Šta je novo?

PS3 E3 info...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Agr3ssor je napisao(la):
@ filipenko

ja tebe uopste ne shvatam, lecis neke komplekse iz detinjstva? posto si vec poceo da vredjas sa tvojim postovim molim da se malo ostali moderatori aktiviraju i da se prestane sa ovim, ponavljam ako te ne zanima onda zaobidji temu, mislis da mi sto ocekujemo sony3 u kucama nemamo PC? mislim od gemboya, sege, ps1, ps2 pa sve nadalje sam proveo dosta vremena i mogu ti samo reci da jako preterujes i da ocigledno nisi dovoljno upucen u sve to

Znaš, ima onih koji su išli drugačijim putem Spectrum, C-64, Amiga, PC... Osim toga, ako si čuo za prve dve navedene stvari, znaćeš koliki je moj staž recimo (mada ima ovde i onih koji se duže igraju), pa se nikako ne slažem sa tobom.

Nemam ništa protiv PS3, drago mi je uvek kada se pojavljuje nešto novo. Rasprava je počela nakon smešnih komentara o PC igrama, a definitivno je da ovde ima igrača različitih profila, bez ikakvog vređanja.

A da je filipenko neupućen... samo čekam odgovor... :d

Konzole i PC prosto ne mogu da se porede, to je opste poznata stvar. PC gejmeri su mnogo zahtevniji od gejmera na konzolama, cak je izuzetno jasno da je trziste konzola ustvari doba od 3 pa do 20 godina. Sa PC-jem je nesto sasvim drugo.
Ilustracije radi dajem vam linkove TOP igara i za PS2 i za PC...primeticete da je top lista za PS2 ustvari arkada za arkadom. Mislim da je gubljenje vremena razglabati o ovoj temi.

PS2 Top lista igara :

http://www.worthdownloading.com/getfile.php?gid=1506&id=7456&lid=9

PC Top lista igara :

http://pc.ign.com/articles/082/082403p1.html

Zato predlazem da se vratimo na temu, a to je PS3..... I dalje tvrdim, nista spektakularno, naprotiv, razocarali su. Kasne godinu dana u odnosu na glavnog konkurenta, a obecavali su kule i gradove :)

Agr3ssor je napisao(la):
@ filipenko

ja tebe uopste ne shvatam, lecis neke komplekse iz detinjstva? posto si vec poceo da vredjas sa tvojim postovim molim da se malo ostali moderatori aktiviraju i da se prestane sa ovim, ponavljam ako te ne zanima onda zaobidji temu, mislis da mi sto ocekujemo sony3 u kucama nemamo PC? mislim od gemboya, sege, ps1, ps2 pa sve nadalje sam proveo dosta vremena i mogu ti samo reci da jako preterujes i da ocigledno nisi dovoljno upucen u sve to
Nađi mi gde ja to bilo koga vređam, osim ako ti nisi HDMI priključak $ony PS3 konzole lično. Ako jesi, ja ti se izvinjavam, ali bi trebalo da ganjaš čelnike $onyja što su te izostavili sa 500€ varijante, a ne mene. Ti kritiku pojedinih igara, čak ne ni kritiku već jednostavno izlaganje zašto se meni konkretno određeni žanrovi ne dopadaju shvataš kao atak na svoju ličnost? Pa tvoja "lecis neke komplekse iz detinjstva?" fraza vređa 1000 puta više od bilo čega drugog. Osim ako ne lečiš svoje komplekse iz detinjstva, u tom slučaju te mogu razumeti...:)

driver je napisao(la):
Pa kapiram, tebe interesuje death, hell, kill, blood, melodic metal, a mene ne, ok
Ne, nego mene zanima dobra priča, fps sa odličnom fizikom i dobrom grafikom, dobar multiplej, strategija u kojoj ima dosta mikromenadžmenta i koja je zanimljiva, RPG sa odličnom pričom u kome ću ja da gradim karaktera kako ja to želim, a ne da dobijam nove kombo udarce sa svakin nivoom, vožnje sa realnim fizičkim modelom, igre u kojima ima da se misli...tebe to ne zanima, i sve je ok :)

Pazi, dok sam bio klinac ja sam se isto oduševljavao svim i svačim, sada kad sam omatorio i nemam više vremena za takve stvari ja to što se karakteriš kao odsustvo revolucionarnih izmena shvatam čak kao prednost a ne manu. Ko će se sad navikavati na neki novi kontrolni sistem, ko će da pamti zilion dugmića čemu služe, prosto više mi odgovaraju blagi evolutivni koraci u gejmpleju nego neki pokušaji radikalnih zaokreta koji, u najvećem broju slučajeva, ne prođu baš slavno.

driver je napisao(la):
Odlično, taman da mi pojasniš par stvari :)
Što se tiče veze - hoće li Sony posedovati neki svoj interni modem (što kapiram da jednostavno neće) ili će svoju vezu ostvarivati putem eksterne veze (npr. adsl modemom ili ruterom) što je logično? Ako je ovo drugo u pitanju onda kapiram da je ovaj Online loše rešenje (makar za naše tržište) jer koliko shvatam on ti non-stop komunicira sa uređajem čak i kad nisi u igri, stalno pumpajući status, kako oni navode, "da bi igrač mogao samo u par klikova da dođe u virtuelni svet što pre" :) (jes vala *******o kliknuti na shortcut na desktopu u aktuelnoj generaciji "neinovativnih" sistema :d )

@Drajver:

sta to ima "dobro" u kill zone-u sem grafike ? Sta si ti to video ajde reci molim te. Ima skriptovanih trenutaka koji su do 00 odradjeni i to stoji, ali nije to jedini FPS gde toga ima, a takodje ne bi ti u trejleru prikazali deo igre u kome smao ides i pucas, naravno da su uzeli najbolje. Nemoj me pogresno shvatiti, ne kazem da je KZ los, daleko bilo, samo sam misljenja da ni u jednom FPS-u (znaci ne mesavini zanrova vec cistom FPS-u) imas nacin izvodjenja, pricu i grafiku. Nema tu nista cetvrto (grafika stvara atmosferu u kombinaciji sa zvukom), naravno ako mislis na dobru pricu onda si tako trebao napisati, a ja sve ovo nisam morao ni postovati :d

@Agilni

vidim nisi shvatio poentu, mislis da se nisam igrao i na tim platformama sto si naveo? pa uz amigu sam proveo sate i sate igrajuci igre flashback, history line, bomberman.... i jos mnogo extra igara, ono o cemu govorim je kako se drugi trpaju i pametuju o necemu sto nemaju niti ce imati, a sve znaju o njima....+ pljuju po istima, nazivaju nas "klincima", pa nismo mi krivi sto volimo razlicite stvari (mogu slobodno da reci nismo ograniceni samo na jednu vrstu igara i vrste platforme na kojoj se igramo), a neko na samo jednu i brani je kao da ju je on napravio

nikome ne pametujem sto igra neki tip igre, ako se njemu svidja i pronasao se u tome super ali ako neko voli i platforme, voznje, fps igre, fudbal.. on je po nekome lud, klinac... itd ne vredi vise da pisem samo se nerviram

ali to je render, to nije igra, svakako je dobro uradjeno uzivao sam gledajuci.

Agilni je napisao(la):
Pa znaš, ima pokušaja da se tematski slične igre naprave i na konzolama... Ali znaš šta je ispalo od toga?
"Mlati po orku, mlati mlati, iskombinuj dugmiće ovako, sada iskombinuj onako... da da, mlati mlati mlati... e vidi, kaže da mi je mač postao jači! Jeee!!! Hajde jos malo da mlatim mlatim mlatim. E, provali, na ovo dugme bacam magiju! Magija, mlatim, magija, mlatim... e provali, kada guram napred i bacam magiju, baci dva je puta... jupi... e vidi, piše da sam zaradio novo sekirče, e, pa to mi je već u ruci! A gde je staro? Ma nema veze, inventar imaš samo na na pisiju ;) "
bolji opis nisam procitao, svaka cast!!!

E da majku mu, stvarno sam rekao šta sam hteo da kažem :D

Poenta je u tome da i igre koje se žanrovski isto deklarišu, mnooogooo razlikuju na konzolama u odnosu na PC. Da ne ponavljam zašto je to tako, opet će se neko naći uvređenim.

Nego, tema je, još uvek neviđeni, PS3, pa je valjda dosta sa ovim poređenjima. Odnosno, držimo se, odnosno, izvolite, držite se teme.

Poslednja izmena:
pFFF.... A PS2? BRZO PRITISNI LEVO+DESNO+GORE+DOLE+ACTION I TO 3X TAKO, I ONDA IDE MORTALITY FATALITY, COMBO, MUMBO, JUMBO ... a JAPANCI, I NJIMA slicni vriste od srece :D Pa onda pokupi 3 zlatnika i otkljucace se novi combo, pokupi 6 cvetica, preskoci tri klanca, otvori 7 teskih gvozdenih vrata, dolazi boss na kraju nivoa u fazonu space invaders, i ako ga pobedis, dobijas jetpack, sto je apsolutno awesome, yeaaaah :D:D:D

Budalastine.... A tek ovaj cinematic MGS4 ... dosao je neki sajber kurajber na kraju i pomlatio katanom sve sto je tehnoloska evolucija stvorila ....

Pa Splinter Cell je ultra ultra realan za ovo mange tange frange izivljavanje ....

A od realtime prikaza i gameplaya ni traga ni glasa.... Pre mi se cini da se pravi animirani film MGS4 a ne igra :D

Zivi bili pa videli :D

Goranstein, jer te neko tera da igras ono sto ti se ne svidja

Vrh si dostigao kada si opleo i po MGS-u ... ehej, pa bar je to igra kojoj su kapu skidali i oni koji (poput tebe) nisu nikada voleli/shvatali igre na konzolama .

igre na konzoli mozes da volis/ne volis... nikako da ih shvatas/ne shvatas kako si ti pomenuo [:D]

neo geo je napisao(la):
Goranstein, jer te neko tera da igras ono sto ti se ne svidja

Vrh si dostigao kada si opleo i po MGS-u ... ehej, pa bar je to igra kojoj su kapu skidali i oni koji (poput tebe) nisu nikada voleli/shvatali igre na konzolama .

Pricao sam o traileru za MGS4 ..... ne znam ko je jos tom delu skidao kapu jer ga niko jos nije mogao ni igrati ... PRethodne delove nisam ni pominjao (mada mi se ni oni ne svidjaju)

I jos nesto .... Ne kaze se, odnosno ne pita se "jer te neko tera", vec "jel' te neko tera", mada ni to nije ispravno, vec "da li te neko tera", ili "tera li te neko"

"jer" je sinonim za "zato što", nikako nije upitnog znacenja :D:D:D:D

BYE :D

.:GoRaNStEin:. je napisao(la):
pFFF.... A PS2? BRZO PRITISNI LEVO+DESNO+GORE+DOLE+ACTION I TO 3X TAKO, I ONDA IDE MORTALITY FATALITY, COMBO, MUMBO, JUMBO ... a JAPANCI, I NJIMA slicni vriste od srece :D Pa onda pokupi 3 zlatnika i otkljucace se novi combo, pokupi 6 cvetica, preskoci tri klanca, otvori 7 teskih gvozdenih vrata, dolazi boss na kraju nivoa u fazonu space invaders, i ako ga pobedis, dobijas jetpack, sto je apsolutno awesome, yeaaaah :D:D:D

Budalastine.... A tek ovaj cinematic MGS4 ... dosao je neki sajber kurajber na kraju i pomlatio katanom sve sto je tehnoloska evolucija stvorila ....

Pa Splinter Cell je ultra ultra realan za ovo mange tange frange izivljavanje ....

A od realtime prikaza i gameplaya ni traga ni glasa.... Pre mi se cini da se pravi animirani film MGS4 a ne igra :D

Zivi bili pa videli :D
Joj majkoooooooooooo!!!!:wall: Kakvih ovde DEMENTA ima......Pa da si ikada igrao MGS znao bi da je to Cut-Scene u engine-u...Mene je stvarno sramota kada citam tvoje postove!Nasao si da blatis Meta Gear..Majko moja..Ja nemam vise komentara!Ponasas se ko neki tamo retard...Nemas ti pojma sine..Samo se ti drzi Grawa!Covece rekao sam ti ja te neshvatam uopste kao ozbiljnog gamera i coveka za diskusiju..Svakim postom potvrdjujes ovu moju tvrdnju sve vise!Ponasas se kao neki debeli retardirani americni klinac koji je nabio svoje debelo dupe u fotelju i odatle siri svoju visoko-dementsku inteligenciju...Moderatori stvarno treba da urade nesto povodom ovog topic-a!Ovo vise nema smisla!Neki postovi su BLACENJE...

Poslednja izmena:
chava je napisao(la):
Joj majkoooooooooooo!!!!:wall: Kakvih ovde budala ima......Pa da si ikada igrao MGS znao bi da je to Cut-Scene u engine-u...Mene je stvarno sramota kada citam tvoje postove!Nasao si da blatis Meta Gear..Majko moja..Ja nemam vise komentara!Ponasas se ko neki tamo retard...Nemas ti pojma sine..Samo se ti drzi Grawa....Moderatori stvarno treba da urade nesto povodom ovog topic-a!Ovo vise nema smisla!

Gledaj, ako ti svoju teoriju temeljis na osnovu cinematica iz prethodnih delova, to ne znaci da ce tako biti ubuduce. Sto se tice MGS4, gameplaya do sada nigde nije bilo i tacka. Ovo sto je prikazano definitivno nije realtime i tacka, to samo navicina ne moze da primeti.

I ponavljam jos jednom, ne blatim MGS serijal, samo sam rekao da se meni nije svideo, i tacka.... Citaj sa razumevanjem, i ne pricaj napamet. A to da li sam budala ili ne, o tome ti stvarno ne mozes da sudis, jer si apsolutno u deficitu sto se inteligencije tice. To pokazujes i svojim recnikom. Neinteligentan covek u nedostatku argumenata pocinje da vredja, sto si upravo i pokazao.
Svaku moju tvrdnju potkrepio sam ili screenshotovima, ili misljenjem i nekih drugih ljudi sirom sveta. A sta si ti uradio? Nazvao me budalom?? To samo o tebi govori :D

Vratimo se na temu, i ignorisimo paore :D

Goranshtajne, ako vec nisi u toku, prestani da zagadjujesh thread. MGS4 je dokazan realtime josh pre godinu dana, a potpuno isto se desilo i sa MGS2 trailerom pre 6 godina, ljudi nisu verovali da je to moguce, a igra je bila na kraju bolja od trailera i dan danas izgleda neverovatno realno.

Ako vec ovo ne pratish, i pojma nemash nishta o konzolama, koji djavo radish ovde ? Od sada, svaki tvoj post kao shto su ovi iznad, brishem.

driver je napisao(la):
Goranshtajne, ako vec nisi u toku, prestani da zagadjujesh thread. MGS4 je dokazan realtime josh pre godinu dana, a potpuno isto se desilo i sa MGS2 trailerom pre 6 godina, ljudi nisu verovali da je to moguce, a igra je bila na kraju bolja od trailera i dan danas izgleda neverovatno realno.

Ako vec ovo ne pratish, i pojma nemash nishta o konzolama, koji djavo radish ovde ? Od sada, svaki tvoj post kao shto su ovi iznad, brishem.

AKo ne mislim kao ti , znaci ne mislim dobro? Trebamo li jednoumlje ponovo ?

MGS4 nije realtime, to ce ti reci svako ko se iole razume u 3d animaciju. Sa tolikom kolicinom memorije definitivno PS3 ne moze da izvuce ovakav realtime (kada se uzme u obzir prostor koji ce se obuhvatati tokom igre, efekti, texture, itd.itd.) . Na cemu zasnivas svoju tvrdnju ? Na osnovu techdemoa, gde su se vrteli oko modela glavnog lika? Smesno, zaista smesno.

A dali te neko tera (ili kako god to treba da kazem) da gledas trailer za igru o kojoj unapred imas lose misljenje i negativan stav, pre svega zato sto pripada platformi koju prezires!

Nije te mrzelo da skines 100 MB samo da bi potvdio svoje premise?

Drugo, igre bilo koje vrste mozes da shvatas/ne shvatas !!! Ko to ne shvata, dzaba je dalje da diskutuje.

neo geo je napisao(la):
A dali te neko tera (ili kako god to treba da kazem) da gledas trailer za igru o kojoj unapred imas lose misljenje i negativan stav, pre svega zato sto pripada platformi koju prezires!

Nije te mrzelo da skines 100 MB samo da bi potvdio svoje premise?

Drugo, igre bilo koje vrste mozes da shvatas/ne shvatas !!! Ko to ne shvata, dzaba je dalje da diskutuje.

Ko je i gde rekao da prezirem PS3 kao platformu? Samo sam izneo misljenje kako PS3 nece pruziti ni izbliza grafiku koju su obecavali.

A to oko shvatanja igara stvarno ne razumem.

BTW, nemam lose misljenje o MGS4 ... Prethodni delovi mi se nisu svideli, pre svega zbog izvodjenja....

.:GoRaNStEin:. je napisao(la):
Ko je i gde rekao da prezirem PS3 kao platformu? Samo sam izneo misljenje kako PS3 nece pruziti ni izbliza grafiku koju su obecavali.

A to oko shvatanja igara stvarno ne razumem.

BTW, nemam lose misljenje o MGS4 ... Prethodni delovi mi se nisu svideli, pre svega zbog izvodjenja....
Mozda nece u prvih 6 meseci ili godinu dana iskoristiti maximum kapacitet(ustvari ne mozda vec sigurno takav je slucaj bio i sa PS2)ali za 2-3 godine ce koristiti full kapacitet snage i onda ces videti graficke mogucnosti konzole...kad se setim prve igre koju sam igrao na PS2...hm...ICO da da tako se zvala i MGS2 napredak se itekako uochio u grafici a razlika izlaska obe igre je oko 2 godine(milsim nisam siguran ali oko 2 godine)tako da...ce u prvih godinu dana koristiti oko 30% snage same konzole.

Rajke je napisao(la):
Mozda nece u prvih 6 meseci ili godinu dana iskoristiti maximum kapacitet(ustvari ne mozda vec sigurno takav je slucaj bio i sa PS2)ali za 2-3 godine ce koristiti full kapacitet snage i onda ces videti graficke mogucnosti konzole...kad se setim prve igre koju sam igrao na PS2...hm...ICO da da tako se zvala i MGS2 napredak se itekako uochio u grafici a razlika izlaska obe igre je oko 2 godine(milsim nisam siguran ali oko 2 godine)tako da...ce u prvih godinu dana koristiti oko 30% snage same konzole.

Ne znam odakle samo cupate te informacije??? Gde i kad je receno da ce u prvih godinu dana koristiti samo 30% snage same konzole??? Kao da se igramo gluvih telefona.... Sutra ce vec biti da igre same od sebe rade na PS3, da se uopste ni ne koristi potencijal hardvera u konzoli!!!!

Nije mi jasno kako vas sve zajedno SONY ne pokupi pa da im pomognete oko izrade PS3...

Ako moze malo ozbiljnosti, bio bih vrlo zahvalan......

Poslednja izmena:
Nije receno ni za PS2 pa je tako bilo...pitaj Driver-a:D

Poslednja izmena:
Rajke je napisao(la):
Nije receno ni za PS2 pa je tako bilo...pitaj Driver-a:D

Gle, definitivno si u pravu da ce igre izgledati sve bolje i bolje kako vreme bude prolazilo, ali si preterao sa procentom, to je definitivno.

Developeri igre GEARS OF WAR rekli su da ce igra koristiti 80% snage X360, sto je prihvatljivo, kako je moguce da je PS3 uvek u nekom extra polozaju? :D

Ova zemlja je kao stvorena za stvaranje mitova i legendi.

I najtuznije je to sto u svemu funkcionisemo kao navijaci Partizana i Zvezde.

I jedni i drugi misle da su najbolji :D

A losi su da losiji ne mogu biti... Tako je i sa X360 i PS3 ... Misle da su najbolji....

A istina je tamo negde .... Pitajte PC :D

gledao sam i bolje mange od MetalGearSolid4_trailer_E3-2006.wmv ;)

Agilni je napisao(la):
@kovacm
Rekao je da su bile revolucije, a ne SHOCK. A i pored toga, uspeo je da se seti samo dve revolucije :d
Mislim, za jednnu tabačinu (koju sam, iskreno igrao i voleo, ali kao klinac) reći da je revolucija... svašta.

PS3 me ne interesuje dok se ne pojavi (a sumnjam da će i tada biti zanimljiv), kao ni ovaj thread pun gluposti, na koje sam se, naivan, osvrnuo.

Pozdrav!

ta ista "klinacka igra" u 5-om nastavku ima poteza vise nego oblivion magija vas je problem sto ste "klinacki igrali" i verovatno uzimali najvece likove na ekranu za biranje likova ko likovi u threadu o pes 5-ci kao henry trci 3 sekunde pola terena pa je los fudbal a igraju "klinacki" ti uzmi henry-ja ja ronaldinha i kao igramo uzmite wigan i charlton pa onda sudite problem je sto vi niste posvetili paznje (duze igrali) konzolu pa onda odmah pljujete meni ce uvek biti bolje da igram sa nekim tekken cuku vremena pa cuku vremena winning eleven nego da cekam u herojima recimo protivnika pola sata da odigra potez da se razumemo i da ponovim 100-ti put igram se i na pc-ju (i to ne na 9550+512ram pc-ju) i na ps1,2 a bogami cu i na 3:D i recimo na guild wars i NWN sam navucen do j***a i sve sto je pomenuto/valja na pc-ju sam igrao tako da ja branim igre uopsteno a ne pojedinu platformu i mnogo sam srecan sto cu imati obe platforme i dalje (ah gde je taj novembar:wall: ) i da ponovim jos jednom sto se tice ps3 siguran sam da ce igre tako i izgledati kakve se sada prikazuju pozdrav svima uzivajte i igrajte se
p.s.izvinjenje filipenku za pominjanje obliviona u mozda malo losem kontekstu:d

ivke76 je napisao(la):
ta ista "klinacka igra" u 5-om nastavku ima poteza vise nego oblivion magija vas je problem sto ste "klinacki igrali" i verovatno uzimali najvece likove na ekranu za biranje likova ko likovi u threadu o pes 5-ci kao henry trci 3 sekunde pola terena pa je los fudbal a igraju "klinacki" ti uzmi henry-ja ja ronaldinha i kao igramo uzmite wigan i charlton pa onda sudite problem je sto vi niste posvetili paznje (duze igrali) konzolu pa onda odmah pljujete meni ce uvek biti bolje da igram sa nekim tekken cuku vremena pa cuku vremena winning eleven nego da cekam u herojima recimo protivnika pola sata da odigra potez da se razumemo i da ponovim 100-ti put igram se i na pc-ju (i to ne na 9550+512ram pc-ju) i na ps1,2 a bogami cu i na 3:D i recimo na guild wars i NWN sam navucen do j***a i sve sto je pomenuto/valja na pc-ju sam igrao tako da ja branim igre uopsteno a ne pojedinu platformu i mnogo sam srecan sto cu imati obe platforme i dalje (ah gde je taj novembar:wall: ) i da ponovim jos jednom sto se tice ps3 siguran sam da ce igre tako i izgledati kakve se sada prikazuju pozdrav svima uzivajte i igrajte se
p.s.izvinjenje filipenku za pominjanje obliviona u mozda malo losem kontekstu:d

Naravno da ce igre na pS3 izgledati onako kako su predstavljene, ali samo one kod kojih smo videli gameplay ....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno