Šta je novo?

Promasaji & pogotci u 2005. godini

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
I blizi nam se kraj igracke 2005. godine. Mora se priznati, kada se sve sumira, da smo u ovoj godini imali dosta dobrih naslova (Quake4, FEAR, CIV4, AOE3 su prvi koji mi padaju na pamet) ali i malo promasaja (NFSU: MW, FIFA 2006...). Ne znam da li ce jos ista izaci u preostalih 20tak dana, sumnjam, ali mozda se pojavi i nesto vredno paznje.

Po vasem misljenju, koja igra zasluzuje da nosi titulu najbolje igre godine? I kojoj igri bi smo dodelili zlatnu malinu? :)

Igra godine - FEAR ili CoD2, drugo mesto Q4.
Promašaj godine - Starship troopers

Titula za Fear ili Q4 (ili za Oblivion trejler :D)

Odmah tu su i Civ4, AoE3, Pes5...ne treba zaboraviti ni Shadowgrounds, X3, Codename Panzers Phase 2 (mada je kod nas slabo rasprostranjen zbog zaštite a ima naša kampanja u njemu) a i Wow je u Evropi tek ove godine zvanično izašao.

Zlatna malina za NFS MW bez konkurencije!

edit: naravno, da je Oblivion izašao na vreme nikakvih dvoumljenja oko najbolje igre ne bi bilo.

Poslednja izmena:
Pogotci:

LFS S2 alpha
God of war (PS2)
S.W.A.T. 4

Promasaji:
PES 5

Trebalo bi da budemo objektivniji kada su ovakve stvari u pitanju. FIFA 2006 je recimo, svi se slazu znacajno napredovala u odnosu na prethodnu verziju i nikako nije promasaj. To sto je gubitnik u odnosu na PES je nesto sasvim drugo. Takodje, NFS MW je upravo onakav kakav treba biti, jednostavan do bola, poprilicno zarazan, takodje se ne slazem da je promasaj. Isto tako za Quake4 mnogi govore da je dosadan, prazan i siguran sam da ce mnogi navesti kao promasaj. Takodje je onakav kako su autori to zamislili. Onaj ko je znao sta da ocekuje, prezadovoljan je. Kao i ja.

Ipak, igre koje su ostavile najjaci utisak su FEAR i Boiling Point (koji doduse, jos uvek nisam presao), kao i igra uz koju sam proveo najvise vremena ove godine (ne racunajuci stariji, ali za sva vremena Morrowind) - Fable. Iako bih mnogo toga promenio u samoj igri, mnogo sati zdrave zabave mi je pruzila.

A promasaji? Srecan sam sto ih ove godine nema. Mozda je ovo kontra onima koji samo kukaju kako nema kvalitetnih naslova, ali ovo je bila jedna od najboljih godina sto se tice igara (u poredjenju sa prethodnih 4-5). Mozda bez nekih ultra-mega hitova, ali sa gomilom kvalitetnih naslova.

Na zalost, setio sam se jedne koja je uprskala svar. Vietcong 2.

Poslednja izmena:
Eto, ova godina prodje nekako bez "bobmi" koje smo imali u prosloj godini pocev od FarCry-a, pa zavrsno sa D3 i HL2. Opet, bilo je dosta manje-vise interesantnih naslova, novi GTA, FEAR, Q4, novi NFS, CoD2, novi PoP, Black & White 2...

Medjutim, nema nekog izrazitog favorita. Meni licno je najinteresantniji za igranje bio Q4. Ipak daleko je to od nekog revolucionarnog naslova.

Igra godine - Call of Duty 2, a totalni promasaj NWSU+ serijal. Nemojte se nadovezivati na poslednje, ipak je to moje misljenje.

Slazem se da nema velikih hitova (bar u najavi) poput velike tojeke iz prosle godine (HL2, FC, D3)

+ za Battlefield 2, CoD2, FEAR, FlatOut, Silent Hunter 3, Black & White 2,SWAT4......

- za Vietcong2, Starship troopers. Stavio bi i Boiling point, al mi nekako zao da igra tog potencijala jos uvek ovako lose stoji.

Poslednja izmena:
Mogao bi neki mod da digne poll-ove po kategorijama igara, mislim da bi to bilo interesantno, malo mi je neprikladno meshati fpsove sa voznjama ili sa strategijama itd...

Nikako se ne bih slozio da NFS:MW spada u promasaje godine. Po nekom mom misljenju bolji je od Underground sr.nja. Sta vise, stavio bih ga u uzi izbor za igru godine zajedno sa igrama kao sto su F.E.A.R., Call of Duty 2, Age of Empires 3, Splinter Cell 3, dok za "Zlatnu malinu" kod mene konkurisu Quake 4, Pes 5 (verovatno zato sto se nisam navikao) i BloodRayne2.

bila je ovo dosta plodna godina.
najbolje igre su mi bile:q4,cod2,civ4,fahrenhiet,SC3,PoP T2T (dobro,njega jos igram:) etc.
solidni su bili NFS MW,NBA 2006,GUN,AOE III,B&W2,BF2,,,

promasaje sam vec zaboravio.oni mi ne ostaju duze od par minuta na hardu.

edit: naravno, da je Oblivion izašao na vreme nikakvih dvoumljenja oko najbolje igre ne bi bilo.

AGREE !!! :)

+ FEAR, Q4, COD2, SCCT, NFS:MW

- Vietcong 2, Starship Troopers

+ Quake IV, F.E.A.R., Call of Duty 2, Splinter Cell: Chaos Theory, Battlefield 2+Special Forces
- NFS: Most Wanted (i jeste, a i nije promasaj), Vietcong 2

Nisam siguran da li je Vampires 2 izasla ove, ili prosle godine? Meni je to svakako jedna od boljih igara.

S.W.A.T. 4, CALL OF DUTY 2, AGE OF EMPIRES 3, FABLE i tachka !

Mrki Jovica je napisao(la):
Nisam siguran da li je Vampires 2 izasla ove, ili prosle godine? Meni je to svakako jedna od boljih igara.

Mislim da je prosle... A da je OK, to stoji ;)

-Smatram da su promasaji PES5 i AOE3, a kad su pogodci u pitanju....pa, sve sto mi se svidelo, a svidelo mi se dosta toga, cak, sta vise, naigrao sam se igrica ove godine vise nego prethodne tri (zajedno!)

Marti Misterija je napisao(la):
Mogao bi neki mod da digne poll-ove po kategorijama igara, mislim da bi to bilo interesantno, malo mi je neprikladno meshati fpsove sa voznjama ili sa strategijama itd...

Ajde, Marti, mislim, angažuj se malo! :d
(P.S. diži poll-ove :D)

BTW:
+ BF2 & Civ4
- ne mogu da izdvojim, ima ih mnoogoo..

SINTER je napisao(la):

Jel ima verzija za PC ili samo PS2?

Poslednja izmena:
Psychonauti su sjajni, pravo osvježenje, mada sam ja nažalost stao na 95-97% igre.

Nisam mnogo igrao ove godine ali od onog što sam igrao F.E.A.R. je odličan, a i Fahrenheit mi djeluje dobro ali sam ga tek malo igrao. Inače sam oduševljen novim NFS:MW, kao i mnogi drugi, pa mi malo čudno toliko negativnih reakcija ovde, ali dobro, o ukusima se ne raspravlja. Underground sam igrao ali mi nije ni približno dobar kao Most Wanted, pa od potonjeg nisam ništa posebno očekivao, a ispao je sjajan.

F.E.A.R. i FABLE su vrh za ovu godinu.A sto se tice Quake-a 4, jedino je dobra grafika a sve ostalo je jadno do bolova,( kako ih nije sramota da izbace skokove iz Quake-a ) Quake 2 je zakon od Quake-ova.

Pun pogodak za F.E.A.R naravno.Tu su i CIV4,COD2, dok Q4 i ne bih svrstao u ovu kategoriju jer nije doneo nista novo.
I jos da dodam da NFS:MW uopste ne treba smatrati za promasaj kad ce ta igra imati milionski tiraz sto predstavlja pun poogodak zar ne?

Jos nisam naisao na igru koja bi mi se svidela.
SVE ME SMARAJU!!!
Divim vam se ljudi,majke mi!

F.E.A.R./Splinter Cell 3/FABLE.
Od promašaja ću navesti Q4 i CoD2.

Od pogodaka za mene navescu SCCT i CoD2 iako ova druga nije ispunila moja ocekivanja ali zbog celokupnog serijala recimo da zasluzuje ovu "titulu".I GTA SA moze da se provuce sa prethodnim.

Malo je glupo reci da je igra pogodak ako je posle 1000000000 delova nije donela nista novo i vec vidjeno kao sto je NFSMW!!!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno