Šta je novo?

Proverite kako vam radi hard disk!

Sektor sam uspeo da sredim kada sam formatirao hard u LL formatu.

U svakom slucaju, probaj reklamaciju. :)
A mozda se sektor opet pojavi...

HD sentinel mi prijavljuje 13% health za hard disk,i to u roku od 5 dana ja pao sa 100% i krlja kao lud. Pretpostavljam da mogu da ga zamenim ako je u garanciji?

A gde vi vidite loš sektor? :d

Ti imaš 0B a ne 05; čitaj šta je šta ovde.
A ako škljoca onda nije uredu, no ako samo krči može biti svašta. Probaj ga kao nesistemski disk, ako nemaš drugu ubodi ga na drugi komp. Ako stane onda je OS, virus...

A gde vi vidite loš sektor? :d

Ti imaš 0B a ne 05; čitaj šta je šta ovde.
A ako škljoca onda nije uredu, no ako samo krči može biti svašta. Probaj ga kao nesistemski disk, ako nemaš drugu ubodi ga na drugi komp. Ako stane onda je OS, virus...

Preme ovom proracunu sto si mi dao u wikipediji 0B je mehanicki kvar a ne sistemski.Radio sam ja sistem iznova i iznova jer sam mislio da je krcanje zbog sistema ali opet se cuje,probacu da ga stavim da mi radi kao sekundarni HDD jer mislim da se tada nista ne cuje.
Ali sve se nesto dvoumim da kupim neki SSD i da se resim muke,ovaj F3 neka mi radi kao sekundarni a SSD kao sistemski HDD.

Cudi me kako mi obican "HD Tune" ne prijavljuje nikakvu gresku a "HD Tune pro" prijavljuje OB gresku :
Testovi.png

Ako kao drugi ne drlja i dok ga testiraš, onda je sumnjivo... Obe verzije ga pokazuju što je jedino bitno, a šta program smatra vrednim za upozorenje je diskutabilno... I samo 1 put i nije da se zabrineš, vidiš da tamo i nije crvene boje; ali ako počne da zida, to je već drugo.

Jesu ovo dobri rezultati za ovaj hardisk koji ima samo 3% slobodno na C particiju.
20-januar-2013_11-58.png
Untitled.png

Moze li neko strucniji da mi protumaci ove parametre i da mi objasni sta ova greska na drugoj slici znaci.

01.jpg02.jpg03.jpg

I interesuje me samo kako se skeniraju bad sektori?

Tu gresku pogledas tako sto kliknes na nju pa procitas ispod sta pise . A sto se tice bad sectora ocitavaju se tako kako si radio ali treba da odstikliras quick scan pa onda da preskeniras hdd (skeniranje traje od sat i po dva , sve zavisi od hdd-a ) i ako se pojavi crvena kockica u tim zelenim tu ti je bad sector .

Poslednja izmena:
Pise sledece:
Number of interface communication errors: 1
There were communication errors. This may be caused by damaged cable.

Oba kabla u tom externom su OK. E sada meni taj disk radi OK, ima problema pri startovanju, o cemu sam temu postavio OVDE, ali kad se zavrti radi kako treba

Samsung HD154UI, slobodnog prostora ima oko 10%... Instalirao sam HD Sentinel da ga proveri posto mi se sa njegovim blizancem desilo ovo.
Da li ove vrednosti treba da me zabrinu? Predpostavljam da nije za reklamaciju (disk je jos 6 dana u garanciji), ali ne znam sta da ocekujem posle toga. Posebno ovo " End-to-End Error Count ", zbog cega HD Sentinel i prijavljuje health od 60%. Drugi diskovi (stariji WD AAKS) u masini nemaju taj podatak u smartu, pa ne znam sta da mislim. Postajem skeptican zbog situacije koja mi se desila sa njegovim blizancem :) Serijski brojevi su im odmah jedan iza drugog, a pritom je ovaj dosta vise koriscen od ovog sto je crko... :)
S druge strane, nema nijednog weak ili bad sectora (disk se koristio za vreme testa, zato ima tamnijih blokova zelene), disk radi lepo, brzine citanja i kopiranja su ok... Sad da me slusa drug automehanicar, rekao bi "Sto popravljas nesto ako radi?" :d

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    37.1 KB · Pregleda: 146
  • Untitled2.png
    Untitled2.png
    63 KB · Pregleda: 145
  • 20130204_R_SAMSUNG_HD154UI_S1XWJ1BSC05796_1AG01118-surface-full.jpg
    20130204_R_SAMSUNG_HD154UI_S1XWJ1BSC05796_1AG01118-surface-full.jpg
    522.3 KB · Pregleda: 139
  • 20130204_R_SAMSUNG_HD154UI_S1XWJ1BSC05796_1AG01118-perf.jpg
    20130204_R_SAMSUNG_HD154UI_S1XWJ1BSC05796_1AG01118-perf.jpg
    60.6 KB · Pregleda: 131
Poslednja izmena:
Pise sledece:
Number of interface communication errors: 1
There were communication errors. This may be caused by damaged cable.

Oba kabla u tom externom su OK. E sada meni taj disk radi OK, ima problema pri startovanju, o cemu sam temu postavio OVDE, ali kad se zavrti radi kako treba
Ako ti se broj CRC gresaka ne povecava, tj. ostao je na toj jednoj i ne menja se - samo teraj dalje.

A resetovati je neces/ne mozes, nazalost.

Treba mi pomoc u vezi hdd na laptopu. :trust: Nisam bas u toj temetici pa mi zato treba vasa pomoc i savet...Okacicu vam slike iz Hd tune i Sentinel-a pa mi vi kazite da li da menjam hard , ili je moguce resiti ovaj problem...Radio sam setup and repair preko hdd regenerator-a ali mi on NE izbacuje bad sektore,kao da ih nema...
Radio sam chkdsk ali mi ni tu ne izbacuje lose sektore...Pise 0 kb.. Ako treba jos nesto da okacim slobodno kazite...Inace hard se ponasa normalno, ok radi...hdd 56.jpg
hdd.jpg
hdd3.jpg
hdd2.jpg

Prilozi

• dada.jpg
    dada.jpg
    252.5 KB · Pregleda: 122
Poslednja izmena:
Da li je ovo normalan rezultat za WD Black 1TB?

Prilozi

• black.jpg
    black.jpg
    119.3 KB · Pregleda: 186
Poslednja izmena:
U Hd Tune kliknes na tu crvenu liniju pa dole procitas sta je problem , tako isto i za zutu liniju .

kayy riknuo ti disk vadi podatke odah...

Evo uradio sam i opet isto...Ne menja se stanje...Ne pokazuje nista...hdd.jpg

Kupio sam pre neki dan HDD SATA3 7200 2TB Seagate Barracuda ST2000DM001. Deluje mi da je priliocno brz. 20-March-2013_16-45.png

Sekvencijalno citanje u CDM-u izgleda zaista neverovatno...

Nije realan taj rezultat od 200MB/s+, što potvrđuje HD Tach. Sekvencijalne brzine čitanja i pisanja su uvek podjednake za HDD i nikad se ne razlikuju vise od 10%. Taj disk čita na početku ploče oko 160MB/s. To je sasvim solidno.

Nisam ja ni rekao da je realan niti pak relevantan - samo da "izgleda neverovatno", primetices ;)
A bas tim recima sam, verujem, sve rekao...

Ne, naravno da ovo nije realno. Pod jedan - zato sto HD Tune, bas kao sto i sam rekao, prica neku drugu pricu. Pod dva - zato sto ovakav skor ne ocekujem(o) od Red-a, za koji vrlo dobro znam(o) koliko baca, vec najpre od Seagate-ove Barracuda-e 7200.14, na primer (taj vec moze da ima 200-tinjak s pocetka diska, a nekih ~160 kao average).
Jedino mi stvarno nije jasno na koji nacin je CDM uspeo da dodje do ove cifre... znam da on kao krajnji skor predstavlja najvecu brzinu koja je dobijena u nekom prolazu (a ne average, sto bi po mom misljenju bilo normalno i za ocekivati), ali i dalje je neverovatan skor. Sta se tu zbilo - who knows...

Seagate ST2000DM001 2TB u chieftec black box e-sata kucistu, xpsp3 (namesten AHCI + novi IRST)

Prilozi

• Seagate 2 TB xpsp3_ahci_IRST.JPG
    Seagate 2 TB xpsp3_ahci_IRST.JPG
    71.2 KB · Pregleda: 125
WD Green WD10EZRX 1TB AHCI + IRST. Nisu losi rezultati s obzirom da je Green serija 5400rmp. Jos da napomenem da je hard maltene besuman (iskljucen intellipark).

wd.PNG

Juce kupljen laptop lenovo g580 u njemu je hdd Segate ST500LT012 9WS142 od 500GB,

Disk 0, ST500LT012-9WS142 [S0V34L4T]  -  Hard Disk Sentinel 4.jpg HD Tune Pro 5.jpg HD Tune Pro 5_1.jpg

juce je bilo 12 Relocated Event Count a danas 16 upravo je jedan jos dodat i Health pao na 90% da li nositi odma na reklamaciju ili cekati da nesto konkretnije prikaze, da nije u redu hdd to mi je jasno. Znaci lap je stigao sa felerom treba li odma reagovati, usput testiram ga sa seatools baterijom testova cudno mi je bas da hdd radi sa temperaturom od 45 stepeni a evo u testu stize do 51 sto je velika temp prethodni HP koji sam imao je imao 35-36 temperaturu i manju.

Poslednja izmena:
Vrh Dno