Šta je novo?

Project: First Element

grickodj

Cenjen
Učlanjen(a)
31.10.2012
Poena
169
Pozdrav svima. Stize i novi projekat, nastao iz dosade, a takodje radi pripreme za sledeci projekat. Radeci na ovom kucistu sam hteo uvideti mane i prednosti L profila. Jer cu takodje raditi sa njim kostur sledeceg kucista. A sa druge strane mi se vrzmala ideja o ovakvom kucistu, koje delimicno po rasporedu vuce na Haf XB. A delimicno ce biti kao sledeci projekat. Jedino zalim zato sto ranije nisam poceo sa radom, pa da se prijavim za takmicenje. Jer iz prve sam mislio da ce cela ideja izgledati losije nego sto sam zamislio. Ali se desilo suprotno. no, sta je bilo bilo. juce sam uradio naj veci deo posla, danas sam samo presmirglao i namontirao nozice. Ostaje sutra da isecem bocne limove, i prozore na njima. Tako da, mozda se desi da vec u cetvrtak kuciste bude na plastifikaciji. Odlucio sam se za belu boju. Mada to nije konacno.
I ovaj projekat je specifican zbog toga sto sam veci deo posla odradio za jedan dan, a ne za godinu dana.

Izvinjavam se na losem kvalitetu slika.

first-element-1.webp
first-element-2.webp
first-element-3.webp
first-element-4.webp
first-element-5.webp

Ideja je super, ali koliko vidim nisi usao u samu srz problema, spajas pop nitnama umesto sa srafovima sa upustenom glavom i podloskama, tako da ce ti se javiti ne slaganja u velikim povrsinama limova. zapamti da sto je brzo to je i kuso, i tri puta meri a jednom seci i kad nesto radi gledaj da bude kako treba jer da li ces imati novu priliku.... 🙂

inace u autocadu imam kompletno uradjeno kuciste malo vecih dimenzija kao sot je MM, ali nisam se usudio da krenem sa CNCom jer kad sam se sracunao nije mi bilo dobro, tj materijal, masine itd izadje na oko 600e sto mi je isto kao da sam kupio MM iz amerike 😉

Da ne dodje do zabune ovo je MM 😀

ASCENSIONCYO.webp

Zanimljiva skica, jako zanimljiva, E sad, sledeci projekat ce biti izmedju ove skice i kucista koje radim. Bice takodje veliko, ali mobo tray ce biti kore, vodoravno. Nece imati slotove za 5.25. A radijator 3x3 napred ce biti glavna atrakcija. S' tim sto nece biti na ovaj fazon, izbuseno 9 rupa i to je to. Vec malo ovo ono, preklapanje, airbrush, industrijski igled. Nece se toliko videti ventovi

Stigli su limovi. Napravio sam navoje, namontirao, ostaje jos prednji da skratim, jer je majstor greskom procitao meru. Ali nista strasno. Na levoj strani je obelezeno gde ce se seci otvor za side panel, da bi se videla grafika. S' tim sto nisam jos uvek 100% siguran da li cu zalepiti plexi na lim, ili cu montirati podizace i odvojiti ga 1cm od lima sa spoljne strane. Trebam takodje iseci jos jedan sa prednje strane i ispod za ventove.

First Element 7.webp
First Element 8.webp
First Element 9.webp
First Element 10.webp

Nastavak radova ocekujem posle vikenda, kada ce sve biti i gotovo. A do tad cu se potruditi da malo bolje savladam aparat, tj. kako da doteram svetlost u sobi. A nadam se i nekom tripodu.
A vrlo verovatno cu promeniti sve srafove u ove crne M5 sto drze plexi. Trenutno su svi ovi sivi M4

Odlicno igore svaka cast,dosta toga idejno doprinosis mod sceni kod nas jeste da postoje takva kucista negde i da ih neka firma radi ali ne i kod nas i pritom su jako skupa za nase dzepove. Svaka cast na trudu vestini pratimo mod dalje. :banana:

sta je ovo gricko, rekao si da ce mod biti odradjen ceo za jedan vikend, a radis ga mesec dana dok drugima prigovaras kad rade 2-3 meseca svoje modove
busted.gif
salim se naravno, mora malo te zez
troll.png
cekamo update cheers

Mod i jeste odradjen, ali na papiru u svesci :d Sutra idem u selo da nastavim. Smislio sam jos neke sitnice da bude jos bolje i kompitabilnije. Da moze da se stavi nesto tipa H55...i tako jos po nesto, a da ima jako lepu liniju. Kontao sam takodje da napravim ovih dana i jedno puno manje i da bude samo za mAtx. Ali otom potom. Da zavrsim prvo ovo, pa cemo dalje

@Srdjan Dobro je da ima neko da bodri, a ne samo da namila kako bi ovo trebalo ovako i onako.

naravno, ne odnosi se ovo na tebe 😉

Ocigledno si shvatio da si izuzetno napredan u idejama pa ti dobronamerni saveti i ne trebaju, kao jos neki moderi ovde i sa drugih foruma kojima tudja misljenja kakva god bila smetaju, inace mislim da je poduhvat odlican ali da realizacija moze biti mnogo bolja, napisao sam ti vec da se ovo radi sa idejom, dobrim proracunom i mnogo ljubavi i vremena a ne zbrzano i odokativno, uostalom sto se i vidi po zavrsnoj izradi ljutio se ti ili ne (npr. da si napajanje postavio dole imao bi mnogo funkcionalniji i lepsi (cistiji) pogled kroz plexi a da ne govorim o kablovima i da si kostur odradio kako treba, sa limenim plocama spolja, srefovima sa upustenim glavama pricvrstio izgledalo bi kao tamo neki slicni MDPC itd...)

Sve u svemu samo napred i pratimo te

PS ovako zaista podseca na MINING rig.

Poslednja izmena:
Sve ce biti jako drugacije kad se odradi prednja strana, koja ce pokrivati profile, imati kontrast srafove. Kao sto vec rekoh, kuciste je napravljeno da bi kasnije moglo da se moduje po komponentama koje ce da ulete. Sa ovim mobo tray-om mi je bilo nezgodno baciti npajanje dole, iako mi je to bila prva zamisao, a sa druge strane, nije toliko tesko napraviti Psu cover, koji ce dati posebni izgled unutrasnjosti. 30. Avgusta se ukrcavam na kruzeru, tako da moram sto pre da zavrsim kuciste. U ostalom, vec je dobilo novog vlasnika. Koji ceka zavrsetak 🙂

Zamena

Projekat je dosao do zavrsnice izrade. Sve je sklopljeno, isprobano. Ostaje jos plastifikacija, na koju cu odneti kuciste danas. Radeci na ovom modu, puno sam naucio o izradi sto nisam do sada znao. Ali ostaje jos puno vise da se nauci, sto inace modding cini zanimljvim. Prvenstveno sam hteo da oprobam vestine za sledece kuciste koje cu praviti, nadam se za 6 meseci. Trudio sam se da napravim nesto kompitabilno sa atx plocom, dugackim napajanjima, sa mogucnoscu montiranja "all in one" single radijator hladjenja kao sto je h55, h60...Takodje sa mogucnoscu instaliranja velikih custom vodenih hladjenja. Ideja o "polozenom" mobo tray-u sam dobio od haf xb-a iz razlogada ako se koristi teska graficka, ne iskrifi sama seba. A ideja o vertikalnoj postavci kao recimo kod Silverstona mi se ne dopada, pa sam se samim time odlucio za ovako nesto. Svaki prozor ima svoju pricu, a prednji se izrodio iz razloga montiranja duzih grafickih kartica. Sto je doprinelo izgledu i liniji. delimicno otvoreni cover na prednjem ventilatoru je takodje napravljen da prati liniju a i da da malo zivahnost, da se nesto pokrece. Takodje da napomenem, limene ploce i plexi prozor na prednjoj strani imaju podesivi razmak. Kuciste je celo rasklopljivo sem rama. Tako da kuciste moze da se moduje do mle volje, u smislu odsrafis stranicu, modujes je i zasrafis nazad....
Mislim da sam puno rekao, sad mozete baciti pogled na slike. ostaju jos dva update-a. Prvi kad kuciste stigne sa plastifikacije, a drugi posle ugradnje komponenti kod novog ponosnog vlasnika.
First Element 11.webp
First Element 12.webp
First Element 13.webp
First Element 14.webp
First Element 15.webp

First Element 16.webp
First Element 17.webp

odlicna vezba i praksa za pravljenje onog tT kucista sto ti se svidja 😉 taman ces ovde videti sve vrline i mane i pripremiti plavi nacrt savrsene tT replike 😉 cepaaaj kumeee 😀

Ovo je CV za TT :d BTW, nasao sam na netu to kuciste, ali djuture sa komponentama. Samo tako, ili samo komponente. Kuciste posebno ne zeli da proda.

pa kupi i komponente pa sibni na bench oglase ili ljimu[n]do 😀

bih ja da covek ne trazi 2000e za sve. ja cu za te pare da se ozenim i kupim kola :d

Super igore kada ide farbanje? Dole vidim si napravio za 240mm radijator extra...

A jel isekao ono parce pored napajanja kako bi kablovi od napajanja isli dole?

A jel isekao ono parce pored napajanja kako bi kablovi od napajanja isli dole?

Nisam ja, deda je to uradio. Brusilicom na lasersko navodjenje :d
danas odneto na plastifikaciju. Ne znam jos uvek cenu

Doslo vreme da se zapecati tema. Danas sam bio kod novog vlasnika kucista. A evo i kako to izgleda
GOPR7518.webp
GOPR7519.webp
GOPR7520.webp
GOPR7521.webp
GOPR7522.webp

To je to. Za koji dan prelazim kooperativno sa jos jednim clanom na Second Element

Nazad
Vrh Dno