Šta je novo?

Proverite kako vam radi hard disk!

Decimal je 570 za tu stavku.

Capture.PNG

Kingston dokumentacija kaze ovo:
Counts the number of Bad blocks.
Raw Value Byte [1~0]: Early bad block count
Raw Value Byte [5~4]: Later bad block count
Formula
MABN: maximum acceptable bad block number
CBBN : Current bad block number
Spare unit percentage = ((MABN - CBBN)/( MABN)) *100
This formula calculates percentage of spare blocks. Value will range from 100
to 1.

Ne znam kako se moja SMART decimal vrednost od 570 uklapa u tu pricu.

Verovatno je vezano za overprovisioning, krenuo je da koristi rezervni nand jer drugi krecu da crkavaju?

Edit: i ostale vrednosti u Decimal formatu
Screenshot (2).png

Poslednja izmena:
Glupo su ga nazvali to je "Available Reserved Space", dakle trebalo bi da bude količina preostalog rezevnog prostora, a ne koliko je NAND-a krepalo! ;) Pogledaj ovde šta je atribut 170.

Aha, znaci ako sam dobro shvatio, 570 blokova je ostalo u rezervnom prostoru, a posto je Value kolona 100 (tj 100%) onda znaci da wear-out nije ni poceo?
Ovo kaze:
Available Reserved Space
Raw value: reports number of reserve blocks remaining.
Normalized value: begins at 100, which corresponds
to 100 percent availability of the reserved space. The
threshold value for this attribute is 10 percent
availability.

Upravo, tako sam i ja shvatio.
Elem pogledaj kako ga i CrystalDiskInfo zove, svi se hvatate za taj prokleti Sentinel... :smash:

Kaze "Vendor Specific"
Capture.PNG

svi se hvatate za taj prokleti Sentinel...
Barem nisam okacio sliku Overview tab-a :D

Ovo ostalo je sve OK?

Da, AA je isto što i 170.
Sve ostalo je isto OK.

Da li se zna, u vezi pouzdanosti, ima li razlike izmedju 3.5'' i 2.5'' HDDa?

poz, vec nekoliko dana imam ovaj problem

untitled.JPG

konstanto se performance smanjuje na 1% na svaki ovaj novi log, do cega bi moglo da bude? sto je zanjimljivo kad odem na clear log performance se vrati na 100% ali komp sve vise laguje i koci

Kabl-kontakt, imaš koju stranu unazad savet za to...

^ pokusavam da nadjem.....a smart kakav je? 12234.JPG

p.s ima i ovo sdsssa.JPG

ok ako je do kabla da li je to neki od ovih koje imam? P01-11-16_12.47[01].jpg

Poslednja izmena:
Dobar.
Pa data, SATA kabl to crveno. Uostalom videćeš kad otvoriš...

^ izgleda da je do slota na maticnoj.... prvo sam promenio kabal i nista, pa onda ubacio u ovaj desni rozi slot i za sada Sentinel ne prijavljuje nista.

12344.JPG

a ova dva crna slota ispod su za istu funkciju samo druga boja ili?

...vratio na levi i radi, malo promrdao i produvao-znao sam od starta kad je brljavilo jednom da je samo neki bug :beer:

Poslednja izmena:
Reče ti da je kontak, a već sam detaljno objašnjavao kako i čime da se čisti. Ostalo pogledaj u svom uputstvu koji konektori su na kom kontroleru...

procitao, nbt za konektore vazno je da radi :cheers:

Super! cheers

111222.JPG neko misljenje? hvala

Pokreni cmd pa ukucaj tu komandu koja je ispisana CHKDSK

ma kucao nista se ne desi ponovo izbaci isto, probao sam da brisem particiju i dizem sistem ne dopusta mi, izbacivao neke erore pa me tera da uradim alt ctrl del radi restarta, nije hteo ni da podigne sistem dok nisam skinuo hard i malo prebrisao rakijom i vatom nzm......

tj. ovo sad izbacuje sdasdsda.JPG

dok mi D: dopusta da defragmentujem...

Poslednja izmena:
Pa kakvi su to diskovi specijalno ovaj sa 20GB ? Da nije to sve zajedno neki SSHD ?

ma jok 250gb wd xp na njemu...odradio je onaj chek nakon restarta aid103902-728px-Run-a-Chkdsk-Function-on-Windows-XP-Step-14.jpg radio ga je skoro sat ipo! i sad me pusta da defragmentujem. Valjda ce pustiti da odradim reinstal sistema mozda to pomogne mozda i ne pa javim

Poslednja izmena:
on ima problema sa citanjem "read error" nbt uzecu ssd onaj patriot blast 120 gb uskoro.

Skoro 9 godina matori 6400aaks, sa skoro 6 godina "power on time", radi kao prvog dana. Već duže vreme ga držim kao maskotu, jednostavno mi je žao da ga izvadim :)

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    121.4 KB · Pregleda: 115
  • 2.jpg
    2.jpg
    104.8 KB · Pregleda: 121
Skoro 9 godina matori 6400aaks, sa skoro 6 godina "power on time", radi kao prvog dana. Već duže vreme ga držim kao maskotu, jednostavno mi je žao da ga izvadim :)
A ja mislio moj 5000aaks mator,kad ono jos stariji deda :p

Prilozi

• hdd.PNG
    hdd.PNG
    151.6 KB · Pregleda: 108
Hard u laptopu je po HDD Sentinelu pred umorom, ima tipa 280 bad sectora, oko 17% health i procenjenih još 2 meseca rada.
Uz to, laptop drči, prva pomisao mi je bila hard, ali pre bih rekao da je kuler za procesor u pitanju jer prestane kad se "razradi", ali nisam smeo da proveravam jer nije moj laptop, a i garancija još važi.

Je l' to može da se reklamira, pošto je u garantnom roku? Prvenstveno me zanima zbog harda, ventilator ću lako da podmažem...

Hard u laptopu je po HDD Sentinelu pred umorom, ima tipa 280 bad sectora, oko 17% health i procenjenih još 2 meseca rada.
Uz to, laptop drči, prva pomisao mi je bila hard, ali pre bih rekao da je kuler za procesor u pitanju jer prestane kad se "razradi", ali nisam smeo da proveravam jer nije moj laptop, a i garancija još važi.

Je l' to može da se reklamira, pošto je u garantnom roku? Prvenstveno me zanima zbog harda, ventilator ću lako da podmažem...

Da možeš naravno. Moji HDD su 3 puta crkavali u roku od 4 meseca. Na kraju sam uzeo nov laptop sa SSD-om. Možeš im napomenuti našta sumnjaš da je problem i oni će to prvo proveriti.

Sent from mTalk

Da možeš naravno. Moji HDD su 3 puta crkavali u roku od 4 meseca. Na kraju sam uzeo nov laptop sa SSD-om. Možeš im napomenuti našta sumnjaš da je problem i oni će to prvo proveriti.

Sent from mTalk

Pa ja ne znam da li drugačije tretiraju hard disk koji je crkao skroz, kao tebi, i ovo situaciju koju sam ja naveo, gde računar još funkcioniše, ali ne zaduge.
Ne bih da pošaljem na reklamaciju, čekam XXX dana, a oni podmažu ventilator i kažu mi da je hard ispravan, a može da crkne svakog dana :S:

Pa ja ne znam da li drugačije tretiraju hard disk koji je crkao skroz, kao tebi, i ovo situaciju koju sam ja naveo, gde računar još funkcioniše, ali ne zaduge.
Ne bih da pošaljem na reklamaciju, čekam XXX dana, a oni podmažu ventilator i kažu mi da je hard ispravan, a može da crkne svakog dana :S:

Prvi put mi je crkao skroz bukvalno nije mogao sistem da digne a ni nov da instalira. Drugi put je bio u nešto boljem stanju ali se i na njemu čulo lupanje. Poslednji je bio u najboljem stanju od svih bez lupanja, bez nekog preteranog usporavanja ali su mi programi za proveru HDD pokazivali da disk nije ispravan i to ja msl da nije imao bed sektore nego samo one week ako se tako zovu :) I ja sam pomislio da možda neće da uvaže ali uvažili su jer svakako disk ide ka tome da crkne. Ja sam imao Asus ne znam koji ti imaš laptop?

Sent from mTalk

Prvi put mi je crkao skroz bukvalno nije mogao sistem da digne a ni nov da instalira. Drugi put je bio u nešto boljem stanju ali se i na njemu čulo lupanje. Poslednji je bio u najboljem stanju od svih bez lupanja, bez nekog preteranog usporavanja ali su mi programi za proveru HDD pokazivali da disk nije ispravan i to ja msl da nije imao bed sektore nego samo one week ako se tako zovu :) I ja sam pomislio da možda neće da uvaže ali uvažili su jer svakako disk ide ka tome da crkne. Ja sam imao Asus ne znam koji ti imaš laptop?

Sent from mTalk

Pa ova situacija se najviše poklapa sa tvojim trećim diskom, s tim da ima preko 200 bad sectora. HP u pitanju, devojkin je laptop, inače bih ga rasturio bar da se uverim da drčanje nije od harda.
Asus sa onom money back forom ili standardnom garancijom?

Nazad
Vrh Dno