Šta je novo?

Periferni uređaji Surge protector (kupovina) - saveti, iskustva...

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

s5p

Poštovan
Učlanjen(a)
09.04.2019
Poena
95
Pozdrav.

Razmisljam se da u dnevnoj iza TV police postavim neki produzni surge protector.

Da li ste to uradili i vi?

Interesuje me neki predlog, iskustva itd... Jel bacanje novca zbog skupljih uredjaja ili ne?

Bili bi prikljuceni:
1. TV sony od 65 inca koji je placen preko somu jura
2. Xbox series S
3. 5.1 sistem, koji ce verovatno nekad biti zamenjen soundbarom sa vuferom
4. Android tv box
5. Adapter na kom su povezana 2 kontrolera za led trake
6. Switch/ruter za internet

Potreban mi je neki do 5 prikljucaka, jer za switch vidim savetuju da ne ide u surge , smanji brzinu interneta/optike. A i svakako je switch neki najjeftiniji od 1000 din, najnebitniji i najjeftiniji je u celoj prici.

Podržavam. Imao sam dva peha sa grafičkim karticama. Prvi put je spržena preko HDMI kabla povezanog na TV. Ne znam da li je bio problem sa naponom, ali u servisu su zamenili celu matičnu ploču od TV-a uz opasku da "sigurno imam loše uzemljenje". Nisam im spomenuo da imam nulovan sistem, ručni rad rođaka :rolleyes:. Drugi put je bio udar groma ali srećom tad sam dobio zamenu jer je grafa bila u garanciji. Sad imam prenaponsku zaštitu, a da li vredi videću ako opet udari grom. Inače poželjno je da svi ti osetljivi uređaji kad se povezuju kablom budu uštekani na istu fazu, jer različite faze mogu da imaju različite napone i to je onda potencialni problem.

• Like
Reagovanja: s5p
Slažem se. Jedan APC surge protector mi je godinama spašavao komp od mnogo padova napona i peakova nakon prekida struje dok nije ispustio dušu, sada koristim drugi APC i super sam zadovoljan.

Možda bi ti ovo završilo posao:
https://www.eponuda.com/elektro-zastita/apc-produzna-uticnica-pm6-gr-cena-357241
Imaš i varijantu sa 8 utičnica, PM8-GR...ja koristim tu jer ima malo jaču zaštitu i više utičnica ako zatreba.

Poslednja izmena:
APC je odavno samo brend u okviru Schneider Electric, i ako hoćete ono čuveno APC-ovo, bolje uzmite surge pod Schneider brendom. današnji APC je više fancy.

ja sam prešao na CyberPower i nije bilo nikakvih problema. uzeo sam P0820SUF0-DE

ima i ovaj domaći, kažu da je dobar. nisam uzeo svojevremeno jer mi nije odgovarao raspored rupa (sve u jednom nizu)

• Like
Reagovanja: s5p
ima i ovaj domaći, kažu da je dobar. nisam uzeo svojevremeno jer mi nije odgovarao raspored rupa (sve u jednom nizu)
Hvala svima.
Sta predlazete u jednom redu?
Na sta se obraca paznja prilikom kupovine surge protector, koje informacije?
Veca duzina kabla nije potrebna, dovoljan je i 1m.

Suzio sam izbor na sledece modele, cena je otprilike do 3k din

Sta je najbolje od ponudjenog, ili su svi isti? Nebitno dal su 5 ili 6 prikljucka. Ili neki cetvrti model predlazete? 😀

moguće da je APC najbolji od ova tri. mogu da predložim ProSafe (link je u prethodnoj poruci) koji košta ~3.500 rsd (5 priključka, 2m kabla)

Imam i obican ProSafe (ovaj produzni konkretno nazivaju ProKer) bez dodatnih zastita koji sam narucio od njih pre x godina za Mi pametnu grejalicu, prave i po meri pa sam narucio to sto sam zamislio.

3x2.5mm kabl i 3 prikljucka, duzina kabla koju sam trazio bila je 3m.

Ovim cudom mozes ozbiljno da povredis nekog jer ima solidnu tezinu, tako da svaka preporuka.

Prilozi

• 20241204_101753.jpg
    20241204_101753.jpg
    439.6 KB · Pregleda: 17
Nazad
Vrh Dno