Šta je novo?

produžni kabl pitanje

dj90

Slavan
Učlanjen(a)
17.09.2014
Poena
245
pošto vidim na netu da postoje naponski, pa onda sa zaštitom. koji je ovo tip kabla što imam i koja je razlika između svih njih

protected svetli stalno a kada isključim napajanje od kompa počne da svetli zelena lampica grounded, šta to znači tačno

trebao bih da kupim još jedan kabl pa bih kupio nešto slično pošto mi ovaj baš dugo traje i nikad problema nisam imao :)

Protected lampica signalizira da je zaštita od prenapona aktivna i funkcionalna. Ako lampica nije upaljena, to može značiti da je zaštita od prenapona potrošena ili neispravna, i tada uređaji nisu zaštićeni.
Grounded lampica - Signalizira da je uzemljenje pravilno povezano odnosno da utičnica ima ispravno uzemljenje, što je važno za sigurnost i zaštitu uređaja od električnih udara.

Ako te zanimaju produžni kablovi sa prenaponskom zaštitom možeš pogledati APC koji su odlični kao i Belkin.

moja greška, grounded samo zatreperi jednom kratko kada uključim napajanje, sad sam probao
inače nije isključena

Da ne otvaram novu temu, koje su pozdane marke za produžni kabal? Prikačio bih 4-5 uređaja, nisu neki potrošači (tv, konzola, resiver itd) ali su skupi pa da ne rizikujem... Na gigatronu od brendova je poznat samo Philips. Da li je gore pomenuti APC bolji od Philipsa?
1736171231171.png

Od svih gorenavedenih ja bih izabrao APC, koristim ih i po kući i u firmi, rade posao :)

APC углавном има пренапонску заштиту и за такве уређаје је практичан избор.

Ne znam kakvi su APC uređaji otkad ih je 2007. godine kupio Schneider Electric ali ja ih imam nekoliko kupljenih u periodu između 1995. i 2005. godine (u stvari svi produžni su mi njihovi) i za iste mogu da kažem sve najbolje po pitanju pouzdanosti i kvaliteta.

Kupujte dok traju zalihe.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno