Nikako ne moze da bude best buy... em je skuplji bezmalo za 3000 dinara od F3-ojke, em je sporiji, bucniji i verovatno i nesto topliji.
Jedino mu je access time bolji.
A sta to govore?Access time i garancija od 5 godina sve govore.
A moze i tako da se kaze, podrzavam u potpunostiBest buy proizvod bio bio onaj proizvod koji ima dovoljno nisku cenu ali da ona ne ugrožava (bitno ili suštinski) ostale karakteristike od značaja . Dakle neki disk od 2TB iz Eco/Green klase bi bio kandidat za takvu "značku".
Meni i 1TB za storage previse!Meni lično je besmisleno da govorim o performansama hard diskova sa aspekta vremena pristupa ili transfera kada oni odavno nemaju tu šta da traže u poređenju sa SSD. Hard diskovi danas mogu samo da služe za storage (arhivu), a u tom kontekstu ne gledam ništa ispod 2TB, performanse su drugom planu. Od diska se očekuje da bude tih, da ima što manju potrošnju odnosno zagrevanje jer se vrlo često nalazi u nekim eksternim kućištima.
"Srecu"...
Ako ti je na prvom mestu vreme pristupa, kao sto si naveo... onda si tek pogresio - trebalo je da kupis Raptor-a.
SSD necu ni da pominjem.
Ja bih rekao da ima jedan relociran sektor...
AHa.
A sta je savjet za manje sirenje.
Da npr. kupim novi disk i da ovaj vise ne koristim za instalaciju igrica, vec da ga koristim samo za filmove a da ga palim povremeno, da li preko opcije koju mi se cini pruza windows 7 ili da ga iskljucujem i ukljucujem fizicki, kada hocu da gledam filmove.
Mogu li preko nekog programa da lociram te BS i da ih spakujem ili sta vec.
Sto se duris, koji djavo... da te nisam uvredio? Ili pak tvoj hard? :zgran:Bitno je @Care da ti nisi pogresio.
da my bad, gledao pogresnu kolonu.Ja bih rekao da ima jedan relociran sektor, odnosno bad sektor koji je zamenjen rezervnim. Obrati pažnju na broj relociranih sektora, ako nastavi da se povećava biće rizično da ga dalje koristiš.
Ja sam se sa tim mlatio svojevremeno (bas HDD Regenerator), i to su muke Tantalove... ili pak Sizifov posao, jos bolje recenoImas programa koji kao "popravljaju" te sektore, ali iz iskustva drugih (sam nisam nikad pokusavao) znam da od toga nema nista (u 99% Sizifov posao)... Cini mi se da su ljudi ovdje na forumu spominjali HDD Regenerator za te stvari, ili cak i HDD Sentinel.
da my bad, gledao pogresnu kolonu.
cesce posmatraj taj info pa ako vidis da se broj povecava onda znaci da je neki deo diska ostecen (ili se ostecuje) pa hard prebacuje te sektore na druge koji su ispravni.
Mislim da ce mu zivot produziti bilo kakva situacija gdje je sto manje pisanja po njemu... Pa je odgovor na tvoje pitanje: da, vjerovatno da bi.
Kada HDD software isčita loše sektore, najbolje je taj disk ignorisati. Pokloni ga nekome ili ga koristi u svrhe prenosnog drajva. Ili neka stoji kao storage HDD. Mada, iskreno, dosta puta sam nailazio na probleme i nestabolnosti u radu računara kada u kućištu poseduje HDD sa lošim sektorima.A sta je sa citanjem.
Govorim o filmovima koji su na njemu i eventualnom kopiranju bitnih stvari na druge diskove.
A sta je sa citanjem.
Govorim o filmovima koji su na njemu i eventualnom kopiranju bitnih stvari na druge diskove.
Da li se preko usb2 moze gledati bluray rip film od 7-8gb.
...mada, ovo i nije bad sector, kazu da je lose samo kad crvene oznake budu, a disk sa ovim zutim moze da traje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari