Šta je novo?

Prso Arkangel 850W

pa verovatno dosta zavisi od uslova pod kojima radi, prasina, brzina okretanja, meni 2x kineza rade vec 3cu godinu na +5V bez problema

zavisi samo od kvaliteta komponenti i nacina izrade. Tebi su se potkrala dva komada sa kvalitetnijim komponentama ili su racunari na kojima su ta napajanja slabiji potrosaci i ne opterecuju ih...Meni se juce ugasio komp sam od sebe, iz cista mira, usred surfovanja...To mi se sa Taganom nikad nije desilo. Nisam siguran da li je do LC-a ili neceg drugog, samo se nadam da mi se to nece desiti usred nekog rada :S:

zavisi samo od kvaliteta komponenti i nacina izrade. Tebi su se potkrala dva komada sa kvalitetnijim komponentama ili su racunari na kojima su ta napajanja slabiji potrosaci i ne opterecuju ih...Meni se juce ugasio komp sam od sebe, iz cista mira, usred surfovanja...To mi se sa Taganom nikad nije desilo. Nisam siguran da li je do LC-a ili neceg drugog, samo se nadam da mi se to nece desiti usred nekog rada :S:
Sad ces jos da kazes da je do onog CPU-a... :d:d:d

P.S. Otkud to da si sad na 2.8GHz?

...napajanje...mislim da je do toga sto ima 24pin konektor naspram taganovog 20pin, a CPU vugli dosta preko tog konektora, 'bem li ga...i dalje je to nestabilno, radi na 2.8 tek na 1.64V, napon i dalje pada i do 1.56V, nije MSI za te stvari...Na svu srecu pa mi hladjenje ne pravi razliku izmedju 1.54 i i 1.64V 😀 mozda 2 stepena...

Poslednja izmena:
...napajanje...mislim da je do toga sto ima 24pin konektor naspram taganovog 20pin, a CPU vugli dosta preko tog konektora, 'bem li ga...i dalje je to nestabilno, radi na 2.8 tek na 1.64V, napon i dalje pada i do 1.56V, nije MSI za te stvari...Na svu srecu pa mi hladjenje ne pravi razliku izmedju 1.54 i i 1.64V 😀 mozda 2 stepena...
Lele... :zgran:

Stvarno nije 😡

Zanimljivo.... upravo se razmisljam izmedju Corsair 620 i TheramTake 850w. Slican novac, samo jos nisam siguran koje je bolje.

S time da je Corsair kao 5 a TT kao 7?

vidi, TT 850 je nesto malo jaci i nesto malo bucniji. Oba su extra napajanja. Ono "bucniji" nije uopste strasno i nije neka velika razlika, u sustini su necujni i jedan i drugi PSU. Medjutim, TT 850 se ne isplati poso imas identicno napajanje od LC-a za dosta manje para, reda ~130e, a mozda ima i jeftinije da se nadje, nisam bas mnogo gledao dalje od nekog "svog" cenovnika... + LC je modularno. Ako mene pitas, ja bi uzeo LC hyperion, to ti je ~100e, a svega par ampera (mislim da je oko 6, imas onu tabelu sto sam okacio u stikiju za PSU), a ipak je 30-40e razlike. Ti kako oces, uzmi sto tebi vise odgovara, ali kao sto je Misko vec rekao, nema smisla uzmimati bas ThermalTake jer je LC identican i jeftiniji. :wave:

E jest a sta ako ta petica ima ispred ono cudno slovo M😉

Ako ti treba tako nesto, samo naped sa M5 Da ti pravo kazem, vozio me drugar skoro u novom 530d (nabacio jos i "M look" ali motor nije nista tjunovan, nema potrebe), jak ko zver (6.8s do stotke, 235KS, 248km/h max), a trosi ko dizelas (6.4l/100km kombinovano, 5.1l na otvorenom putu, i oko 8.5l u gradu, sjajno za auto od 1650kg). Pritom zvuk motora je vise nalik benzincu nego dizelasu. I sad zasto bi bilo ko normalan davao barem 50k evra vise za M5 kad je i ovo (mnogo) vise nego bilo kom dovoljno (sem onima kojima umesto krvi imaju benzin ili onima koji imaju milione pa pobesne jer ne znaju sta ce sa parama)?

Elem, da se vratim na napajanja. Ukoliko mislis da ces zaista po snazi preci nekih 600W (a za to ti treba quad-core i 8800GTX u SLI-ju plus jos hrpa periferija), onda uzmi TT850W. U suprotnom, uzmi CorsairHX 620W. Na puno mesta na net-u su radili review istog i svi odreda bili odusevljeni.

Poslednja izmena:
pih bre M_M, kakav 8800gtx SLi, to je maciji kasalj za 2900xt crossfire....

PS. Potrosanja koju si naveo za peticu je "po knjizici", a meri se na dyno-u, bez otpora vetra, dakle savrseni uslovi, trosi taj auto "malko" vise, dodaj litru i jos malo za otvoren put i oko 2 za po gradu (ili jos 10 ako ga gazis po gradu onako muski 😛 )

Zanimljivo.... upravo se razmisljam izmedju Corsair 620 i TheramTake 850w. Slican novac, samo jos nisam siguran koje je bolje.
Cekaj, kako slican novac, pa zar nije TT ~200€ (koliko se secam poslednjeg cenovnika Imtela kada su ga imali), a Cors oko 150-160?

Ja bih se odlucio za Cors HX620. Garant je tisi od TT-a i verovatno ti nece trebati jace napajanje :wave:

Cekaj, kako slican novac, pa zar nije TT ~200€ (koliko se secam poslednjeg cenovnika Imtela kada su ga imali), a Cors oko 150-160?

Kada sam proveravao cenu za TT 850w rekose mi 160€ a Corsair 150€ pa ono....meni je to slicno.

Kada sam proveravao cenu za TT 850w rekose mi 160€ a Corsair 150€ pa ono....meni je to slicno.
Dobra cena za TT... kazem, ja ga se secam po ceni od 2 glave, pre par meseci. Merkao sam ga :smoke:

A koliko je LC Arkangel... 850W, naravno? Da nije to mozda cena za njega?

Pitao sam za ThermalTake i gledali na Alti sajtu sa tim sto druga firma uzima od njih i rekao mi da kod njega to kosta toliko.

Dobra cena za TT... kazem, ja ga se secam po ceni od 2 glave, pre par meseci. Merkao sam ga :smoke:

A koliko je LC Arkangel... 850W, naravno? Da nije to mozda cena za njega?

ja ga mogu nabaviti po ~165e ali mislim da je to za nijansu previse, mada... Sa druge strane ne vidim da ih neko lageruje uopste, (sem ovih mojih) tako da i nije neki izbor na trzistu 😛 Sobzirom da je svega par ampera razlike izmedju hyperiona i Archagel-a, da su oba modularna itd itd, mislim da tih 6A (mislim da je 750W model 54A, a 850W 60A, mrzi me da gledam 😛 )ne vredi 50e tako da ciljam Hyperion.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno