Šta je novo?

Promasaji & pogotci u 2005. godini

Najbolje: SCCT,FEAR i farenhajt.

Najgore: NFSMW.

stvarno sam se ozracio ove godine.plus u avgustu ostao bez posla i tek onda legao na igre. sa boljom masinom bilo bi jos bolje. zbog toga u posebnu kategoriju za negativan
uticaj na gamere ubrajam sve proizvodjace softvera i hardvera jer je godina bila sok na imetak. vecini su trebala 2 upgrejda. tuzno, elem:
+ za Splinter(bez novina koje ovom serijalu nisu ni potrebne-samo neka stancuju,
FEAR(ne znam zasto ali nekako je dobra),
COD2(sjajan zvuk),
SWAT(neke novine a i razlicita sto je pozitivno),
NFSMW(svi zudimo za lozenjem kola po gradu, kad zarezi 500 HP pod haubom a mislim da su u EA lepo docarali atmosferu street racinga ).
+- CMR 05 (uvek zanimljiv ali i sa dosta mana)
GTA SA (dosao do treceg grada i obrisao-nije mi zadrzao paznju)
- za Quake 4( pa jos ga nisam zavrsio-cist paste DOOM-a)
PES5(mnogo pluseva.editovanje, potezi, AI, golovi iz daljine i 1na1 ali upropastili su osnovu tj. sam duh igre zbog koje nismo spavali nocima)sad igram WE8!!!
Inace, najvise sam se naigrao igara iz 2004.Sjajni RBR i GTR( neverovatne simulacije), WE8.

F.E.A.R. je najbolja igra za ovu godinu.Q4 je tteesskkoo njesra.Pa sada ima dobrih igara kao sto su COD2, FABLE,itd...

U taboru Playstationa je prvi Gran Turismo 4, nema zbora, a ubedljivo drugo mesto drži Resident Evil 4! Ako imate priliku odigrajte ova remek dela...

Osim COD2 puni pogodci su World of Warcraft i Guild Wars naravno.
3 bambija za njih!

Guild Wars je definitivno broj 1!
Nazalost s obzirom da je online (a i iskjucivo original) dosta ljudi kod nas je propusta. Jos od avgusta je igram non-stop i kad god uzmem nesto drugo da probam, prosto mi nije poredivo, ni graficki, ni po pitanju gameplay-a.
A po svemu sudeci bice mi omiljena igra i sledece godine :eyebrows:

+Fable
+PS2 ResidentEvil4 i Fatal frame(1,2,3), shaolin monks, god of war...

-DungeonS 2, q4, pes5...
-Ps2 Spartan,

:wave:

Od mnogobrojnih igri koje su izasle u toku ove godine, kao najbolje izdvojio bih sledece:

- Fahrenheit
- Resident Evil 4
- God of War
- Peter Jackson's King Kong
- Gran Turismo 4

Naravno, u toku godine je izaslo jos mnogo dobrih igri. Neke od njih nisam stigao ni da odigram, dok su druge bile dobre, ali ne dovoljno da bi ih stavio na svoju listu najboljih igri u ovoj godini. Ne znam koju bih igru mogao da navedem kao promasaj godine, zato sto kao sto je i Ji 4Tze vec u predhodnim post-ovima napisao ne igram promasaje. ;)

Pozdrav. :wave:

Pa od pogodaka mislim da pravi pogodci igre Fahrenheit, Call of Duty 2, Fable-The Lost Chapters, Pro Evolution Soccer 5. A od promasaja, pa mislim da je promasaj Quake 4. Mnogi su dosta ocekivali od igre, ali ono igra je cisti prosek.

Mislim da ste vecinom u pravu ali niko ne pominje kao naj pogodak
GTA:SA ;)

Fable The Lost Chapters pun pogodak!

BF2 apsolutni sampion...bez sumnje.FEAR ekstra igra.CoD2 nije los.Splinter izvrstan...NFS po meni,jako dobar.Quake4-SHIT...

Pogodak: FEAR (igra godine), COD2, GTA SA i ( Riddick sezona 04/05)
Promasaj : Q4; Q2 je quake a ovo je bullsheat.

Nisam igrao mnoge druge igre pa je ovo na neki nacin felericno misljenje.
A interesuju me i most wanted i AOE 3 i Splinter Cell 3 i X3 i Silent Hunter 3, King Kong...

P.S.off topic: Da li ce mi neko konacno napisati kakav je Silent hill IV? Da li je glupost kao trojka ili genijalan kao dvojka (koja mi je top 10, ako izuzmemo osmo i sesnaestobitna vremena)?

Poslednja izmena:
bakiba je napisao(la):
P.S.off topic: Da li ce mi neko konacno napisati kakav je Silent hill IV? Da li je njesra kao trojka ili genijalan kao dvojka?
Pa vidi meni je definitivno tu dvojka najjaca...s druge strane meni je svaki sh ok tako da ne znam mozda je jos i najveca njesra 4 ali ne zato sto je prica manji trip nego sto nemas posebno da postavljas riddle i action level a zagonetke su gotovo nepostojece kod cetvorke a meni je upravo resavanje istih bolesnih zagonetki na hard-u najmilije u sillentu...

E hvala ti da znam da je ne uzimam. Eto dobih odgovor za 20 minuta a jurim po benchu ljude vec sest meseci. Hvala i neka te prati sreca :wave:

Najbolje igra: Fahrenheit
argumenti:
-upravo sam je presao :D ( zamalo da ga ne probam )
-volim kada je sve odradjeno kao celina. Sve je savrseno uklopljeno, prica, muzika, a da ne pricam o dodatnom (bonus) materijalu na disku.

Jedino, ali jedino sto moze da nekome zasmeta, to je akcioni sistem, za ljude sa slabijim refleksima. Mada, mislim da je to malo prenaduvano, naplasise me sa tom borbom na krovu a ja je presao iz prve na normal. Bukvalno. I ne treba jojpad, samo se namesti wsad + kursorski tasteri mesto numerickih

Od ostalih, ne znam sta bi naveo. NFS je meni bash ok, ali daleko od igre godine. COD2 i jos neke potencijalne hitove nisam igrao, pa ne mogu da komentarisem

Sve u svemu, meni fali jedna prava igra godine, nesto kao sto ce Oblivion biti 2006 :D
Za sada - Fahrenheit, i pored prosecne grafike

Ljudi pa vi niste igrali Splinter Cell Chaos Theory, ona je bar u prvih 5, a po meni SWAT 4 je podbacio, mislim namucis se ko isus pobijes 20 terorista i onda si negde zaboravio utoku i sve ode u ... SHIT, FABLE u sam vrh, mnogo neiskoristenog potencijala

Chaos teory mi zena kupuje za novaka :) . Ovim putem ispravljam pravopisnu gresku:Q4 nije bullsheat nego bullshit! :D

Promašaj prošle, ove a verovatno i naredne godine je Stalker verovatno najlegendarniji vapourware ikada :d

Farenheit definitivno, igra je odlichna ! :)
F.E.A.R za najbolji gameplay i creepy atmosferu
SCCT nisam probao skupljam kesh da kupim original [glupi starforce]
Q4 prevashodno mi se svidja zbog multija koji fala bogu nisu sjebali
COD2 i pored velike zahtevnosti, i dalje ostaje igra koja je obelezila 2005

Razocharenja

wow [!], igra je zanimljiva dok budzish lvl, a kasnije postaje monotona [moje lichno mishljenje]
NFS:MW nikako da ukapiraju da se ponavljaju svake godine

sT4Lj|n je napisao(la):
NFS:MW nikako da ukapiraju da se ponavljaju svake godine

Nikako da ukapiramo da se namerno ponavljaju svake godine. Verovatno su svi programeri na svetskim plazama do sledeceg septembra, kada ce do novembra spremiti novi nastavak.

PES 5 i NFS:MW mi definitivno nisu promasaji.
A najbolje su: FEAR,PES 5,COD 2.

da dodam...posto probah tek neki dan

F.E.A.R. kao ultra-mega-giga tezak promasaj!

Psychonauts => Pogodak
Footbal Manager 2006 => Promasaj

Ne znam sta tacno znaci promasaj, pretpostavljam da to ima veze sa najavama, reklamom i ocekivanjima koji prate neku igru pre njene pojave. Posto nisam pratio pomenute najave, FEAR ne mogu da ocenim kao promasaj, ali svakako igra nije nista posebno donela, izuzev krdzavih soft shadowsa. :d
Sa druge strane Q4 ne mogu nikako da ocenim kao promasaj iako svakako ne moze da se kaze da je igra pomerila neke granice u bilo cemu (za razliku od predhodnih delova). Medjutim, to se ovaj put nije ni ocekivalo?
NFS:MW igrica zanimljiva za igranje donekle, odlicno odradjeni movie-ji izmedju trka, svako mnogo zanimljivija od Fear-a. Ipak, nista spec. novo. Tako da ova godina prolazi bez velikih iznenadjenja, i u pozitivnom i u negativnom smislu, za razliku od prosle (FarCry i D3).

Vrh Dno