lair :d

gx-x je napisao(la):
ne, poenta megatextura je bas ono sto sam i napisao, varas se.

link: http://www.gamerwithin.com/?view=article&article=1319&cat=2

a evo ga Joca (kralj) pominje i konzole (u kontekstu mega textures tehnologije/ideje)

Q11: Did you create the MegaTexture technology with PC hardware in mind? Or were you also planning for next gen consoles when you started coming up with it?

Answer: It was done on the PC. But we know that next-gen consoles are essentially PC graphics renderers?

Q12: Would the consoles having less memory than a PC pose a problem for the MegaTexture? Or is something that you guys have already started to work around?

Answer: If anything, it works out better for the next-generation consoles, because on the PC you could often get away with not doing texture management if you were targeting fairly high end, while on the consoles, you’ve always had to do it. And especially my newer paged virtual texturing which applies to everything instead of just terrain, allows you to have a uniform management of all texture resources there, as well as allowing infinitely sized texture dimensions. So this is actually working out very nicely on the Xbox 360.

K, my fault :wall: :)

Poslednja izmena:
chava je napisao(la):
Znate sta je smesno..Bas gledam ovih dana..Pa svaki Thread o nekoj PC igri na svim forumima globalno,se pretvorio u neki Tweak forum...

Alo druže, na Benchmarku si, hardware community, šta je čudno? Znam mnogo ljudi koji su sa Titaniumima igrali FEAR i slične naslove, pa čak i Oblivion. Sigurno ne zbog grafike! Pogledaj malo, prosečne mašine ljudi sa foruma su ipak malko iznad proseka, pa nije čudno što se izvlači maksimum na ovakav način. Zašto da ne? I meni su poslužili tweakovi za Oblivion, a posle toga sam uživao i još uvek uživam u igri.

kovacm je napisao(la):
ne vidim nigde EIGHT DAYS trailer... jel to ono u pustinji sto malo gledas animaciju pa malo igrash/pucas - nesto kao Dragons Lair :d
Ej nesto me net trenutno zeza,pa nemogu da potrazim...Pokusaj na Gamespot-u ako tamo nema vise..DA desava se u pustinji.Ukombinovali su gameplay sa cut-scene-novima u engine-u..Bas lepo izgleda...Brr...

chava je napisao(la):

Gde vidis gameplay? To sto su nalepili kursor znaci da je gameplay??? Obrati malo paznju na pokrete!!!! Niko tu nista ne nisani niti puca!!! Sve je montaza!

Koliko godina imas ti? 10?

Agilni je napisao(la):
Alo druže, na Benchmarku si, hardware community, šta je čudno? Znam mnogo ljudi koji su sa Titaniumima igrali FEAR i slične naslove, pa čak i Oblivion. Sigurno ne zbog grafike! Pogledaj malo, prosečne mašine ljudi sa foruma su ipak malko iznad proseka, pa nije čudno što se izvlači maksimum na ovakav način. Zašto da ne? I meni su poslužili tweakovi za Oblivion, a posle toga sam uživao i još uvek uživam u igri.
Okey,nisam to lepo srocio :D.Nemam ja nista protiv tweak-ovanja..Super je to.I ja sam tweakovao Oblivion.Dokle vise da dajemo za hardwer..Sto kaze Kuzma iz Sveta kompjutera :"Simpaticna hobi-avantura i caroban svet PC entuzijasta lagano pocinje da podseca na Ekstremni sport..".Zeleo sam da kazem kako mi je krivo sto danas toliko novca treba za hardver,koji nije nimalo iskoriscen...Zao mi je zbog toga..A sto se tice foruma,nisam mislio samo na Benchmark forum..ne svim forumina za PC igre je tako..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno