Kolega, odlicno i elegantno resenje.
Malo je falilo da nista ne napisem da ne budem ja kriv ako neko nesto zabrlja.
Ih kolega sta sve srbi nece da se sete. Ovo mi je palo na pamet sa onim prvim verzijama NBova koji su dolazili setovani pod AHCIjem, a imaju u BIOSu opciju da se ukine. Pa reko kako da vratim na "fabricka setovanja", a da ne moram da se zlopatim. Ovakva manipulacija ti dozvoljava i da vracas nazad u kontra smeru, po potrebi. :wave:
Hvala. Jedino me još zbunjuje što HD Tune Pro prikazuje da je i UDMA-6 podržan, ali da je aktivan UDMA-5. S obzirom da ni u BIOS-u nema UDMA-6, već je poslednji na listi Mode 5, verovatno program greši negde. Ploča je inače Asus P5Q, a ne verujem da bi ona imala neka ograničenja po pitanju Ultra-DMA (ipak je to noviji chipset i ostalo).to ti je 320-ka sa dve ploce i to je ocekivan rezultat.. trenutno aktivan mod ti je UDMA-5 i to je ok... ako je aktivan PIO, treba da resetujes CMOS ali po rezultatima, ipak je UDMA-5
Da li je ovo normalna brzina za eksterni HDD, nekako je suvise zakucana?
U pitanju je StoreJet 25 mobile(TS160GSJ25M) nakacen na Kolink USB2.0 PCI(MP6202c) karticu, cip VIA6212L.
Win ima instalirani SP3.
To sto je "zakucano" je sto USB ne moze da isprati performanse ni jednog HDD-a i ocekivano je, a "Optimize for performance" ima efekta samo kada HDD direktno nakacis na plocu tako da bolje ostavi "Optimize for wuick removal"Ovaj sam rezultat dobio iz SuperWinPE 2004 live cd-a okruzenja. Da li je moguce da mi SP3 usporava protok, posto sam video da se na netu dosta njih zali na istu stvar :trust:
Da napomenem da podesavanje(u normalnom win rezimu) "optimized for performance" uopste nema efekta, barem ne kod mene.
WD3200AAKS 00B3A
Ili ti je hard bio zauzet tokom testa ili ima neki problem jer ovi rezultati su prilicno jadni za 00B3A
U super, planirao sam ovaj ili model od 640GB za storage...Kakav je sto se tice buke, nije mi problem los access![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari