Šta je novo?

Prvi put u nasem gradu, Samsung DDR400

Misko je napisao(la):
Slabo dodji da vidis kako KR brije na 180 Samsung 512 sve na max, a da voltaza proc 1600+ je 1.79 ;). Pozdrav.

Brate, jel sam ja rekao da ovaj ne moze? Proc. mi je neotkljucan pa ne mogu da idem preko 174MHz... U tome je stvar... Nabavicu neki koji ide iznad 180, pa cu da vidim koliko memorija moze na maksimumu... Inace, GoldMem je odradio onaj test koji traje oko sat i po i sve je proslo ok na 174...

byMaX je napisao(la):
Znas kako - ajde placam ti gorivo da vidis kako radi 174MHz, upravo sa tim setovanjima. Jos mi je Drive Strenght na Default :) A onda idemo u obican Mek na obican hepi mil ??
Mr. Gedza je obecao brzi CPU - neke od onih koji idu na 183MHz, pa cemo da vidimo gde su njegove realne granice...

Fedja, Miso, vi ste videli kako je namesteno? I jos je to 512MB modul :)

Ajd ziveo...

PS. I meni se nekada zalomi dobar primerak, ne samo tebi ...

Maks vrati se malo u rikverc pa procitaj sta si napisao. Pise 200MHz-a Cas2 2-5-2 itd., a ne 174 koliko sad navodis, to je velika razlika.

Aca je napisao(la):
Maks vrati se malo u rikverc pa procitaj sta si napisao. Pise 200MHz-a Cas2 2-5-2 itd., a ne 174 koliko sad navodis, to je velika razlika.

OK, mada, ako procitas (tvoj) prvi post na ovoj (drugoj) strani, odnosno drugi post na ovoj strani, videces da nema broja MHz, pa sam pomislio da se odnosi na PC2700 odnosno na 166MHz, a ja, kazem, na 174 radi... Bio je Gedza kod mene i sve radi na maksimumu osim one poslednje opcije koja je na Auto... Da li tebi radi na 200MHz, sa 0ps (krajnja opcija u DRAM sekciji na KX ploci), ali iskreno?? Pitam zato sto razmisljam da uzmem Samsung DDR400 kad stigne Gedzi... BTW, cekam i ja jedan AGOIA Y, pa ce da bude veselo :)

Pozdrav

CAR je napisao(la):
Misko, ti sad ispade jedini koji je (ostao) na KR7A... mislim, pored mene...
Svi ostali se ponovili KX-ovima... Ajde onaj Aca :)D), al' kad sam video da je i Fedja (koji se kleo u KR-a, i pricao kako sigurno nece prelaziti na KX-a) presao, onda sve u...

Ma i ja sam se mog oprostio, i mnogo mi je zao, jer je bila najbolja ploca kod nas, imala je metalnu stanglu za dizanje procesora, a ove kod nas su sa plasticnim, a opet plasticne verzije ploce su manje kvalitetne, bar tako tvrde na xtremesystems.org evo me od sutra na p4 na 2Ghz-a, ali i to ce verovatno biti na kratko.

byMaX je napisao(la):
Brate, jel sam ja rekao da ovaj ne moze? Proc. mi je neotkljucan pa ne mogu da idem preko 174MHz... U tome je stvar... Nabavicu neki koji ide iznad 180, pa cu da vidim koliko memorija moze na maksimumu... Inace, GoldMem je odradio onaj test koji traje oko sat i po i sve je proslo ok na 174...

Uvek se posebno potrudim da razumem sta si hteo da kazes i najcesce ne vredi. Ne zato sto slabo kapiram nego zato sto pogresno zakljucujes.

Dakle tvoj procesor je neotkljucan ali nije to razlog zasto ne mozes preko 174Mhz, narocito jer vec imas dobru memoriju, vec upravo primerak procesora koji imas. Ako zelis memoriju da testiras, to ces lakse izvesti ako tvoj modul poneses nekom ko ima otkuljucanog XP-a pa moze lako sa malim multiplikatorom da proveri koliko tvoj modul razvija.

Ne bih ti prigovorio da je ovo prvi put, bilo je ranije tvojih postova koji su nas sve zamrsili jer valjda puno postujes pa nisi u stanju bas sve koncetrisano i precizno da napises. ;)

Pozdrav

Max pomiri se sa činjenicom da je Aca O/C don i da zato ima bržu mašinu od tvoje :D

byMaX je napisao(la):
BTW, cekam i ja jedan AGOIA Y, pa ce da bude veselo :)

Pozdrav

Pa zar nisi rekao da se ne isplati vijati proc zbog 50MHz-a :D

Alexandar je napisao(la):
Pa zar nisi rekao da se ne isplati vijati proc zbog 50MHz-a :D
Tako je... rekao je da nema smisla menjati onaj njegov i da ceka Thoroughbred-a :)
I to "B"! :D

Paradigma je napisao(la):
Uvek se posebno potrudim da razumem sta si hteo da kazes i najcesce ne vredi. Ne zato sto slabo kapiram nego zato sto pogresno zakljucujes.
:D

Paradigma je napisao(la):
Dakle tvoj procesor je neotkljucan ali nije to razlog zasto ne mozes preko 174Mhz, narocito jer vec imas dobru memoriju, vec upravo primerak procesora koji imas. Ako zelis memoriju da testiras, to ces lakse izvesti ako tvoj modul poneses nekom ko ima otkuljucanog XP-a pa moze lako sa malim multiplikatorom da proveri koliko tvoj modul razvija.
Tako nekako... znaci, procesor ga ogranicava, tj. zbog njega mu memorija radi na 174, a Boki (simpson) mu je posvedocio :D da taj Samsung ide na 200 MHz, sto bi opet znacilo da je on istestirao i da ta memorija nije "macka u dzaku" ili "POTENCIJALNA 200-ka".
As simple as that...

PS. Naravno, Max, ako sam ja ovo lose rastumacio... please, koriguj me.

delimir je napisao(la):
Max pomiri se sa činjenicom da je Aca O/C don i da zato ima bržu mašinu od tvoje :D

Da, ali sam zato ja jedan od najbrzih od ljudi koji NE prodaju hardver :)

CAR je napisao(la):
Tako je... rekao je da nema smisla menjati onaj njegov i da ceka Thoroughbred-a :)
I to "B"! :D

Tako je, ali ima smisla menjati za CPU koji ide 200MHz vise, pogotovo ako je menjaza za DZ... :)

byMaX je napisao(la):
Tako je, ali ima smisla menjati za CPU koji ide 200MHz vise, pogotovo ako je menjaza za DZ... :)

ccc,ima covek cime da se hvali.
cheers

byMaX je napisao(la):
Da, ali sam zato ja jedan od najbrzih od ljudi koji NE prodaju hardver :)

jedan od onih koji NE prodaju sta?:D :D :wave;

Evo i mene prozvase mangupi:D :D .

Da rezimiramo:

Max-ova memorija ide PREKO 210MHz ,naravno na labavim setovanjima.Meni nije jasno zasto se neki jos uvek loze na agresivna memorijska setovanja kada su razlike minimalne.

Za Acu.

Ubodi Maxovog Samsunga u tvoju plocu ;) ;) ,pa onda prozivaj:D :D

CAR je napisao(la):
Misko, ti sad ispade jedini koji je (ostao) na KR7A... mislim, pored mene...
Svi ostali se ponovili KX-ovima... Ajde onaj Aca :)D), al' kad sam video da je i Fedja (koji se kleo u KR-a, i pricao kako sigurno nece prelaziti na KX-a) presao, onda sve u...

Ne znam za tebe, ali ja cu se verovatno strpeti do KD7-ice... bar zbog ono smekerskog ventilatora na NB-u... :D
Os' da das tog polovnog KR-a i 15€ za novog KX-a??:D :D

simpson H je napisao(la):
Evo i mene prozvase mangupi:D :D .

Da rezimiramo:

Max-ova memorija ide PREKO 210MHz ,naravno na labavim setovanjima.Meni nije jasno zasto se neki jos uvek loze na agresivna memorijska setovanja kada su razlike minimalne.

Za Acu.

Ubodi Maxovog Samsunga u tvoju plocu ;) ;) ,pa onda prozivaj:D :D

Sta ima da je bodem, pa moj Zamzung ide na 225. :p :D

Nema razlike u SiSoft Sandri, ali u nekim drugim testovima ima.

Os' da das tog polovnog KR-a i 15€ za novog KX-a??:D :D
Ne mogu da verujem da si mi ovo bas TI rekao :D
Pa ti si mi govorio da uzivam u KR-u i polagano cekam KT400... tj, KD7. (doduse, ti mi govorio i da predjem na P4... :D:D. Svasta ti govoris ;) )

Anyway, nije meni ploca problem... dobro ti znas sta meni treba, al' nikako da mi to nabavis :p
Tu spada i ta memorija k'o sto je Max ima...

PS. Sto se bre na javljas? :(
Daj, covek... hocu da ti kazem za novu kombinaciju sto sam osmislio (provereno ces se grohotom smejati :) ).
CALL ME! Or... PM ME! :D

byMaX je napisao(la):
Ako je tako... onda OK, samo mi nesto ta cena malko neodgovarajuca... :D

PS. Jel' vidis ti ovo, Simpsone... 'ocu i ja ovako da zamenim moj CPU! :p

Bravo Boki... sad si mu ga dao po odgovaranju... Sto te nema na forumu, posustao si nam!? Ti si uzdanica nama intelovcima!

Nego, ovo je za Gedzu... Ona opcija sto si kod mene menjao (DCLK Feedback Delay) za memoriju - 0ps i sl. - nema veze sa performansama. To mi je Fedja rekao, pa sam proverio, i stavio na Auto, izmerio i dobio 11542 Markova i 242,4fps u Q3... a onda stavio na onaj 600ps, i na 120ps i dobio identicne rezultate u 3DMarku i 242,3fps u Q3! :) Tako da to nema nekakve veze...

byMaX je napisao(la):
Bravo Boki... sad si mu ga dao po odgovaranju... Sto te nema na forumu, posustao si nam!? Ti si uzdanica nama intelovcima!
Pa sta se onda ti javljas :p ... jedino ako ovo nije Mister No napravio neku mucku, pa postovao pd tvojim nickom :D

Kakav Mr No... Ja sam uvek u dusi bio Intelovac... Ako promenis procesor, to ne znaci da si presao u tabor... :)

byMaX je napisao(la):
Kakav Mr No... Ja sam uvek u dusi bio Intelovac... Ako promenis procesor, to ne znaci da si presao u tabor... :)
:D Izvadi te onaj smajli :)

delimir je napisao(la):
E, za tebe znam!
I zato uvek sa izvesnom dozom rezerve primam sve sto pises o AMD-u, cak i kada ga hvalis (a to radis u zadnje vreme, tacnije, otkad si presao na AMD).
Mada... ne znam, ja nesto ipak ne verujem da si ti presao na VIA+AMD kombinaciju... sve nesto mislim da si ti i dalje na nekom Copperu :D:D:D

byMaX je napisao(la):
Pa dobro bre MaX, kada kupujes Northwooda ? :D

student je napisao(la):
Da je kupio kada je trebalo ( a ja mu nudio umesto KX&XP) prso bi zbog pada cena oko 50€ i imao brzzu masinu, a ovako je pukao preko 100€, a i dalje ima VIA/AMD:):)

Jebi ga, svaka skola se placa...
Kad slusa Gedzu i Acu:D :D .

A ovo vam je ljudi,cuveni Sinisa -student, toliko odan Intelu da se vratio na BX.

Il' je mozda KX ????:p :p

Kad slusa Gedzu i Acu:D :D .

A ovo vam je ljudi,cuveni Sinisa -student, toliko odan Intelu da se vratio na BX.

Il' je mozda KX ????:p :p
Hmmm... ono sto mene interesuje je koji CPU gaji uz taj BX-KX... i da li je na prodaju? :D
Nesto poput one Duron-AXIA kombinacije...:wave;

CAR je napisao(la):
E, za tebe znam!
I zato uvek sa izvesnom dozom rezerve primam sve sto pises o AMD-u, cak i kada ga hvalis (a to radis u zadnje vreme, tacnije, otkad si presao na AMD).
Mada... ne znam, ja nesto ipak ne verujem da si ti presao na VIA+AMD kombinaciju... sve nesto mislim da si ti i dalje na nekom Copperu :D:D:D

Biće novih preokreta, samo sada moram da uzmem grafičku :D

Nazad
Vrh Dno