Šta je novo?

Promena Biosa Na VGA

eskobar

Čuven
Učlanjen(a)
02.04.2002
Poena
619
Graficka je Club3d 9200 128. I shta se desava nekako ima artifakte u 16bitnoj paleti. tj promena drivera i LiveLinuxi isto pokazuju - artifakte. E sad kartica je izvadjena i stoji Ta Trane. Naravno problem je nemoguc. Pa reko da promenim bios. E sad me zanima poshto nisam uspeo da nadjem bios za doticnu nego za verziju sa 64Mb da li da ga stavljam ili nesto trece.

Eh Da chak i u DxDiag za DirecDraw i D3D prijavljuje not available, al na testu DD prolazi a D3D se nemoze ni testirati. BTW 3d igrice rade.
fleshovo sam bios, sad je gigabyte 9200, ali je sve i dalje isto...

eglisic je napisao(la):
BOZE!!! Koja glupost...Pa ko ne instalira prvo drajvere za grficku...
:smash:
Drajver za AGP se ne nalaze u sklopu drajvera za graficku vec u sklopu drajvera za plocu!
Drugi put se informisi malo pre nego sto lupis nesto! :smack:

Cwelle je napisao(la):
Drajver za AGP se ne nalaze u sklopu drajvera za graficku vec u sklopu drajvera za plocu!
Drugi put se informisi malo pre nego sto lupis nesto! :smack:

Pa kad se instaliraju drajveri za graficku, nazvani obicno "detonatori", nude nam mogucnost da se deinstaliraju stari drajveri koji su dosli uz drajvere za maticnu plocu,pasad ako to neko nezna da uradi , tu sma da mu objasnim...

Drugi put dajte malo bolji savet ljudima -korisnicima, ili ce ostati vecito zbunjeni...

eglisic je napisao(la):
Pa kad se instaliraju drajveri za graficku, nazvani obicno "detonatori", nude nam mogucnost da se deinstaliraju stari drajveri koji su dosli uz drajvere za maticnu plocu,pasad ako to neko nezna da uradi , tu sma da mu objasnim...

Drugi put dajte malo bolji savet ljudima -korisnicima, ili ce ostati vecito zbunjeni...

Aman covece prestani da nas spamujes svojim provokacijama. Malo malo pa se javis i izlijes niz gluposti iz tvoj glave, bilo to namerno ili slucajno, ti si taj koji zbunjuje druge korisnike. Oladi malo nije nimalo smesno.

Drajver za AGP nije isto sto i drajver za graficku, ako ne poznajes materiju nemoj ni da se javljas.

Poslednja izmena:
eglisic je napisao(la):

Dakle,
eskobar je napisao(la):
Graficka je Club3d 9200 128
Drajver za ATI-jeve graficke karte se zove Catalyst a ne Detonator! Uzgred, drajver za nVidijine graficke karte se odavno ne zove Detonator vec Forceware!
Drajver za AGP ne ide uz drajver za graficku vec se instalira uz drajver za plocu! Ako ti, Glisicu, i dalje ovo nije jasno mozes slobodno da dodjes do mene, kada budes isao da kupis diskove u Virtycom-u, pa da se i sam uveris 😛 . Tako je i za nVidijine i za VIA-ine ploce, a ne verujem da covek ima neki treci cipset.

2 eskobar: Otvori Display Properies-->Settings-->Advanced-->Toubleshoot. Proveri pod Hardware acceleration da li stoji na Full. Proveri i u biosu ploce da li Aperture size stoji na barem 64MB.

Znaci samo 16bit paleta,nista 32bit?Promena rezolucije?Od starta ili posle nekoliko sati rada?
Imao sam 9000 sa slicnim problemom:super radi pa iskezi brljotku posle par sati,ili recimo 2 dana super pa kvrc...Menjao sve ostalo,napajanje,trpao u drugi komp,menjao geomagnetske aktivnosti ukucana i nista...mem.modul na kartici skviknuo,a i grejao se malo vise od ostalih...Srecom bila u garanciji 🙂

Misko78 je napisao(la):
Aman covece prestani da nas spamujes svojim provokacijama. Malo malo pa se javis i izlijes niz gluposti iz tvoj glave, bilo to namerno ili slucajno, ti si taj koji zbunjuje druge korisnike. Oladi malo nije nimalo smesno.

Drajver za AGP nije isto sto i drajver za graficku, ako ne poznajes materiju nemoj ni da se javljas.

Ah izvinite gospodine "Avanturisto", Vas ne spominjem u nikakvom kontekstu...Ako zelite nesto da mi kazete, napisite pm pa cemo tamo da se objasnimo...

Cwelle je napisao(la):
Dakle,
Drajver za ATI-jeve graficke karte se zove Catalyst a ne Detonator! Uzgred, drajver za nVidijine graficke karte se odavno ne zove Detonator vec Forceware!
Drajver za AGP ne ide uz drajver za graficku vec se instalira uz drajver za plocu! Ako ti, Glisicu, i dalje ovo nije jasno mozes slobodno da dodjes do mene, kada budes isao da kupis diskove u Virtycom-u, pa da se i sam uveris 😛 . Tako je i za nVidijine i za VIA-ine ploce, a ne verujem da covek ima neki treci cipset.

2 eskobar: Otvori Display Properies-->Settings-->Advanced-->Toubleshoot. Proveri pod Hardware acceleration da li stoji na Full. Proveri i u biosu ploce da li Aperture size stoji na barem 64MB.

Pa kad krenete za BGD da zavrsite za Microsoftov sertifikat svratite do mene da se malo ispricamo i da Vam objasnim sta Vam treba...

Nazad
Vrh Dno