Šta je novo?

ProCredit Banka

uros89

Poštovan
Učlanjen(a)
24.11.2016
Poena
80
Jel neko ima iskustva sa ProCredit Bankom??? Vidim u poslednje vreme se reklamiraju kao online banka.

Iskreno, ne vidim ništa posebno što bi ProCredit moglo da izdvoji osim možda 5 podizanja na drugim bankomatima i Apple Pay u odnosu na Raiffeisen, AIK ili Eurobanku koja uskoro takođe uvodi video identifikaciju pa čak i Mobi gde za 5 minuta potpišeš papire kad i one nude samouslužne zone ili uplatne bankomate. Imaju najprostiji Asseco ebanking i mislim da je to oskudno nuditi za tako preskupo održavanje. Ne znam šta podrazumevaš pod online bankom, ali primera radi, Komercijalna otvara račune potpisivanjem dokumentacije putem kvalifikovanog sertifikata iz lične karte ili prilažeš fizički potpisanu pa skeniranu/fotografisanu dokumentaciju kao kod Mobi banke.

Mislim da oni imaju možda najmanju kamatu na dozvoljeni minus - 9.6% godišnje.

• Like
Reagovanja: uji
@Rokitansky Prevideo sam tu činjenicu. Za to si definitivno u pravu. Čak je barem upola manje od drugih. Lično vidim veću prednost uz Raiffeisen installment kartice (Master i Visa Gold) jer dele na rate bez kamate gde god i kod koga god, ali nekom više treba keš da premosti i to u potpunosti razumem.

Dozvoljeni minus je 9% i investicioni krediti su 6%. Kamata za stambena je oko 2,43%. Halcom i Asseco su rešenja za pravna lica. Osim 5 podizanja na bankomatima koji nisu ProCreditovi imate kupoprodaju evrića po srednjem kursu NBS (ne postoji bolji kurs) do 1000e ukupno mesečno.
Radim u ProCreditu u sektoru za pravna lica i sad imamo sjajne promocije za fizička lica jer smo u SME sektoru odlični, pa je prosto akcija proširenja, otuda i dobri uslovi. Takođe u paketu je uključena FlexSave štednja u dinarima/evrima. To je noćna štednja, nije oročena.
Svakako možete me pitati za info :)

Daj detalje. Sta nudite sve za fizička lica a što drugi nemaju ili ne daju 🙂

Napisao sam povoljnosti koje se tiču kamatnih stopa (npr. dozvoljeni minus je najpovoljniji u Srbiji), menjačnica, podizanje na drugim bankomatima, štednja, mobilno i internet bankarstvo, ušli smo u program koji se tiče povraćaja sredstava za renoviranje u energetski efikasnije stvari poput prozora, toplotnih pumpi, solarnih panela itd. Tu je povraćaj do 20%. Inače jedini imamo kredite sa 0% kamate za solarne panele. Prvi smo uveli Apple pay, radi se i na Google pay-u. Teško je izmisliti toplu vodu u ovom sektoru, ali beneficija svakako ima. Npr. sva plaćanja u Srbiji, kao i prebacivanje novca je 0 dinara. Ja tako plaćam račune, prebacujem novac mojima itd.

ovo me odbilo od otvaranja racuna:
Međunarodne kupovine preko POS terminala (uključujući kupovinu na Internetu): 1%

• Like
Proverim ti ovo u ponedeljak, znam da je bilo izmena u cenovnicima.

ovo me odbilo od otvaranja racuna:
Međunarodne kupovine preko POS terminala (uključujući kupovinu na Internetu): 1%
Isto! to mi bas smeta, samo zato mi je devizni jos u intesi. kad toga ne bi bilo mislim da bih odmah presao u ProCredit.

• Like
Ispravite me ako gresim, mislim da je u ProCredit-u debitna kartica vezana iskljucivo za dinarski racun. Pored toga sto postoji ta provizija od 1%, za placanje u inostranstvu se ne bi skidale pare sa deviznog nego iskljucivo sa dinarskog. Verovatno po nepovoljnijem kursu tako da tih 1% ispadne i vise.

Jeste vezana za dinarski. Letos nije bilo provizije, plaćao sam u Grčkoj, kurs je bio (mislim) 0.3% lošiji.

Izgleda da jeste tako. Vidim da i druge banke imaju te troškove. Znam da je bilo promena 1. oktobra, ali ne mogu da nađem, pitah kolege koje to rade pa će mi javiti. Mislim ja sam plaćao u Grčkoj ali nisam primetio da ima tih 1%. Možda zato što je u evrima plaćeno.

Ne uspijevam da nađem te troškove kod Unicredit banke ili ne mogu da ih tehnički pronađem u okviru cjenovnika usluga koje nude.

Ako sam dobro shvatila, ProCredit banka naplaćuje 1% ukoliko se vrši kupovina putem interneta za usluge ili proizvode koji nisu domaći?

Na osnovu cenovnika za proizvode i usluge koje se plaćaju ka inostranstvu ili u inostranstvu. Slobodno mi se možete javiti u PP ako nekom trebaju detaljnije i specifične informacije.

Počeli su uz osnovni paket od 150 din da daju mastercard, što je sada jedna od jeftinijih i boljih ponuda na tržištu, s obzirom da za te pare imate i google i apple pay, uplatne bankomate, pristojno elektronsko bankarstvo. Jedino što nisu ažurirali cenovnike na sajtu, pa se ne vide uslovi korišćenja mastercard-a, najviše me intereseju da li naplaćuju 1% za plaćanja u inostranstvu kao i na total paketu.

Jokica su ubacili za reklamu.

Mi smo pre jedno pola godine tražili banku za otvaranje računa za udruženje, neko je preporučio Procredit. Na sajtu je baš bilo sakriveno koliko sve to košta (ako se dobro sećam, morao sam zapravo da izguglam stranicu za cenovnik, jer direktan link nisam ni pronašao iz prvog), mislim da je tipa 1700 dinara bi ispalo mesečno, što nam je već bilo mnogo, ali smo zahtevali dokumentaciju da ispunimo, sve je to poslao njihov radnik iz Subotice u mejlu, uz napomenu da zastupnik udruženja, kao fizičko lice, isto mora da otvori račun kod njih i to ne bilo koji paket nego Total (što košta samo 595 dinara, ali to nije napisao), ali nema problema, eto možemo odmah da zakažemo termin za video intervju pa da otvorimo taj račun isto. Naravno da je mi ovo smrdilo na APP, za svaki slučaj sam proverio njihov T&C, očekivano nigde reči o ovome na sajtu, pa smo momentalno odustali od otvaranja bilo kakvog računa, a oni nisu ni pitali koji je razlog, itd.

Počeli su uz osnovni paket od 150 din da daju mastercard, što je sada jedna od jeftinijih i boljih ponuda na tržištu, s obzirom da za te pare imate i google i apple pay, uplatne bankomate, pristojno elektronsko bankarstvo. Jedino što nisu ažurirali cenovnike na sajtu, pa se ne vide uslovi korišćenja mastercard-a, najviše me intereseju da li naplaćuju 1% za plaćanja u inostranstvu kao i na total paketu.
Имају крш мобилну апликацију и јако мало банкомата (бар по БГ), 30 динара провизија за трансакције (total paket), наплаћују обавештења о приливу путем смс-а а притом ни немају алтернативу у виду push нотификација или maila.

Имају крш мобилну апликацију и јако мало банкомата (бар по БГ), 30 динара провизија за трансакције (total paket), наплаћују обавештења о приливу путем смс-а а притом ни немају алтернативу у виду push нотификација или maila.
30din po transakciji?
Da li je to posle 10 besplatnih transakcija mesečno?
Da li im pod besplatne transakcije spadaju i instant plaćanja?

Procredit banka ima 5 (pet) šaltera za Celu Srbiju i svi se nalaze na jednoj adresi.
Na te šaltere ste primorani da idete ukoliko: želite da podignete kredit, želite da oročite novac, želite da uplatite sumu veću od 5k evra... tj. za bilo koji ozbiljniji posao.
Šalteri rade do 14h a izuzetno do 17h sa klijentima koji imaju zakazano.
Ja sam imao zakazano u 12 i čekao pola sata u običnom redu dok nisu našli kome da me "uvale".
Ponuda na sajtu se ne poklapa sa ponudom koju nude agenti i radnici u ekspozituri.
Za otvaranje FLEX štednje zahtevaju da se pojavite u ekspozituri sa 5k iako na sajtu piše da je sve online i da ne postoji minimalni iznos depozita.
Za oročenje dolara sam morao da provedem u banci tri i po sata.
Kada sam se požalio šalteruši nakon tri sata da ponuda koju mi nudi je lošija od ponude na sajtu, predložila mi je da potražim pomoć njene koleginice ukoliko nisam zadovoljan njenim radom. Na kraju torture donela mi je dokumentaciju na potpis sa pogrešno odštampanom kamatnom stopom.
Aplikacije za mbanking i ebanking u poređenju sa RBA/NLB/Inteza su blagi užas.
Neki kažu klasični Asseco, ja kažem diplomski rad nekog osrednjeg studenta programiranja.

Poslednja izmena:
Samo da se pridruzim pozdravima za Procredit i da je ovo sramota od ebankinga i mbankinga.
Silom prilika sam morao da otvorim racun koji cu vec sledece nedelje ugasiti.

A to sto moras da gatas koji ti je broj deviznog racuna to je vec hit :)

Vidim da imaju najpovoljniju kamatu za orocene depozite, jel neko koristio?

Korisnik, oročio pre 5 meseci.

P.S. ista kamata je u Eurobank Direknoj, ali umesto na 12m potrebno je oročiti na 25 meseci

Sada sam pogledao:

1703539180400.png

piše za sve iznose, a u fusnoti da je minimalni ulog 5000€ :oops:

Ranije su pravili razliku za stedne uloge < ili > od 50k €, pa se “sve iznose” na to odnosi.

Ranije su pravili razliku za stedne uloge < ili > od 50k €, pa se “sve iznose” na to odnosi.
Tako je, ranije je bilo 50k €, sada je 5k.
Mogli su lepo da napišu; "za sve iznose veće od 5000€"
Ovako napišu da važi za sve uloge, a u fusnoti definišu minimalni ulog.

23, januara uvode se nove aplikacija za e-Banking i m-Banking.

1705490727873.png

Bilo je i vreme, sad samo Poštanska ostaje sa tom praistorijskom Assecco aplikacijom.

Nazad
Vrh Dno