Šta je novo?

PS 3 vs X BOX 360

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stvarno prestanite da trolujete... ima ljudi koji su stvarno u velikoj dilemi sta da kupe i nije laka odluka...

Koje su ~ cene popravki za najcestje kvarove xbox-a?

Meh, stvarno nemam snage da se natezem sa nekim ko koristi nick "kompjuteras".

Elem back to topic:
Lucifer sa oglasa ih popravlja za 50 e naravno ako je popravka moguca jer je rec o najcescim kvarovima kao podizanje ploce i sl. Uputstva mogui da se nadju i na netu pa ko voli da experimentise eto prilike. Mada kako kod nas nema ovlascenog servisera za 360 ako nesto krene naopako ode mast u propast.

Ako ti nije hitno sacekaj do pocetka 2008 do kad bi trebao ms da pocne da pravi 360 sa 65nm cipovima a i ps3 bi trebao da dobije loader pa ce ti biti lakse da doneses odluku.

Poslednja izmena:
Drzite se kulturne diskusije, bez pc vs. konzole pricama, i ne trolujte inace - katanac!

prvi pomenes PC i onda sta drugo da ocekujes osim prepucavanja?
PC je i dalje jedina platforma na kojoj mozes odigrati FPS i RTS kako treba ali zato arkade i sport jedino na konzoli vredi igrati.

treba biti umeren pa uzeti box pored nekog prosecnog pc-a ako vec gubis vreme na igrice.

Iskreno kombinacija pc/xbox360/ps3 bi bila idealna. Ali iskreno ja zbog sadashnje grafike igram naslove pre hrista i nemam nikakvih problema da se gadim grafici i sl. Od konzola iskreno ps3 bi uzeo zbog blu ray filmova i xbox zbog hd dvd. Za sveobuhvatno zezanje bi mi bio idealan nitendo wii :)

Lucifer sa oglasa ih popravlja za 50 e naravno ako je popravka moguca jer je rec o najcescim kvarovima kao podizanje ploce i sl. Uputstva mogui da se nadju i na netu pa ko voli da experimentise eto prilike. Mada kako kod nas nema ovlascenog servisera za 360 ako nesto krene naopako ode mast u propast.

Ako ti nije hitno sacekaj do pocetka 2008 do kad bi trebao ms da pocne da pravi 360 sa 65nm cipovima a i ps3 bi trebao da dobije loader pa ce ti biti lakse da doneses odluku.
Hvala na odgovoru... :) Nemam ja dilemu, dobijam xbox iz inostranstva, a često putujem pa nije problem ako nešto rikne da ga odnesem u servis ili tjale... a onda kada se izigram i stignu naslovi koje čekam i ps3... ;)

Ovo je bilo više informativno a i za ostale članove... :)

Moze li neko da da konkretnu informaciju o tome koliko je pouzdana informacija o kvarenju x360 a da nije neki multilevel marketing trovanje dece po forumima spam.. Vec da to bude bash objektivna informacija iz licnog iskustva. Posto ja ne verujem puno tim svim fanboy sajtovima koji se prepucavaju medjusobno, kao ni pojedinim likovima. Dal su te probleme imale prve isporuke x360 koje su stizale, zbog zurbe da sto pre izbace konzolu, pa su mozda to vremenom ispravili, al losh glas ostao? Ili je to neka podmukla internet kampanja fan sajtova? Koliko je ta prica realna? Inace kad sam kupovao ps1 nekada davno, isla je ista ta prica da se ta konzola kvari ko blesava, pogotovo crackovana, a konzola radila ko sat! Posle je bila prica za ps2 kako je deblja verzija pouzdanija od novije itd..

Nesto ja bash puno i ne verujem u te price..

btw, pored lucifera, jel ima jos neko ko popravlja 3rlod?
samo informativno ako nije problem... i kraken, jel si na lucifera mislio kada si postovao linkove sa oglasom za popravku?

i kompjuteras, zaobidji ovaj topic molim te :)

Moze li neko da da konkretnu informaciju o tome koliko je pouzdana informacija o kvarenju x360 a da nije neki multilevel marketing trovanje dece po forumima spam.. Vec da to bude bash objektivna informacija iz licnog iskustva. Posto ja ne verujem puno tim svim fanboy sajtovima koji se prepucavaju medjusobno, kao ni pojedinim likovima. Dal su te probleme imale prve isporuke x360 koje su stizale, zbog zurbe da sto pre izbace konzolu, pa su mozda to vremenom ispravili, al losh glas ostao? Ili je to neka podmukla internet kampanja fan sajtova? Koliko je ta prica realna? Inace kad sam kupovao ps1 nekada davno, isla je ista ta prica da se ta konzola kvari ko blesava, pogotovo crackovana, a konzola radila ko sat! Posle je bila prica za ps2 kako je deblja verzija pouzdanija od novije itd..

Ne postoji zvanichna informacija, jer je Microsoft krije kao zmija noge i laze o nekom sitnom i normalnom procentu. Najbolje shto prostoji je neki "estimate" sa vishe strana, i to je oko 30%. Ja poznajem 3 vlasnika X360 kod nas, jednom je riknuo i nije uspeo da ga popravi, pa se to sluchajno poklapa sa brojem koji kruzi po netu :)

U svakom sluchaju, veliki je rizik ako nemash poshtenu garanciju, a u ovoj zemlji ne postoji zvanichni servis, ja ne znam ko bi ti to popravio osim da mu platish kao Luciferu...

Nesto ja bash puno i ne verujem u te price..

Ukucaj samo "red light of death" u google pa ce ti biti jasno da to nisu nikakve priche..

@filipenko: svaka cast:wave:
Ej ljudi pa jel vi zaista mislite da ja imam 2000E za konzole bih ovde postavljao ovakva pitanja(ko i 99% korisnika) :wall:? Svaka vama cast koji imaju platu po 1K E,ali znate kako to funkiconise kod nas obichne boranije, kupimo konzolu pa ne idemo na letovanje ili dva. Znaci usresredite se na casual srbe, koji moraju da se odluce za nesto. Kolko cujem po toj logici kiksbox je jedino resenje, pa zanima me,sto se tice tih RoD, kako stoji sto se tice garancije kod nasih prodavaca(zvanicnih) a kako kod dilera(ovih sto prdaju sa chipom)?

S obzirom na standard u ovoj zemlji, PS3 uopshte ne bi trebao da se prodaje dok piraterija ne krene. Zato se konzole ne mogu ni porediti i ako hocesh da kupish konzolu sada i odmah, uopshte ne postoji dilema - X360. Ali konzola nije PC, i ne kupuje se na godinu dana, vec za narednih 5-6-7 godina, tako da ti nisi zakasnio ako je kupish za 6 meseci ili godinu dana, konzola ne samo da je josh uvek "nova", vec tada krecu poshteni naslovi i sve veci broj dobrih naslova.

Sa druge strane, ako mozesh da priushtish postoje dve kombinacije. Kupiti obe konzole kao Kraken, jer ti se isplati da uzmesh X360 umesto 5 multiplatform igara na PS3, ili chekati pirateriju na PS3. Najgora je kombinacija uzeti samo X360 i ne razmishljati o PS3, jer se necesh naigrati nichega osim pucanja, ne zna se koliko ce postojati podrshka za X360, i ne znash kada ce ti riknuti van garantnog roka. Do kraja godine PS3 dobija dobar broj vrhunskih ekskluziva razlichitih zanrova i jedini "problem" PS3 ce biti reshen.

Poslednja izmena:
da li je mozhda u nekom osiguravajucjem drushtvu mogucje osigurati xbox ? znam da je za pc to normalno i cene su mizerne ..1000 -2000din/godinu.

kad ste vec kod fleshovanja PS3 konzole,pogledajte na sajtu www.ps3-hacks.com tamo vec govore o nekom firmwire-u i o beckupovima.....mozda gresim ali tako sam skontala...

To josh nije upotrebljivo, i verovatno nece brzo, ali lagano se napreduje..

@Vozac: Bice pre da ne kupim nijednu kako stanje stoji :crash:

Nego ne rece niko kako je u Srbiji sto se tice garancije?

ZA 360 zavisi od prodavca do prodavca a ps3 se prodaje oficijelno tako da ima garanciju od godinu dana kao i ovlasceni servis.

Ma za garanciju za X cimajte Microsoftovo predstavništvo u BG, kao što ovaj naš iz Novog Zelanda cima kod njega... Možda neko i ovde kod nas dobije novi kontroler, zamenu neispravne konzole, itd... :D

Mene zanima PS3 vs Xbox360 sto se tice povezivanja, za 360-ku znam da moze da se nakaci na sve od CRT TV-a i monitora, preko LCD monitora, do HDTV uredjaja. Kakva je situcaija sa PS3? Cuo sam da se PS3 moze kaciti ili na CRT TV ili na HDCP kompatibilan uredjaj? Da li je ovo tacno i da li postoji nekakav nacin da se PS3 nakaci na obican DVI monitor, kakav to rezulata daje i koliko kosta (ako ga u opste ima)?

Poslednja izmena:
Moze na bilo koji dvi monitor preko hdmi-dvi konvertora.

Mene zanima PS3 vs Xbox360 sto se tice povezivanja, za 360-ku znam da moze da se nakaci na sve od CRT TV-a i monitora, preko LCD monitora, do HDTV uredjaja. Kakva je situcaija sa PS3? Cuo sam da se PS3 moze kaciti ili na CRT TV ili na HDCP kompatibilan uredjaj? Da li je ovo tacno i da li postoji nekakav nacin da se PS3 nakaci na obican DVI monitor, kakav to rezulata daje i koliko kosta (ako ga u opste ima)?

Ja koliko znam, mora da bude HDCP compliant, ali danas ih valjda ima puno..

Ovo ti je ista pricha kao koaksijalni i RGB kabl na CRTu u vreme VHSa. 360 ce da ti radi sa svim mogucim monitorima i povezano bilo kako, ali PS3 ce uvek imat chistiju i oshtriju sliku preko HDMI>HDMI ili HDMI>DVI.

Poslednja izmena:
Moze na bilo koji dvi monitor preko hdmi-dvi konvertora.

A jel mora da bude HDCP kompatibilan? Jedini HDCP monitor sto moze da se nabavi (i to jedva) kod nas 22" Benq, FP222WH, koji kosta preko 400e + PS3 725e i to me izadje ko svetog petra kajgana. Bilo bi dobro kad bi mogao bilo koji wide monitor sa DVI da se prikljuci na PS3.

^^^
LG L204wt je HDCP kompatibilan . Mislim da je @driver negde pisao da je prikljucivao PS3
na njega .

Poslednja izmena:
A jel mora da bude HDCP kompatibilan? Jedini HDCP monitor sto moze da se nabavi (i to jedva) kod nas 22" Benq, FP222WH, koji kosta preko 400e + PS3 725e i to me izadje ko svetog petra kajgana. Bilo bi dobro kad bi mogao bilo koji wide monitor sa DVI da se prikljuci na PS3.

A zashto kupujesh PS3 sad ? Sachekaj septembar i lepo idi do Madjarske, ispashce te 500e.

A zashto kupujesh PS3 sad ? Sachekaj septembar i lepo idi do Madjarske, ispashce te 500e.

Ni ne planiram da ga kupujem sada, sacekacu da se pojavi nesto konkretno sto se tice modchipove i ostali zezancija. Treba da pazarim monitor na kog cu izmedju ostalog moci da prikljucim PS3. Dzabe mi konzola ako nemam gde da je pristekam.

Inace jos jedno pitanje da li je u planu Rumble SIXAXIS?

Poslednja izmena:
Po svemu sudeci jeste, mada onda ce krace trajati baterija.

Evo spiska za sada proverenih HDCP compliant monitora:

Sony
Sony MFM-HT205

Viewsonic
Viewsonic VP2330wb
Viewsonic VP231WB
Viewsonic N3250W

Dell
Dell 2007WFP
Dell 2407WFP
Dell 2707WFP
Dell 3007WFP
Dell E228WFP
Dell E207WFP

Acer
Acer Al2423W

Asus
Asus MW221U
Asus MW201U

Gateway
Gateway FPD1975W
Gateway FPD2185W
Gateway FPD2485W
Gateway FPD2275W

HP
HP LP3065
HP f2105

Samsung
Samsung 205BW
Samsung 214T
Samsung 215TW
Samsung Syncmaster 225BW
Samsung 242MP
Samsung 244T(US version)
Samsung SyncMaster 244T
Samsung 320P-Black
Samsung 930MP
Samsung 940MW
Samsung 940BW
Samsung Syncmaster 931BW
Samsung syncmaster 226BW

BenQ
BenQ FP241W
BenQ FP241WZ (Includes 1:1 pixel mapping)
BenQ FP241VW (Includes 1:1 pixel mapping)
BenQ FP222WH (Unconfirmed)
BenQ FP94VW (Unconfirmed)

LG
LG L245WP
LG L226WTX

NEC
NEC Multisync 20WMGX2

Ma za garanciju za X cimajte Microsoftovo predstavništvo u BG, kao što ovaj naš iz Novog Zelanda cima kod njega... Možda neko i ovde kod nas dobije novi kontroler, zamenu neispravne konzole, itd... :D

Uh, bacio sam 9 meseci garancije tako sto sam rasklopio konzolu da je flashujem :-devil-:

Sad sam molim boga da ne rikne, inace sam *****o. :p

@driver
Hvala na infou!

Uh, bacio sam 9 meseci garancije tako sto sam rasklopio konzolu da je flashujem :-devil-:

Sad sam molim boga da ne rikne, inace sam *****o. :p

Posto Marfi nikada ne miruje, ocekuj da ce ti konzola odapeti najdalje za 2 meseca :D

epa posle JEB..A nema kajanja....i ja sam fleshovala konzolu ali za sada radi super....maltretiram je maksimalno i sve je za sada cool...nadamse da ce tako i da ostane...

@driver

neki od tih monitora, jel ima kod nas u prodaji i kolike su cene?

edit:
sve sam nasao, samo sta je to HDCP? :s

Poslednja izmena:
Heh da, ko zna mozda je moja jedna od onih sto ce da traje dok se ne izlize.

Stoji rasklopljena jos uvek, cekam da mi sutra stigne pravi alat, pa cu da je flesnem

Nego nije ni cudo sto tako brzo riknu, pa bukvalno mozes jaja peci na hladnjaku od GPU kad radi. I dalje je koristim i ako je rasklopljena, naci prst ne mozes staviti nag GPU hladnjak koliko je vruc.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno