Šta je novo?

Programi na Mac-u

Buba_mara

Slavan
Učlanjen(a)
20.06.2008
Poena
301
Interesuje me instaliranje nekih strucnijih programa na Mac. Da li mogu da se instaliraju oni klasicni koji idu na windows,ili moraju posebne verzije da se traze. Trenutno me konkretno zanima Eclipsa.

Programi za Win i oni za OS X su 2 različita sveta. Isti, tj. slični mogu biti jedino ako ista kuća pravi verziju i za Mac i za Win.

Ova Eclipse ili neka druga? http://www.eclipse.org/downloads/

Zavisi koje profi aplikacije te zanimaju, ali uglavnom sve u grafičkoj industiji imaju ili brata blizanca za Mac ili neku sličnu aplikaciju koja odrađuje isti posao. Neke druge branše su uglavnom bolje podržane na Windowsu, ali ni to nije problem ako imaš novijeg (Intel) Maca, jer se na njemu mogu terati i Windows i Win programi, ali je to već prežvakavano par puta, pa ti pretraga može pomoći mnogo :)

Imaš i varijantu sa onim Dar/WINE-om i tjeranjem Win programa na OS X-u, mada nemam iskustva sa time...

Da, to je jedna od varijanti koje spomenuh,ali nisam obrazlagao da se i ovde ne bi započela priča o tome kako i šta :)

Bas ta eclipsa:). Pitam ovo jer se dvoumim da li da uzmem Mac notebook bas zbog softvera. Kknkretno imam ovaj u planu:

MacBook White 13'' 2.4GHz Intel Core 2 Duo/2GB/16

Aha, ti si baš mislila da li moraš da skineš OS X verziju ili možeš da se provučeš i sa Win verzijom :)
Taj mališa je opasan, ako ga uzmeš, nećeš se pokajati.
Ali ne razumem ovaj deo

Pitam ovo jer se dvoumim da li da uzmem Mac notebook bas zbog softvera.
Opet misliš samo na Eclipse ili uopšte na dostupnost softvera za Mac? Konkretno za Eclipse ti je sa stanovišta programa svejedno, jer postoji vezija za oba pomenuta sistema, a sa aspekta ostalog softvera, i njega ima, tako da Mac kao novi laptop uopšte nije loše rešenje :)

Bas ta eclipsa:). Pitam ovo jer se dvoumim da li da uzmem Mac notebook bas zbog softvera. Kknkretno imam ovaj u planu:

MacBook White 13'' 2.4GHz Intel Core 2 Duo/2GB/16

Ako si developer i ako te platforma zanima samo sa stanovista developmenta, iz prve ruke mogu da ti kazem da neces imati nimalo problema sa development alatima na MacOS-u.

Ja svakodnevno teram NetBeans, Eclipse (i dodatak PHPEclipse), raznorazne Zend IDE-ove bazirane na Eclipse-u, raznorazne JAVA aplikacione servere, LAMP... you name it.

Ako si developer i ako te platforma zanima samo sa stanovista developmenta, iz prve ruke mogu da ti kazem da neces imati nimalo problema sa development alatima na MacOS-u.

Ja svakodnevno teram NetBeans, Eclipse (i dodatak PHPEclipse), raznorazne Zend IDE-ove bazirane na Eclipse-u, raznorazne JAVA aplikacione servere, LAMP... you name it.

Bas tako. Hvala puno svima, odluka je donijeta:)).

Vrh Dno