Šta je novo?

Program za rezanje bez admin privilegija

Smith

Čuven
Učlanjen(a)
20.09.2002
Poena
619
Jel zna neko neki program za rezanje diskova koji moze da se instalira bez administratorskih privilegija? I naravno da radi isto bez admin privilegija.
Aj javite! :wave:

Nero moze da radi bez admin privilegija, jedino u local security policy > local policies > security options moras da stavis restrict cd rom access to localy logged in users only (ili tako nesto) pa ce obican user moci da reze bez problema. Probano vise puta.

Pozdrav,
Doggy

@Zoni:
Hej, pa ja koristim UltraISO skoro svakodnevno al uopste nisam snimio da moze da reze diskove! *****! Thanks!

@doggy:
Da, samo sto sam ja taj obican user.

Hmm, da ... sowwy, ortaku sinotj bio rodjendan, pa posle cca 1L ucitelja i setaca (citaj Teachers u kombinaciji sa J. Walkerom black eddition) nisam bas u nekom normalnom stanju, tako da sam prevideo deo koji kaze "koji moze da se instalira bez administratorskih privilegija".

Izgleda da ti je Zoni zavrsio posao ... cestitamo ...

Pozdrav,
blago kontuzovani Doggy

Poslednja izmena:
Heh novi racunari u RC bez flopija su cudo :) Al zato imaju rezace al naravno nema instaliranih programa za rezanje ...
... i naravno da paradox bude veci ovi i nedaju da se instaliraju programi za rezanje :)
pa zato sada sviam trebaju takvi programi :) :) :)

samo je glupost beskonacna

Dodjavola, provaljen sam!! :D :) :d ;)
BTW ni UltraISO ni Burn4Free ne rade....

Poslednja izmena:
U stvari problem je sto nemoze da se instalira aspi jer je zabranjeno pisanje u system32 folder.
Jel zna neko kako se ovo moze reshiti?

Smith je napisao(la):
U stvari problem je sto nemoze da se instalira aspi jer je zabranjeno pisanje u system32 folder.
Jel zna neko kako se ovo moze reshiti?
Nadji program koji koristi SPTI interfejs.

http://www.pctv.co.yu/software/rezanje_za_dzabe.htm

E sad, ne znam da li može user da ga instalira. Nisam probao.
Ako imaš XP on bi sam trebao da narezuje diskove bez dodatnog programa.
Ako si na NT onda si stvarno ograničen korisnik na sve načine i ako ovo gore ne pomogne sumnjam da ćeš uspeti.
Ako si u firmi zamoli administratora da ti dozvoli instalaciju. Ja sam moga ispalamudio za puno korisnih stvari.

Poslednja izmena:
Neko ko... je napisao(la):
Ako si u firmi zamoli administratora da ti dozvoli instalaciju. Ja sam moga ispalamudio za puno korisnih stvari.
Nismo u firmi. U pitanju je racunarski centar ETF-a. Sistemi su WinXP+SP2, bez ASPI-ja, iskljucen servis za rezanje iz Windowsa. Svi useri imaju mogucnost upisa u \Documents and Settings\Username i nigde vise (istina, imamo i Temp disk ali on nema veze sa pricom). Od administratora mozes eventualno da izmolis batine i trajni ban iz RC-a :d
Znaci, treba nam (mi :) ) nesto sto se ne instalira, ne koristi ASPI vec SPTI layer i ne oslanja se na XP-ov burning engine. I jos ako reze diskove, mashala :D
Svi koji pomognu u situaciji dobijaju nagradno skidanje chega hoce, rezanje sa programom koji su preporucili i isporuku na kucnu adresu :d

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Svi koji pomognu u situaciji dobijaju nagradno skidanje chega hoce, rezanje sa programom koji su preporucili i isporuku na kucnu adresu :d

Ako su u biosu ostavili boot sekvencu da se dize prvo sa cd-a pa posle sa hdd, resio si posao. Treba ti WinPE CD na koji mirne duse mozes da napakujes Nero i to provereno radi.
za info pogledati www.nu2.nu/pebuilder/

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Nismo u firmi. U pitanju je racunarski centar ETF-a...
Od administratora mozes eventualno da izmolis batine i trajni ban iz RC-a...
Well said, kolega!
Maul je napisao(la):
Ako su u biosu ostavili boot sekvencu da se dize prvo sa cd-a pa posle sa hdd, resio si posao. Treba ti WinPE CD na koji mirne duse mozes da napakujes Nero i to provereno radi.
za info pogledati www.nu2.nu/pebuilder/
Pa nisu oni od juce. A cak i da su to ostavili, opet ti treba mreza, koja je domenska....

Poslednja izmena:
Smith je napisao(la):
Pa nisu oni od juce. A cak i da su to ostavili, opet ti treba mreza, koja je domenska....

Cekaj, ajde pojasni malo. Ja kad sam zadnji put bio na ETF-u u RC-u su bili VOX-ovi :D Jesu li vam to terminali, treba da narezete nesto sa servera?
Za sta ti treba mreza?

ma dobili su neke masine od "donatora" i to hp AMD 3000+ i valjd ima i intel-a, ali to bi bilo bolje oni da kazu sta je i kako je ...

Da, HPovi sa AMD 3000+ cpu i HP TFT 17" sa sve rezacima i to 43 njih!!! :-devil-: :p ,)

Poslednja izmena:
Nero može da reže sa user statusom ako administrator pokrene NeroBurning Rights i podesi ko može šta da radi. E sad to možeš da uradiš na par načina doduše i težih i lakših.

Ako nema pass-a na Biosu i možeš da podesiš bootovanje sa CD-a onda - postoji par toolova (npr. passware recovery kit) koji mogu da resetuju admin password na npr.12345 (čak mislim da ima novijih koji mogu da vrate admin pass onakav kakv je i bio) ili da iskoristiš već pomenuti WinPE.
Teža varijanta je da otvoriš stranicu i džamperom izbriseš cmos:)
Ako uspeš na ovaj način da dobiješ admin privilegije startuješ NeroBurnigRights dodeliš sebi da možeš da režeš i sve vratiš na pređašnje stanje:)

PS: Ako ne možeš skineš staranicu onda razmisli da li administrator ima nekog kucnog ljubimca, kad je rođen, ime devojke, password u obliku "*" itd :d:d:

Poslednja izmena:
Ma šta će ti rezač.
Ubodi Džet fleš u USB i nosi kući šta hoćeš.

Stevs je napisao(la):
Nero može da reže sa user statusom ako administrator pokrene NeroBurning Rights i podesi ko može šta da radi. E sad to možeš da uradiš na par načina doduše i težih i lakših.

Ako nema pass-a na Biosu i možeš da podesiš bootovanje sa CD-a onda - postoji par toolova (npr. passware recovery kit) koji mogu da resetuju admin password na npr.12345 (čak mislim da ima novijih koji mogu da vrate admin pass onakav kakv je i bio) ili da iskoristiš već pomenuti WinPE.
Teža varijanta je da otvoriš stranicu i džamperom izbriseš cmos:)
Ako uspeš na ovaj način da dobiješ admin privilegije startuješ NeroBurnigRights dodeliš sebi da možeš da režeš i sve vratiš na pređašnje stanje:)

PS: Ako ne možeš skineš staranicu onda razmisli da li administrator ima nekog kucnog ljubimca, kad je rođen, ime devojke, password u obliku "*" itd :d:d:

Da li si ti lood? :D
Kad bi otvorili stranicu kompa, odma' bi nam otvorili vrata :)
Znaci, treba nam nesto sa cim cemo da rezemo inkognito :d i bez halabuke. That means nikakvi razgovori sa administratorima.

Nesto sam mislio, bilo bi prilicno jednostavno da se izbilduje ISO pomocu UltraISO-a (naravno prethodno spremljenog, bez instalacije) pa da se nareze iz komandne linije sa cdrdao-m, ali pomenuti GNU program koristi ASPI...

UPD: Evo necega sto bi nam moglo pomoci: http://www.paehl-info.de/cdr/

Poslednja izmena:
Ja sam probao i dobio:

CHECK BURNPROOF: 0,0,0 D: ()
Device does support Buffer-Underrun-Free recording
Burning folder: C:\Documents and Settings\hi030494d\Desktop\Download
CHECK BURNPROOF: 0,0,0 D: ()
Device does support Buffer-Underrun-Free recording
ERRORCODE: 4294967295
Finish
ERRORCODE: 4294967295
Finish