Moze li neko da da konkretnu informaciju o tome koliko je pouzdana informacija o kvarenju x360 a da nije neki multilevel marketing trovanje dece po forumima spam.. Vec da to bude bash objektivna informacija iz licnog iskustva. Posto ja ne verujem puno tim svim fanboy sajtovima koji se prepucavaju medjusobno, kao ni pojedinim likovima. Dal su te probleme imale prve isporuke x360 koje su stizale, zbog zurbe da sto pre izbace konzolu, pa su mozda to vremenom ispravili, al losh glas ostao? Ili je to neka podmukla internet kampanja fan sajtova? Koliko je ta prica realna? Inace kad sam kupovao ps1 nekada davno, isla je ista ta prica da se ta konzola kvari ko blesava, pogotovo crackovana, a konzola radila ko sat! Posle je bila prica za ps2 kako je deblja verzija pouzdanija od novije itd..
Ne postoji zvanichna informacija, jer je Microsoft krije kao zmija noge i laze o nekom sitnom i normalnom procentu. Najbolje shto prostoji je neki "estimate" sa vishe strana, i to je oko 30%. Ja poznajem 3 vlasnika X360 kod nas, jednom je riknuo i nije uspeo da ga popravi, pa se to sluchajno poklapa sa brojem koji kruzi po netu
U svakom sluchaju, veliki je rizik ako nemash poshtenu garanciju, a u ovoj zemlji ne postoji zvanichni servis, ja ne znam ko bi ti to popravio osim da mu platish kao Luciferu...
Nesto ja bash puno i ne verujem u te price..
Ukucaj samo "red light of death" u google pa ce ti biti jasno da to nisu nikakve priche..
@filipenko: svaka cast:wave:
Ej ljudi pa jel vi zaista mislite da ja imam 2000E za konzole bih ovde postavljao ovakva pitanja(ko i 99% korisnika) :wall:? Svaka vama cast koji imaju platu po 1K E,ali znate kako to funkiconise kod nas obichne boranije, kupimo konzolu pa ne idemo na letovanje ili dva. Znaci usresredite se na casual srbe, koji moraju da se odluce za nesto. Kolko cujem po toj logici kiksbox je jedino resenje, pa zanima me,sto se tice tih RoD, kako stoji sto se tice garancije kod nasih prodavaca(zvanicnih) a kako kod dilera(ovih sto prdaju sa chipom)?
S obzirom na standard u ovoj zemlji, PS3 uopshte ne bi trebao da se prodaje dok piraterija ne krene. Zato se konzole ne mogu ni porediti i ako hocesh da kupish konzolu sada i odmah, uopshte ne postoji dilema - X360. Ali konzola nije PC, i ne kupuje se na godinu dana, vec za narednih 5-6-7 godina, tako da ti nisi zakasnio ako je kupish za 6 meseci ili godinu dana, konzola ne samo da je josh uvek "nova", vec tada krecu poshteni naslovi i sve veci broj dobrih naslova.
Sa druge strane, ako mozesh da priushtish postoje dve kombinacije. Kupiti obe konzole kao Kraken, jer ti se isplati da uzmesh X360 umesto 5 multiplatform igara na PS3, ili chekati pirateriju na PS3. Najgora je kombinacija uzeti samo X360 i ne razmishljati o PS3, jer se necesh naigrati nichega osim pucanja, ne zna se koliko ce postojati podrshka za X360, i ne znash kada ce ti riknuti van garantnog roka. Do kraja godine PS3 dobija dobar broj vrhunskih ekskluziva razlichitih zanrova i jedini "problem" PS3 ce biti reshen.