Šta je novo?

PS3 dosadasnje dobre ekskluzive

djapens

Slavan
Učlanjen(a)
28.04.2008
Poena
319
Zanima me misljenje iskusnijih vlasnika PS3.Interesuje me koje su PS3 ekskluzivne igre (ili mozda dobre multiplatform igre) dobre i koje vredi igrati.Posto trenutno imam samo GTA IV kojeg ne menjam, zelim ovih dana da kupim jednu ili dve igre tipa Uncharted ili MGS4 ili GT5P pa da onda razmenom odigram neke druge dobre.Koje ekskluzive nas ocekuju u ovoj i sledecoj godini?Hvala ;)

Po meni ovim redom:

1. MGS4
2. Uncharted
3. GT5
4. Everybody's Golf

Nije exkl. ali najbolja igra online COD4.

(Evo ovo je sto ja imam to su mi ujedno i najbolje igre za PS3, mada mozda se tebi nece sve svideti.)

Poslednja izmena:
1.Uncharted
2.GT5
3.MGS4
4.R&C Future:ToD
5.GTA IV
6.UT3
7.Folklore
8.CoD4
9.Resistance
10.Motorstorm
11.DMC4
12.Burnout: Paradise
13.ES IV:Oblivion
itd. itd.

Ako gledaš ekskluzive nema ih puno. Možda par komada, do 5 najviše. Iz liste malogmrava ja bi izbacio zadnju i dodao Ratchet & Clank.

Uncharted, Ratchet and Clank: Tools of destruction, Folklore, MGS 4.... To su recimo igre koje se najvise preporucuju i koje su izasle do sad za PS3, a sta nas ocekuje od PS3 ekskluziva (navescu neke koje mene interesuju, propusticu verovatno po koju):

Little Big Planet (Q4 2008)
Ressistance 2 (Q4 2008)
Motorstorm 2 (Q4 2008)
Wipeout HD (Q4 2008)
Killzone 2 (Q1 2009)
Tekken 6 (Q1 2009)
God of War 3 (verovatno u 2009 :) )
Uncharted 2 (isto)
Infamous (Q4 2008, ili Q1 2009)
Heavy Rain (2009, verovatno)

Takodje bice i odlicnih multiplatform igara, mene interesuju:

NBA 2K9 (Q4 2008)
PES 2009 (Q4 2008)
Soul Calibur IV (Q4 2008)
Dead Space (Q4 2008)
Mirror's Edge (Q4 2008)
Sonic Unleashed (Q4 2008, nisam siguran trenutno)
Resident Evil 5 (Q1 2009)

Ima tu jos, ne mogu trenutno da se setim, a ove "Q" oznake ne mislim na fiskalnu godinu, nego bas na period godine, dakle Q4 2008, to je zadnja cetvrtina 2008-e....

Poslednja izmena:
Jedine validne ekskluzive na koje vredi potrošiti pare su MGS4 i GT5 prologue, ostatak su sve neke boranija-igre:D

Ima tu još zanimljivih stvari Motorstorm, Uncharted i slično, ali sve je to staro ili je kratko pa se prelazi za par dana a uskoro će dosta takvih igara da se pojavi u platinum izdanju i koštaće u pola cene. MGS4 je trenutno najbolja igra-ekskluziva i još može da se igra online, mada ni on nije ništa posebno što se tiče dužine igranja, može da se pređe za 5 sati ali kad ga jednom završiš sigurno ćeš imati razloga da ga pređeš još nekoliko puta.

Od multiplatform naslova su dobri GTA4 i COD4 za online, ostalo bolje da se zaobiđe...

Ne bih se složio. Sony ekskluzive su većinom stvarno dobre igre. E sad nisu baš sve remek dela ali su dobre igre. Ono što se meni sviđa jeste da ima dosta igara koje donose nešto novo: LAIR, Folklore, Uncharted, Ratchet & Clank... Gran Turismo je fantastična igra, MGS4 jako dobra. Doduše priča nije baš moj fah ali igra kao igra je jako dobra.

Jedine validne ekskluzive na koje vredi potrošiti pare su MGS4 i GT5 prologue, ostatak su sve neke boranija-igre:D

Ima tu još zanimljivih stvari Motorstorm, Uncharted i slično, ali sve je to staro ili je kratko pa se prelazi za par dana a uskoro će dosta takvih igara da se pojavi u platinum izdanju i koštaće u pola cene. MGS4 je trenutno najbolja igra-ekskluziva i još može da se igra online, mada ni on nije ništa posebno što se tiče dužine igranja, može da se pređe za 5 sati ali kad ga jednom završiš sigurno ćeš imati razloga da ga pređeš još nekoliko puta.

Od multiplatform naslova su dobri GTA4 i COD4 za online, ostalo bolje da se zaobiđe...
MGS4 moze da se predje za 5 sati?
:laugh:

Ma PS3 nema ni jednu igru :)

***, sve dobro MS pokupovao. :D:D
Koliko li se ja i dan danas nerviram sto nikada necu igrati Halo na PS-u... :D

Da moze za 5 sati !?
Ima na netu ljudi presli boss extreme za manje od 5 sati, 0 ubistava, nijednom poginuo, nijedan alert ...
I to sto ima na YouTube, covek kaze da je uspeo u petom prelasku igre.
Ako ces da pratis pricu, nemoguce je ispod 15 sati. Ovo za pet sati je da preskocis sve animacije da nemas pojma sta se desava u igri i da ne pokupis ni 10% od dodatnih stvarcica. Dal' iko tako igra ijednu igru, sem kad je doktoriras ( a to podrazumeva predhodno odigranih 50h ).

Poslednja izmena:
Pa nisam ja rekao da je lako da se pređe na taj način za 5 sati i to još na big boss extreme, mislio sam na normalno igranje, da poubijaš sve što možeš:D

Ja sam prešao igru lagano za 22 sata sa sve gledanjem cut scena, lutanjem svuda okolo i skupljanjem svega što sam video ali je došao moj kolega kojeg nije zanimalo gledanje animacija, šunjanje i ostale stvari, bilo mu zanimljivo samo da puca i da igra, dakle samo gameplay, prešao je celu igru za nešto više od 6 sati...

Hvala na odgovorima.E sad, ja sam izdvojio 5 koje me najvise zanimaju i imam neke ponudjene cene pa me zanima da mi kazete da li su im cene povoljne, da li ste videli da ima negde jeftinije, itd.
1) Metal Gear Solid 4 Guns Of The Patriots 5700 din
2) Gran Turismo 5 Prologue 3325 din :)
3) Uncharted Drake's Fortune 5510 din
4) Burnout Paradise 4750 din
5) Call Of Duty 4 Modern Warfare 5700 din

Poslednja izmena:
Kod nas nazalost nema :( Te su cene 100din manje-vise.
Jedina opcija je da kupis polovne ili da narucis sa neta nove (lose je to sto se ceka 5-10 dana i sto nazalost kod nas jos uvek postoji "nepredvidiva" carina - mada ja do sad nisam imao problema )

1) Metal Gear Solid 4 Guns Of The Patriots ~36e
2) Gran Turismo 5 Prologue ~23e
3) Burnout Paradise ~31e
4) Call Of Duty 4 Modern Warfare ~50e

Cene su sa shopto.net i slanje u Srbiju Royal Mail-om je 4.99e. Ceka se 5-10 dana.

Poslednja izmena:
Kod nas nazalost nema :( Te su cene 100din manje-vise.
Jedina opcija je da kupis polovne ili da narucis sa neta nove (lose je to sto se ceka 5-10 dana i sto nazalost kod nas jos uvek postoji "nepredvidiva" carina - mada ja do sad nisam imao problema )

1) Metal Gear Solid 4 Guns Of The Patriots ~36e
2) Gran Turismo 5 Prologue ~23e
3) Burnout Paradise ~31e
4) Call Of Duty 4 Modern Warfare ~50e

Cene su sa shopto.net i slanje u Srbiju Royal Mail-om je 4.99e. Ceka se 5-10 dana.

Sutra malo. MGS4 izađe 46 eura sa poštarinom, kakvih crnih 36.

Izivnjavam se, izbrljao sam konverziju funti u evre, ali opet je manje od 70e kod nas.
Juce sam pogledao cenu Top Spina 3 u game-su, 72e. U cemu je problem ???
Zasto su igre u Srbiji najskuplje na svetu !?

Ja sam kupio na Shopto sa postarinom za 42e, nemoguce da zvanicni uvoznik placa 30e dazbina ?
Ili je isto kao i sve kod nas, naduvano sa ogromnim marzama prodavaca, ako hoces uzmi ako ne cuti.

Ne znam shta ste se istripovali, a shta mislite zashto je u USA sve jeftinije bar 30% nego u najjeftinijoj zemlji evrope ? Pa zato shto se mnogo vishe prodaje. Shta mislite koliko se igara proda u Srbiji a koliko u Nemachkoj ?

Neko je ulozio velike pare da otvori prodavnicu za originalne igre i time poshteno rizikuje u ovoj zemlji (ja ne znam kome ce GameS prodati originalne igre za Wii i X360), pa su cene i formirane na osnovu toga. Sve dok originali ne krenu kod nas da se prodaju kako treba, potpuno je logichno da cene budu visoke, a da niko ne prodaje originale, gde bi nabavili igre za PS3 ?

Poslednja izmena:
Ne znam shta ste se istripovali, a shta mislite zashto je u USA sve jeftinije bar 30% nego u najjeftinijoj zemlji evrope ? Pa zato shto se mnogo vishe prodaje. Shta mislite koliko se igara proda u Srbiji a koliko u Nemachkoj ?

Neko je ulozio velike pare da otvori prodavnicu za originalne igre i time poshteno rizikuje u ovoj zemlji (ja ne znam kome ce GameS prodati originalne igre za Wii i X360), pa su cene i formirane na osnovu toga. Sve dok originali ne krenu kod nas da se prodaju kako treba, potpuno je logichno da cene budu visoke, a da niko ne prodaje originale, gde bi nabavili igre za PS3 ?

Ok, ima tu istine.... ali bi mogli bar da spustaju cene za neke igre koje su starije od pola godine, godinu... (neki to rade, recimo Virtual Shop), mozda im se ni to ne isplati, ne znam, u svakom slucaju, dobro je sto uopste ima da se kupi, to stoji...

Moze i nov ako se potrudish, a za 40e sa poshtarinom ima koliko hocesh :) Koliko je kod nas ? :)

Neznam, mislim a to nije opravdanje ne bave se oni samo prodajom original igara vec i konzola i opreme ... I nije razlika u ceni 40% u Americi i Srbiji, vec Srbija vs. cela Evropa. I ne verujem da ce oni kad isplate svoj "rizik" da smanje cene na normalne ili 5% vece od evropskih ...

Pa svejedno je, sve dok ne prodaju paradajz i krompir, njihov promet ce biti hiljadu puta manji nego u slichnoj prodavnici na zapadu. Ako im je zarada 1000 din po igri, smanjivanjem cene za 500 din nece privuci vishe kupaca, a oni ce samo smanjiti i onako bednu zaradu (u odnosu na to kakva bi mogla da bude da smo u normalnoj zemlji).

I ne znam kako si izracunao 40% u odnosu na evropu, tamo su igre 59e shto je 4800 din, kod nas su 6000 i to je potpuno opravdana razlika s obzirom da ne postoji zastupnik ne za Sony, nego za bilo kog izdavacha igara.

Comtrade je ovlasceni distributer za ps3 i po nekoj logici stvari bi bio trebao da ima iste cene kao i svi drugi distributeri u evropi.

Comtrade je ovlasceni distributer za ps3 i po nekoj logici stvari bi bio trebao da ima iste cene kao i svi drugi distributeri u evropi.

Mada Playstation zvanicno ne podrzava Srbiju pa mozda to ima neke veze...

Comtrade je skoro izgubio tu "titulu" :)

A ja nisam ni video da oni prodaju igre, to je bila neka kombinacija pomocu stapa i kanapa, "ajde sada i ovo da radimo, nema veze shto pojma nemamo o tome, zato imamo kesh" ;)

Ma imaju, ali čak i "ulazne" cene su im visoke. Baš sam bacio pogled:).

Nazad
Vrh Dno