Nedjo je napisao(la):939pinski Athlon 64 procesori ce biti DualChannel i u odnosu na FX ce se razlikovati samo po tome sto ce imati pola megabajta L2 cachea!
To oko optimizacije je diskutabilno... oni mogu da kazu da su njihove kartice optimizovane za NF3 chispet i da ATi nista ne sprecava da uradi isto, lai... to je samo izgovor, realno
Athlon 64 939 pin = DualChannel NewCastle (512 kb L2 cache)ivica je napisao(la):To sa 939-pinskim sam znao ali nisam znao da nece imati oznaku FX u sebi...oko chega je nastala zabuna..
To praktichno znachi dvokanalni Athlon 64 za shiroke narodne mase...poshto su ukinuli obavezan ECC(i onaj jedan pin...). Samo kako ce ih razlikovati po oznaci sem u broju pinova...???
ATi-ju za sada nisu potrebne optimizacije kroz chipset nego novi Catalyst v5.0 😀
Pitanje je da li che taj nForce3 imati oznaku 250gb ili neshto drugo 300gb ili sl...?
Marti Misterija je napisao(la):Jasno je da se NV bolje snalazi od ATI-ja u OGL, ali pitanje je koliko ce se buduce igre bazirati na tom API-ju. Bojim se da je D3 poslednji veliki naslov koji cemo videti u tom svetlu! 🙁
Nazalost pred kanadjanima je neuporedivo svetlija buducnost!
Ma dal' je moguce!?!? Mislim kakav to menadzment ima NV kad se ovako kocka. Uzas... pa oni ce nestati... definitivno!Nedjo je napisao(la):U citavoj ovoj prici X800 vs. GF6800 mozda nije zgoreg napomenuti (ne)zvanicnu, ali 101% tacnu informaciju da je nVidija svim partnerima obezbedila svega 1100 NV40 GPU-ova. ATijeve kartice se vec prodaju u najvecim americkim hardverskim prodavnicama...
Marti Misterija je napisao(la):Ma dal' je moguce!?!? Mislim kakav to menadzment ima NV kad se ovako kocka. Uzas... pa oni ce nestati... definitivno!
U svetlu sadasnje globalne ekonomske situacije a posebno na IT trzistu, rec "prejaki" jednostavno ne postoji.Paradigma je napisao(la):Ne brinite se vi za Nvidiju, prejaki su!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari