Šta je novo?

Proverite kako vam radi hard disk!

Ma nije ni to, dobijem/izgubim najviše 1ms, uglavnom je oko 17ms.
Defragmentacija ne pomaže koliko sam video.

Evo i mog Samsunga. Jos uvek je pod garancijom neznam dal da se cimam snjima ? Posto sledece nedelje uzimam novi disk koji ce mi biti sistemski a ovaj ce biti storage, znaci filmovi/muzika ce biti na njemu, mozda ima sanse da sprecim sirenje ovih bad sektora sa nekim programom ? Btw disk radi skroz OK, ovi bad sektori su se pojavili posle par nestanaka struje, moras voleti nasu elektro distribuciju pa to ti je -_-

Btw imam neko cudno kuciste okacio sam sliku da vidite kako se montiraju hardovi, jer smeta njima tako sa strane da stoje :D

yfMBv.jpg

96eyz.jpg

g1lsC.jpg

yDjpS.jpg

4mmAl.jpg

soeLc.jpg

Uradi backup svih podataka sa tog Hdd-a na neki drugi i odradi zero fill erase preko hd tune pro ;)
Napomena : da bi mogao odraditi zero fill na tom hdd-u potrebno je da formatiras hdd i obrises particiju-je !!!

Poslednja izmena:
WD Caviar Black od 1T kupljen.... be li ga, zimus negde, ne secam se tacno. Raw read error rate current 200, worst 200, treshold 51, data 1, status ok. UDMA CRC Error count i write error cout su na 0.

Ima li razloga za brigu?

crnikavijar.jpg

Dokle god je health status Ok zelen nema razloga za brigu ;)
Skini novi HD Tune Pro pa vidi sta on kaze :)

Jel ce davati HD tune pro u trial verziji podatke? Mrzim da krekujem sistemske jutilitije... par puta sam se tako *****ao sa infectovanim krekovima. Nope, HD tune pro se nema trial varijantu. :(

Poslednja izmena:
Ima i to 15 dana pa brze bolje ga koristi dok to traje ;)

Naso link, hvala. HD Tune pro 5 prijavljuje isto to samo neke parametre drugacije zove. "Number of hardware read errors: 1". Status za tu stavku ok, opsti status harda ok. Kad budem imao 5 sati vremena pusticu ga da odradi full scan.

Poslednja izmena:
15-October-2012_04-41.png

A kakav komentar imate na ovaj Samsung, u garanciji do januara sledece godine? :)

Reklamiraj. Reklamiraj obavezno.
Jednostavno - grafik brzine transfera jednog "normalnog" HDD-a ne treba/ne sme da izgleda ovako.

Ja sam imao jedan hard sa ovakvim grafikonom u HD Tune-u, Samsung F4EG, potpuno nov... maltene identican grafik. Cim sam mu pustio inicijalni test i video ovo, odmah sam zvao da reklamiram. Decko me je samo pitao za razlog, ja mu objasnio, bacio ovakav screenshot na mail... "donesi, zamenicemo odmah". Gotova prica.
Iako je hard, reklo bi se, radio sasvim normalno - nikakvi cudni zvuci, nikakvo stektanje/seckanje u radu, nikakvih (eventualnih) problema koje bi S.M.A.R.T. parametri mogli da ocitaju... ama bas nista, naizgled savrsen hard. Da sam se zadrzao samo na testiranju putem Crystal Disk Mark-a, mislio bih da imam perfektan hard i pritom odlican primerak, jer su sekvencijalne brzine bile solidno iznad onoga sto sam uglavnom vidjao za ovu seriju.

Ipak, videvsi ovaj grafik, kao i onaj iz HD Tune-a... zamena, bez mnogo polemike i/ili razmisljanja.

Kontaktirao sam ih (ne bih da navodim naziv) ja odavno, dok su spajkovi bili upola ovih sadasnjih, rekli su da im posaljem drajv na testiranje.. Nisu spomenuli zamenu za nov i slicno. Posto nisam imao i nemam drajv za bekap, ni para za drugi, ostavio sam ga da se zlopatim sa njim.. No, svakako cu ga poslati na reklamaciju cim budem nasao nesto za bekap. Verovatno cu otici do ortaka i prebaciti podatke (oko 300GB) na njegov drajv, a u racunar ubaciti neki praistorijski quantum 20.1GB sa par bad sectora, cisto da imam komp dok ne rese reklamaciju. :)

Poslao sam im danas jos jedan e-mail sa novim skrinovima, ocekujem odgovor ukoliko sutra.

Dobro, ovo moje je ipak bio sasvim nov hard, star tek dan-dva... nije ni cudo sto mi je odmah resena reklamacija :)
Takodje, ni to sto je drugar vlasnik te radnje gde sam kupio takodje nije odmoglo :D

P.S. Cisto da znas, meni su ti spike-ovi bili redji i sa manjim padom kada je hard bio hladan, tek upaljen... pa kako bi vreme prolazilo i on se sve vise zagrevao (do radne temperature), "siljci" su bili sve cesci i "dublji", te je minimum transfer rate bivao sve losiji.

Drugar je ipak bio presudan.. Poslao sam disk na reklamaciju prekjuce. Ceka se ponedeljak za konacnu odluku, ali stvari ne stoje dobro.. 99% mi vracaju isti disk.

Iskreno - ne verujem da je drugar bio presudan... jer je: a) disk bio potpuno nov, samim tim mogao bez problema da se reklamira; b) imao krivu transfera koja, ponovicu jos jednom, definitivno nije normalna i ne treba tako da izgleda ni na jednom hardu.

A na ovome pod b) i ti treba da insistiras.

Reseno sve sa uvoznikom preko firme u kojoj je kupljen, zaboravih da spomenem.. Stigao nov drajv posle malo vise od 20 dana cekanja, Seagate Barracuda ST1000DM003 za Samsung SpinPoint F3 HD103SJ.

Поштовани чланови форума,
Имам хард диск WD black od 500 GB.
Проблем је што је acess time οчајан,на скену Hd tune 2.55 je 15.8.
Хард диск је дефрагментован програмом Diskeeper,међутим нема бољитка.
Има ли решења за лоше време приступа ? Хвала.

Znaci ovaj je "pokvaren" definitivno.... :-devil-:

Prilozi

• novi  seagate.png
    novi seagate.png
    31 KB · Pregleda: 215
  • ludilo.jpg
    ludilo.jpg
    172.5 KB · Pregleda: 182
E, alal ti vera kakav ti je primerak zapao! :)

Meni ovaj sto mi je stigao u zamenu nije ni priblizno isti, ali je svakako bolji od onog koji sam poslao na reklamaciju, tako da sam i ja u principu zadovoljan. :)

Prilozi

• 21-November-2012_04-30.png
    21-November-2012_04-30.png
    81.6 KB · Pregleda: 163
Jel ovo OK,inace hard je star 2 godine i 2 meseca.
Primetio sam da mi se ovo zuto za godinu od 1 popelo na 6.

hard2.png
hard.png

Nema losih sektora.

Skenirano novim HD Tunom Pro 5 sa tri zute stavke.

wd1.jpg

Poslednja izmena:
Nikakvu screen tvog drajva okacio nisi.. Je l' trebamo da nagadjamo bench krivu i za sta ti izbaca warning ili?

Ima slike, samo kad krenes da citiras post :p :d

Iz nekog razloga se pak ne vidi...

Procesljaj ga HD Regeneratorom, imas ga na HIRENS-u.

Evo HD Tune test mog samsunga:

07-decembar-2012_21-04.png 07-decembar-2012_21-25.png

Da li vredi reklamirati, otprilike još godinu i po je u garanciji?

Poslednja izmena:
Uzasan acc time! Jel se cuje ili je tih? Testiraj ga i u sejf modu.

Čuje se i to dosta glasno.

edit:
Evo i u safe modu

07-decembar-2012_22-19.png

Poslednja izmena:
Za jedan F3 - stvarno kriminalno vreme pristupa.

Svakako je defektan, ali po meni nije to jos za reklamaciju.. Plasim se da ce ti samo vratiti isti drajv. Meni su jedva zamenili OVAKAV, pravdajuci se da pise, cita i prolazi sve testove.

Tu bi trebalo najpre odraditi jedan secure errase ili ti zero fil pa vratiti podatke na njega i opet testirati ;)

Vrh Dno