Šta je novo?

Promene u SK...

Ronnie, slusas li ti sebe ? :)

100 dinara previse za 140+ odstampanih strana, sa 50-100 tekstova ?
Jel neko od vas skoro izasao van kuce, seo u kafic ili klub? Kafa sa slagom, Coca Cola 0.25 i bilo kakav Ice Tea je skuplji. Toceno pivo kosta skoro toliko uvece kad se izadje.
Litar benzina je prisao 80dinara, da ne pricamo koliko km se moze preci Taxiem (3-4, znaci ni do grada ko zivi van centra).

Ne verujem sta citam :)
Znam da u ovoj zemlji ima 10 miliona selektora i politicara, sad shvatam da ni urednika nema nista manje. Al' premalo razumnih. Strana okupacija, nema druge ;).

Aha, znači ti u stvari pišeš one opskurne tekstove u "Ja igraču" :d a ne Kuzma :)

Sasa je napisao(la):

Jel neko od vas skoro izasao van kuce, seo u kafic ili klub? Kafa sa slagom, Coca Cola 0.25 i bilo kakav Ice Tea je skuplji. Toceno pivo kosta skoro toliko uvece kad se izadje.
Litar benzina je prisao 80dinara, da ne pricamo koliko km se moze preci Taxiem (3-4, znaci ni do grada ko zivi van centra).

Znam da u ovoj zemlji ima 10 miliona selektora i politicara, sad shvatam da ni urednika nema nista manje. Al' premalo razumnih. Strana okupacija, nema druge ;).
Sale, nema potrebe da mi argumentuješ išta. Čitao sam redovno SK do 06/2005. Jednostavno, uzevši u obzir sve što si ti rekao, mislim da SK ne vredi 100 dinara.

Eh, gde su ona stara dobra vremena... :( :( :(

@Ronnie

Rekao si da SK nije los casopis ali za ono sto nudi je prilicno skup.Pa koliko bi po tebi trebao da kosta casopis koji nije los ?!? 50 din ?! A neki Extra casopis ??? 100 din ? :S:

Pa ja sam nosio na spavanjac SK (i MojMikro i Svet igara), jos od 89-90 godine, kad sam poceo da sanjam Amigu... ;)

p.s. A dobio sam je par godina kasnije... :banana:

Sasa je napisao(la):

Cekaj malo!
U to sve neracunas preko 1 400 000 din inkasiranih od reklama.Za SK skoro vecinu tekstova pisu dopisnici (citaj volonteri) koji za svoje tekstove
dobiju tek po neku crkavicu. Zapeo si za tih 100 din kao da je to ceo prihod lista. Koliko po tebi onda treba da kosta neki dnevni list za koji clanke pisu profesionalni novinari ne volonteri? Mozda 1000 din?

ZverBre je napisao(la):
Cekaj malo!
U to sve neracunas preko 1 400 000 din inkasiranih od reklama.Za SK skoro vecinu tekstova pisu dopisnici (citaj volonteri) koji za svoje tekstove
dobiju tek po neku crkavicu. Zapeo si za tih 100 din kao da je to ceo prihod lista. Koliko po tebi onda treba da kosta neki dnevni list za koji clanke pisu profesionalni novinari ne volonteri? Mozda 1000 din?

Cekaj, ti brines koliko SK zaradjuje sad ? Jel ti i to sad smeta ?
Ko ne racuna ? Sta ne racuna?
Jel ti racunas koliko zaradjuje tj. koliko realno kosta svaki proizvod koji (ne)kupujes?
Jel ti kapiras da to nisu tvoja posla (ni moja)? :D
Ne, ne kapiras. Zato sigurno, mislis bi vec bili u Nemackoj i imali zlato u odbojici jer Zeljko Matijevic je bolji i od Petkovica i od Travice.
Kako bre i dalje radis na buvljaku onda, kako nisi iselio Pakom iz njihovih prostorija ili makar Desk ? :p

ha ha ha
Ne radim vise na buvljaku.Sad sam u lokalu sa klimom koznom stolicom i debelom kirijom :). Odbojka mi je uvek isla od ruke eto dao si mi ideju da pocnem da treniram. :)
Pakom je ok zasto bi ih selio? Pa da nije bilo njih i odlozenog placanja nebih nikad radnju ni otvorio. Nego da se vratimo na temu.Necemo da ceprkamo po privatnim stvarima :)

SK je sve bolji iz broja u broj. Svi znaju kolko sam i sta sve pricao o njima pre izvesnog vremena.
Drago mi je da je neko to citao :)

Ma neka ih... neka turaju kolko hoce reklama (zakoni slobodnog trzista), to je apsolutno njihovo pravo. Evo zapitajmo se sledece: Kad bi nam neko ponudio jos para (recimo poslodavac) na nasu vec utvrdjenu zaradu, pa koj bi loodak reko neka, ne treba mi vise?!
Pa zivimo bre u dobu kapitalizma gde zarada i pohlepa prevazilaze svaku granicu... ALi ko nas moze kriviti sto smo takvi?

Jos samo da kazem da nit idem po kaficima, nit kupujem benzin, nit... i tako da digital i ostale dzidza bidze od chasopisa po cenama 250+ dinara mi ne pada na pamet da kupujem (mnogo je brate), pa ne znam kakvog kvaliteta da su im tekstovi.
I tako da mi jednino prihvatljivo ostaje da pazarim svet kompjutera svakog drugog meseca.
Eto, to sam samo hteo da kazem...

Ljudi man te se cene i reklama .... ja ovde palcam casopise po 7$ i vishe ..... onda preskocim 50% jer su to reklame (mada ima i dobrih kada su neki veliki popusti :D ) i procitam 8-9 kvalitetnih textova jer ostali ne zavredjuju ni bacanje pogleda ...... i kada vidim SK koji je kombinacije HW (za lokalno trziste) i Igara (douse opisa koje sam video pre mesec dana), prikaza softvera (kada ima domaceg, sto je po meni strava) za samo 2$ a da bih ja to sve video ovde moram da izdvojim min. 30-ak$ za par casopisa .... OK znam ja kako je tamo i da nema para ali ...... "zute i bele strane" su i ovde za "dz" :D ....​

Angelwp je napisao(la):
Ljudi man te se cene i reklama .... ja ovde palcam casopise po 7$ i vishe ..... onda preskocim 50% jer su to reklame (mada ima i dobrih kada su neki veliki popusti :D ) i procitam 8-9 kvalitetnih textova jer ostali ne zavredjuju ni bacanje pogleda ...... i kada vidim SK koji je kombinacije HW (za lokalno trziste) i Igara (douse opisa koje sam video pre mesec dana), prikaza softvera (kada ima domaceg, sto je po meni strava) za samo 2$ a da bih ja to sve video ovde moram da izdvojim min. 30-ak$ za par casopisa .... OK znam ja kako je tamo i da nema para ali ...... "zute i bele strane" su i ovde za "dz" :D ....​
...i još da dodam, ko je čitao Micro Achat, PC Achat i još po koji Francuski PC časopis od 450 strana!!! :zgran: ukapiraće koliko je Angelwp upravu. ;) Tamo je samo prvih 10ak strana opis hardvera a ostali... :mad: .
Pozdrav. :wave:

Angelwp je napisao(la):
Fala Bogu da se neko pametan javi :)
I tih par "korisnih textova " gube na kvalitetu posto je autorima izgleda jedino stalo do honorara.Nema tu vise onog zara i entuzijazma od pre 10 tak godina.Nisam imao pojma da je SK privatizovan.Zato vise nije IT casopis vec masina za pravljenje love.
Ae uzelac kreni sa replikom :) :)

Nesto MOZE da bude i casopis i masina za pravljenje love.
To se zove najbolji casopis na trzistu, bilo bi mi drago da je SK tako nesto.

hehehe, da komsiji crkne krava...

Da ne znamo kakav je ZverBre - pomislio bih mozda da te ne loži sa ovom pričom - ali šta da ti kažem Sasa - upecao si se :)

BTW Željko pravi si djavolak - vidi broj postova: 666 :d

Sasa je u pravu!
A svi ovi likovi sto su se stisli za svaki j***** dinar su smesni i pateticni...

Ma ko se bre stiska za dinar? :S:

Krsh ljudi odavde bi pre dali 300 dinara, al' da nema na svaku stranu "korisnih" informacija, 3 strane reklama...

Warezzz je napisao(la):
Sasa je u pravu!
A svi ovi likovi sto su se stisli za svaki j***** dinar su smesni i pateticni...
Nevezano za priču o SK-u (meni je tih 100 dinara sasvim prihvatljiva cena), ljudi se ovde stiskaju jer nema pas zašta da ih ujede, a ne zato što su džimrije od rođenja. Ko prođe rat, sankcije i hiperinflaciju, normalno je da ima traume i da se šteka jer zna da sve to lako može da se ponovi.

EDIT: A i nick ti je do jaja :S: Što se ne zoveš "legalni licencirani softver", kad si tako širok?

Poslednja izmena:
Srga je napisao(la):
hehehe, da komsiji crkne krava...

Da ne znamo kakav je ZverBre - pomislio bih mozda da te ne loži sa ovom pričom - ali šta da ti kažem Sasa - upecao si se :)

BTW Željko pravi si djavolak - vidi broj postova: 666 :d

Nazalost, znam kakav je ZB i ne vidim da je neozbiljan.
Nazalost :)

@Voodoo

Bedna je prica da je SK skup... ja nista vise ne saznam iz PC press-a za 270d...

BTW: Sve sto znamo mozemo da zahvalimo Warez-u... a sta ti bockas lutke u slobodno vreme?

Da li je moguce da je PCpress "otishao" u 270din???? da li oni nude nesto mnogooo vishe od SK za taj kesh????

Poslednja izmena:
Warezzz je napisao(la):
Sasa je u pravu!
Ma ko se bre stso?!
Nemoj sad da odem kod Dobrile u traf'ku i kupim 10 komada SK :D
O patetitici necu da raspravljam jer ta rech i osecaj su mi apsolutno strani.
Brate , kupuj, chitaj, onanishi... ali pusti nas koji mislimo suprotno, da iznesemo svoj stav. Nenazivaj nas pateticnim i smesnim.Ne arlauchem protiv SK za dzabe.Taj list sam citao skoro 10 godina bio je OK sad je shit.

Poslednja izmena:
ALO, ja samo kazem da je bedna prica o ceni a sadrzaj je vec druga prica...
BTW... SK kupujem jos od osamdesetih a krajem devedestih sam prestao zbog pada kvaliteta.... ali zadnjih par godina su se popravili i trebalo bi tako i da nastave, ima tu sta da se tweak-uje... :)

Ovo da volonteri dobijaju crkavicu tacno je,ja sam u jednom domacem casopisu pisao celu str.(casopis od 30 str a pola reklama) za 1500 din.ni net da platis.jeee

e, veske, je l' ti znaš šta je volontiranje?

btw, pretrpeo si dosta kritika na onom topiku oko gramatike, a obzirom da si izjavio:

A pravopis ko ga je*e.pozdrav

nećeš se ti leba najesti od pisanja.

Inače, kako god gledali SK je napravio odličan balans cena-sadržaj, jedino malo bode oči nedoslednost u nekim rubrikama.

Nazad
Vrh Dno