Šta je novo?

Prodat BC Group

Nadam se samo da će nastaviti sa poslovnim pristupom kao dosad. BC Group i Atom su mi pojam za dobru kupovinu tehničke robe u Srbiji.

Nece, Big Bang u Sloveniji je daleko od najjeftinijih i vise idu na foru koju su probali samostalno i u Srbiji sa radnjama koje imaju showroom itd...

Sad je jasno sto su iz BC isli sa najnizim cenama...

Šteta, ja sam voleo da kupujem preko BC Group. Kod nas, kada nas odkupi starnac bude samo gore.

BC Group je praktično jedino stress free online shopping iskustvo za mene.

Najviše mi se dopadalo to kod njih što kad nešto naručim znam da uglavnom i oni sami poručuju pa stiže sa lagera dobavljača te mi je uvek opušteno jer znam da ću dobiti nešto fabrički zapakovano, neotvarano... Kod svih ostalih dobijao sam i robu bez fabričkih stikera, robu koja je evidentno bila otpakovana, možda korišćena i vraćena...

Cene takođe su im super uvek bile, posebno vikend akcije su umele da me iznenade... Ljubaznost...

Sad ako se nešto promeni onda dođavola, osloniću se na "mađare" skroz.

Isto, jako dobro iskustvo sa BC Group do sada, plus su bili među povoljnijima kod nas.
Ako Slovenci promene pristup, kao što reče kolega iznad, podizaćemo dodatno Mađarsku ekonomiju

Upoznao sam bio vlasnika. Znam da je ranije non stop sedeo u kafani pored sedišta firme i iz kafane nadgledao. Imao je svoj sto u toj kafani tada pre par godina...

Verujem da mu već dosta posla ili je možda zgravlje popustilo i rešio da uzme pare.

Ako planiraju lošije da posluju neće imati mnogo posla jer nije BSGroup Gigatron gde ulaze penzioene i svi oni koje ne znaju ništa o računarima "da kupe lep računar"... Ako budu loši izgubiće nas klijente .. meni se kod njih sviđa njihova opcija da dodju po robu da je nose na reklamaciju.. zato sam 65" TV uzeo od njih. Da ne moram u slučaju reklamacije da se ja mučim sa transportom.. iako sam i tako najviše kod njih uzimao... Nažalost firme kao što su Atom i Monitor i koje su rekao bih i bolje od BS group ne mogu/ ne umeju/ ili nemaju nacina i para da iskopiraju BS model poslovanja... Pa sam zato najviše uzimao u BS a daleko manje u monitoru i sl... Naravno u gigatronu samo uzmem sijalicu led ako mi hitno treba jedna.. tj ništa :)
Ps. Gazda taj stari me nije oduševio. Čak i suprotno .. ali firma je super radila :)

Pss. A onako glavne prednosti što druge male super firme ne mogu ne žele ne umeju ili nemaju para ili nečeg trećeg da iskopiraju su:

1. Široka ponuda robe
2. Povoljne cene ali i mogućnost da se dogovoris za cenu ( tipa Gigatron traži 25 hiljada za neku grafiki. BS 22 a recimo Monitor 21 hiljadu... A ako moze da se nađe negde za 20 hiljada ako pitaš Te firme jedino je BS group spreman da da tu nizu cenu.. sad jesam stari kupac kod njih dugogodišnji ali verujem da isto važi i za druge kupce... A to ipak znači.
3. Mogucsto da njihovi radnici preuzmu robu na garanciji dok je. Vrlo bitno posebno za tipa veći Tv i sl što je nocna mora ako mora reklamacija.. teško je odneti kabasto
4.licno isporučuje manje a skuplje stvari
5. Mogućnost raznih sitnih dogovora. Generalno da te saslušaju i da kažu ako nešto mogu ili ne mogu da urade...
6. Mogucnkst da zamenis ako kupiš nešto što ti ne treba(ne kažem i druge manje firme to često hoće kad im vratiš nazad novo).

Ali ima i minusa. Za razliku od Atoma Monitora i drugih firmi BS ima često lažne popuste za novu godinu i sl. Ne uvek ali da .... da je praktično popust isti kao i pre akcije i sl. Ono što radi Gigatron Tehnomanija i te velike firme. Ali ok može da se predje preko toga.
Takodjer gazda mi je davao utisak da je muljator i nije mi se svideo ali opet . Firma je radila super. Pa eto možda mi se učinilo a i nebitno kakav je gazda nego kako firma radi...

Žao mi je što Atom Exceed Monitor i sl neka firma to ne može da iskopira od gore.. eto napisano kao i vid da možda neko od nih ako čita razmisli... Posebno su Monitor i Atom super firme sa osnovom da se nadograde jer su im vlasnici super i skroz su ovako ok. Pa ih zato napominjem ali opet 80 posto robe sam uzimao u BS group.. razne. I to što znam da mogu od bele tehnike računara grejanja... Bilo šta da rpodaju i da ću kod njih naći rešenje relativno lako :)
Sorry na dužem postu. Ali eto iznenadila me prodaja bsgroup :)

Mislim da možemo da se pozdravimo sa njihovim posredovanjem oko reklamiranja proizvoda u garantnom roku. Ostaje nam uvoznik. Ja nažalost kod njih imam kupljeno dosta stvari, samo za komp dva nvme od po 10 god garancije, hdd i sl...

Steta, brdo stvari sam kupio kod njih i uvek su bili maksimalno korektni. Ko zna koliko puta sam uzimao na rate, tj. cekovima i uvek sam dobijao nizu cenu od one koja je prikazana za placanje cekovima, sto kod drugih nije bilo moguce.

Nisam nikada od njih kupio u zivotu, jer su imali jako los sajt.. nigde nikakvog filtera, podkategorije, znam da me bas jako nerviralo.
Ali isto tako znam da su bili top rank na guglu poslednjih nekoliko godina.. ako ne i pre toga.
mozda otud takeover.. za ranking, ne za lager i brend...

EDIT:
lose po nas kupce, u svakom slucaju.
Mala smo, i ne toliko bitna zemlja, na kraju ce nas kupi neki hsbc ili slicni peraci para, ako vec nisu...

Poslednja izmena:
Najviše mi se dopadalo to kod njih što kad nešto naručim znam da uglavnom i oni sami poručuju pa stiže sa lagera dobavljača te mi je uvek opušteno jer znam da ću dobiti nešto fabrički zapakovano, neotvarano... Kod svih ostalih dobijao sam i robu bez fabričkih stikera, robu koja je evidentno bila otpakovana, možda korišćena i vraćena...
Bas preko BC Group sam dobio koriscen i uz to jos i neispravan proizvod.
I svaki artikal koji sam porucio stigao je samo u svom pakovanju, bez transportne ambalaze, pa makar u strec foliju da su umotali, a napominjao sam u porudzbini da upakuju propisno zbog transporta!
Za SD karticu za koju na sajtu pise garancija 3god, dobio samo fiskalni, kontaktirao ih, kazu, nema garantnog lista, ako pise na sajtu 3god, onda cete i imati toliko garanciju... :rolleyes:
Najpovoljnije cene da, ali u mom slucaju usluga nije na nekom zavidnom nivou...

Za SD karticu za koju na sajtu pise garancija 3god, dobio samo fiskalni, kontaktirao ih, kazu, nema garantnog lista, ako pise na sajtu 3god, onda cete i imati toliko garanciju... :rolleyes:
Najpovoljnije cene da, ali u mom slucaju usluga nije na nekom zavidnom nivou...
Ista prica za monitor.
Stice se utisak da je BC Group extra radnja ali nije sve to bas tako.
Evo primer drugarice koja je kupila ugradnu Beko plocu (sporet). Mesec dana su je vozali za garanciju iako je imala papir od ovlascenog Beko servisera koji je plocu pregledao kod nje kuci da je ploca neispravna. BC group je terao je da nosi rernu u servis( poslali su kurira po plocu u vreme kada je ona na poslu iako im je napomenula kada radi) , zaboravi mu ime, kod Pupinovog mosta. iscimala se sa njima, ispamovali je sa mejlovima...17 mejlova iz servisa ima da bi joj na kraju rekli sto ste vi to donosili kod nas kad imate napismeno da je uredjaj neispravan. Onda je isla po plocu i odnela im u radnju licno...
Dobila novu plocu, istu ali i ona ima bag da moze da radi samo 40min. Nako toga se sporet gasi. Reklamirala ponovo ali je BEKO odbio. Ispada da je to sto se sporet gasi nokon 40 min feature a ne bug.

hvalospevi, dobra i loša iskustva sa BC group, koje firme koji poslovni model da preuzmu.... nisu tema

Ne mogu da verujem da je BC Group imao 35 miliona evra godisnjeg prihoda.
Za domacu internet prodavnicu to je stvarno ogromna cifra.
Odmah pomisliš koje su tu marže u igri. A čist dropšiping bajo.
Verujem da tu ima i šminkanja brojeva pred prodaju.

U principu oni imaju ljubazne ljude, iz iskustva, i dobar softver za licitaciju (+ korišćenje ePonuda)
A ePonuda - Slovenačka tvrtka. :unsure:
;)

Ja samo nisam razumeo da li će ostati sve po starom ili će biti otvaranje fizičkih prodavnica i slično?

Mislim, fora sa BC Group je ta što mi se čini da je imala posebnu ciljnu grupu kupaca, odnosno onih koji su više upućeni u materiju da kažem, pa im je poznato koja je adresa za kupovinu jedna od najboljih...

Recimo, x puta sam spomenuo BC Group i ljudi me gledaju u fazonu a šta je to, ja objasnim a oni opet u fazonu a kako to da nemaju nigde prodavnicu...

Čitam da je plan Slovenaca da u narednih 5 godina popnu prihod na 90 miliona (sa trenutnih 35 godišnje) a sumnjam da je to moguće bez fizičkih radnji ili baš jakog marketinga. Kod nas će prosečan kupac uvek radije otići u Tehnomaniju jer prosečan kupac nije na forumu i ne prati kritike, pokude i hvale...

Nekako se najviše brinem da ne dođe do promena cena ili ukidanja onog sistema licitacija...

Pa sistem licitacija im je svakako bio rigidan poslednji pola godine ili godinu.
Meni nisu odobrili niti jedan ponuđen iznos, a zahtevao sam samo da izjednače najbolju ponudu za taj proizvod na našem tržištu u tom trenutku (što su ranije redovno radili)...
Tako da mi i neće nedostajati, tim pre što sličnu politiku nuđenja željene cene imaju i VH i Monit.r...

Po APR-u, dobit u 2022-oj godini oko 1.5 miliona evra.

Ja u Big Bang ne kupujem,em su ,,maleducati,, (nevaspitani,čast izuzecima) em namaju blage veze ,tačka na i nemaju neki izbor

Reko bi,trgovina sa električnom robom za djake i penzionere

Aко неко чита (из било које фирме) само да нагласим - велика похвала и велика ствар јесте што су BC group за неке па и мале глупости које сам поручивао код њих, звали две недеље после поруџбине и питали како сам задовољан са поруџбином.
То у принципу врло ретко ко у Србији ради, барем када је компјутерска опрема у питању. Па и да не уважавају коментар или критику, лепо је и пријатно то што раде.
Цене свакако да могу бити и ниже, а и гаранција није увек у реду написана на сајту али добро шта да се ради.

Најбоље да плате неком да им направи оглас за посао, жао ми је што овако озбиљна фирма не уме да напише један заиста добар оглас.

Nazad
Vrh Dno