Šta je novo?

Promasaji & pogotci u 2005. godini

Sa moje tacke gledista,cela igracka 2005 godina je bila promasaj.Kad se samo setim koliko sam cekao HITOVE :trust: koji ce izaci nekoliko meseci kasnije i manje-vise me ostaviti ravnodusnim.Jedino sto me je F.E.A.R. malo prodrmao,ali kad se sve sabere,nisam se naigrao.Tu ne racunam PES koji je van konkurencije jer se stalno igra.

jox je napisao(la):
pogodak => PES5
promashaj => FIFA '06

Oduvek sam pokusavao da igram i fifu(najvise zbog grafike) kad izadje nova svake godine ali jednostavno nije to to, a svi znamo kakav fudbal pravi Konami godinama unazad.

drincca83 je napisao(la):
Oduvek sam pokusavao da igram i fifu(najvise zbog grafike) kad izadje nova svake godine ali jednostavno nije to to, a svi znamo kakav fudbal pravi Konami godinama unazad.

Pa FIFA vec godinama izgleda losije od PES...

Agilni je napisao(la):
Pa FIFA vec godinama izgleda losije od PES...

Pa ja sam i hteo da kazem da je vec godinama(posto uglavnom igram samo fudbal) fifa promasaj a pes pogodak.

byMaX je napisao(la):
Promašaj godine - Starship troopers
moramo se ujediniti, biti odlucni u ovom trenutku i proglasiti Starshit Troopers najgorom igrom godine!!! :smash:
vi koji niste probali igru probajte je cisto da znate sta je djubre pa vam vise nece pasti na pamet da kazete da je Q4, NFS-MW pa i prosle godine D3 promasaj ili tako nesto sto ipak mnogi igraju sa uzivanjem.

sve ostalo je stvar ukusa....

aj sad :bottle:

p.s.razmisljam se dal sam se vise razocarao u proslogodisnji lord of the realm ili u trooperse :smoke:

Od igara koje sam igrao:
1. Civilization IV (definitivno)
2. GTA-SA
3. hmm, diskutabilno, verovatno F.E.A.R. (mada verujem da bi ovo mesto zauzeo CoD2 da sam je igrao)
BTW. Toliko pominjani NfS-MW (ma koliko se on meni svidjao) ne moze da uleti u prvih 5 nikako, realno...

A da budem medju prvima koji je tipovao za GotY 2006 :) - Oblivion, u najavi...

ne znam po kojim kriterijumima ocenjujete igru kao pogodak ili promasaj, ali samo jedna igra ove godine me je drzala prikovanim za komp do kraja, a to je GTA: San Andreas ... sve ostalo, manje-vise, nije vredno pomena...

poz!

Najbolja ne-igra, nego simulator je Silent Hunter III.
(pogotovo sa trikom za dizanje rezolucije do 1600x1200)

Ipak donosi nesto novo na PC, dok pomenuti favoriti podizu postojece elemente u visine, zavisno od hardvera...

Pa ajde neko glasanje, poll, nek u njemu bude recimo 20 navise spominjanih naslova. Meni licno je i dalje Nr. 1: Fahrenheit, pa onda FEAR.

Za Silent se slazem da je dobra igra, ne znam koliko je dugo igras, ali ako si presao bar 10-tak misija u kampanji reci mi kako ti nije postala dosadna? Ja sam bio odusevljen prvih par dana igranja, ali shvatih da je replay value = 0, sto mi je kod nje najveca mana.

Ako mene pitas moze... samo ne znam koliko YU gamera ima hardver da uziva u FEAR.
Hardware na "Bench"-u je iznad domaceg proseka, a zamisli ostatak zemlje...

Izgleda da igra znaci "pucacina", kao sto sport znazi "fudbal"...sto je OK.

Tesko je izdvojiti neku igru kao favorita s'obzirom da su neke izuzetno mracne i monotone (Q4 i Doom3), zamaskirane sa nekim zutilom i blurom(NFSMW),COD2 je dosta fina igra ali opet lose optimizovana... Ovo je moje licno misljenje za igre u 2005 godini molim Vas da mi ne zamerite, nekako nisam u fazonu "crno,mracno ne vidim nista" igara.

Pozdrav svima, sve najbolje u predstojecoj godini!!!

igra godine F.E.A.R , odmah zatim BF2 i COD2.

COD 2 i NFSMW su pogodci godine,a nekako mi se cini da je Q4 ipak promasaj ! Jednostavno nikako ne mogu da je igram vise od pola sata,a inace sam veeeliki ljubitelj FPS-a ;)

Trogdor je napisao(la):
a inace sam veeeliki ljubitelj FPS-a ;)
ih bre i ti si neki ljubitelj FPS-a, kako bre ne spomenu f.e.a.r. ;)

Trogdor je napisao(la):
... NFSMW su pogodci godine...
kakav bre NFSMW, pa to je vec prezvakano da je grafika namunjena, a igra zestoka arkada sa elementima napucavanja tastera za gas (iliti papucice), igram je nije da ne, ali.... ne secam se kad sam zakocio u krivini, u stvari uopste se ne secam da li sam ikada pritisnuo kocnicu :wall:

Quake 4 Extra Promasaj

JA stvarno nemam pojma ko moze ovu igru svrstati u prvih 20!
A kao EXTRA pogodak bi naveo FEAR, zatim Call of Duty na drugom mestu

Konacno se neko setio!!!

[Mancha] je napisao(la):
Guild Wars je definitivno broj 1!
Nazalost s obzirom da je online (a i iskjucivo original) dosta ljudi kod nas je propusta. Jos od avgusta je igram non-stop i kad god uzmem nesto drugo da probam, prosto mi nije poredivo, ni graficki, ni po pitanju gameplay-a.
A po svemu sudeci bice mi omiljena igra i sledece godine :eyebrows:

Da Da Bravo Mancho :D To je definitivno najbolja igra u 2005 a i ubuduce!!!
Ko se na ovo navuce totalno je prso :wall: Kako moze da vam igra godine bude nesto sto se predje jednom ili par puta i sta onda...UNINSTALL!!!Mislim stvarno pucacine su ono kao opa super grafika predjes i bacis wow je branje cveca,need for speed je za wanna be gangsta likove a GW je ZAKON :D Inace igra vredi mnogo vise od 2000 dindzi(koje cete ionako dati za brdo glupih pirata koji ce posle skupljati prasinu) Pve odlican,prica likovi i sve ostalo a kad predjete pve deo onda dolazi prava stvar :type: najbolji pvp na planeti slobodno kupite igru jer radi i na dialup-u!!!Pozdrav svima a ja odoh da jurim rank 10 :d malo je tigar kad ima i feniks :eyebrows:

P.S. Mancho daj na pm u kom si gildu koji ti je nick i tako to da se identifikujemo u igri ;)

good: CoD 2, Pro Evolution Soccer 5...

bad: Fifa 2005, NFSMW...

stvar ukusa

pogodak: CoD 2! Zbog ovog cuda sam naterao sebe na kupovinu ram-a!

promasaj: AoE 3! Tresla se gora, rodio se mis! Mnogo sam ocekivao, pa mozda malo i preterujem! Ali u svakom slucaju nisam je igrao vise od 1,5 - 2 sata, sto je oko 100x manje od prethodnog dela!

Najbolja - Battlefield 2 :), pa Star Wars: Republic Commando, a na trećem mestu Q4

Najgora - ima ih mnogo i teško ih je nabrojati sve. Svake godine ih ima sve više. :(

ja sam odavno navikao da fifa i nfs izbacuju promasaje, tako da ih ne bi ni posmatrao kao promasaje protekle sezone ... u svakom slucaju, te fransize nista ne moze da zaustavi u pohodu ka kupcima koji misle da 'od ovoga nema bolje'

...nisam citao da li je neko pomenuo sjajni Psychonauts, ali to je zaista vredna single player igra ...

inace ne volim agresivne igre, masovna ubijanja i slicno, narocito izvedeno u novim realnim engine-ima, tako da ne uzimam doticne igre u razmatranje

Poslednja izmena:
Meni lično su najbolje igre 2005 Silent Hunter III i Splinter Cell 3. Šta ću kad volim te stelth akcije koje se igraju noću u miru i tišini doma svoga. Takođe bih izdvojio i Fahrenfait pošto sam odavno slab na avanture a ova je pravo osveženje. Za promašaje ne znam jer, kao što već neko reče, ne igram loše igre pa ih se zato i ne sećam.

Ja cu pisati samo o igrama koje sam igrao, da ne bih lupetao na osnovu nekih rewiev-a stranih sajtova... jer se razlikuju njihova ocekivanja od ocekivanja svakog od nas ponaosob.

Pre nego sto bilo sta kazem, rekao bih i to da treba da se razgranici sta znaci da je igra promasaj. Mnogi mesaju promasaje od "djubreta" kojeg ima puno. Po mom misljenju promasaji su sve igre koje su imale ili uspesne prethodnike ili su pompezno najavljivane, a ispostavi se da nista specijalno nisu pruzile ili su razocarale.

Od igara koje bih ja svrstao u pogotke su:

GTA SA
CoD2
Splinter Cell CT
FM 2006
Prince of Persia T2T,

promasaji:
Colin McRae Rally 2005
Blood Rayne 2
Act of War
AoE III (u odnosu na dvojku me je opasno razocarao)
Quake 4.

Dodao bih i kategoriju NS-NM (nit smrdi nit mirishe)

NFS MW (ima lepu grafiku i koji me jeste zabavio, ali mislim da su mogli mnogo bolje)
F.E.A.R.

F.E.A.R. su toliko izvikali na sva usta, da ljudi koji ga nisu igrali na osnovu vidjene grafike u nekom rewiev-u prenose s kolena na koleno kako je to neki bog medju igrama... Ne mogu osporiti fenomenalnu grafiku, ali da se ne lazemo, dok sam je igrao imao sam osecaj da igram Half Life. Prica nije bog zna sta, kao ludak ides po kancelarijama i slusas ljudima poruke na sekretarici, s vremena na vreme se pojavljuju mrtva deca i neke karakondzule, lik kao HL-u cuti i pushi...sve u svemu jedva sam cekao kraj. Samo da je otaljam i da kazem da sam je igrao.

Eto to je moje misljenje.

pozdav

MaxXx, a Half-Life je kao losa igra?
Ne razumem koja je zamerka sto se tice FEAR-a? Jasno da je sve vec vidjeno, ali je sve to poprilicno i napredovalo u odnosu na ranije, pa mozda i na sve druge slicne naslove (posebno akcija i AI).

Ne, Half Life je vrhunska igra, htedoh reci da je F.E.A.R bleda kopija i ne vidim razlog sto ga toliko dizu u nebesa.

Sam Fisher je napisao(la):
Meni lično su najbolje igre 2005 Silent Hunter III i Splinter Cell 3. Šta ću kad volim te stelth akcije koje se igraju noću u miru i tišini doma svoga. Takođe bih izdvojio i Fahrenfait pošto sam odavno slab na avanture a ova je pravo osveženje. Za promašaje ne znam jer, kao što već neko reče, ne igram loše igre pa ih se zato i ne sećam.

Jesi li probao da foru da dignes rezoluciju do 1600x1200 ili da ukljucis razlicite "skinove" brodova,...ili fiksiran pogled na podmornicu dok plovi...itd?

MaxXx je napisao(la):
Ne, Half Life je vrhunska igra, htedoh reci da je F.E.A.R bleda kopija i ne vidim razlog sto ga toliko dizu u nebesa.

Slazem se da je HL fenomenalna igra, ali... pokusaj sada da je igras.
Ne bih da pravim poredjenje sa legendom, ali ako napravimo paralele, HL je samo duzi od FEAR-a. Cak ne bi bio ni znatno duzi da nije smorne poslednje trecine u drugoj dimenziji. Gameplay je priblizno podjednako kvalitetan, obe igre su linearne, AI je bolji u FEAR, prica je podjednako dobra za FPS, o grafici i zvuku ne treba pricati. Zapravo, zanosim se, smesno je i porediti dve igre izmedju kojih je skoro 10 godina razlike. FEAR je napredniji u svakom pogledu. A svaka za svoje vreme? HL je bio revolucija, a FEAR vrhunski naslov koji ne iskace iz svog vremena, ali verovatno najkvalitetnija stvar (FPS sigurno) prosle godine.

Istina, sve je stvar ukusa... ali pogledajmo realno, jedina igra koja je drasticno izneverila ocekivanja (samim tim je i promasaj) je Vietcong 2, sve ostalo ima svoju publiku (NFS, FIFA, pa cak i Blood Rayne 2), kvalitet na svoj nacin, tradiciju (Q4, CoD2)...

Poslednja izmena:
+ F.E.A.R i COD2
-Quake 4(zestoko razocarao)

Q4 je super igra, šta se razočaravate toliko? :p U poređenju sa FEARom rula, a FEAR je razočarao posle demoa koji je bio prva liga - nabijen akcijom i atmosferom. Kada sam posle demoa probao celu igru, razočarao sam se koliko je sve bilo razvodnjeno - kao da su sve najbolje delove iz igre ubacili u demo, a da su ono što je ostalo sve vreme ponavljali kroz celu igru.

Poslednja izmena:
Vrh Dno