Šta je novo?

procesno programiranje

image

Slavan
Učlanjen(a)
28.01.2007
Poena
304
Da li neko ima ideju gde da nabavim nekakvu skriptu, knjigu ili slicno za procesno programiranje, ili ako moze da mi kaze nesto o tome bio bih mu zahvalan. U kom pravcu da krenem - imajte u vidu da sam pocetnik.

ima li nekog sa ETF-a
Trebalo bi da vi bar malo to izucavate

Poslednja izmena od urednika:
Procesno programiranje je vezano, kao sto mu i ime kaze, za razvoj softvera koji se koristi u raznim ,najcesce, proizvodnim procesima. Sta se tu programira? Najcesce su tu u pitanju PLC-ovi, medjutim to mogu biti i neki drugi namenski sistemi, kao i klasicni PC racunari. Standard koji ti je vezan za procesno programiranje je IEC61131 (zgooglaj ga, pa vidi sta sve sadrzi). Programski jezici i okruzenja su raznovrsna, npr. svaki proizvodjac PLC-a ti daje i svoje razvojno okruzenje u kome mozes da isprogramiras taj PLC, razlike postoje medju tim okruzenjima ali posto su svi zasnovani na gore pomenutom standardu, ako znas u jednom da radis- znas i u ostalim.

Eto,nadam se da sam ti dao bar neke smernice.
Pozdrav :)

Iskreno prvi put cujem za takvu stvar.... ali ako ti treba pomoc oko mikrokontrolera tu mogu da ti pomognem ako se radi o PIC16F, AVR Mega ili LPC214x ( ARM7TDMI-S) seriji...
pozdrav

Vrh Dno