Šta je novo?

Program za blokiranje reklama

^
Meni sinoc/nocas prijavio da je ekstenzija blokirana zbog sakupljanja i obrade licnih podataka.
uBlock i Selekt.

Blokatori oglasa krše Uslove korišćenja usluge YouTube danas mi izaslo na Ublock Orign na Firefox na youtube.

Na Adblock Plus - free ad blocker ne izlazi za sada

Dole napisano bi trebalo da resi novonastale probleme za korisnike uBlock-a

"Go into Filter Lists-->uBlock filters-->uncheck the "ublock filters - quickfixes" box and then reload the page."

Meni na Originu + Firefox upravo iskocilo upozorenje da ce doci do blokiranja playback-a.
Probacu ovo sto je @kept napisao, nadam se da ce resiti problem.

EDIT: izgleda da radi kept-ov fix. Za sada nema problema.

Poslednja izmena:
Sada kada ublock origin vise definitivno ne radi na google chrome, ima li nesto sto radi i vrijedi li prelaziti na firefox ?

Poslednja izmena:
Meni jos uvek radi najnormalnije.

Meni jutros doslo obavjestenje da vise nije podrzano, ali evo sad vidim u extenzijama da je samo disableovalo pa sam opet ukljucio...vidicemo da li radi, javim se uskoro

Ni meni više ne radi uBlock Origin, isprobaću Lite verziju, da vidimo :)

Ja sam uvek bio prezadovoljan sa adguard.
Imam i plaćenu verziju za 5 uređaja, ali na kompu korisitm samo browser ekstenziju.
za yt imam premium pa nisam siguran kako tamo radi.

Ja sam omogućio ublock orgirin sa ovim regexom koji omogućava stari v2 manifest.

Ovo će prestati da radi od juna, ali do tada će izaći neki drugi način da se ovo zaobiđe.

CMD kao admin
Kod:
reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Google\Chrome" /v "ExtensionManifestV2Availability" /t REG_DWORD /d "2" /f

Ublock,Malwarebytes browser guard,adguard,urban shield addon takodje blokira reklame,neki dns...

Naleteo sam na jedan sajt koji mi je izbušio Ublock Origin i Ghostery na Firefoxu kao sir i pokazao pun ekran reklama, ali jedan adblocker ga je ukrotio. Isprobajte vaše adblockere, ako želite.

FF i ublock origin, otvoren sajt i na pc i na telefonu, nijedna reklama. Bez dodatnih info, kod tebe je problem što ti je ghostery višak pored uBlock origina.

Meni jutros doslo obavjestenje da vise nije podrzano, ali evo sad vidim u extenzijama da je samo disableovalo pa sam opet ukljucio...vidicemo da li radi, javim se uskoro
Naravno da radi.
A ako hoćeš da "obrneš igricu" onda lepo instaliraš AdNauseam ekstenziju.
Radi potpuno isto kao uBlock sa time što emulira otvaranje reklama pa su tako svi zadovoljni.

Poslednja izmena:
Naleteo sam na jedan sajt koji mi je izbušio Ublock Origin i Ghostery na Firefoxu kao sir i pokazao pun ekran reklama, ali jedan adblocker ga je ukrotio. Isprobajte vaše adblockere, ako želite.

Kod mene na FIrefox i Edge nema reklama,na Cromite(chromium) koliko ti je volja a na svima imam iste adonove,ublock origin,malwarebytes browser guard i urban brower guard.

AdGuard odradio posao, sve blokirano...

Ubacio i na na Chrome,perfekcija,nisam ga skoro koristio,cini mi se sad bolji od uBlock Origin.

Ne koristim nikakav privatni DNS server/filter na ruteru ili sistemu.
Kod mene je na FF reklame na tom Dalmatinskom portalu zaustavio samo Adguard.
Ono što nije zaustavilo uopšte reklame je: AdblockPlus, uBlockOrigin, Ghostery, AdNauseam, Privacy Badger, Adblock.

Ja imam i DNS,nije pomogao,izgleda da Chrome i slicni imaju problema kad nema dobrog adbloka.

Taj portal očigledno radi neko ko se jako dobro razume u (anti)adblock materiju.
Ja sam bivao na najrazličitijim sajtovima i Ublock Origin na Firefoxu je uvek super radio posao. Ništa drugo ne koristim već godinama za adblock i dok god ovako služi neću ništa menjati.

Ne deluje portal ništa specijalno. Kome iskaču reklame na njemu, a koristi uo na ff, samo mu nije dobro podešen uo ili nisu uključene odgovarajuće block liste.

Pa nije bas,ja u uBlock ukljucujem sve liste samo Chrome eto ne blokira,blokira i Edge i Firefox i Brave.

Nije samo, chrome i jeste problem. :) Zato i napisah iznad, na ff.

Ne deluje portal ništa specijalno. Kome iskaču reklame na njemu, a koristi uo na ff, samo mu nije dobro podešen uo ili nisu uključene odgovarajuće block liste.
Može i da se uđe u Enter element picker mode kada se klikne pipetica na uBlock Origin ekstenziju i da se očisti portal

Vrh Dno