Šta je novo?

Prvi put u nasem gradu, Samsung DDR400

Aca

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
720
Evo ga u masini, 205Mhz-a Cas2 3-5-3-2 1T, enhanced performance + fast u biosu. Transfer preko 3Gb/sec. Modul je jednostran. ;)

Je l' to za ono, cirka 105€ ? PC2700 pade na nekih 80€.

I ovde kod mene naleteli Zamzung kao prvi masovni PC3200, ali u dve izvedbe - moduli kompletno Samsungovi, te moduli Apacerovi, a cipovi Samsungovi. Sta si ti dobio ?

Moj DDR333 Samsung (dvostrani modul chipovi Samsung proizvodjac Xerox bar po SPD info-u) ide na 205MHz Cas 2-3-5-3-2-2 Enhance DDR Fast, doduse na 2.85V, mislio sam da ce taj DDR400 ici bar na 220 pri tim setovanjima.

silverglider je napisao(la):
Je l' to za ono, cirka 105€ ? PC2700 pade na nekih 80€.

I ovde kod mene naleteli Zamzung kao prvi masovni PC3200, ali u dve izvedbe - moduli kompletno Samsungovi, te moduli Apacerovi, a cipovi Samsungovi. Sta si ti dobio ?

Original Zamzung, najo Apacer. :p

Alexandar je napisao(la):
Moj DDR333 Samsung (dvostrani modul chipovi Samsung proizvodjac Xerox bar po SPD info-u) ide na 205MHz Cas 2-3-5-3-2-2 Enhance DDR Fast, doduse na 2.85V, mislio sam da ce taj DDR400 ici bar na 220 pri tim setovanjima.

E pa vidis ovaj radi na difolt voltazi i sa 1T, a to je bitna razlika. Nemam vremena ovih dana da se zezam, ali probacu jos sta moze, ovo je bilo onako na prvo bockanje. :p

E to je vec sasvim druga prica jer na mom DDR333 nece 1T preko 195, mada i time sam vise nego zadovoljan s obzirom koliko sam platio modul.

Aco, jel ne moze to bolje? Pa i ovaj Samsung PC2700 ide na 200 MHz i to 2-5-2, 1T...

byMaX je napisao(la):
Aco, jel ne moze to bolje? Pa i ovaj Samsung PC2700 ide na 200 MHz i to 2-5-2, 1T...

Maksonjo imam gradjevinske radove po kuci i gomilu majstora, nemam sada ni vremena ni mogucnosti da isprobavam sta moze sta ne moze.

Ja sam mislio da umes sam da ugradis memoriju, a ispade da ti trebaju razni gradjevinski majstori za to :D

Amon_Ra je napisao(la):
Uhuhuh mnogo je to batice, oces li ti imati za te majstore? :D

Batice, mnogo je samo kad biju. I ja bih vrhunsku memoriju za 50 eura, ali nema nigde. Ono sto valja mora i da se plati, a krseva za 70 eura ima koliko hoces.

silverglider je napisao(la):
Ja sam mislio da umes sam da ugradis memoriju, a ispade da ti trebaju razni gradjevinski majstori za to :D

Ja ma jok, evo ubedjujem se sa vodoinstalaterom i molerom da mi to odrade, a oni mi preporucuju keramicara. Nacisto sam u rebusu. :p :D

A koliko je trenutno Samsung 333 (ali pravi).?

Aca je napisao(la):
Batice, mnogo je samo kad biju.

Ovo podrzavam 200%

A sto se tice memorije i nije nesto skupa s' obzirom da se tek pojavila u proizvodnji i kao najjaci model na trzistu.

byMaX je napisao(la):
A koliko je trenutno Samsung 333 (ali pravi).?

Maksonjo ako uzmes da je npr. u Nemackoj Zamzung 333 256Mb 80-82eura dodaj 10-15% i eto ti cene.

byMaX je napisao(la):
A kako si ti to probao ? Sa zaključanim procesorom ? :D

Nope... To je Simpsonova memorija, on mi je rekao... BTW, moze i na KX asinhrono zar ne?

byMaX je napisao(la):
Nope... To je Simpsonova memorija, on mi je rekao... BTW, moze i na KX asinhrono zar ne?

Simpson ti rekao. :p :D Ako ti taj PC2700 poteras na cas2 2-5-2-2 1T Fast, ja te vodim na rucak u Hyatt, ako ne bude mogla ti mene, vazi. :)

!

140 EU!?Jel toliko kosta modul od 256 ili 512 MB!?Nemoguce da je toliko..uporedjivao sam sa ddr 333 a on kosta 171EU!a ako ddr400 256 mb modul kosta 140 eu....!!!nema sanse da pomisljam na to zato sto se mnoogo vise isplati uzeti 333 nego da placam 70 eu zbog razlike od 67 mhz!!!

Re: !

T|T|A|\| je napisao(la):
140 EU!?Jel toliko kosta modul od 256 ili 512 MB!?Nemoguce da je toliko..uporedjivao sam sa ddr 333 a on kosta 171EU!a ako ddr400 256 mb modul kosta 140 eu....!!!nema sanse da pomisljam na to zato sto se mnoogo vise isplati uzeti 333 nego da placam 70 eu zbog razlike od 67 mhz!!!

Pa šta misliš ti, mora brzina da se adekvatno i plati :D

Re: Re: !

delimir je napisao(la):
Pa šta misliš ti, mora brzina da se adekvatno i plati :D
Heh... tako je Delimire... Pa nije Aca za dzabe narucivao onog Geila, tek ono kosta...
Staro pravilo: "Plati, pa se klati"...

Aca je napisao(la):
Simpson ti rekao. :p :D Ako ti taj PC2700 poteras na cas2 2-5-2-2 1T Fast, ja te vodim na rucak u Hyatt, ako ne bude mogla ti mene, vazi. :)

Znas kako - ajde placam ti gorivo da vidis kako radi 174MHz, upravo sa tim setovanjima. Jos mi je Drive Strenght na Default :) A onda idemo u obican Mek na obican hepi mil ??
Mr. Gedza je obecao brzi CPU - neke od onih koji idu na 183MHz, pa cemo da vidimo gde su njegove realne granice...

Fedja, Miso, vi ste videli kako je namesteno? I jos je to 512MB modul :)

Ajd ziveo...

PS. I meni se nekada zalomi dobar primerak, ne samo tebi ...

byMaX je napisao(la):
Znas kako - ajde placam ti gorivo da vidis kako radi 174MHz, upravo sa tim setovanjima. Jos mi je Drive Strenght na Default :) A onda idemo u obican Mek na obican hepi mil ??
Mr. Gedza je obecao brzi CPU - neke od onih koji idu na 183MHz, pa cemo da vidimo gde su njegove realne granice...

Fedja, Miso, vi ste videli kako je namesteno? I jos je to 512MB modul :)

Ajd ziveo...

PS. I meni se nekada zalomi dobar primerak, ne samo tebi ...

Slabo dodji da vidis kako KR brije na 180 Samsung 512 sve na max, a da voltaza proc 1600+ je 1.79 ;). Pozdrav.

Misko je napisao(la):
Slabo dodji da vidis kako KR brije na 180 Samsung 512 sve na max, a da voltaza proc 1600+ je 1.79 ;). Pozdrav.
Misko, ti sad ispade jedini koji je (ostao) na KR7A... mislim, pored mene...
Svi ostali se ponovili KX-ovima... Ajde onaj Aca :)D), al' kad sam video da je i Fedja (koji se kleo u KR-a, i pricao kako sigurno nece prelaziti na KX-a) presao, onda sve u...

Ne znam za tebe, ali ja cu se verovatno strpeti do KD7-ice... bar zbog ono smekerskog ventilatora na NB-u... :D

Nazad
Vrh Dno