Šta je novo?

Prvi test Yonah procesora

• Začetnik teme Začetnik teme Bogda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Bogda

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
725
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7800X3D + Noctua NH-D15
Matična ploča
GIGABYTE B650E AORUS ELITE X AX ICE
RAM
2 x KINGSTON DDR5 16GB - KF564C32RWK2-32
GPU
Gigabyte GeForce RTX 5070Ti Windforce
Storage
Samsung SSD 980 Pro 1TB + Samsung SSD 860 EVO 1TB + Samsung HD103SJ
Zvuk
MiniDSP Flex + Yamaha A-S2100 + KEF LS50 Meta + SVS 3000Micro + ...
PSU
ROG-STRIX-750G
Kućište
Fractal Design Meshify C
Monitor
AOC Agon AG322QWS4R4
Miš & tastatura
Logitech G502 + Corsair Gaming K70 LUX Keyboard
Ostale periferije
Moondrop Cosmo
Laptop
hp EliteBook 850 G6
Pristup internetu
  1. Optički internet
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2627

Sto bi Anand rekao: Konacno nesto zanimljivo iz Intela. Ja sam impresioniran, perfomanse na nivou Athlona 64 X2, die size od 84mm^2, o potrosnji i zagrevanju da ne govorim.

Jedino u video encoding testovima zaostaje, verovatno zbog integrisanog mem kontrolera na Athlonu 64. Uz dodatne optimizacije cak ce i tu biti kompetentan.

Mada i od Prescotta se mnogo ocekivalo pre nego sto se pojavio.

Bogda je napisao(la):
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2627

Sto bi Anand rekao: Konacno nesto zanimljivo iz Intela. Ja sam impresioniran, perfomanse na nivou Athlona 64 X2, die size od 84mm^2, o potrosnji i zagrevanju da ne govorim.

Jedino u video encoding testovima zaostaje, verovatno zbog integrisanog mem kontrolera na Athlonu 64. Uz dodatne optimizacije cak ce i tu biti kompetentan.

Mada i od Prescotta se mnogo ocekivalo pre nego sto se pojavio.
S aspekta desktop korisnika, ovaj Yonah je totalno nezanimljiv! Bice super za prenosnike, cak i previse mocan za vecinu prosecnik vlasnika i korisnka notebookova. Tek sa izlaskom Conroe-a (64bit podrska, Virtuelizacija, SSE3) krenue prava bitka protiv Athlona X2, kog ce AMD morati malo da unapredi (pre svega u domenu rada sa cacheom) kako bi se klok-za-klok nosio sa Conroeom. A prema mojiminformacijama Conroe ce starotovati na istom kloku na kom budu radili i Athloni X2.

Nedjo je napisao(la):
S aspekta desktop korisnika, ovaj Yonah je totalno nezanimljiv! Bice super za prenosnike, cak i previse mocan za vecinu prosecnik vlasnika i korisnka notebookova. Tek sa izlaskom Conroe-a (64bit podrska, Virtuelizacija, SSE3) krenue prava bitka protiv Athlona X2, kog ce AMD morati malo da unapredi (pre svega u domenu rada sa cacheom) kako bi se klok-za-klok nosio sa Conroeom. A prema mojiminformacijama Conroe ce starotovati na istom kloku na kom budu radili i Athloni X2.

Cekaj malo, ako ce kostati manje od recimo x2 3800+ bice itekako zanimljiv zar ne?

audiofreak je napisao(la):
Cekaj malo, ako ce kostati manje od recimo x2 3800+ bice itekako zanimljiv zar ne?
Pa rekoh s aspekta desktop korisnika (ne racunajuci Delimira i varijantu koju je on zamislio 😀)
Ne verujem da ce se proizvodjaci ploca cimati da prave nove ploce zbog pinout nekompatibilnosti koju je Intel iz njemu poznatog razloga odradio za ovaj P-M. Mislim da ce svi lepo sacekati Conroe, sto toplo preporucujem svim Intelovcima koji kane ici na DC, a ostati pri dragom mu brendu.

Zasto li im samo daju ta jewish imena pored tolikih drugih :eyebrows:

Mozda ce opet biti neki "adapter" za 478 ploce sa 945 cipsetom? 😀

dbaja je napisao(la):
Zato sto ih dizajnira Intelov tim u Izraelu!

Nedjo je napisao(la):
Kada bi Intel hteo Yonah bi mogao biti fenomenalno uspesan destkop procesor. Perfomanse na nivou trenutno najboljih procesora na svetu (Athlon 64 X2), vracanje na necujne coolere, proizvodnja toliko jeftina da ih Intel moze profitabilno prodavati i za stotinak eura. Ali s' obzirom da se P4, ni kriv ni duzan, fenomenalno prodaje nemaju potrebe za tim.

Pa performanse su malo losije nego na X2, ali su dobre i bice jos bolje kad dodje brza magistrala itd... Ja nekad rekoh, Pentium 4 je mrtav, ziveo Pentium III :d

Njima je ipak trebalo malo vise vremena da to shvate 😀

ja se iskreno nadam da mogu da se koriste i kao desktop, godinama vec koristim i volim amd ali najvise volim odnos cena / performance 🙂

illidan je napisao(la):
Njima je ipak trebalo malo vise vremena da to shvate 😀
Samo jos prosecan kupac da shvati da "Pentijum 4" nije racunar :d

dbaja je napisao(la):

moze i JOBAH

😉

jel se zna uopste na koje ploce moze da ide ovaj "Joca"???
AOpen 975x sa 479socketom?
neki pominji i da P4P800 sa onim CT-479 adapterom moze da ga procita?!

Nazad
Vrh Dno