Šta je novo?

Proverite kako vam radi hard disk!

Okaci ti bolje sliku ovog prozora iz HD Tune-a, sumnjam da ce neko hteti da iscitava svaki redak pojedinacno...

WD Black 500GB - Ima 2 bad sectora od nestanka struje ali je locirano pa su "sanirani"...

Prilozi

• HDTune_Benchmark_WDC_WD5001AALS-00L3B2.png
    HDTune_Benchmark_WDC_WD5001AALS-00L3B2.png
    27.8 KB · Pregleda: 156
Drugari izgleda da imam problem sa HDD Samsung F3. Kada se podiže sistem Win 7 , par puta mi je javljao grešku na HDD u. Kad sam radio test u HD Tune prijavaio mi je nekoliko bad sector a. Evo slika

a da ne spominjem to da je brzina harda očajna.

Disk je kupljen u BH. Da li mogu da reklmairam HD obzirom da je zatvorena firma ?

Zadnja je slika Markovog HDD F3 koju sam uzeo kao reper.

Prilozi

• bad sectors.jpg
    bad sectors.jpg
    127.6 KB · Pregleda: 134
  • health.jpg
    health.jpg
    88.2 KB · Pregleda: 114
  • Test HDD 10 09 2011.jpg
    Test HDD 10 09 2011.jpg
    91.8 KB · Pregleda: 138
  • marko 16.png
    marko 16.png
    138.3 KB · Pregleda: 124
Poslednja izmena:
Ja bih rekao da ti ovde imas svaku osnovu za reklamaciju.

Da reklamiram Emmiju ?

Disk je kupljen u Bench House.

Ja bih tamo zapicio :)

Ciju garanciju imas njima salji .. .

Malopre me je kontaktirala gos. Aleksandra iz Emmija. Ako živim u BG u mogu sam da odnesem u Alti servis, a ako ne, onda će poslati kurira. Mogu samo da pohvalim poslovnost Emmija. Ono što me potencijalno brine je to, da me momci iz Altija ne cimaju 45 dana za reklamaciju. Na disku mi se nalaze neki legalni programi + Win7. Kako da odradim beckup, i kada mi eventualno stigne novi HDD (koliko znam nema popravke bad sector a) kako da vratim sistem na staro? Neki Image možda ?

Ovako izgleda novo skeniranje, posle par sati od uključenja računara. U čemu je problem ?

Prilozi

• novo.jpg
    novo.jpg
    83.7 KB · Pregleda: 158
Evo još jedan RAID 0 Samsungovih F3 od 500GB

Prilozi

• HDTune_Benchmark_Intel___Raid_0_Volume.png
    HDTune_Benchmark_Intel___Raid_0_Volume.png
    50.8 KB · Pregleda: 175
Lepi rezultati, mozes li da bacis test u cristaldiskmark'u .. za taj raid0 ?

Moj trenutni raid0 .. jeste da su performanse kao kod novijih pojedinacnih diskova al eto .. testa radi.
Pojedinacno diskovi su testirani na punom kapacitetu dok je raid radjen na 90GB od svakog diska.

wdc 1200JD 00HBB0 36/50/62 access 19,9 burst 96
wdc 1600JS 00MHB1 30/58/49 access 13,6 burst 143
......................raid0 90/116/107 access 16,8 burst 158

http://i52.tinypic.com/2zns9si.png

Poslednja izmena:
posle menjanja kucista primetio sam da mi se samsung f3 500gb nesto mnogo cuje dok radi (cuje se zvuk krljanja) jel sam se istripovao ili nesto nije u redu, da li je slican slucaj i kod vas?

evo i shot is hd tune
http://i.imgur.com/VAbUn.jpg

cudno mi je sto ovako oscilira

Odradi defragment i trebale bi biti bolje oscilacije tj manje . Nego cuje ti se upravo zato sto si zamenuo kuciste i na njemu pretpostavljam nemas ublazivace (gumice) koje utisavaju rad hdd-a
Koje si kuciste pazario ?

Da li je ovde sve u redu sa Samusngom HD103sj?
Pre svega me zanima zašto se povećava vrednost za write error rate i raw read error rate?:trust:
Star je ~ 3 meseca...

capture.png

111.png

Odradi defragment i trebale bi biti bolje oscilacije tj manje . Nego cuje ti se upravo zato sto si zamenuo kuciste i na njemu pretpostavljam nemas ublazivace (gumice) koje utisavaju rad hdd-a
Koje si kuciste pazario ?

ma neko kinesko ****** iz potpisa, to je kao server kuciste, hardovi se stavljaju u one plasticne fioke kao i onda u pregradu, evo defragmentuje mi od jutros, videcu dal ce biti sta bolje posle toga

p.s. sad je zavrio sa defragmentacijom, i dalje se cuje krljane kad hard nesto radi....

Poslednja izmena:
Pa rekoh ti da je krkljanje zbog novog kucista :D

pa ne razumem kako do novog kucista, mislis da ima lufta ili nesto?

jedan hard disk u laptopu. vrti se na 5400 rpm.

da li je sve u redu sa ovim hardom?

Prilozi

• 1.PNG
    1.PNG
    47.1 KB · Pregleda: 107
  • 2.PNG
    2.PNG
    48.9 KB · Pregleda: 80
  • 3.PNG
    3.PNG
    37.4 KB · Pregleda: 84
NE quick scan, destikliraj to, uradi temeljan, polagani, onaj dugacki, e to ce da nadje gresku ako je ima...

u redu je hdd cim je sve zeleno znaci da nema bad sectore ;)

dva momka

evo kako to sljaka kod mene ne znam da li ima ovde ulogu cpu posto je na default-u

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    132.6 KB · Pregleda: 92
Toshiba 2.5'' hdd
HD tune mi izbacuje ovu gresku:
Jel to znaci da mogu da se pozdravim sa hardom?

Prilozi

• 11-November-2011_14-21.png
    11-November-2011_14-21.png
    66.4 KB · Pregleda: 90
evo jos jedna

Prilozi

• 11-November-2011_15-37a.png
    11-November-2011_15-37a.png
    52.9 KB · Pregleda: 102
Pod hitno radi backup podataka na drugi hdd i odradi secure erase na tom sa slike pa ponovi postupak skeniranja da vidis ima li opet bad sectora ;)

A kako da uradim taj secure erase?

U tom programu sto koristis ides na tab erase pa imas zero fil opciju ako se ne varam ali prethodno mora da se formatira ceo hdd to ce ti i sam program traziti

Ok, skontao sam.Upravo radim to!
Hvala:wave:

Vrh Dno