Šta je novo?

Programiranje I na VETŠ-u (C)

ZeeGerman

Čuven
Učlanjen(a)
05.01.2002
Poena
725
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7800X3D & DeepCool LS720 WH
Matična ploča
Gigabyte AORUS Elite AX ICE AMD B650
RAM
32GB Corsair Vengeance DDR5-6000 CL30
GPU
PowerColor 7800 XT Hellhound Spectral White
Storage
Samsung 980 PRO 1TB & 2x500GB SSDs
Zvuk
on board
PSU
THERMALTAKE Toughpower GF A3 Snow 850W
Kućište
Lian Li O11 Dynamic EVO RGB
Monitor
DELL 27" VA S2722DGM
Miš & tastatura
Logitech MX Master 3S & Genesis Thor 303
Ostale periferije
Synology DS 220+
Laptop
DELL Latitude 5410
Tablet
Samsung Galaxy Tab S7+
Mobilni telefon
Honor Magic6 Pro
Pametni uređaji
Usisivač!? Jesam učestvovao u diskusiji, ali baš da koristim tako nešto.... :D
Pristup internetu
  1. Optički internet
Dakle, video sam da ovaj forum posećuje dosta mojih kolega sa VETŠ-a, pa sam hteo da se obratim nekome od istih za pomoć. Treba mi neko ko je položio C (programiranje I) kod prof. Slobodanke Ðenić. Zašto mi treba? Pa treba mi radi pomoći, odnosno, ako neko ima strpljenja, i umeća da prenese znanje, da mi pomogne (objasni par stvari) u vidu časa ili dva (konkretno-da me spremi za martovski ispitni rok). Naravno, ništa nije za "dž", platio bih.

Dakle, ako ima neko dobre volje, neka mi se javi na [email protected] ili na pp, da bi se dogovorili, a moderatorima izvinjenje ako ova tema nije na pravom mestu.

mislim da je ovaj forum pravo mesto za takva pitanja, preporucio bih ti da tamo pustis topic jer je veca sansa da ce neko da ti odgovori :)

Srecno!

Edit: i mojne mailove da ostavljas po forumima tako olako, ocas posla ces na'raniti spam botove :)

Keops je napisao(la):
mislim da je ovaj forum pravo mesto za takva pitanja, preporucio bih ti da tamo pustis topic jer je veca sansa da ce neko da ti odgovori :)
Pazi kad nisam imao pojma za ovo! Super stvar. Odma' sam probao rt.default.co.yu, ali nema :) ! Never mind, i ovaj je dobar. Nego ja sam prva godina - je l' to Programiranje1 tol'ko teško :S ?

to je forum studenata NRT-a, ali sigurno ce ti kad-tad biti od pomoci. sto se pitanja tice, to je subjektivna stvar, je sam C kod Lasla polozio bez problema, i keca i dvojku i ne smatram ga teskim predmetom, ali znam ljude koji se ne slazu samnom :) uostalom, videces i sam pa ces da podelis svoje utiske sa nama :)

Keops je napisao(la):
to je forum studenata NRT-a, ali sigurno ce ti kad-tad biti od pomoci. sto se pitanja tice, to je subjektivna stvar, je sam C kod Lasla polozio bez problema, i keca i dvojku i ne smatram ga teskim predmetom, ali znam ljude koji se ne slazu samnom :) uostalom, videces i sam pa ces da podelis svoje utiske sa nama :)

Ti si to verovatno položio kolokvijalno (iz delova)... da si išao na integralni ispit video bi koja je dileja. :d

Keops je napisao(la):

Srecno!

Edit: i mojne mailove da ostavljas po forumima tako olako, ocas posla ces na'raniti spam botove :)

Da, forum je zaista dobar, ima dobrih stvari, ali su ljudi na njemu (!?) prilično neaktivni. Eto, ja sam baš na forumu za C (programiranje jedan) ostavio pitanje slične sadržine ovoga ovde, i još uvek NIKO (!?!?) nije ništa odgovorio (ne meni, već na celom tom forumu posvećenom programiranju 1, a prošlo je vremena oj-ha-ha ctp; ) !

ZeeGerman je napisao(la):
Da, forum je zaista dobar, ima dobrih stvari, ali su ljudi na njemu (!?) prilično neaktivni. Eto, ja sam baš na forumu za C (programiranje jedan) ostavio pitanje slične sadržine ovoga ovde, i još uvek NIKO (!?!?) nije ništa odgovorio (ne meni, već na celom tom forumu posvećenom programiranju 1, a prošlo je vremena oj-ha-ha ctp; ) !

Evo ja cu ti reci par stvari:
1.Laki ne zna da kaze slovo ć
2.Veceg *****a od profesora nisam video
ali sto se tice programiranja 1...
3.On uvek za 6 daje skoro iste zadatke svake godine, odnosno da ti funkciju, nizove i ne mogu da se setim treceg, ali ako te zanima 6 raspitaj se malo kod straijih kolega, ako ne onda nek ti je Bog u pomoci! :D
4.Vec programiranje 2 je duga prica...
P.S.Cak sam cuo i neku pricu da su hteli da ga napuse na ETF!!!

Poslednja izmena:
Stvar je u tome što ja baš i nisam Bog zna šta zainteresovan za programiranje (u globalu, ne samo za C). Manje više znam kakvi rokovi dolaze (imam ih većinu), ali je stvar u tome što sam ja sebi još kao učenik V razreda osnovne, učeći višenisamneznamkoji BASIC utuvio u glavu da je poenta svakog prog. jezika naučiti sve njegove komande napamet i to je to. Kao što rekoh, ja nešto (to nešto=smešno) znam, ali mi treba neko ko će mi u kratkim crtama objasniti poentu odnosno princip rešavanja zadataka iz programiranja 1 (operacije sa bitovima, nizovi, funkcija). E, to je moj problem.

BTW. meni taj predmet drži prof. Ðenić, za koju odgovorno tvrdim da je veliki laf, inače bi ja bio u mnogo lošijoj poziciji. Inače, mnogi kukaju na prof. Krausa. Ne znam, ja sam bio na par njegovih predavanja i deluje mi sasvim ok, mada opet ne mogu da sudim jer ne poznajem čoveka toliko dobro. Juče sam baš saznao da Kraus ne dozvoljava da se sluša i polaže objektno programiranje studentima koji nisu izabrali, odslušali i položili programiranje 2.

thunderchase je napisao(la):
Je li, ZeeGerman, kod koga si na vežbama?

BIO sam na vežbama kod Svetlane Štrbac (crna, niža, jako zgodna) -programiranje 1, a za programiranje 2 se ne sećam imena asistentkinje.

Kad kažem BIO, podrazumevam da sam odradio vežbe iz oba programiranja još prošle godine i pokupio potpise tj. overio sve vežbe.

Eh, još samo da sam i položio ispit, gde bi mi kraj bio... :bottle:

O, znam ko je Seka :) . I ja sam kod Ðenićke (delim tvoje mišljenje o njoj). Ceo predmet je tu-i-tamo, mada kod mene u grupi ima likova koji su bili po svakakvim takmičenjima u srednjoj, tako da gledam gde da sednem na testu.

Prog2 vežbe drži jedna iz Tesle i 'ladno me prepoznala :) , ni ona nije loša - dosta je tolerantna.

Baš si me ohrabrio da navalim na knjigu :) ...

Midgard je napisao(la):
Evo ja cu ti reci par stvari:
3.On uvek za 6 daje skoro iste zadatke svake godine, odnosno da ti funkciju, nizove i ne mogu da se setim treceg, ali ako te zanima 6 raspitaj se malo kod straijih kolega, ako ne onda nek ti je Bog u pomoci! :D
Jel ovo stvarno? :)
Ae bash cu da se raspitam, pa ako da bog da polozim u aprilu... vuchem taj ispit josh iz prve a moram da ga polozim u drugoj or else :p

p.s. aj se seti treceg :) :D

Juce je Laki na predavanju napisao ovaj zadatak, koji do duse ima i u njegovoj knjizi,jer covek predaje ko da cita iz knjige, ali evo zadatka:

#include <stdio.h>
#include <math.h>
main () {
double xA,yA,xB,yB,xC,yC,a,b,c,s,P;
printf("Koordinate temena trougla\n");
printf("- prvo teme?");
scanf("%lf%lf", &xA, &yA);
printf("- drugo teme?");
scanf("lf%lf", &xB, &yB);
printf("- trece teme?");
scanf("%lf%lf", &xC, &yC);
a=sqrt(pow(xB-xC,2)+pow(yB-yC,2));
b=sqrt(pow(xC-xA,2)+pow(yC-yA,2));
c=sqrt(pow(xA-xB,2)+pow(yA-yB,2));
s=(a+b+c)/2;
P=sqrt(s*(s-a)*(s-b)*(s-c));
printf("Povrsina trougla: %f\n",P);
}
... ako neko moze da vidi da li ovo u opste radi, posto kod mene ne radi!

@Misha treće bi trebalo da budu operacije sa bitovima

@Midgard kod mene takođe neće da radi, ali meni fali nekoliko biblioteka u kompajleru, konkretno za taj Lakijev program mi problem predstavlja "kernel32.lib" koju ja nemam!

Nisu se bas svi proslavili kod Lasla, mozda ti se zato niko i ne javlja :d

majkan je napisao(la):
Nisu se bas svi proslavili kod Lasla, mozda ti se zato niko i ne javlja :d

To je velika verovatnoca!Nije valjda ****** stavio u knjigu zadatak koji ne radi!

Kod Djenicke ti nece biti neki problem dosta su laki zadaci
A kod Lasla poenta je da ge redovno pratis i ako uspes nece biti problema
ali ja npr nisam uspeo (doduse C++ a ne C)

thunderchase je napisao(la):
Prog2 vežbe drži jedna iz Tesle i 'ladno me prepoznala :) , ni ona nije loša - dosta je tolerantna.

Vesna Markovic, moja stara razredna? Kod nje sam bre im'o 5... :banana:

E ne znate vi shta je bio Bogi(Bleki) u Tesli....
Jedva izvuche 3-cu kod njega iz C-a...davne 2000-te!!! A stvarno je bio gad!!

Pola razreda kechevi(10-15) par onih koji su mu se uvukli u b.lju sa i imali 4-ke i 5-ce a ostalo dvice i pokoja trica....e beshe to nekad!!!!

Inache provuche se na prog1(8) i prog2(6) kod Djenicke...na kolokvijumima i zao mi za onu 6-ticu iz prog2....e dusha me boli... :wall: ..zabrljao sam neshto i ....

Zato ce sad biti klanica iz objektnog kod Lasla...mada evo zakaza na kolikovijum za kraj aprila...Pa i kod njega uveli parcijalno!! Posle samo josh jedan....ako prezivim prvi!!! ako ne....ima da se vuce...

Midgard je napisao(la):
Juce je Laki na predavanju napisao ovaj zadatak, koji do duse ima i u njegovoj knjizi,jer covek predaje ko da cita iz knjige, ali evo zadatka:

#include <stdio.h>
#include <math.h>
main () {
double xA,yA,xB,yB,xC,yC,a,b,c,s,P;
printf("Koordinate temena trougla\n");
printf("- prvo teme?");
scanf("%lf%lf", &xA, &yA);
printf("- drugo teme?");
scanf("lf%lf", &xB, &yB);
printf("- trece teme?");
scanf("%lf%lf", &xC, &yC);
a=sqrt(pow(xB-xC,2)+pow(yB-yC,2));
b=sqrt(pow(xC-xA,2)+pow(yC-yA,2));
c=sqrt(pow(xA-xB,2)+pow(yA-yB,2));
s=(a+b+c)/2;
P=sqrt(s*(s-a)*(s-b)*(s-c));
printf("Povrsina trougla: %f\n",P);
}
... ako neko moze da vidi da li ovo u opste radi, posto kod mene ne radi!

ccc. I posle vas kao na tom VETS nauče programiranju :d
Nije ti dobar format za drugi scanf. Treba ovako:
Kod:
printf("- drugo teme?");
scanf("%lf%lf", &xB, &yB);

jddipqd je napisao(la):
ccc. I posle vas kao na tom VETS nauče programiranju :d
Nije ti dobar format za drugi scanf. Treba ovako:
Kod:
printf("- drugo teme?");
scanf("%lf%lf", &xB, &yB);
Ne seri!!! :zgran: A znao sam da je neko ******!Hvala ti! :wall:

Meni to više liči na njegovu (ili) tvoju slučajnu grešku, nego na nešto drugo (da ne kažem šta). Besmisleno je govoriti o tome, jer kako kod prvog ulaza (unosa) nije napravljena ta greška.

BTW. i ostali ovde su mehanički prešli preko programa pa im je to verovatno promaklo, osim naravno jddipqd-u. Kao što rekoh gor, ja sam copy/paste program i kompajler ne nađe gršku (logično), samo što program meni nije radio zbog nedostatka neki biblioteka, ali pitam se kako reaguje kada je kompletan kompajler (sa ovakvom greškom). Dakle, ako je neko probao, baš me interesuje kako se ponaša.

ZeeGerman je napisao(la):
Meni to više liči na njegovu (ili) tvoju slučajnu grešku, nego na nešto drugo (da ne kažem šta). Besmisleno je govoriti o tome, jer kako kod prvog ulaza (unosa) nije napravljena ta greška.

BTW. i ostali ovde su mehanički prešli preko programa pa im je to verovatno promaklo, osim naravno jddipqd-u. Kao što rekoh gor, ja sam copy/paste program i kompajler ne nađe gršku (logično), samo što program meni nije radio zbog nedostatka neki biblioteka, ali pitam se kako reaguje kada je kompletan kompajler (sa ovakvom greškom). Dakle, ako je neko probao, baš me interesuje kako se ponaša.
Ma znam ja da je slučajna greška, vidiš onog krezavog smajlija :)
Program jednostavno preskoči kvarni scanf i u te promenljive ubaci đubre.

Ma to je moja slucajna greska! :wall: Sad radi OK :banana:

Poslednja izmena:
Vrh Dno