Šta je novo?

Proverite kako vam radi hard disk!

Uspeo sam da ga popravim sa onom erase varijantom i sada ne prijavljuje gresku. E sad da li ce je u buducnosti prijavljivati videcemo.

Pozdrav

meni se cini da je ovo sporo,nigde ne mogu da nadjem neki test istog harda kako bi uporedio

hard je Hitachi HDP725016GLA380
160GB,sata2,7200rpm

2hn7scx.jpg

b84k8y.jpg

1gpr1u.jpg

Evo i ja prilazem test svog dragog Hitachi 160gb sata2 7200rpm HDDa :) Tvoj je verovatno novija verzija :)

Prilozi

• HDD.PNG
    HDD.PNG
    23.4 KB · Pregleda: 113
Poslednja izmena:
hvala ti Gorth na odgovoru,iskreno nemam pojma kad je proizveden a ni kad sam ga kupio,ima nekih 3-4god
puf,ja mislio nesto ga koci,kad ono on je taj koji zeza,da barem ima read 120MB/s druagcije bi bilo :)

hvala ti Gorth na odgovoru,iskreno nemam pojma kad je proizveden a ni kad sam ga kupio,ima nekih 3-4god
puf,ja mislio nesto ga koci,kad ono on je taj koji zeza,da barem ima read 120MB/s druagcije bi bilo :)

Nema na cemu ;)
HDDovi su nam matori i nema tu nista novo :) Cak mislim da su jedni od brzih 160gb modela, ali davno je to bilo. Definitivno moraju da se uzimaju novi i brzi :)

120MB/s read... pa ovi novijih generacija bacaju toliko, sta bre ti ocekujes od tog - sad vec i - dinosaurusa? :)

Evo ga moj Dinosaurus :D

Prilozi

• hdd tune.JPG
    hdd tune.JPG
    74.9 KB · Pregleda: 152
  • HDTune_Error_Scan_WDC_WD740ADFD-00NLR5.png
    HDTune_Error_Scan_WDC_WD740ADFD-00NLR5.png
    16.6 KB · Pregleda: 99
Uh, sto imas spike-ove, mirza, sta ti bre to drlja u pozadini... i u tako savrseno pravilnim vremenskim razmacima? :d

:d Nemam pojma, ali se cuje u radiusu od 100m :d

Sistemski je, a nije svez windows, vec samo prekopiran, ima jedno 100 procesa dignutih koji rade 24h :D

Poslednja izmena:
to me je uvek cudilo kako je nekom opadajuc dijagram,sa spajkom ili ne,nekom je ravan i ujednacen,dok je kod mene ko zemljtres :crash:
pogasio sam sve sto se moglo ugasiti,samo je ostao jos explorer.exe :p

nije do antivirusa jer je ugasen ,pozadinskih procesa,zauzece harda mislim da nema veze,kao ni fragmentacija fajlova,znaci do samog harda je

ako moze jedan off,jel mogu dva harda u raid0 vezi da pariraju po brzini upisa/citanja SSD-u do nekih 70e,koliko sam video neke slike imali su brzinu i do 300MB/s u raidu dok su ovi jetiniji ssd-ovi ako ne manjih brzina onda pribliznih,za skuplje znam da imaju 500MB/s read,gresim ili ???

Samo treba naci uredjaje sa koje ces da kopiras tih 300MB/s... a tek onih 500 da i ne pominjem :)

To je sve sto cu ti reci na ovu temu... :p

Problem je sledeci
Imam jedan weak sector i hteo sam da uradim onaj Erase Zero Fill, ali mi stalno izbacuje ovu poruku

wd3200ks.jpg

Napominjem da sam HDD formatirao pre 10ak minuta.
O cemu se radi???

Moras da mu ubijes tu particiju... vidis da ti upravo to prijavljuje, i nece da radi dok hard ima neku particiju aktivnu.

U Disk Management, pa brisi.

Samsung F2, 1.5TB.

Simptomi: kad se kopiraju veliki fajlovi (par GB) sa njega i na njega, prvih par sekundi kopiranje ide dobro(90-95MB/s), posle toga se uspori. Nekad se uspori na 25-30MB/s, nekad na 20, nekad na 6-7... Znaci nema pravila. Kad pauziram kopiranje, i posle nekih 30sec nastavim (znaci ne odmah, vec sacekam), opet krene da kopira brzo pa uspori.
Ovo se ne desava sa ostalim diskovima u racunaru (imam jos jedan identican F2 u tom racunaru, i jos 3 wda, znaci nije do drajvera/osa). Disk je star skoro 2 godine. Kopiram iz Total Commandera.

HD Tune prijavljuje Calibration Retry Count, ovaj CRC Error count je zbog neispravnog kontrolera na prethodnoj ploci, tako da to "zanemarite" :) Sem ako zbog kratkog rada na tom kontroleru nije i nesto drugo dobilo po p***.

Inace sam probao da ga defragmentujem misleci da je to problem, isto je. Takodje disk nije prepun, ima oko 300-400GB slobodno.

Jos je u garanciji, ne znam da li ima poente da ga reklamiram ili ne.

Zanimljivo mi je sto prilikom scana bad sectora "scanning speed" se vrti tu negde oko max brzine diska tj 100MB/s, mada se verovatno ne koristi ista tehnika za to i kopiranje. Rezultate scana cu okaciti kasnije, traje :)

Prilozi

• Clip.jpg
    Clip.jpg
    138.7 KB · Pregleda: 88
Moras da mu ubijes tu particiju... vidis da ti upravo to prijavljuje, i nece da radi dok hard ima neku particiju aktivnu.

U Disk Management, pa brisi.

Radio sam i to (da bude sve crno a ne zeleno :D ) i opet nije htelo. Probao sam bio sve tri varijante. Bez particije, jedna velika i samo inicijalizovan HDD i mosa.
... a onda sam odneo HDD kuci i RADI!!!
... upravo ga "cistim". :D

Na poslu imam neku "krnjavu" Vistu (dosla kao original software uz PC... neka osakacena verzija), a evo ovde na XPu gura lepo. Ko zna da li se tu nesto zaglupelo.

Hvala puno u svakom slucaju :)

E to, da bude sve crno, a ne zeleno :D:D:D

Nisam nikad radio preko HD Tune-a, ali mi je jasno sta ova poruka znaci... mora da bude u RAW formatu, kao da je tek pristigao iz fabrike :)
A poruku sam dobijao nebrojeno puta dok sam pokusavao neke USB fleseve da obrisem, ali mi nikako nije polazilo za rukom da im "pobijem" particije... toga jednostavno nema u Disk Management-u :p

Obrises ih sa Acronisom ili nekim drugim programom :p

Ovo meni pricas... za fleseve?

Hm, nesto nisam rad da instaliram Acronis samo da bih formatirao fleske :p

jel ovaj hard gotov? imam na njemu 9 sezona x-filesa :)

Prilozi

• Capture012.jpg
    Capture012.jpg
    77.9 KB · Pregleda: 233
Imam 1TB Black WD 1002FAEX - kada nista ne radim na njemu i ne cuje se normalno, ali kada pocnem da otvaram neki program ili nesta pocne da radi kao traktor...Zelim da mi ko kaze jel tako inace rade black-ovi ovi diskovi il nesta nije uredu u njemu..Inace presao je samo 7 dana rada i prema svim performansama kao nov disk ne pokazuje nikakvu gresku u HD Sentinelu...Ono sto znam sigurno da sam ranije koristio green verzije i da se nije bas culo toliko?

jel ovaj hard gotov? imam na njemu 9 sezona x-filesa :)

Kopiraj ti taj "Dosije X" sto pre na nek disk... meni deluje kao da nece jos dugo ovaj. Pocelo da se zuti, i to u dve bitnije kategorije.

2 vexa:
'Oce Black da zaore, nije to nista cudno... zato se i zove "Black" i radi na 7200 obrtaja, te predstavlja performance seriju WD-a ;)

Samo bih hteo da proverim da li ovo znaci da ovaj hard moze da leti kroz prozor? :D

Prilozi

• eh.png
    eh.png
    111.2 KB · Pregleda: 240
Poslednja izmena:
Yap. Pazi samo da ne pogodis nekog :)

2 vexa:
'Oce Black da zaore, nije to nista cudno... zato se i zove "Black" i radi na 7200 obrtaja, te predstavlja performance seriju WD-a ;)

Nisam te bas najbolje skontao Oce Black da zaore ili pak si pogrijesio u nekim slovima:) Ah onda se pitam zasto je ova verzija dosta cjenjenija i ima vecu garanciju od green verzije...Jos nesto, nekako mi se cini da mi na dobroj masini radi nekako sporo sistem, pa me i to zbunjuje il pak novije masine nisu bas dobre na OS tipa XP, vec bolje rade na visti i 7, a uz sve to nova mi je ploca Asus P8Z68-V/GEN3 pa ne znam kako je ona prosla na testovima?

Nisam te bas najbolje skontao Oce Black da zaore ili pak si pogrijesio u nekim slovima:)
Pa u kojim sam slovima to pogresio - napisao sam da Black 'oce da zaore, nije mu to strano. 7200 obrtaja, performanse... mora da zakrci ponekad :)

Ne moz' i jare i pare... i brzina i tisina ;)
(u stvari moze, ali to kosta dosta vise, a i zove se SSD, a ne HDD :d)
Ah onda se pitam zasto je ova verzija dosta cjenjenija i ima vecu garanciju od green verzije...
Pa zato sto je performance serija, rekoh ti vec... brzina je primarna kod Black diskova - bolje vreme pristupa, veci transfer. Sve je to bolje nego na Green seriji.

Buka nije, to vec nije prioritet.
Jos nesto, nekako mi se cini da mi na dobroj masini radi nekako sporo sistem, pa me i to zbunjuje il pak novije masine nisu bas dobre na OS tipa XP, vec bolje rade na visti i 7, a uz sve to nova mi je ploca Asus P8Z68-V/GEN3 pa ne znam kako je ona prosla na testovima?
Ne bih znao, kod mene su svi diskovi (WD-ovi, Samsunzi) radili isto i na XP-u i na 7-ici.

Transcend StoreJet 25M3 500GB na USB 3

Prilozi

• transcend_cdm.png
    transcend_cdm.png
    50.6 KB · Pregleda: 91
  • Transcend_hdtune.png
    Transcend_hdtune.png
    78.5 KB · Pregleda: 107
Na prošloj strani pre mesec dana u poruci #770 i #772 bilo je sve u redu do sada.

Na jednoj particiji imam hard od 500 giga (dobijen uz laptop).

Veceras sam skenirao i našao je (na prvoj slici): Error at 473293 MB (LBA 969305744).

Na drugoj slici: (C5) Current Pending Sector, Data 1, Status warning.

Imam backup svih važnih podataka na flešu i netu tako da ne brinem, ali da li neko može da me uputi šta dalje da radim?

Prilozi

• 1.PNG
    1.PNG
    182.2 KB · Pregleda: 85
  • 3.PNG
    3.PNG
    184.6 KB · Pregleda: 87
Ne radis nista, to je tvoj prvi bad sector :)
Mozes eventualno da probas HDD regenerator ako mada ne verujem da ce pomoci ako je stvarno los sector. U suprotnom pravis cesce bekap podataka i nastavis da koristis racunar osim naravno ako nije u garanciji, onda bi trebalo da ti uvaze garanciju na hard disk.

Vrh Dno