Šta je novo?

PS 3 vs X BOX 360

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

aegis1

Čuven
Učlanjen(a)
05.12.2002
Poena
619
Evo teme, vashe misljenje o jednoj i drugoj konzoli, prednosti i mane, plusevi i minusi, za i protiv, dobre i lose karakteristike ,sta valja sta ne itd. :smoke:
PS
Ima dosta o ovome na benchu,ali sve pisano u okviru nekih drugih topic-a koji nisu bili na tu temu vec su takvi postovi uglavnom bili off, pa ajde jedno mesto da kazete sve sta imate :type:
PPS
Ako ovo nije pravo mesto za temu, moderatori premestite

Ha, dobar thread, samo ne vodi nikuda osim u flame..

upravo sam to hteo da kazem... ovo je suvisno, samo ce par ljudi popiti banove i to ce biti to... bezpotrebni topic... i onako vec u pc sekciji ima dosta svadje izmedju pc i xbox360, samo nam jos ovo fali :)

Pa, mozemo da se potrudimo da se ne flejmuje previse, vec da se prica razumno(kad smo vec kod flejma, moze da se flejmuje i na temu paprika protiv tikvica)....znaci tema je dobra,samo da se diskutanti ponasaju fino..
Ajde drajveru ti mozes da budes onaj koji ce poceti diskusiju, razumes se dosta u ove stvari...

PS
oba odgovora su bili off....pa zar da se tako pocne ovako zanimljiv thread?

Poslednja izmena:
Kad je u pitanju PS3 vs XBOX 360 moja namera je da prvo uzmem XBOX 360 (na tome radim ovih dana) a onda za recimo godinu, godinu i po uzmem i PS3 kada se pojavi cip i kada mu cena padne. Za sada cini mi se da je u prednosti XBOX 360 zbog cene, cipa/firmvera i izbora igara koji je neuporedovo veci ali mislim da ce PS3 vremenom postati bolje resenje kad mu cena padne i krene stancovanje igara za isti. Ipak, koju god konzolu da imamo uvek ce postojati izvesna zelja za onom drugom zbog naslova koji su ekskluziva za tu drugu ili zato sto neka igra bolje izgleda na toj drugoj. Posmatrano na duze staze jeftinije je imati obe konzole nego ulagati u PC kao igracku platformu. Znaci po meni, ne treba razmisljati koja je bolja, vec ako postoje mogucnosti, treba imati obe.

Naprotiv, ova tema je sada više nego poželjna. Prošlo je neko vreme od izlaska obe konzole, izašao je određeni broj igara, stvari su mnogo jasnije, više nema urbanih bajki i mitova u vezi sa bilo kojom od njih, napravljena je određena distanca sa koje može nešto da se proceni. Flame i šum su aizbežni™ i u mnogo bezazlenijim temama, pa će se i ovde tako nešto desiti, a dovoljno je kazniti onoga ko ga forsira.

Mislim da je najbolje razmisljati kao sto je Jegulja predlozio, i vremenom uzeti obe, a onda vreme za prepucavanje, nadmudrivanje, argumentovanje i slicno u ovakvim temama, preusmeriti na pure igranje ...

sad da krene rasprava, otprilike bi 80% ljudi je bez ijedne konzole, i mozda po 10% sa ps3 ili xbox360, tako da to i ne moze biti merodavno

Već podosta ljudi ima Xbox 360, manji broj ima PS3, a postoji određen broj ljudi koji poseduje obe konzole, tako da mogu vrlo merodavno da uporede njihove karakteristike, prednosti i mane.

Kako imam obe konzole mogu da kazem da je tesko reci koja je bolja jer sve zavisi ko sta ocekuje od konzole. Naravno, najbolje je imati obe i onda nema potrebe za razmisljanjem :D

Ali ako mora da se bira prvo pitanje je- na cemu ce se prikazivati slika? Sve ispod 720p ekrana znaci da ps3/360 nece prikazivati igre u punom sjaju tako da je bespotrebno kupovati next gen i onda je najbolji izbor ps2 ili wii. Obe su "back up games friendly" a najbolje rade na sd televizorima pri cemu ps2 ima takav izbor igara za sitne pare i kosta samo 100 e da je apsolutno best buy za sve bez hd tv-a.

Ako se ima 720p onda je pitanje- da li apsolutno sada mora da se kupi konzola ili moze da se saceka kraj 2007/pocetak 2008 kada ce se videti talas igara za ps3 (koje ce znatno vise pokazivati domete ove konzole od dodadasnja jedina dva aaa naslova- motostorma i resistancea ) i to heavenly sword, lair, uncharted, MGS4, killzone2... Takodje do tada bi najverovatnije i ps3 dobio karakteristiku tako zeljenu na nasem trzistu- pustanje backupovanih igara a ocekuje se i pad cena obe konzole.

Ako se kupovina mora obaviti bas sada prednosti/mane su u najkracem sledece:

360 u odnosu na ps3
-Pusta backupovane igre, ima veci izbor aaa naslova, cena mu je niza nego ps3, ima mnogo veci stepen integracije sa pc-jem

PS3 u odnosu na 360
-Predstavlja najjeftiniju i najkvalitetniju opciju za centar home theatre-a (upscaleuje dvd-ove koji deluju neverovatno dobro cak i na 40" 720p ekranima, pusta br filmove u 1080p, ima daleko bolje opcije za manipulaciju sa video/muzickim fajlovima- recimo na 360 cak ne mogu da se prebace mp3 fajlovi, ima izmenjiv hdd pa bilo koji 2.5" i cak 3.5" hdd moze da se ubaci umesto fabrickog od 55gb-a nasuprot 360-kinom hdd-u od 13 gb-a koji moze da se zameni samo sa preskupim originalnim xbox hdd-om od 120gb-a, ima hdmi izlaz i full podrsku za 1080p sto ce biti sve vaznije iz godine u godinu- sada i nije tako bitno sa vecinom 720p ekrana na trzistu.

-Takodje moze da posluzi kao veoma dobra zamena za pc za sve koji ga nemaju ili imaju ogranicen pristup (tipa deca vs roditelji :D ) posto ima funkcionalan web browser kao i cak mogucnost za instalaciju linuxa koju sony potpuno podrzava.

-Po meni jedna od najbitijih prednosti ps3 u odnosu na 360 je kvalitet izrade. Ko sto se zna ms je izgubio negde oko 4 milijarde dolara sa projektom xbox koji je realno bio najkvalitetnije proizvedena konzola u prosloj generaciji ali ocigledno da su troskovi izrade onemogucavali ms-u da tako uspesno spusta cene konzoli kao sto je to sony radio. Zato je sada izasao 360 koji ima sijaset problema (dovoljno je ukucati ring of death u google pa videti o cemu pricam ili otici na http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=148060). Jednostavno, ms je toliko pojeftinio proizvodni proces da kontrola kvaliteta skoro da i ne postoji dok sama konzola odise jeftinim resenjima koji se najbolje vide kad se uporedi unutrasnjost jedne i druge konzole:

360: http://www.anandtech.com/systems/showdoc.aspx?i=2610&p=2

PS3: http://mafiablog.net/pix/2006/11/ps3-inside.html

Posto su u medjuvremenu cak snimane emisije o problemima sa 360 ms je nesto morao da preduzme pa je prvo produzio garanciju na godinu dana a sada je pocela ugradnja dodatnog hladnjaka u konzolu (inace, cak i najnoviji elite nema ovaj hladnjak) kao i ubacivanje neke ruzicaste pene da se ne bi podizala maticna ploca usled pregrejavanja. Naravno, sve to je smuti pa prospi resenje koje ne daje neke sjajne rezultate pa je ROD i dalje cesta pojava (prema nekim informacijama cak na 30% konzola http://www.n4g.com/xbox360/News-46972.aspx ).

- Odlicna stvar kod ps3 je i full podrska za pc komponente tako da pored pomenutog hdd-a na ps3 moze da se nakaci skoro sve sa pc-ja sto ima usb ili bt- od tastature i misa, preko bt slusalica pa do najraznovrsnijih volana dok ms potencira na prodaji iskljucivo njihovihih mamipara sto iziskuje dodatne troskove.

-Nije za nas zanemarljiva ni full multiplayer podrska za dz. dok kos ms-a mora da se placa a pride ako se koriste pirati ili hackovana konzola velike su sanse da se popije veciti ban na live-u. Mogu da kazem da ps3 multiplayer deluje odlicno i da je igrati motostorm/resistance preko neta za dzaba odlicna stvar.

Kad se sve sagleda spisak prednosti ps3 je kvantitativniji ali one koje 360 ima je za nase podnevlje mnogo bitniji. Dovoljno je reci da jedna originalna igra kosta 50e pa shvatiti o cemu pricam- to je novac koji je kod nas malo ko spreman da izdvoji.

Sto se mene tice ja koristim najbolje od oba sveta- ps3 mi sluzi za pustanje filmova/muzike u dnevnoj sobi i upscale dvd-ova mi mnogo znaci, takodje na njemu planiram da igram sony-only aaa naslove makar ih kupovao u originalu ali kako takvih nema preko 4 godisnje to i nije tako veliki udarac za novcanik.

Sa druge strane 360 mi koristi iskljucivo za igranje igara i to kako 360-only tako i odlicnih multiplatform naslova kojih ima stvarno mnogo a tek se ocekuju assasins creed, gta4, vec izasli darkness i jos mnogi koji bi me za ps3 kostali kao ceo 360.

Dakle kad ps3 bude mogao da pusta back up igre bice i mnogo bolja kupovina u odnosu na 360, do tada je 360 sa svojom cenom i hackovanim fw-om dvd-a najpovoljnija ulazniaca u next gen.

apsolutno... kad se ps3 otkljuca to ce biti to, za sada xb360 rula :)

@filipenko: naravno da je sad pravo vreme, proslo je dosta vremena od izlaska konzola, mnogi su ih probali a i mnogi se razmisljaju da ih nabave, a posto ni jedna ni druga nisu male pare red je da se cuju misljenja o obe
@kraken: precizno, detaljno, svaka cast.:wave: Samo mislim da postoji linux i na 360 : http://www.free60.org/wiki/Main_Page , inace posto se ne razumem u tv sta je to sd televizor?
@Undenis: covek je rekao njegovo misljenje a ne celog foruma, pa nije on jedini koji je probao konzole, cemu lock :mad: , aj da cujemo i ostale!!!

Ajde ljudi, gde su ostali experti, pa offujete na drugim thread-ovima sa ovakav X / ovakav PS koji uopste nisu na tu temu,a sad svi junaci nikom ponikose :smackbum: , uplasili se flame-a !
:alo: Raspisite se vec jednom!

ja cu samo dodati da se vise isplati uzeti obe konzole i zaboraviti igranje na PC-ju. svaka košta manje od najbrže grafičke, pa je sada ok uzeti xbox360, a za jedno 8 do 10 meseci i jedan PS3. Isto tako, na Krakenove komentare treba dodati da je i Xbox360 odličan umesto media centar PC-ja jer je media extender. Instaliraš XP MCE Edition i ako imaš wireless / AP, za xbox kupiš (da ne bi razvlačio kablove) jeftini Wireless dodatak, i on ti strimuje sav audio i video content sa PC-ja, uključujući i HD filmove koji su skinuti sa neta u bilo kom (H264, MPEG, WMV9, X264, VC1) formatu - to je totalno transparentno za konzolu pošto je ona samo extender, tj. ne mora da podržava te formate. Meni je recimo komp u mojoj sobi, a u dnevnoj je 37 inch LCDTV, na koji strimujem sav kontent sa PC-ja. Tako ne moram lokalno u konzoli da imam nikakav veliki hard disk.

PS3 će biti extra kada izađu ekskluzive, a multiplatformske igre će ionako isto izgledati na obe konzole (poneke izgledaju bolje na xbox360, a doci ce i vreme kada ce neke za nijansu izgledati bolje na PS3, bitno je samo da je to ista igra, a ne kao ovo za PC kad izlaze PS2/PSP portovi).

^ Slazem se sa prichom o PCu, ja to pricham godinama :)

I btw, PS3 isto moze da strimuje sve zivo i ima vishe mogucnosti od X360 u tom delu (mozesh preko neta na PSPu da gledash film koji ti se nalazi na PS3 ili PCu koji je povezan sa njim recimo :D)

Poslednja izmena:
@kraken: precizno, detaljno, svaka cast.:wave:
Hvala, reko velike su pare u pitanju pa da onda ne zezam ljude sa polu komentarima ,)

Samo mislim da postoji linux i na 360

Potoji ali zato sam napisao "koju sony potpuno podrzava" jer linux nije nakacen na silu vec je predvidjena njegova instalacija a vremenom ce sony sve vise podrzavati linux kroz razne softverske pakete (makar je to najavljivao kutraragi a od kako je on otisao valjda ce hirai i chantani nastaviti po starom pa i tu najavu ispuniti)

ja cu samo dodati da se vise isplati uzeti obe konzole i zaboraviti igranje na PC-ju. svaka košta manje od najbrže grafičke, pa je sada ok uzeti xbox360, a za jedno 8 do 10 meseci i jedan PS3. Isto tako, na Krakenove komentare treba dodati da je i Xbox360 odličan umesto media centar PC-ja jer je media extender. Instaliraš XP MCE Edition i ako imaš wireless / AP, za xbox kupiš (da ne bi razvlačio kablove) jeftini Wireless dodatak, i on ti strimuje sav audio i video content sa PC-ja, uključujući i HD filmove koji su skinuti sa neta u bilo kom (H264, MPEG, WMV9, X264, VC1) formatu - to je totalno transparentno za konzolu pošto je ona samo extender, tj. ne mora da podržava te formate. Meni je recimo komp u mojoj sobi, a u dnevnoj je 37 inch LCDTV, na koji strimujem sav kontent sa PC-ja. Tako ne moram lokalno u konzoli da imam nikakav veliki hard disk.

Tacno, slicna podrska za konzola+pc postoji i za ps3 od FW-a 1.8 preko nera ali ceo opis sam bazirao za ljude koje zanimaju samo konzole dok sam preskocio celu pricu o tome kako se pc uklapa sa konzolama (od softvera pa do multiplatformskih naslova). Inace obe konzole su skoro potpuno kompatibilne za pc streaming pa ko to planira hdd onda stvarno nije problem.

PS3 će biti extra kada izađu ekskluzive, a multiplatformske igre će ionako isto izgledati na obe konzole (poneke izgledaju bolje na xbox360, a doci ce i vreme kada ce neke za nijansu izgledati bolje na PS3, bitno je samo da je to ista igra, a ne kao ovo za PC kad izlaze PS2/PSP portovi).

Jos je sa xbox-om pokazano da se kao osnova za razvoj uzima najslabija platforma tako da ce i kod multiplatform naslova za ps3/360 grafika biti identicna sa nekim mizernim razlikama, al zato ce kod first party naslova postojati mastna razlika mada opet pc ce vec za pola godine imati najjaci graficki naslov pa kome je do apsolutno vrhunske grafike ne treba da se zamlacuje sa konzolama.

da, to nije losa ideja o kupovini obe konzole.... ps3 sluzice za filmove, muziku i ps aaa naslove, snimice se linux zbog rada, bocnuti tastatura i mis i uzivkati... + ce trajati oko 5 god

a xbox360 za igranje multiplatformskih naslova kao i xbox only naslova...

potpuno se slazem sa krakenom :)

ajde ljudi ne preterujte, pa ako 1000+ e za obe konzole + original naslovi za ps3 nije puno, ja ne znam o cemu vi pricate... to je puni i na zapadu, a kamoli kod nas.....

ajde ljudi ne preterujte, pa ako 1000+ e za obe konzole + original naslovi za ps3 nije puno, ja ne znam o cemu vi pricate... to je puni i na zapadu, a kamoli kod nas.....

Pa nemoras da kupis obe konzole uzmes box prvo zbog backup diskova pa posle par meseci uzmes ps3 sto bi kupovao obe odjednom.

kupis x360 pa onda kupis LCD-TV, a sledece godine se ponovis sa ps3 i uzivas.
pc ne vredi uvlaciti u pricu, na njemu se igraju samo za fps, rts i mmorpg.

nego batalite tu pricu o linuxu na konzolama, nema to nikakvog smisla.

Da nisam vidjao da ljudi daju i vece pare za pc konfiguracije slozio bih se, ovako mislim da su konzole bolje date pare jer je covek 5 godina miran.

nego batalite tu pricu o linuxu na konzolama, nema to nikakvog smisla.

Ako imas krs od pc-ja il ga uopste nemas moze da bude veoma dobra zamena za njega.

E kako se kupuje ovaj x-360 iz momenta, to nije normalno. Sta da vam kazem, videh GOW i spalih se totalno. Pa to PC nece imati nikada! Bi kod Maxe, koga sam smarao za LG LCD-TV prvenstveno, jer nameravam da kupim isti, ono x-360 mi uopste nije bio u planu. I kad sam video GOW, a pogotovo neki box, kao boxujesh i te fore, za drustvo extra - u jee, pa nemam reci. Grafika na x-360 je BRUTALNA, a u kombinaciji sa gore pomenutim LCD TV-om.. ma nestvarno.. E al nije to samo grafika, vec nekako i pristup.. A sto je najcrnje, taj tv i konzola kostaju oko 1000 E (tv oko 750 a xbox360 polovan oko 300 full sa gomilom igrica). Videh josh i Pirates of the Caribbean: At Worlds End - ma ne STRASNO kako ta igra izgleda. E za tri glave nema ni valjana graficka ccc.. Koja prevara hebote.. Za 1000 e mozes da uzmes pc sa nekom 19-ticom wide i da se zlopatis ko ***** + da sve secka na high settings. Ovo je prava stvar za igre + 37 incha! E da, mislio sam da od ps2 kontrolera ne postoji niti ce postojati bilo sta bolje u narednih zilion godina ;). E pa zahebo sam se, x box kontroleri su brutalno bolji! Ono im je 100% smisljao baja koji je i smislio PS2 kontroler i ovi su ga platili milijunima. Ma cela konzola je extra, za 300E ma ne razmisljati ni sekunde! Nema tu vishe puno filozofije, a zaludni geek-ovi nek filozofiraju do prekosutra i nek na kraju ne kupe ni jednu. Ko je covek od akcije, 300e sada tras, x360 i nece se pokajati! Sto se tice ps3, svakako da konzola ima potencijal, ali za 1.5-2god. Ko ce sad da daje 700E za nesto sto ima za 300 + da kupuje originale. E da, vec sada postoji oko 100 naslova koje vredi odigrati na x-360, bar mi tako rekoshe - ja bi ga samo zbog onog boxa kupio, makar vishe ni jednu igru ne odigrao na njemu! Kakvo loodilo!

Videh i neku voznju, koja uopste nije losha, ali sam kod Maxe doshao motorom, i njega pokupih uz put, obecah mu da cu ga voziti na zadnjem tocku 300kmh, ali kako je bio bled kad je sishao sa bajka, drago mi je sto to nisam ucinio ;), mislim nosio bi coveka na dushi :D. Te sto se voznji tice zakljucismo da je dozivljaj i force feed back mnogo bolji na Yamahi :D. Mislim nema te simulacije od koje se tako bledi ;). Shala Maxo - pozdrav :wave:..

Znaci GOW - ultimativno SF loodilo - maltane ko ona prerenderovana prevara iz sony-ja zvana killzone. Ma extra.

Box - najaci.

Cim ps3 prilagode za "narodne" verzije igara, cene BR diskova i rezaca padnu (jer nema svako kablovki net da skida igre), cena konzole padne (da dajem vishe od 300E za konzolu ne zhelim), odma se kupuje i ps3.

Rezime: manje prepucavanja po benchu, vishe shljake, vishe para, i kupovina obe konzole, ko bude imao obe konzole i dobar LCD-tv, taj ce imati ultimativni gaming sistem narednih nekoliko godina.. Ko kupuje pc i budzi ga samo zbog igara i 3dmarka, a mozhe da kupi ove dve konzole za cenu buduce 9900 ultra graficke - taj je ili totalno lood ili totalno neupucen..

Poslednja izmena:
Opet se kao tematika javlja pljuvanje po PCu, i to upravo pljuju oni likovi koji sami sebe indirektno nazivaju budalama. Naravno da niko od nas neće dati 500 evra na GTX ili neki 9900 kao što ste vi davali, niti će davati 1000 evra za CPU, ploču i memoriju, 240 evra za kućište i tako to. Ljudi koji se igraju na PCu pretežno imaju neku srednju klasu, sa pokojim kompromisnim rešenjem u vidu nešto bolje grafičke karte i ne menjaju to svakih 6 meseci da bi ih sada isti oni koji to čine nazivali ludima. Niti imaju potrebu za suludim 1920 x 1080 x 16AF x 8AA setovanjima. Molim da se skoncentrišemo na Xbox360 vs PS3.

Dalje, ja zaista ne razumem odakle ljudima u ovom trenutku toliko para za obe konzole plus TV. Čak i onaj ko zarađuje toliko da može to sebi da priušti najčešće ima prečih briga, kao što su posao, stan, kola, porodica i sl. a oni koji to mogu lako da priušte se ne mogu nabrojati na prste obe ruke čak ni na ovom forumu. Naravno da je najbolje imati sve najnabudženije. Međutim to nije tako lako u praksi, to ovde ne može sebi da priušti 99.99% ljudi, kao što ne može ni na zapadu to da priušti 98% ljudi. Naravno da će se to moći priuštiti u nekoj perspektivi, za koju godinu kada cene konzola opadnu, piraterija se rascveta i slično, ali ćemo tada otvarati nove tredove. Ovaj topik je ovde, sada, da bismo videli šta je u ovom trenutku bolje ili isplatljivije, a ne da bi ljudi slušali svačija neosnovana nagađanja šta će biti bolje za godinu, dve ili tri, tim pre što smo već videli kakva su nagađanja onih koji su nagađali do sada. Uostalom, možda MS za godinu ili dve najavi Xbox 480 ili koji već, sa Blu-ray-em ili čime već, nebitno, sa još boljim specifikacijama od Sonyja, sa gomilom igara pa će onda ljudi da štekaju za to, a ne za PS3.

Dakle, još jednom molim da se koncentrišemo na Xbox360 vs Ps3 danas, ili eventualno u bližoj budućnosti, a šta će biti za 2, 3 ili 5 godina batalite, to ne znaju ni oni...

Poslednja izmena:
Budziti pc je suludo ako se to radi iskljucivo zbog igara (a to radi 99% ljudi), budziti pc radi brzeg i udobnijeg obavljanja posla, je druga prica.

Ako gledamo sadasnje stanje, izmedju da platish 700E i kupujesh originale (ps3), i da platish 300E i cepash pirate(x360), mislim da nemamo cak ni o cemu pricati. Sad dati 300E za graficku, ili 300E za x360 - isto je glupo pricati. Kad ps3 padne i bude mogao da se nadje za 300E, tad ga treba kupiti, a to nece biti skoro. Ko ovog momenta kupi i x360 i ps3 i pljune 1000E za obe konzole, taj ima para za bacanje. Dok neko izigra sve sto valja na x360, dotle ce pasti ps3..

Užas.Dođem ovde da pročitam koja je od dve konzole bolja jer i sam planiram možda da uzmem jednu od njih, trenutno sam daleko bliži XBOX 360 i onda čitam najgori flejm (ili kako već hoćete) kako su obe bolje od PC, i to od strane dva moderatora:wall: .Da čovek ne poveruje. Vi očigledno ne možete ili nećete da shvatite neke stvari. Što je još gore truje se svaki topik o PC igrama, pa se još i banuju pojedinci. Ja sam prosto zapanjen. Ono što ja igram na PC-u kao i dobar deo PC igrača sa dela foruma o istom NEMA na konzoli, a i kada ga ima to nije to. Isto tako konzola ima svoje prednosti. I da,postoji dosta igara koje bih igrao na konzoli a koje nema na PC-u, stoga vas molim da iznosite prednosti jedne u odnosu na drugu, jer para se ima jedva za jednu i to ako.

Da al opet na toj konzoli od 500e mozes opusteno da igras igre koje imaju Unreal 3.0 engine (GeOW,R6 Vegas i ostalo) bez seckanja...A dal mozes na PC-u koji kosta 500e da igras??Ili mozda cak koji kosta 1000e???bez seckanja....^^

Ovaj topic ce da se pretvori u izlive mrznje kriptotrockista prema imaocima sredstava za proizvodnju al zabave :D

Poz
Ali ono sto me cudi da ovde na benchmarku niko ne pominje je koliko je 360 nepouzdan i koliko ce cesto kvari. Razlog je verovatno zato sto kod nas nema ni blizu toliko ljudi kao ovde koji poseduju xbox.

Ne bih se slozio. Zanm coveka kojem je krepao 360, cak i na benchovom oglasnom delu imas ponudu coveka koji popravlja ROD-ove a i pominjao sam to u svom postu i dao link ka topicu u kojem se nasiroko prica o crkavanju kao i proceni da je oko 30% konzola defektno. Jednostavno, proizvodni i kontrolni proces su kriminalni, ali opet za 300 evra (koliko kosta u eu a jos ako se uzme povracaj pdv-a izadje ihaj simpa :) ) ne mogu da se ocekuju cudesa- i igre za dz. , i super kvalitet hardvera i jos ko zna sta.

Xbox košta 500 evra, i tako treba reći.

Jok, kosta 300 u eu, a kod nas mogu da deru i za 1000, koga se tice kad je leto u toku i svako moze da ga dotera sa putovanja kao sto sam ja doterao svoj ps3 koji me izasao 500e.

Treba napomenuti i da GoW košta 100 evra.

Mene je izasao mnogo, mnogo jeftinije :D

Btw. u cemu je poenta tvojih postova? Da je pc ultimativna igracka masina? Ok, tvoje misljenje i upucavaj pare u njega, meni pc koristi za rad a kad hocu nesto da opikam zelim da se zavalim u dvosed i odmorim od monitora na pola metra od ociju, misa i tastarure koji gledam po ceo dan na poslu.

Uostalom cemu pretvaranje ovog threada u konzole vs pc, zar ima tako malo sony i ms fanboy-eva na ovom forumu :D

Poslednja izmena:
Ako su te konzole tamo jeftinije onda je i PC jeftiniji. Vi bi da poredite cenu polovne konzole i novog PC-ja ili cenu konzola u EU i cenu PC-ja ovde. Komp koji ovde košta 1200 evra u Americi je 1000 dolara a to je kad pretvoriš u evre, 750. I sad kad uporedim 750 evra za tako dobar pc i 500 za xbox šta je bolja kupovina ? To je vaša logika.

Ne može tako. Držite se našeg tržišta i to cena novih komponenta. Tako je najbolje videti odnos i šta je isplativije.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno