- Učlanjen(a)
- 15.12.2001
- Poena
- 955
kakav si ti optimista!?!? 😀Stator je napisao(la):I onda cu moci da prodam moj GF4 TI za cirka 30 € 😀
kakav si ti optimista!?!? 😀Stator je napisao(la):I onda cu moci da prodam moj GF4 TI za cirka 30 € 😀
Maxo, maxo! Pa ti si se ovde najvise isprimao!?! Ali Drago mi je da vidim da se nisi u opste promenio :dbyMaX je napisao(la):ps. sada sam gledao detaljnije... NE znam zasto se svi primamo toliko na X800XT. Ima MNOGO testova (ovaj konkretno na xbit-u gaming testovi) u kojima vodi nVidia kartica!
Jako je bitno da to ne zaboravimo. Ovoga puta je nVidia tu sa 16 x 1, kao i ATI. I ovoga puta je u pitanju drugacija arhitektura, pa je potrebno da se drajveri razrade, ne kao kod ATI kartica... jer je X800XT samo 2 x R360 sa usavrsenim Low-k i ponekim updateom kompresionih alata (razvijanje pod-unita, jedinica unutar GPU-a je slicno programiranju, uvek se moze optimizovati) i drajveri nema sta da se doradjuju posebno. ForceWare mora jos mnogo da se pegla za ove nove kartice...
Broz je napisao(la):Bice ono "ako ste gamer na budzetu onda vam ostaje 9800pro kao uteshno resenje"😉
Ko ce da igra? Pa svako ko bude igrao na bilo kojoj Nv3x karti!Broz je napisao(la):PA dobro, budimo realni-nV se vratila sa 60 miliona tranzistora vise🙂
Ozbiljno, nV je ponovo tu sa odlicnim proizvodom. Ima ju rezerve sa drajverima ali ih kolje fp32 koji ce morati da renderuje. Mislim ko ce da igra u fp16 tamo neki DOOM ili sta ja znam? Niko. Pa nije lood neko ko je dao brdo para da ga tera na low, mada marketing je cudo pa nas mozda nV ubedi u "the way it meant to be played-FP16"😀
DusaN je napisao(la):Hm, moguce, mada ista je prica bila i za NV3x, kao drajveri nedoradjeni, ovo ono, i opet isto, sporije od ekvivalentnog ATija.
Tako da nesto i ne verujem u tu pricu, ili je bar prihvatam sa velikom rezervom.
Pa koliko ja znam i nije bas tako. Moze karta da pocne da izbaciju artifakte tek posle nekog vremena...notax je napisao(la):...Pa za probu treba 2 minuta, samo se instaliraju Omega drajveri.
Broz je napisao(la):Meni nije jasno sta on tu kaze. Aj` ti to na srpskom🙂
ATi je danas kompanija kakva jeste ponajvise zahvaljujuci ovom coveku:Broz je napisao(la):Nedjo ajde molim te objasni mi kako ATi izbaci graficku koja izgleda bezmalo kao GF3, ima jedan molex, prosecan kuler, 60 miliona tranzistora manje i opet je isti brz ili brzi? Gde je bre tu logika? Ozbiljno....U cemu je tajna?
Nedjo je napisao(la):Pravi bum ce da se dogodi kada MSI, poslednji nVidijin bastion, zvanicno izbaci seriju ATi baziranih kartica.
Ji 4Tze je napisao(la):nisi me razumeo, htedoh reci da su koristili patch 1.1 gde je kvalitet 'losiji' jer lepo pise i u Readme-u da ubrzava igru na nVidia kartama sa Very/Ultra high serovanjima, a buduci da se osvetljenje textura na tim setovanjima (koliko sam razumeo) vrshi preko ps 2.0, onda je logicno da je brze ako je 'ojadjeno'
A koliko je ojadjeno, da se lepo videti.
btw, i dalje tvrdim da je Crytek krsh endzin. Tako da mi to ionako nije neka referenca.
Tacnije, smeta mi sto ne postoji nijedan referentni endzin.
I sta bi sa openGL-om?
Nedjo je napisao(la):Maxo, maxo! Pa ti si se ovde najvise isprimao!?! Ali Drago mi je da vidim da se nisi u opste promenio :d
Ele, najjaci test, ubedljivo ima Digit-Life:
http://www.digit-life.com/articles2/radeon/r420.html?45977
Ako se ovde ne vide razlike u kvlaitetu FC prikaza ne znam gde se vide!?
kazes R420 je "samo" 2XR360!? Pa malo li je na ovu skupocu?! Cinjenica je da je ATi zadrzao sve dobre koncepte iz R3XX generacije, ali R420 je ipak mnogo razlicit da bi se podveo pod "nabudzeni" R360! A sto se tice doradjivanja drajvera, potpuno nisi u pravu! Catalyst ocekuje veliko doradjivanje, a ona gomila DEC-ovih programera koju je ATi zaposlio na razvoju optimizovanih Shader kompajlera, mora jednom da pokaze za sta su im kanadjani placali 'lebac poslednjih desetak meseci 😉
Broz je napisao(la):Pa koliko ja znam i nije bas tako. Moze karta da pocne da izbaciju artifakte tek posle nekog vremena...
Ne zaboravi i Gainward.Nedjo je napisao(la):imas poentu! Leadtek je poslednji bastion! ALi MSI je No1. u VGA svetu!
notax je napisao(la):Ko kaze da već nisu uradili, ali da na FP32 toliko padaju performanse, da im ne pada na pamet da te drajvere objave.
"MSI cards come with exciting software bundles and full retail version games like Prince of Persia™,The Sands of Time (2 CDs), Tom Clancy's Splinter Cell: Pandora Tomorrow (4 CDs), Uru: Ages Beyond Myst (1 CD) and XIII (4 CDs)."Nedjo je napisao(la):MSI ce ponuditi fenomenalan game bundle uz ove karte, a pravi hit ce biti, pogadjate, FC 😉
Marti Misterija je napisao(la):"MSI cards come with exciting software bundles and full retail version games like Prince of Persia™,The Sands of Time (2 CDs), Tom Clancy's Splinter Cell: Pandora Tomorrow (4 CDs), Uru: Ages Beyond Myst (1 CD) and XIII (4 CDs)."
Quote from ATI web site!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari