Šta je novo?

Prvi put u nasem gradu, Samsung DDR400

delimir je napisao(la):
Biće novih preokreta, samo sada moram da uzmem grafičku :D
Eh... pa ta graficke definitivno nece imati veze sa intelom, right? :) (mada, ko zna, mozda se ponovis jednim intel740 :D:D:D)
BTW, koju graficku gadjas... 4200, I suppose?
Sa overklok potencijalom do nebesa?

Prešao sam totalno u unerground - uzeću verovatno ATi...

byMaX je napisao(la):
Evo, da se vratimo na topic... Samsung DDR400 je obican 333. Stvar je u tome sto su CAS smanjili na 3, pa onda zaista radi na 400 MHz, svaki primerak... Isto tako, i Samsung 333 radi na 400 na CAS 2,5, sto znaci da je ili isti ili bolji... e sada, uvek postoje bolji primerci, ali savetujem ljude da se ne zalecu odmah na ove 400-ke, jer ce ustedeti ako kupe dobar 333....

pozdrav
Nije to bas tako kako mislis. Misljenje stvaras na osnovu komada koji imas u masini, a to je dobar komad koji je kupljen davno kada su je pravili najbolje sto moze. Sada na tim proizvodnim trakama rade ove PC3200 i istina je da nisu mnogo bolji od najboljih primeraka PC2700, ali gde sada da kupis takav PC2700. Razlika u ceni je tacno tolika koliko je i bolja PC3200.

Evo, da se vratimo na topic... Samsung DDR400 je obican 333. Stvar je u tome sto su CAS smanjili na 3, pa onda zaista radi na 400 MHz, svaki primerak... Isto tako, i Samsung 333 radi na 400 na CAS 2,5, sto znaci da je ili isti ili bolji... e sada, uvek postoje bolji primerci, ali savetujem ljude da se ne zalecu odmah na ove 400-ke, jer ce ustedeti ako kupe dobar 333....

pozdrav

byMaX je napisao(la):

pozdrav

Kako onda objasnjavas da meni DDR400 radi na 205Mhz-a CAS2 i 1T sto nema sanse da poteras sa Samsungom DDR333 koji takodje imam i to verovatno najbolji moguci primerak u gradu koji ide i do 225Mhz-a. Nemoj da pricas ono sto ne znas.

naisao ti primerak, sta da ti kazem. A verujem i da taj gigabajt ima do jaja zategnuta setovanja... Stavi ga u KX ili jos gore KT3 Ultra, na kojima mem.protok u Sandri razbija svaki gigabajt, pa ces da vidis sta su zategnuta setovanja... ;) Drugim recima, ako to kod mene bude radilo na 200 sa zategnutim setovanjima, kupujem je odmah za 200 eura... ctp;

byMaX je napisao(la):
naisao ti primerak, sta da ti kazem. A verujem i da taj gigabajt ima do jaja zategnuta setovanja... Stavi ga u KX ili jos gore KT3 Ultra, na kojima mem.protok u Sandri razbija svaki gigabajt, pa ces da vidis sta su zategnuta setovanja... ;) Drugim recima, ako to kod mene bude radilo na 200 sa zategnutim setovanjima, kupujem je odmah za 200 eura... ctp;
Max,nemoj da brkas babe i zabe.Acina memorija nije ni slicna onoj koju si vec video(znas gde) a verujem da ce ti Aca dati za manje od 200:D :D

Da, ja sam video Gedzin Samsung DDR400 CL3, koji je losiji od mog primerka DDR333... Acin stvarno nisam, a i nema potrebe. Sledeci put radim upgrade koji ce zaista doneti malo vidljiviju razliku u realnom radu... da li ce biti Intel ili AMD, pojma nemam i ne zanima me...

Da ne biste tupili mnogo o necemu sto niste ni testirali FX imate kompletan test
http://www.tweaktown.com/document.php?dType=article&dId=329&dPage=1
a i potrazite ih jos na netu.
Najbolje obozavam kada se komentarise nesto sto je samo proslo kroz ruke i nije se ozbiljno prislo problemu. Neko ce da ocrni Samsung memoriju zbog MSIjevih ploca koje ih ne vole, kao i vecinu brzih memorija (winbond).
Inace momorija koju prodajem je identicna ovoj na testu.

Gedza je napisao(la):
Da ne biste tupili mnogo o necemu sto niste ni testirali FX imate kompletan test
http://www.tweaktown.com/document.php?dType=article&dId=329&dPage=1
a i potrazite ih jos na netu.
Najbolje obozavam kada se komentarise nesto sto je samo proslo kroz ruke i nije se ozbiljno prislo problemu. Neko ce da ocrni Samsung memoriju zbog MSIjevih ploca koje ih ne vole, kao i vecinu brzih memorija (winbond).
Inace momorija koju prodajem je identicna ovoj na testu.

Bravo matori, sad si im ocitao. Nego podseti Ziku za stolice. :D :p

byMaX je napisao(la):

Au j****e nisam ni znao da imam Gigabyte u masini, sve vreme sam bio ubedjen da je KX7. :D :p

Aca je napisao(la):
Au j****e nisam ni znao da imam Gigabyte u masini, sve vreme sam bio ubedjen da je KX7. :D :p
Ja testiram i ploce i procesore i memorijei graficke, ma sve sto se stavlja u komp. Nemam predrasude, nego testiram od Matsonica do Abita, bas sve.

Aca je napisao(la):

Nemoj tako, ovaj novi Gigabyte je povratio moju veru u ovu kompaniju...

ica je napisao(la):
RAM DDR 400MHz 256MB PC3200 Samsung 85evra
RAM DDR 400MHz 512MB PC3200 Samsung 160evra

Konacne cene za kes u WM Computersu:

http://www.wmcomputers.co.yu
Samo sto su to noname sa Samsung cipovima, a ne pravi Samsung original - sto ni oni sami ne kriju, zvao ja odavno pa pitao - i dobio iskren odgovor :)

ica je napisao(la):

Drugar prodaje korser XMS 512 MB, sad ne mogu da se setim da li je 400 ili 433 MHz za preko 200e.. Doneli smo danas nekome sa benchmarka, bice testa uskoro, ja nisam imao na chemu da je probam, i mene definitivno zanimaju rezultati.. U svakom sluchaju izgleda fensi.. ;)

Ma nisu te geil i korsair (koje koriste Samsung chipove), mnogo bolje od pravog Samsunga... barem ako je suditi po nekoliko testova koje sam procitao po netu...

Mene moj...

Samsung bas obradovao jutros.Nisam ni znao sta sve moze ovaj PC2100 :D :D

Evo da se sami uverite setovanja 2,5-7-3-3

Re: Mene moj...

simpson H je napisao(la):
Samsung bas obradovao jutros.Nisam ni znao sta sve moze ovaj PC2100 :D :D

Evo da se sami uverite setovanja 2,5-7-3-3

C,c,c dok ljudi spavaju snom pravednika, ti testiras memoriju. Dobar si matori, popravljas se. :)

byMaX je napisao(la):
Ma nisu te geil i korsair (koje koriste Samsung chipove), mnogo bolje od pravog Samsunga... barem ako je suditi po nekoliko testova koje sam procitao po netu...

Nisu mnogo bolje, ali su bolje. Ponekad svaki Mhz znaci pogotovu sa sto ostrijim setovanjima.

Ja ne mogu da verujem da kod mene ovaj Samsung radi na 180 MHz 2,5,2, cas2, 1T, 4Way i sve ostalo na max... Btw, imao sam losh cooler, Fedja je bio u pravu... TT7+ tera ovu moju agoiu (obicnu) do 180MHz, a sada stabilno drzim na 175 sa low brojem obrtaja i ne prelazi 50 stepeni u max ili 44 u idle... ! I tisi od Titana! Sa titanom sam na 166MHz magistrali imao oko 60 - 70 stepeni!!!

byMaX je napisao(la):

Geil pravi sam svoje cipove.

Da pravi ih, ali postoje i Geil moduli sa Samsung chipovima.

byMaX je napisao(la):
Ja ne mogu da verujem da kod mene ovaj Samsung radi na 180 MHz 2,5,2, cas2, 1T, 4Way i sve ostalo na max... Btw, imao sam losh cooler, Fedja je bio u pravu... TT7+ tera ovu moju agoiu (obicnu) do 180MHz, a sada stabilno drzim na 175 sa low brojem obrtaja i ne prelazi 50 stepeni u max ili 44 u idle... ! I tisi od Titana! Sa titanom sam na 166MHz magistrali imao oko 60 - 70 stepeni!!!
Pa rekao sam ti! :)
Nego, tvoj samsung je odlican i ako ga budes prodavao obavezno mi se javi !

ica je napisao(la):

Konacne cene za kes u WM Computersu:

http://www.wmcomputers.co.yu

Ja bio, pa ih nesto nemaju:):):)

A za cene necu da komentarisem, u cenovniku jedne a kad dodjes, sasvim druge, naravno, mnogo vise

Primer: Samsung 765MB 223EUR, a svuda u BGD-u i u NS na drugim mestima 195-200

Pozdrav!

drfedja je napisao(la):
Pa rekao sam ti! :)
Nego, tvoj samsung je odlican i ako ga budes prodavao obavezno mi se javi !

Naravno da je odlican kad radi na 180 sa zategnutim setovanjima... vise od toga, CPU ne moze, tako da bih voleo da mi neko konachno otkljuca cpu...

Vrh Dno