Šta je novo?

Prvi utisak: HTC Flyer

Peca

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
27.06.2000
Poena
725
http://mobile.benchmark.rs/vesti/prvi_utisak_htc_flyer

HTC_Flyer_1.jpg

Pretpostavljam da je uređaj ustupila HTC kancelarija u Srbiji?
Zna li se ko će ga prodavati i neka okvirna cena?

I mene zanima okvirno cena i kad ce poceti prodaja ?

Trebalo bi da bude za 10-15 dana kod Telenora, ako se ne varam

To su sjajne vesti - pod uslovom da je cena pristupačna. Zna li se u kom će se paketu prodavati i po kojoj ceni?

Ne zna se za sada.

Koliko je meni poznato ovo čudo će koštati napolju 700 i više dolara pa vi izračunajte koliko je to para kod naših mobilnih provajdera.

Pitanje je da li vredi dati pare za njega, naspram 10s ili Transformera. Pretpostavljam da će biti ponuđen uz neki internet paket, ali 10s je gadna konkurencija po ceni od 34k RSD.

Pitanje je da li vredi dati pare za njega, naspram 10s ili Transformera. Pretpostavljam da će biti ponuđen uz neki internet paket, ali 10s je gadna konkurencija po ceni od 34k RSD.

Mislim da će ipak biti konkurentan, pre svega kod korisnika kojima više odgovara tablet od 7". Ja se nešto dvoumim, 10" mi je ok za nošenje u poslovnoj torbi, ali mi je preveliko za bilo kakvo nošenje u nekoj ležernoj varijanti. Do duše, ni 7" nije tako malo, ali u neku sportsku torbicu uz novčanik možda i može da stane. Možda bi meni najviše odgovarao neki android telefon sa ekranom 4" ili malo većim...

Ja sam imao varijantu 4" (SGS) i 7" (nook color), a sada će biti 4,3" (SGS2) i 9,7"(ipad2) i mislim da je ona dobitna...s tim što išpad i ne planiram da nosam iz kuće/kancelarije, SGS2 je sasvim dovoljan...

U mom slučaju, presudiće cena i druge moguće pogodnosti. Nisam siguran da je Flyer hardverski bolji od VS 10s, bez obzira na format zgodniji za svakodnevno drndanje i nošenje. Shodno tome, očekivaću od Telenora da ponudi žestoku subvenciju uz neki paket za prenos podataka. Video sam da u Crnoj Gori telenor nudi sedmoinčni tablet uz neki 550 paket, po ceni od 100 eura. S obzirom na to da sam više nego zadovoljan svojim trenutnim paketom (Prenesi 150), ne bih ga menjao, te bih uzeo drugi paket samo za prenos podataka, ako bi takva ponuda postojala.

Dakle, ako Telenor ne ponudi nešto slično, ili ako insistira na cenama sličnim Vipovim za Galaxy Tab, mislim da će se većina korisnika opredeliti za kupovinu desetoinčnih tableta.

Poznavajuci telenor... cena nece biti bas prijatna za vecinu potencijalnih kupaca...

Ako je tebi 600e jeftino za telefon onda ne znam sta je skupo.

Pa cak i precenjeni Iphone kosta manje.. Ako ti je malo kupi Samsung galaxy tab 10.1... :))
Nije malo, on je upravo u klasi sa Iphonom 4 i sa SGS 2, i njiihove su cene slicne, tako da nema razloga da mislis da je jeftino...

Ako je tebi 600e jeftino za telefon onda ne znam sta je skupo.

Dobro, dobro ne mislim da je jeftino u smislu "ajd da kupim nekoliko takvih da se nadju" vec u smislu da sam ocekivao po najavama cenu bar 100e vecu pa mi zato deluje jeftino (a samim tim i sumnjivo posto je u pitanju online prodaja sa kojom nisam imao posla pa ne znam), a kod operatera tek mislim da ce biti razlika i 200 jura.
I nije telefon nego tablet ;) ili barem nesto izmedju :p
No salu na stranu kod iste firme je HTC Sensation npr jedva 10 evra jeftiniji a to je tek samo telefon.

Ovaj Flyer sam nesto otpisao bas na konto cene koju sam ocekivao jos vecu, i namerio sutra po transformera posto je konacno stigao, pa se sad pokolebao.
Mada nesto mislim da kad saberem pluseve i minuse da cu se "odkolebati"

Ali ti si u linku stavio Sensation htc, a ne flyer.... eeeeee :D :D :D

Ma nije mala cena to je to.. Pa u poredjenju sa transformersom, on je neznatno jaci, ne drzi me za rec ali po spec msm da ima samo malo jaci procesor, ali tu se sve zavrsava, nije funkcionalan kao transformers, pritom msm sto za 550e dobijas i tastaturu, koja ce ti mozda znaciti mozda ne... Ali nema Android 3.0, znam da je 7 inch, ali je tablet a svi znamo da je honeycomb napravljen za ove uredjaje, a i 7 inca za tablet je bas donja granica. Da sam na tvom mestu bez mng razmisljanja bi uzeo (i uzecu u skorije vreme, cim dobiju konstantne zalihe, da moze covek da proba pre nego sto naruci) transformers..
Eee sad ako je 10 inca tebi mng za nosenje onda izvol`te Flyer... :)

Ma nije mala cena to je to.. Pa u poredjenju sa transformersom, on je neznatno jaci, ne drzi me za rec ali po spec msm da ima samo malo jaci procesor, ali tu se sve zavrsava, nije funkcionalan kao transformers, pritom msm sto za 550e dobijas i tastaturu, koja ce ti mozda znaciti mozda ne... Ali nema Android 3.0, znam da je 7 inch, ali je tablet a svi znamo da je honeycomb napravljen za ove uredjaje, a i 7 inca za tablet je bas donja granica. Da sam na tvom mestu bez mng razmisljanja bi uzeo (i uzecu u skorije vreme, cim dobiju konstantne zalihe, da moze covek da proba pre nego sto naruci) transformers..
Eee sad ako je 10 inca tebi mng za nosenje onda izvol`te Flyer... :)

Ma da otprilike je to taj zakljucak koji si izneo. Hvala za pomoc u "odkolebljavanju"
Na strani Flyera je prenosivost + 3g konekcija za svaki slucaj + konektori na samom uredjaju (to mi mozda i najvise smeta kod transformera)
Na strani transformera je tastatura koja moze uvek da zatreba + dodatna baterija u njoj koja moze da znaci + 10 inca koji su i prednost imana + Honeycom koji ce sigurno uskoro doci i na HTC ali ovde je vec tu :)

Sto se tice ovih zaliha i narucivanja, ako gledas tamo gde ja sutra idem, mozes ti bez problema da rezervises pa odes pa pogledas pa ako ti ne odgovara zdravo djaci. Tako su i meni rekli. Znaju valjda dok uzmemo djavola u ruke da cemo se tesko odlepiti :p
Jedino ako ces da ustedis nesto para na ustrb tastature. Onda se strpi malo. Ali odose i konektori sa tastaturom onda :(

Ja sam vec nekoliko meseci u procepu, nzm sta da uzmem, non-stop izbacuju nesto i ubise me.. :D Pa ja bi isao na vozdovcu u onom novom trznom centru otvorenom, nzm dal smem da ga spominjem... :D
Pa ako moze tako onda extra, jer ne bi da odem da im kazem da ga hocu i posle kada stigne i preuzmem ga da se smorim... :)
Da, da upravu si skroz za 3G, to je jedina veca mana transformersa, mada nzm da li moze kada je prikacena tastatura da se koristi onaj npr telenor internet ili mts..

Mislim da je ovo previsoka cena za Flyer i da ce padati vremenom, ali nije visoka u ovom trenutku ni u odnosu na zapadne cene. Ako te zanima, Teleko plus ima fizicku radnju u trznom centru preko puta ETF-a u Beogradu. Ne moras da kupis preko neta.

Mislim da je ovo previsoka cena za Flyer i da ce padati vremenom, ali nije visoka u ovom trenutku ni u odnosu na zapadne cene. Ako te zanima, Teleko plus ima fizicku radnju u trznom centru preko puta ETF-a u Beogradu. Ne moras da kupis preko neta.

Vidis ovo nisam znao. Sad sam prelomio na asusa ali drzacu ih na oku posto mi deluju zanimljivi.

Ja sam vec nekoliko meseci u procepu, nzm sta da uzmem, non-stop izbacuju nesto i ubise me.. :D Pa ja bi isao na vozdovcu u onom novom trznom centru otvorenom, nzm dal smem da ga spominjem... :D
Pa ako moze tako onda extra, jer ne bi da odem da im kazem da ga hocu i posle kada stigne i preuzmem ga da se smorim... :)
Da, da upravu si skroz za 3G, to je jedina veca mana transformersa, mada nzm da li moze kada je prikacena tastatura da se koristi onaj npr telenor internet ili mts..

Ma potpuno te razumem. Ja evo isto par meseci gledam i stalno me isetase sa modela na model. Malo mi se iskreno smucilo vise to pa zato i idem da resim to i prekinem agoniju.
Taj 3g mi negde drago da nemam. Samo bi me vukao da uzmem posebnu karicu sa data planom za njega a to mi se nekako ne svidja. Tu je tethering nek radi.
Najvise mi smeta sto nemas usb i hdmi izlaz na samom tabletu pa ako ne poneses tastaturu a zatreba ti nista od tog posla. Sto rece neko mozda na taj nacin teraju ljude da kupe i tastatura ali verovatno ima dosta kojima je to dealbreaker. Meni zamalo da jeste.

Mislim da nema pojma da mozes da koristis usb 3g modem od operatera zbog drajvera. Jedino ako se pojave neki novi tipovi da bi bas gadjali ovakve tablete inace tesko.
Video sam, u hrvatskom Vipu, jako dobru stvarcicu. Maleni 3g modem na koji se nakacis preko bezicne mreze.
http://www.vipnet.hr/privatni-pretplatnici/mobilni-internet/mobilni-hot-spot
Ne znam moze li se tako sta zavrsiti kod nas po normalnim uslovima.

Da idemo na isto mesto koje necemo da spominjemo :D
Ja sam tako isto razmisljao ko ti pa ih pozvao i pitao kad ce biti tu na zalihama posto ne znam da li cu sigurno kupiti dok ga ne uzmem u ruke. Kaze covek rezervisi nemas obavezu nikakvu dodji probaj pa ako odgovara uzmi.
Tako da je to sasvim ok. Ti u svakom slucaju to izvuci iz njihovih usta kad budes rezervisao da se posle neko ne pravi lud tamo pa ja budem kriv ;)

Nije jaci od Transfromera, Transformer ima Tegru2 koja je referentna platforma za honeycomb ;) ipak dve glave su bolje od jedne usijane :D
ali ovaj HTC ima u startu 3g + ona interesantna olovcica koja ce mnogima znaciti

Nmg da verujem koliko je ovaj hrvatski vip bolji od naseg, ovo je strasno, pogledao sam im kompletnu ponudu sad...
Bez brige, necu uskoro nemam vremena, tek za mesec dana, a mozda ni tad, posto sam nasao flyre u jednim fransuckim oglasima za 300e, a krajem meseca idem u Pariz tako da ako je stvarno tako onda cemo njega da pazarimo, prodamo ovde i kupimo transformersa... :D hehehehe

Nmg da verujem koliko je ovaj hrvatski vip bolji od naseg, ovo je strasno, pogledao sam im kompletnu ponudu sad...
Bez brige, necu uskoro nemam vremena, tek za mesec dana, a mozda ni tad, posto sam nasao flyre u jednim fransuckim oglasima za 300e, a krajem meseca idem u Pariz tako da ako je stvarno tako onda cemo njega da pazarimo, prodamo ovde i kupimo transformersa... :D hehehehe

Kupi dva, pa kad ih prodas ovde dodje te tablet za dz ;)

Za Flyer kazu da je nehumano brz, ali opet, on ima Gingerbread, ne Honeycomb, to mu garant daje vise brzine. Mislim da ce na njemu biti zanimljiviji Icecream Sandwich nego Honeycomb, ali videcemo. A sto se tice mobilnog hotspota u hrvatskom Vipu, cena raste sa slabijim paketima. Inace, MiFi postoji vec neko vreme i pruza upravo ovo. Takodje sam video kod Huaweia neke zanimljive prenosne mobilne hotspote (i nasao ih na DHGateu, ko je spreman da se igra, ja bas i nisam). Ipak, cene su povisoke, ozbiljno se mislim da u jednom trentku kupim jeftin mobilni sa wifi konekcijom i njega koristim kao prenosni hotspot.

Nazad
Vrh Dno