Šta je novo?

Problemi sa laptopovima i kako ste ih resili (kvarovi, garancije i slicno)?

Evo još jedan odgovor

From our records, we see that this unit was only pre-installed with windows 7 operating system. So, windows 7 drivers are currently available.

*** meni ne prepoznaje one za WiFi i Bluetooth.
Ne znam, nemam više živaca, probaću za koji dan ponovo.

Poslednja izmena:
msi laptop cx620 nije bio na punjacu,baterija je bila na otprilike 10%,hteo sam da pustim jedan .mkv klip i laptop se jednostavno ugasio.stavio sam punjac i nece da se puni,probao sam i bez baterije da ukljucim laptop i nece.sta moze da bude u pitanju?

msi laptop cx620 nije bio na punjacu,baterija je bila na otprilike 10%,hteo sam da pustim jedan .mkv klip i laptop se jednostavno ugasio.stavio sam punjac i nece da se puni,probao sam i bez baterije da ukljucim laptop i nece.sta moze da bude u pitanju?

Problem je rešen.U pitanju je bio punjač.Punio je slabijom strujom.ispustio dušu.Kupio sam kineza i sve radi.

laptop mi je star 3-4 meseca, i pre neki dan proverim u HD Sentinelu i health hdda je 70%. Dovoljno za reklamaciju ili ne?

Pusti neki program da ga proceslja pa ako ima dosta "bad sectors" to ce ti najlakse prihvatiti, za ovo ce ti mozda traziti neke simptome da im kazes jer ih mrzi da gledaju sami...

laptop mi je star 3-4 meseca, i pre neki dan proverim u HD Sentinelu i health hdda je 70%. Dovoljno za reklamaciju ili ne?

HDD sentinel mnogo hoce da laze.
Na laptopu koji je relativno star kao tvoj mi je pokazivao da je na 60%, a desktop caviar blue 7200RPM koji ponekad zna da zabada toliko (doduse jednom u 3-4 meseci) da nece da otvori file explorer kaze da je na 75% health.

A laptop sto je imao 7200rpm seagate 16mb crkao zbog graficke, pa ti vidi. Jos ako si uzeo u WinWin-u za bilo kakav servis bez 3-4 nedelje ne nadaj se laptopu.

Klinac je danas pokusao da ubode slusalice u USB zeninog laptopa - kako on kaze, sve se zacrnilo u trenutku.

Laptop od tada nit zbori nit romori, mrtvosan 100%.

Treba mi preporuka za neki dobar servis, a da ne cupaju usi.

Hvala :)

Uh, ako ti je napravio kratak spoj ne vredi da trazis servis koji ne dere, nisam jos cuo da maticna ploca igde kosta ispod 300€ a upravo to deluje kao da je crklo ako se laptop ugasio i ne daje vise znake zivota...

Hvala, nisi me bas usrecio ali ako je tako, sta da se radi.

Nego, stvarno mi treba neki servis koji se time bavi a da je, ajd da preformulisem, etican :)

Ako je ploca, da znam da vadim hard iz ovoga i kupujem drugi, a ako nije da ga srede.
U svakom slucaju, valja da neko pogleda problem.

Stvarno ne znam nikoga (nije bilo problema sa laptopom do sada - 4 godine), pa je svaka preporuka dobrodosla :)

Potreban mi je fan za Toshibu Satelite A300/L300 (UDQFRZH05C1N Fan), nov kosta poprilicno pa ako neko ima rashodovan laptop da se dogovorimo.

Imam problem sa sluzbenim laptopom u pitanju je Dell Vostro 1440, naime kada radi bez punjaca touchpad radi sasvim normalno. Problem nastaje kada se prikljuci punjac touchpad izgubi osetljivost, koci i zaglavljuje. Ukoliko neko ima resenje molim za pomoc jer mi je preko-potreban za posao, ako ga odnesem u servis min nedelju dana ostajem bez lapa.

Nije ti dobar punjac-adapter, menjaj to.

Naišao sam jednom na sličan problem, najveći kondezator u ispravljaču je pukao.

Jel zna neko kako da zavarim polomljenu metalnu sarku od laptopa?

ASUS
K73S
Driver Atheros AR9485WB-EG
Kupljen u Makedoniji
Problem je da wireless stalno prekida.Dolazi I gubi se.Vise ga nema .
Koristim D-Link router.Drugi laptopi ,preko istog routera nemaju nikakav problem.Driver Atheros AR9485WB-EG je vise puta reinstaliran ali nema pomoci. Postoji jos Microsoft virtual Wi-Fi mini port adapter koji je takodje instaliran ali nije aktivan.Zasto je on?
Promijenio vise majstora I niko nista ne moze da pronadje niti ima ideju sta je u pitanju.Svi samo reinstaliraju driver I sve po istom.Promijenili smo I internet paket. Kontaktirali I providera, opet nista!?Direktno, preko kabla,bez routera radi normalno.Vec 6 mjeseci ga nosim u servis I nazad, bez ikakvog rjesenja.Pisali smo I asus-ovom timu za podrsku ali nikad nismo dobili odgovor.
Molim vas ,da li je neko imao slican problem ili ideju kako da ovo rijesim?

Zameni WiFi karticu. To je bar jeftino, a kod većine laptopova se do nje lako dolazi, pa i kod tog Askrša. Prethodno pogledaj koje su dimenzije, tj u kakav slot ide i preko oglasa kupi neku sa različitim čipom.

Ovako potrebna mi je pomoc oko memorije na laptopu vec 5 dana googlam i nemogu se naguglati a nista nisam saznao Prosle godine sam kupio MSI GT683 sa I5 procesorom i 6gb memorije u Beogradu u laptop centru
E sad bih da stavim jos 8 2x4 ali imam problem dva slota koja se nalaze ispod tastature izgleda nerade jer kad ubodem memoriju nece da se pokrene nista samo ventilator kad ih izvadim sve je ok dali stavio nove slotove ili stare isto je potpuno u biosu ih vidi kao slot
2 i 4 a na ploci pise da su 1 i 2 (mislim na te ispod tastature druga dva su sa donje strane ispod poklopca i ta dva rade ) tako da neznam sta da radim ???
Hvala unapred

Poslednja izmena:
Dosta ti je konfuzan post, ali ako BIOS vidi kao slotove 1 i 2 one ispod laptopa a uputstvo kao 2 i 4 onda tu nesto ne stima, pogledaj da li su mozda disejblovani u BIOS-u, ako nisu, mozda su na neki nacin neispravni, jesi probao te iste memorije da stavis umesto ovih koje sad imas!? Mozda laptop jednostavno ne podrzava duplo vise RAM-a, stavi samo 1 pa da vidis onda?

Pise na sajtu da podrzava do 16gb i na samom laptopu pise max 16gb upgrade
Sve sam probavao na svakakve nacine sam ubadao memoriju ali nikako da proradi
Laptop je dosao sa 6gb dva slota 4gb i 2gb sad sam ih zamenio sa 2x4gb i radi
dok cim metem u slotove ispod tastature nece ni bios da podigne... kanda su neispravni slotovi
jer sve cetiri memorije 3x4gb i jedna od 2gb rade jer sam ih stavljao naizmenicno
u slotove od dole

Da li postoji neki dodatak za laptop,da u njega ubacim wifi adapter,koji mi je bio u kucistu desctop racunara?U kucistu mi je bio stavljen u jedan od slotova,na maticnoj ploci i u nega je se usafljavao kabl od antene.Hvala

Strujo, mozda laptop trazi da budu u Dual Channel modu da rade, sto bi onda sugerisalo da sve 4 budu identicne, po svemu, jel pise nesto u uputstvu, jesu disejblovani mozda u BIOS-u? Ako nista od toga nije, pitaj proizvodjaca na mail ili live chat, vecina ih ima, neki Indijac ce mozda znati resenje...

Ja imam problem sa Acer 5750G sa i3, 540m.. Kada ga upalim samo dok je na bateriji desava se da nema zvuka, ponekad ga restartujem i zvuk se vrati, ali uglavnom ne. Kada ja na punjacu nema nikakvih problema, reinstalirao sam drajver za zvuk i nista. Windows i sve ostalo nisam menjao jer trenutno nije kod mene lap top. Jos mi je u garanciji i nosicu ga u tu najgoru mogucu prodavnicu koju sam samo ja uspeo da pronadjem :) ukoliko sam ne nadjem resenje.

Imam problem sa Lenovo Y500 laptopom... Ne radi web kamera, upali se lampica pored nje (indikator da je kamera ukljucena), ali se na skajpu ne pali uopste, nema slike... Probao sam da instaliram drajvere za win 7 i win 8 (koristim win 7 OS)... Ima li neko neki predlog jos, osim da ga nosim u servis? :) Jeste pod garancijom, ali ako je nesto softverski pre bih sam to da resim, nego da se cimam i da cekam da mi zamene laptop ili poprave ili slicno...

Ljudi molim vas za pomoc.Uzeo sam tudji laptop i sada imam problem.Lap top radi normalno na baterijia,a kada ga stavim na punjac ekran pocrni.Sta mu je?Znaci i na punjacu se normalno upali,ali ekran je toliko taman da se samo nazire.

Poslednja izmena:
Verovatno je podesen drugi profil kada je prikljucen na punjac. Probaj povecati osvetljaj ekrana.

Upustvo, Tosa edition:
Ukljuci se na punjac. Ekran se zatamni, kako kazes...
Na tastaturi nadji Fn dugme (obicno u donjem redu) i simbol kao sunce/sijalica sa plusicem (obicno gornji red).
Drzi Fn i pritisni 'sunce sa plusicem' par puta. Ako se povecava osvetljaj - to je to...

Ma probao sam odmah,ali nije.Verovatno je nesto do napajanja.Ali komp se pali normalno samo je taman ekran.Dok na bateriji radi sasvin normalno,ali cim ubacim punjac slika potamni.

Poslednja izmena:
Koji je model Notebook-a u pitanju? Da li mozda ima 2 grafike?

Imam problem sa Lenovo Y500 laptopom... Ne radi web kamera, upali se lampica pored nje (indikator da je kamera ukljucena), ali se na skajpu ne pali uopste, nema slike... Probao sam da instaliram drajvere za win 7 i win 8 (koristim win 7 OS)... Ima li neko neki predlog jos, osim da ga nosim u servis? :) Jeste pod garancijom, ali ako je nesto softverski pre bih sam to da resim, nego da se cimam i da cekam da mi zamene laptop ili poprave ili slicno...

Ako se ne budes snasao sa FN (function) sistemom idi Control Panel > Power Options > u dnu prozora imas klizac sa kojim podesavas Screen Brightness.. Poz
(iznad toga imas da podesis ceo power profil kako i kad da se ponasa)

Ako se ne budes snasao sa FN (function) sistemom idi Control Panel > Power Options > u dnu prozora imas klizac sa kojim podesavas Screen Brightness.. Poz
(iznad toga imas da podesis ceo power profil kako i kad da se ponasa)

Bio je problem sa drajverima... :) Hvala u svakom slucaju :)

Vrh Dno