NećeVista ce biti ono sto je Xp tamo negde 2010. godine. Setite se samo koliko je trebalo da se XP useli u nase kompove. Cak i tada ce igre biti pravljene i za dx9.
Vec je bio Shadowrun koji je zvanicno Vista only, ali je hack naravno usledio![]()
Nije Shadowrun džabe igra
Mene baš zanima kakav je taj sh*tShto je najtuznije :d
LOL veruj mi postoje sasvim upotrebljive informacije o install base i DX10 i viste... nista se ne radi napamet.Tesko, jako tesko. Ne verujem da ce iko sada krenuti u razvoj pure DX10 igara na osnovu gatanja u bob o buducem procentu zastupljenosti Viste. DX10 hardver realno iduceg bozica i nece biti problem, ali je MS svojom cenovnom politikom Vistu ucinio krupnim zalogajem i za zapadnog potrosaca.
Pa mislim, pogledajte koliko dugo je trebalo da SM3 postane siroko zastupljen. Sada se vec moze rece da 90% AAA igara trazi SM3.0 , tri godine nakon njegovog predstavljanja.
nece fc2 da bude dx10 only....imas negde u onim klipovima sa prezentacije alpha demoa gde to kaze onaj glavni baja iz ubisoftaJa mislim da sam pročitao da će Far Cry 2 biti DX10 only...
Da se ne lazemo XP ce nestati isto kao sto su nestali i svi pre njega... drugo install base Viste raste svakim danom, ne zaboravite da averge Joe kupuje uglavnom nov preinstaliran komp jednom u 18-24 meseca (ili cesce ako je igrac) u USA a to je target za proizvodjace igara... bole njih ako izgube par % nekog trzista.Ljudi da razjasnimo nesto, NIKO NE MOZE SILOM DA NATERA LJUDE DA PREDJU NA VISTU, mogu da se kladim, da ce pre da se desi da neko ishakuje XP i da mu napravi podrsku za DX10 ili ce da izmisle Linux DX10, ma koliko to bajkovito zvucalo u ovom trenutku, nego sto ce MS, uspeti da natera putem "DX10 only" igrica ljude da koriste raspadnutu Vistu. Ili ce jeb.... MS da napravi koliko toliko funkcionalan DX10 operativni sistem, sa realnim napretkom u odnosu na DX9 (po pitanju igara i svega ostalog), ili ce tako da puknu sa tom Vistom da ce da se puse! Jer XP nisu prodali i rasprostranili zbog DX9 igara, vec zato sto je posle SP2 bio dosta funkcionalan, a kako stvari stoje Visti bi trebalo jedno 10-ak servisnih zakrpi da proradi. A to sto je saren kao ciganski sator to im je tek pun pogoda!
![]()
Da ne pricamo o ostalim zealotima koji ce pljuvati vistu eto cisto zato sto je iz M$A da ne pricam o Vista zeolatima koji ce kupiti neki softver bas zato sto je Vista only.
Realno za sledeci bozic bar 30% AAA igara ce biti ili dx 10 only ili heavy 10 dependent...
Vista ce biti ono sto je Xp tamo negde 2010. godine. Setite se samo koliko je trebalo da se XP useli u nase kompove. Cak i tada ce igre biti pravljene i za dx9.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari