Novu kompresiju koju je 3Dc koju je uvela ATI ce biti u igrama Serious Sam 2 , Half life 2 i jos tri, sto je dobro za pocetak 😀
ATI odradjuje PS2.0 fenomenalno, razlika izmedju ove i NV40 je najveca kad se ukljuci 4X AF8x. Imao sam mogucnosti da se igram sa temporal AA. Ljudi sa AA2x 2xT imate prikaz kao sa regularnim AA4x a performance kao da imate AA2x. Ni jedan review site nije testirao temporal, jos treba da se driveri dorade, ali kad to udje u pogon, r420 ima da oduva NV40 u AA performance...
Kad je upitanju NVIDIA i Far Cry, da se ne lazemo...NV40 nikad nece odraditi Far Cry koristeci FP32 kao sto ce to odraditi r420 koristeci FP24. Mogu reci da ce biti bliza r360 nego r420. NVIDIA ce i dalje ostati na FP16...
Far Cry je jedan od najboljih engine igara koja je izasla do sada, stvarno za mene je krs quake 3 engine i igre bazirane na tome...a tu je NV40 dominantan. Medjutim mene nije briga za Call Of Duty jel to 250 ili 300 FPS, mene interesuje Far Cry, Half life 2, Serios Sam 2 i naravno Doom 3. Doom 3 ce biti zakljucan na 60FPS tako da ce i jedna i druga kartica da odradi 60FPS 😀
NVIDIA mi je pomalo smijesna, ljudi nemaju 5 izradjenih kartica kad je upitanju 6800Ultra a vec najavljuju 6850Ultra...stvarno *****izam. ATI vec prodaje X800Pro, a za X800XT Platinum moracemo cekati do kraja mjeseca. Postojace jos i regularni X800XT, kao i X800 non pro i X800SE sa 8 pipes...
Sve ove kartice imaju video in ulaz i imaju opcije koje ima all in wonder serija izuzev TV tunera 🙂
Kartica je mnogo mala, i ATI ce pokupiti sav kajmak na OEM trzistu, Dell, HP, Compaq iz razloga sto kartica moze da upadne u mini ATX kuciste i ne zahtjeva vise od 300W...Eto njima love...
NV40 ne mozes nigdje no u big tower case sa 450W PSU...
ATI kompanija je genijalna, ali nije ovo nista...Kakvo ce tek ludilo da bude sa r500 pocetkom sljedece godine :guitar:
NV40 je dobar gpu, samo umjesto da NVIDIA pravi gluposti sa nekim beta driverima ili sto najavljuju sad 6850 Ultra sa malo vecim clockom, nek srede drivere, stvarno nema smisla tjerati FP16...