Šta je novo?

Prodaja Telekoma

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poslednja izmena:
Karlos Slim diže cenu impulsa za 100%?

evo ono sto sam pricao oko 31% i sl:
Grci bi da prodaju

Grčka kompanija OTE po svemu sudeći namerava da proda svojih 20 odsto u „Telekomu", a o konačnoj odluci Vladu Srbije bi trebalo da obavesti do kraja godine. U tom slučaju, kako je za Press rečeno u Ministarstvu finansija, postoji mogućnost da država na tenderu ponudi samo 31 odsto „Telekoma".

Ovakav potez Vlade, po mišljenju Branka Pavlovića, bio bi kršenje objavljenog oglasa i značio bi da Vlada cilja na određenog kupca.

- Ako država zbog OTE-a smanji svoj paket, znači da već ima kupca koji ne može da kupi 70 odsto paketa akcija, već samo 51 odsto - smatra Pavlović.

znaci, ako se ovo desi, onda su se svi lepo istalili, a za gradjane imaju demagogiju, parole i nove "cestitke" sa poskupljenjima...
i ako mi neko kaze da sam ovaj ili onaj ili za ove ili one, neka mi to argumentuje!

Ja moram nesto da napisem apropo moderacije ove teme.

Elem, juce sam dao link ka tekstu gde je intervju sa covekom iz Reganove administracije gde on komentarise kako je privatizovan AT&T i u kome se izmedju ostalog kritikuju proizvodi neoliberalnog kapitalizma od coveka koji je taj sistem sprovodio i iz nekadasnjeg establismenta zemlje koja to ustrojstvo kao model namece celom svetu. Znaci nema neke direktne veze sa Telekomom, ali u sustini ima itekakve veze.

U medjuvremenu taj, vrlo benigni, post je obrisan. Voleo bih da moderator koji je to ucinio objasni zasto. Zasto se moj post brise, a ostavlja se gomila gluposti na prethodnim stranama gde se sirNemanja, Priest, zeljko etc. prepucavaju nekim glupostima?

Ako se i ovaj post obrise znacu bar na cemu sam i sa kakvim ljudima komuniciram.

Pozdrav.

Bice bolja moderacija teme ubuduce, bez brige.

I da dodjete vi na vlast jer ste bolji :D
Nijedni kada dodju na vlast nece biti bolji, mozda samo losiji, (da se razumemo ni ovi ne valjaju).

Sto pre neka ga prodaju, tako ne moze vise da funkcionise jer svugde u svetu ovakav komunisticki vid poslovanja vise se ne primenjuje.

Sada na kraju ispade da svi mi zivimo samo od tog sugavog telekoma :D

izgleda nisi izašao iz svog sela duže vreme, a i stručna literatura ti je izgleda ne dostupna, i "ne gledaj tv, vidiš da te truje"
nemaš niti jedan validan argument za ili protiv

@željko nemam nameru da te napadam i ne osećaj se tako, nego samo da ti skrenem pažnju na neke druge uglove gledanja.
nije baš normalno da neko ko živi od svog rada i znanja brani krupan kapital i njegove apetite, to su malo zbrkani lončići.
ako nisi moćni, masni kapitalista, a liberal si, ili podržavaš liberalni pristup u ekonomiji, a za to ne dobijaš novac od stranke ili nekoga trećeg, preispitaj se dobro, neoliberalizam, koji po svemu sudeći prelazi u diktaturu do sada ne viđenih razmera i ne sagledivih posledica u svakom smislu u čitavom poznatom svetu, za malog čoveka. (od ukidanja zdravstvene zaštite, obrazovanja, penzionog i invalidskog osiguranja, do videćete u skorijoj budućnosti 10-20g, potpunog monopola na hranu vodu, energiju. Ove rasprodaje kod nas su tipičan sled događaja, koji se odigrao desetinama puta do sada širom sveta, u državama bananama kao što je ova naša)

ako živiš od svog rada i znanja, za mesečnu nadoknadu, tvoja politička ubeđenja se nalaze na potpuno drugoj strani (kod nas te strane nema), kada uspeš da sagledaš sopstveni položaj u toj mašineriji, videćeš da zaštita tvoje slobode (u svakom smislu) leži u pravnoj regulativi koja štiti radništvo, a ne kapitaliste. Da ne idemo dalje, tone literature filosofskog karaktera je ispisano na ovu temu, od postanka sveta do danas.

prodaja Telekoma je sraman čin u svakom smislu, ponižavajući pre svega za manekena (ali on toga nije svestan) i celokupnu vladu, tone samoprozvanih experata (stručnjaci koji su ispekli posao u zemlji i inostranstvu ne valjaju, a experti sa kursa pijačne prodaje su su zakon) nije radila svoj posao i sada krpi rupe prodajom.
Još jednom ne radi se ovde o Telekomu, već o apsolutnoj vladaviini korupcije, ne znanja, samovolje i nipodaštavanja intelekta sopstvenog naroda.
pre bih prodao železnicu komplete pa da bar vidimo možda neki boljitak.

Kada je 97 prodano 20% grcima, i to za ono doba dobre pare, svi su iz opozicije poskakali kako je to pljačka i td, a od 2000 na ovamo nestalo je kapitala vrednog 50 godina rada.
Videćete da grčki deo paketa neće ući u 51% (to je žvaka) koji se prodaje, jer zašto bi isti vlasnik DT kupovao svoje akcije...

Prodaja je neumitna. Svuda oko nas je T-Mobile.

U normalnim okolnostima bi se svakako pobunio protiv prodaje ali mi ne živimo u normalnim okolnostima. Dovoljno je preći bilo koju granicu koja nas okružuje da bi shvatili koliko je naša država "jedninstvena".

izgleda nisi izašao iz svog sela duže vreme, a i stručna literatura ti je izgleda ne dostupna, i "ne gledaj tv, vidiš da te truje"

@željko nemam nameru da te napadam i ne osećaj se tako, nego samo da ti skrenem pažnju na neke druge uglove gledanja.
nije baš normalno da neko ko živi od svog rada i znanja brani krupan kapital i njegove apetite, to su malo zbrkani lončići.
ako nisi moćni, masni kapitalista, a liberal si, ili podržavaš liberalni pristup u ekonomiji, a za to ne dobijaš novac od stranke ili nekoga trećeg, preispitaj se dobro, neoliberalizam, koji po svemu sudeći prelazi u diktaturu do sada ne viđenih razmera i ne sagledivih posledica u svakom smislu u čitavom poznatom svetu, za malog čoveka. (od ukidanja zdravstvene zaštite, obrazovanja, penzionog i invalidskog osiguranja, do videćete u skorijoj budućnosti 10-20g, potpunog monopola na hranu vodu, energiju. Ove rasprodaje kod nas su tipičan sled događaja, koji se odigrao desetinama puta do sada širom sveta, u državama bananama kao što je ova naša)

ako živiš od svog rada i znanja, za mesečnu nadoknadu, tvoja politička ubeđenja se nalaze na potpuno drugoj strani (kod nas te strane nema), kada uspeš da sagledaš sopstveni položaj u toj mašineriji, videćeš da zaštita tvoje slobode (u svakom smislu) leži u pravnoj regulativi koja štiti radništvo, a ne kapitaliste. Da ne idemo dalje, tone literature filosofskog karaktera je ispisano na ovu temu, od postanka sveta do danas.

prodaja Telekoma je sraman čin u svakom smislu, ponižavajući pre svega za manekena (ali on toga nije svestan) i celokupnu vladu, tone samoprozvanih experata (stručnjaci koji su ispekli posao u zemlji i inostranstvu ne valjaju, a experti sa kursa pijačne prodaje su su zakon) nije radila svoj posao i sada krpi rupe prodajom.
Još jednom ne radi se ovde o Telekomu, već o apsolutnoj vladaviini korupcije, ne znanja, samovolje i nipodaštavanja intelekta sopstvenog naroda.

Kada je 97 prodano 20% grcima, i to za ono doba dobre pare, svi su iz opozicije poskakali kako je to pljačka i td, a od 2000 na ovamo nestalo je kapitala vrednog 50 godina rada.
Videćete da grčki deo paketa neće ući u 51% (to je žvaka) koji se prodaje, jer zašto bi isti vlasnik DT kupovao svoje akcije...

Moram samo jednu stvar da dodam, tj napomenem u ovome. Zeleznicu nikad ne bi ni uspeli da prodamo. Zeleznica nigde u svetu nije profitabilna i svugde je debelo subvencionisana grana, ukoliko se ne subvencionise niko nije lud da kupuje bilo sta u vezi zeleznice :)

Pa problem je taj sto ti ne razumes problem zvani "telekom" i problem ove tvorevine oko nas.... ja bi iskreno zeleo da smo mi normalna zemlja pa da mozemo da gazdujemo i upravljamo ali mi to verovatno nikad nismo ni mogli posteno da radimo.. tako da sad samo "kurta i murta" zele da kupe telekom jer neko iole posten nije lud da dodje i da baci kes u neku rupu za koju nema garancije da ce sutra postojati i drzati se reci...
Pre svega realnost a onda sve ostalo... ja biram da je bolje tumor odstraniti ceo sa svim tkivom cak i onim zdravim a posle nek bude kako bilo, nego da se i dalje koprcamo sa mafijasima u telekomu i oko njega i da sav kes koje se slije u njega bude dat podobnim ljudima (jeste ja tu racunam i adminitraciju i javna preduzeca jer su to isti tumor ovog napacenog naroda)

Privatizacija Telekoma, pa EPS-a, pa Vodovoda, itd.

Ljudi, da li je vama jasno da stranci ovde dolaze da kupe M-O-N-O-P-O-L.
Ne dolaze da u ova krizna vremena razvijaju telekomunikacije u Srbiji, vec da maksimizuju svoj profit.

Kad vidim kako se krece ova globalizacija i kad procitam ovakvu vest, odmah mi pada na pamet kako vise nemamo vojsku i kako polako stasavaju generacije Srba koje ne znaju sta je puska. Ukoliko su zagovornici teorije o NWO u pravu, ne pise nam se nista dobro...

Bice kao u Africi u doba kolonijalizma...

Nije da sam pristalica takvih teorija, ali kad procitam ovako neku vest stvarno ne znam sta da mislim.

Koliko ja vidim zeljko ima samo tri programske linije:
10 nesposobni, korumpirani sluzbenici (profesori)
20 sluzbenici piju kafu i nista ne rade
30 goto 10
Isti programski kod je na svim temama tako da mislim da je provokator posto nikada ne odgovara argumentima.

Jos nesto. Uskoro: "Assange tells Forbes that the release of Pentagon and State Department documents are just the beginning. His next target: big business."
http://blogs.forbes.com/andygreenberg/2010/11/29/wikileaks-julian-assange-wants-to-spill-your-corporate-secrets/

Poslednja izmena:
@nsAce
Covece kakvi tebi veci argumenti trebaju....... to da se od telekoma finasira mafija, politika i neradnici tebi to nije dovoljno???

Ja znam da se bar 5-10% finansira iz istih izvora al covece, nije mi uopste zao jer znam kako neki rintaju za 100-200e kod privatnika da bi ovi ostali bili mirni i na miru pijuckali kafu, e pa nemoze vise tako zato se bas telekom i prodaje jer nema dosta kinti za te milionske kafe!

ti se još nisi izlečio od 5.oktobra :wave: i teraš po onome najgorem "nek komšiji crkne krava"
bori se za to da i ti imaš 1000jurosa, a ne da svi imaju 200...

Poslednja izmena:
Telekom će biti prodat na ovaj ili onaj način, danas, sutra ili 2012. godine. Neko će tu da se ovajdi debelo(neki polupismeni političar najverovatnije), mnogi će nelegalnim kanalima dobiti razne nadoknade, niko neće odgovarati. Najcrnje je to što niko neće biti isteran ni iz stranke čak. Dakle niko neće odgovarati ni moralno, ni zakonski, ni politički.... Niko neće istupiti iz vlade. Po nepisanom pravilu situacija će biti još gora, naravno: po radnike lelekoma i po saobraćajnoj grani privrede. Svi će staviti stručnost ispred politike, a onda će u trenutku kada zemlja postane još siromašnija(*** trend je taj) da to pravdaju postSEKOM, i biće superefikasni pa će doneti čitav niz zakonskih paketa. Zakoni će biti kao italijanski i švedski, možda i španski. Među njima će biti na redu i izmene i dopune zakona o zaštiti nepušača od duvanskog dima, te o navijanju pa da ima o čemu da se priča.
To je taj šablon, na snazi je bar 20 godina. Usput je promenjena samo simbolika i retorika. I da, narod je izgleda postao tupaviji (od gledanja u evropski javni servis), manje obrazovan(čak i ovde postoji tema da fax sucks) pa je lakše formirati stado.

@nsAce
Covece kakvi tebi veci argumenti trebaju....... to da se od telekoma finasira mafija, politika i neradnici tebi to nije dovoljno???

Ja znam da se bar 5-10% finansira iz istih izvora al covece, nije mi uopste zao jer znam kako neki rintaju za 100-200e kod privatnika da bi ovi ostali bili mirni i na miru pijuckali kafu, e pa nemoze vise tako zato se bas telekom i prodaje jer nema dosta kinti za te milionske kafe!
Čak da je i gore nego što govoriš sada se barem deo prihoda Telekoma vraća državi i nama, kroz poreze, donacije, penzije :d pare kruže, vrši se bar malčice politički i ekonomski uticaj na Republiku srpsku i Crnu Goru, isplaćuju se penzije :d vrše se sponzorstva. Možemo reći da ovakvim stanjem stvari profit kruži Srbijom, ne ceo, al' pristojan deo.
Kad ga Nemci kupe tj. strani privatnik, profit ide njemu, ovde će samo da plaća porez, ono što Telekom već valjda radi i dan danas. Znači biće maltene kao da uvozimo usluge fiksne i velikog dela mobilne telefonije :d
Ako smo protiv tih koji zloupotrebljavaju Telekom, ako su oni iz vlasti, i ako ta ista vlast, želi da proda Telekom, znači ta ista mafija, zar je ti želiš podržati u tome?

Za pare će biti pojeo vuk magarca... čak i da izgradimo još autoputeva, nema luđe računice nego prodavati profitno preduzeće da bi se gradili putevi. Za to se uzima kredit, uzimala ih je SFRJ, uzimamo ih i mi već godinama, možda duguješ, al' imaš infrastrukturu koja će ti omogućiti da jednom vraćaš dugove. Ovo je čista politika "seci uši krpi d*pe". I sistem davanja koncesija je bolji od ovoga.

Ako ostane u državnom vlasništvu, ostaje meni, tebi i našoj deci. Ostaje za budućnost u kojoj će možda biti manje srtrančarenja. Kad se jednom proda, to je to, zanavek otišlo.

Čak i da ga prodajemo, to mora po mnooogo drugačijim uslovima. Ne u sred krize kad je svemu niska cena, krizu upravo koriste "veliki" koji imaju dovoljno keša, da kupe stvari kojima je za vreme krize opala cena.
Morala bi da se odvoji mobilna od fiksne telefonije, da se traži mnogo veća cena, a pored nje da se obrati pažnja i na socijalni program za radnike i određena minimalna suma ulaganja u sledećih toliko i toliko godina... ovo je tako složena stvar, a oni spominju samo cenu.

Beograd je 1990. imao 200 000 radnika, danas nema ni 15 000.
To je naš osnovni problem, proizvodnja nam je smešna, baš iz principa što neću da živim kao narkoman koji prodaje sve po kući, nisam za prodaju Telekoma. Ako smo bedni, budimo bedni dok ne počnemo da nešto radimo i proizvodimo, a ne da šatro živimo lepo od prodaje onoga što je građeno 45 godina.

Bolje da me kuluči i globi moj nego stranac. Knjaz Miloš je pobio gomilu Srba i ponašao se prema Srbiji kao da je njegova prćija pa nešto ne vidim da smo se vratili dahijama ;) put izgradnje iole demokratskog i pravednog društva je spor i bolan, ono što se ruši deset godina (1990-2000) zahteva preko 20 godina da se ponovo izgradi. Nijedna zemlja SFRJ sem Slovenije nije dostigla BDP koji je imala 1990.

Da ne bude skroz nevezano za IT :d prosto mi čudo kol'ko sam pljuvao Telekom, a sad ga tol'ko branim od prodaje.

ti se još nisi izlečio od 5.oktobra :wave: i teraš po onome najgorem "nek komšiji crkne krava"
bori se za to da i ti imaš 1000jurosa, a ne da svi imaju 200...

Znaci da se borim da budem:
1. dupolizac nekoj partiji da mi da dobar neradnicki program
2. da budem doktor/profesor/itd... i da primam mito i da igram ulogu doktora ko ce umreti/dobiti diplomu
3. da budem lopov koji krade iz fondova, pravi imaginarne projekte

Izvini ali ja nisam ucen takav da budem..... najveci problem ovog drustva je jer bi dobar deo hleba preko pogace, e zato se dosta njih protivi prodjaji telekoma jer bi i oni da budu u tom lancu zlatne koke gde mozas da vacaris koliko zelis (isto vazi i za EPS gde se krade lopatama! )

Vi ako ocekujete da takvo drustvo/drzava sa 99% korupcije moze da opstane i da bude ugledna u svetu debelo se varate!

Pitanje globalizma je druga stvar i za sad ono srbiju ne dotice jer mi pre svega treba da sredimi MILION ludosti u ovoj "zemlji" da bi se pokrenuli pricu globalizma i problema u svetu, pre vega prvo treba da pstanemo deo tog sveta (pre svega u ekonomskom smislu)

Znaci da se borim da budem:
1. dupolizac nekoj partiji da mi da dobar neradnicki program
2. da budem doktor/profesor/itd... i da primam mito i da igram ulogu doktora ko ce umreti/dobiti diplomu
3. da budem lopov koji krade iz fondova, pravi imaginarne projekte

Izvini ali ja nisam ucen takav da budem..... najveci problem ovog drustva je jer bi dobar deo hleba preko pogace, e zato se dosta njih protivi prodjaji telekoma jer bi i oni da budu u tom lancu zlatne koke gde mozas da vacaris koliko zelis (isto vazi i za EPS gde se krade lopatama! )

Vi ako ocekujete da takvo drustvo/drzava sa 99% korupcije moze da opstane i da bude ugledna u svetu debelo se varate!

Pitanje globalizma je druga stvar i za sad ono srbiju ne dotice jer mi pre svega treba da sredimi MILION ludosti u ovoj "zemlji" da bi se pokrenuli pricu globalizma i problema u svetu, pre vega prvo treba da pstanemo deo tog sveta (pre svega u ekonomskom smislu)

Al' si poceo da laprdas (ne mislim da vredjam samo kazem), SHVATI, niko u ovoj temi ne voli Telekom takav kakav jeste, ali pogledaj primer IMLEKAAAAAA (moderatori namerno sam ovo stavio da se vidi ako zasluzuje brisanje slobodno), sta nam je donela ta privatizacija????? NESTASICU i POVECANjE cena. Ako ti to nazivas demokratijom, e ja hocu onda nazad u feudalizam. Kad sam video na AIESEC-u sta Telekom ima (od opreme+ ljudstvo (ono malo sto vredi)), samo ona vredi VISE od milijarde, a ako ste toliko slepi da poverujete u pricu o boljem sutra prodajom Telekoma, videcemo se, ne daj Boze, kad se desi novi "5.oktobar" da opet trazimo bolje za nas.

Inace, vaspitan sam kao i ti, da rad i trud treba da se ceni, ali to je za neku "idealnu" Srbiju, a ne ovu nasu prokletinju!
I Adam K je u pravu, bolje nas domaci nego tudji strani!
Za svet cu da se brinem kad odem van ove zemlje, dotad ona je nas svet

P.S Moracu vise da citam Dostojevskog, smorio sam i samog sebe pisanjem ovako dugackih postova :zgran:

Poslednja izmena:
Sto neko rece, da se makar neko iz trenutne Vlade protivi prodaji i da to javno kaze - makar bi mislio da misle na gradjane. Ali ne, oni su svi slozni kada se nesto prodaje ili se pare pozajmljuju, dok za sve drugo nema leba da se dogovore - oce regione/nece regione; oce Koridore/nece Koridire; oce svu lovu na Koridore/oce da vracaju dugove...
cak i Ministar Telekomunikacija kaze: Prodaj najjacu telekomunikacionu firmu da bi pravio puteve?!? Mrkonjica jos i razumem, covek gleda svoj sektor - ali ova Jasna Matic... nemam reci.
i gde je moj interes kada su povecali pretplatu?

Da sumiram, opet mozemo da konstatujemo da imamo dve strane oko prodaje Telekoma:
1. Protiv prodaje ~> koji gledaju strateski i patriotski dugorocni interes uz trenutno nezadovoljstvo kako uopste Telekom sada funkcionise i koji ga ne zele videti u stranim rukama - iliti kako su ovde poznati: "oni drugi koji ce doci na vlast ili vec zive od Telekoma" ;)

i

2. Za prodaju - koji nemaju nijedan argument za prodaju vec vrte demagogiju politicara o tome kako se tamo krade i nista ne radi i da je bolje sve prodati, posto sami vec nista ne umemo - iliti ovde poznatiji "nek komsijina krava bude ko chivava - sve su tamo vezare, jedva cekam da dobiju otkaz"

nadam se da nikog ne vredja ova podela, jer sam bio sarkastican za obe strane :)

Mislim da je anketa "Da li treba prodati Telekom?" najbolji primer sta je pravi problem u ovom narodu iliti odlican uspeh nekog/neceg koji nam je ubio mozak i interesovanje za bilo sta cak i za nas same.

Od ~32.000 clanova 350 je glasalo... nije bitno kako smo glasali vec je to tako mizerno interesovanje

Setite se Francuza i produzenja radnog staza za 2 god...

Smatram da je prodaja Telekoma epilog price iz serijala "Economic hitman"-a jer je to posledja velika prepreka.Ako padne Telekom,pada sve a pasce (mislim na EPS,vodovod i sl)

Deo Telekoma na vracanje dugova MMFu

Договорено је активно управљање токовима буџетских средстава, укључујући и део прихода од продаје „Телекома”, како би се смањили расходи државе по основу камата. Такође, постигнут је и договор о неколико мера за повећање прихода у државној каси. Конкретно, дивиденда од „Телекома” за 2010. годину такође ће бити на располагању влади, упркос томе што се продаја компаније очекује у 2011. години. Биће и малих повећања неких пореза, укључујући и додатне акцизе на цигарете.

eto... vise ne pisem u ovoj temi.

Znate sta mene samo zanima i sta ne mogu da predvidim sta ce se desiti. Sve ce oni to pokupovati za kikiriki i imaginarni novac, ali sta ce biti jednog dana kad pukne svetksi ekonomski sistem (skorije nego sto mnogi misle) pa shvatimo kako su nas zaeb...i i kako su nam lepo uvalili maglu za sve sto vredi u drzavi(ne samo nama i nasoj drzavi vec i mnogim drugim). E sta ce se tada desiti, kontam da cemo svi hteti nazad svoje vrednosti a opet sumnjam da ce ovi hteti tako lako da ih se odreknu, pricu nastavite sami...

1. Protiv prodaje ~> koji gledaju strateski i patriotski dugorocni interes uz trenutno nezadovoljstvo kako uopste Telekom sada funkcionise i koji ga ne zele videti u stranim rukama - iliti kako su ovde poznati: "oni drugi koji ce doci na vlast ili vec zive od Telekoma" ;)
nemam nikakve veze ni sa telekomom, sem što plaćam račune,, ni sa politikom :wave:

Poslednja izmena:
Znate sta mene samo zanima i sta ne mogu da predvidim sta ce se desiti. Sve ce oni to pokupovati za kikiriki i imaginarni novac, ali sta ce biti jednog dana kad pukne svetksi ekonomski sistem (skorije nego sto mnogi misle) pa shvatimo kako su nas zaeb...i i kako su nam lepo uvalili maglu za sve sto vredi u drzavi(ne samo nama i nasoj drzavi vec i mnogim drugim). E sta ce se tada desiti, kontam da cemo svi hteti nazad svoje vrednosti a opet sumnjam da ce ovi hteti tako lako da ih se odreknu, pricu nastavite sami...

Pa eto i ja se to pitam: Sta kad skapiramo da osim golog vazduha nista vise nije pod nasom kontrolom, ni komunikacije, ni struja ni voda,... Vojsku (ozbiljnu) nemamo, saveznike da nas brane ili naoruzaju nemamo, puske nemamo i da imamo vec generacijama ne znamo da ih koristimo, a uz sve to oni imaju svoje legalne privatne vojske na nasoj teritoriji.
Africki scenario.

Kad uporedimo gubitak Telekoma, sa gubitkom struje i vode, to je tek manja neprijatnost. Ali sta ako ovako porazavajucom politikom dovedemo sebe u polozaj da u nasoj drzavi vise nista ne bude nase sem golog zivota?

U vezi sa gornjim odgovorom.
Obavezno pogledajte animirani film Metropia. Posle malo informisanja i razmisljanja ta verzija buducnosti mi deluje sasvim moguca i logicna.

To je ono o cemu sam vec pisao u jednoj poruci i oko cega se u stvari svi vi slazete. Samo razlicito posmatrate stvar.

Problem je u tome sto je jednoj strani Telekom = infrastruktura a druga gleda na Telekom samo kao na firmu koja pruza telekomunikacione usluge.
I to je najveci uspeh onih koji pokusavaju da ga prodaju. Bacili su kost oko koje ce javnost da se raspravlja dok nikome ne pada na pamet da postavi pitanje

"Da li Telekom prodaje nesto sto nije njegovo?"

Da li sutra recimo neko javno preduzece koje upravlja i brine se o vodama moze da proda Savu, ajde mozda nije dobar primer - to je prirodni resurs. Recimo da li moze da se privatizuje i da kao svoje vlasnistvo prenese u posed novog vlasnika i kanal Dunav-Tisa-Dunav?

Mislim da je anketa "Da li treba prodati Telekom?" najbolji primer sta je pravi problem u ovom narodu iliti odlican uspeh nekog/neceg koji nam je ubio mozak i interesovanje za bilo sta cak i za nas same.

Od ~32.000 clanova 350 je glasalo... nije bitno kako smo glasali vec je to tako mizerno interesovanje

Setite se Francuza i produzenja radnog staza za 2 god...

Smatram da je prodaja Telekoma epilog price iz serijala "Economic hitman"-a jer je to posledja velika prepreka.Ako padne Telekom,pada sve a pasce (mislim na EPS,vodovod i sl)
Већ годинама, су политичари намерно правили што већи циркус како би народу огадили политику, показали су народу да су сви скоро исти, а истовремено због контроле медија, финансија и других разлога исте партије држе монопол већ годинама. Нема ту демократије већ само једну касту смењује друга. Овде се види сјајан пример Марксове критике (не слажем се скроз с његовим решењем), политичари су наши "класни непријатељи".
Једна од предности једнопартијског система (не мислим на лудила попут Демократске Народне Републике Кореје :d ) је то што не журе да све попљачкају јер немају мандат који им истиче, они су држава и у интересу им је да је држава што јача.
Како шта, па опет ћемо да све национализујемо и "отимамо" :smoke: :d

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno