Šta je novo?

Project Offset...Novi Oblivion Samo Bolje!!!

• Začetnik teme AD33MA
  • Datum pokretanja
G!!! je napisao(la):
izem ti next gen igre kada se next gen odnosi samo na grafiku...
G!!!, ponavljaš istu mantru već sto puta, a ja se već sto puta kanim da ti kažem da nisi u pravu. Što se priče tiče, dobar deo današnjih igara je čak i bolji od igara iz nekadašnjih vremena. Igre se danas prave za nešto stariju publiku, pa je i priča često ozbiljnija. I ja sam pobornik dobre priče u igri, volim je više nego ne znam kakve shader efekte.
Što se tiče originalnosti, tačno je da je ima sve manje, ali to je samo posledica vremena koje je proteklo. Puno ideja je već neko do sada smislio, sada se one samo variraju. Isto ti je u muzici. Isto ti je u filmu. Isto ti je u slikarstvu. Teško je danas smisliti nešto TOTALNO NOVO, sve je neko već ranije smislio, danas se to samo kombinuje.
Evo, ja ovih dana kad stignem raspalim Prince of Persia, igra je ekstra, iako nije originalna. Imam pri njenom igranju isti osećaj kao što sam imao dok sam igrao original pre iha-ha godina, a sve je danas mnogo grafički lepše. A bogami i priča je bolja.

Uzeto sa http://www.atomicmpc.com.au/article.asp?SCID=15&CIID=36291&p=2
Currently Offset is being developed with DirectX 9. Green says that the engine is ready to be switch over to DirectX 10 (and presumably SM 4.0) once Vista hits. Although they haven't had much of chance to play around with DX 10/SM 4.0, Green says that from what they've seen, they should be able to draw more objects on screen at one time.

Project Offset and the Offset Engine are examples of what is possible now with current generation hardware and graphic APIs. With DirectX 10 and Shader Model 4.0 less than a year away, and unified shaders basically guaranteed in the next wave of 3D chip architectures (it's already in the Xbox 360), realtime rendering that's as good as pre-rendered stuff is drawing near.

morbius je napisao(la):
G!!!, ponavljaš istu mantru već sto puta, a ja se već sto puta kanim da ti kažem da nisi u pravu. Što se priče tiče, dobar deo današnjih igara je čak i bolji od igara iz nekadašnjih vremena. Igre se danas prave za nešto stariju publiku, pa je i priča često ozbiljnija. I ja sam pobornik dobre priče u igri, volim je više nego ne znam kakve shader efekte.
Što se tiče originalnosti, tačno je da je ima sve manje, ali to je samo posledica vremena koje je proteklo. Puno ideja je već neko do sada smislio, sada se one samo variraju. Isto ti je u muzici. Isto ti je u filmu. Isto ti je u slikarstvu. Teško je danas smisliti nešto TOTALNO NOVO, sve je neko već ranije smislio, danas se to samo kombinuje.
Evo, ja ovih dana kad stignem raspalim Prince of Persia, igra je ekstra, iako nije originalna. Imam pri njenom igranju isti osećaj kao što sam imao dok sam igrao original pre iha-ha godina, a sve je danas mnogo grafički lepše. A bogami i priča je bolja.

mislim porediti slikarstvo, muziku pa i film sa igrama je tako smesno da je to cudo :) jer sve nabrojano postoji x puta duze od PC igara (a i u pitanju je umetnost za razliku od ciste zabave sto igre jesu, i nece preci u nesto drugo jos xyz godina ovim tempom), tako da je iluzorno govoriti kako je u igrama sve vec izmisljeno i vec vidjeno...

jednostavno samo se nadam da ce se neki od developera otrgnuti od ubogih izdavaca i ponuditi nam nesto kvalitetno ... tj da se ponovi kraj proslog veka kada smo imali prave bisere...

Video igre su umetnička forma 21. veka, upravo onako kako je je film bio umetnička forma 20-tog. Igre su počele kao lagana zabava, ali se slobodno može reći da su vremenom evoluirale u pravu umetnost. Možeš tvrditi da većina igara koje danas izađu ne zaslužuju da budu posmatrane kao umetnička forma, ali i večina filmova i knjiga koje danas izađu takođe nisu umetnost, već komercijalni kič.
Što se tiče tvrdnje da u igrama još nisu sve ideje iznesene... Pokušaj da sam napišeš originalan scenario za video igru, baš me zanima na šta bi ličio.
I najzad, da ti kažem da od odvajanja divelopera od producenata neće biti ništa, jer su producenti ti koji će uložiti veliki novac u marketing, a to je upravo ono što je neophodno igri da uspe i zaradi novac. Ne mogu ni u daleko starijoj muzičkoj industriji da se umetnici odvoje od producenata, iako im ovi uzimaju lavovski deo kolača od prodaje albuma.

video igre su da prostis, sra*ne 21. veka... nemam sta reci kada ih uporedjujes sa filmom iz proslog veka, te se moje odgovaranje tebi na ovom topiku upravo ovde zavrsava...

ej ljudi, a zasto da spamujemo i ovaj thread kada imamo takav vec podignut, sa tom namenom !!!!
Thread Igre Generalno je podigao filipenko sa namerom da tamo iznosimo sva svoja ubedjenja gde ide gaming industrija....
Mislim da nije lepo kvariti ovaj thread sa takvim stvarima ;)

dobro izvinjavamo se g-dine ToxiC, nece se vise ponoviti :)

Nazad
Vrh Dno