Šta je novo?

Problemi sa laptopovima i kako ste ih resili (kvarovi, garancije i slicno)?

^
tipican primer...
[YOUTUBE]FHFcQnkijbk[/YOUTUBE]

:D izvinjavam se za mali offtop.

Zna neko koliko uzimaju za ciscenje laptopa u servisima? Sinoc bacim pogled na kevin laptop, ono core temp prijavljuje 92 stepena, a ona ladno pici igre na fejsu. Pogledam, kuler se nije upalio. Gurnem cackalicu i upalim ga na gurku :) Inace, rasturao sam sve i svasta al ne bi da se patim sa laptopom jer mi je poznato da moram da ga rasparcam da bi stigao do kulera.

Crkla mi je maticna ploca na laptopu,graficka je integrisana.Tako ako bi ste mogli da mi preporucite jednu maticnu za moj laptop.Konfiguracija je sledeca:
Intel Core 2 Duo P8700 2.53 Ghz 3M cache
2 Gb Ram
160 Gb HDD
I graficka je bila Nvidia 9300M GS 512 Mb CUDA,ali sad je dzaba.

Skoro sam kupio Asus x55vd-sx032 medjutim tek danas primetih da nemam onaj poklopac koji stoji na citacu kartica. Jel znate mozda da li je moguce da neki modeli dolaze ovao sa otvorenim slotom ili je ovo neka greska. Znam da je sitnica ali kad sam vec platio sve uredno, bode oci.

Skoro sam kupio Asus x55vd-sx032 medjutim tek danas primetih da nemam onaj poklopac koji stoji na citacu kartica. Jel znate mozda da li je moguce da neki modeli dolaze ovao sa otvorenim slotom ili je ovo neka greska. Znam da je sitnica ali kad sam vec platio sve uredno, bode oci.

Nema, ni kod mene na K52. Mislim da to ni ne ide sa njima uopste.

Da se nadovezem tek sada na moje postove sa prosle strane.
Otvorio sam laptop, tj skinuo masku, onda sam odlucio da upalim laptop tako bez maske, kako bih mogao da vidim sta mi tacno pravi problem. I uspeo sam, tamo gde kabl prolazi iz kompa ka display-u, dok sam cackao slika se ''retardirala''. E sad to je zamotano i zakopano toliko da nisam mogao da doprem posteno do njega. Krenuo sam da rasklapam ceo laptop, ali slaba vajda kada nemam uputstvo, jer nemam drugi komp pa da gledam. Jedino sto sam uspeo je da umanjim kolicinu treperenja, sada se redje desava.

Nego mene interesuje sledece, dok sam ceprkao unutra na LCD-u sam video oznaku Asus K52JR laptopa, a moj je K52JE, da li je moguce da stavljaju tako ili mi je u prodavnici uvaljen repariran laptop (nisam primetio neke tragove otvaranja, osim sto sam mnogo lako odvrnuo sve)?

Specifikacija laptopa zavisi od regiona u kome se prodaje, pa je svaki razlicit. Da bi se ustedelo koristi je sto vise zajednickih delova.

ima li neko ideju za ugradnju vodenog hladjenja na laptopu, na primer cevcica koja naleze na cevcicu unutar laptopa i koja vodi napolje, pozadi ekrana gde je neki kuler koji ladi sve to? sta bi mi sve trebalo za taj poduhvat

toshiba

Ova Toshiba akcija meni deluje pomalo neverovatno, bas bih voleo da vidim da li je neko imao iskustva sa ovim

da nije neko ostao bez posla a uzeo je toshibu ? (sarkazam)

Ja sam kupio toshibu u oktobru ove godine i pored garancije od 2 god kod prodavca, prijavio sam na sajtu. To mi je ohrabrujuce, ali nije cinjenica da imam druga i drugaricu, kojima se tosiba pokvarila oboma tacno mesec dana po isteku garancije. Kao da ima tajmer :(

Ponovo mi se javlja isti problem...kad windows 7 uradi neki od update-ova,pri sledecem startovanju laptopa igrice mi koce ...a do tada su normalno radile..cak sam namestio podesavanja za graficku onako kkao mi je rekao @slobomo ...sta je resenje?? da opet obaram sistem ili da instaliram xp?
u pitanju je asus k532 sa intel pentium b960 procesorom 2,2 ghz,4 gb ram memorije,graficka nvidia geforce 610m sa 2 gb...

Ponovo mi se javlja isti problem...kad windows 7 uradi neki od update-ova,pri sledecem startovanju laptopa igrice mi koce ...a do tada su normalno radile..cak sam namestio podesavanja za graficku onako kkao mi je rekao @slobomo ...sta je resenje?? da opet obaram sistem ili da instaliram xp?
u pitanju je asus k532 sa intel pentium b960 procesorom 2,2 ghz,4 gb ram memorije,graficka nvidia geforce 610m sa 2 gb...

Udji u start i u search ukucaj msconfig i idi na enter i udji u startup i iskljuci sve i idi na ok i restart! Vidi da li onda koci! Posto windows update znam da stavlja nekad na startup neke programe...

Imam Dell Inspirion i imam 2 problema sa njim
- greje se dosta
- baterija nece da se puni - zvao sam servis kazu da je crkla... racunar je radio normalno na bateriji do tog dana, drzala po 2h i taj dan se skroz ispraznio i posle toga nije hteo vise da puni bateriju... cak sam morao i da je skinem jer nece da se pokrene lap... iskreno meni to smrdi na kontrolu punjenja ili tako nesto jer kao sto sam rekao baterija je drzala 2h do tog dana kada je odjednom prestala da radi (planirano zastarevanje!?!?!) naravno u 7-8 mesecu a garancija na bateriju 6meseci...

A bas su kvarni ovi iz dela. Moj lap je tako napravljen da moras celog da rasturis kako bi dosao do ventilatora i hladnjaka(naravno zarad ciscenja i zamene termalne paste) a tako se gubi garancija. Cak i da je eventualno besplatna takva usluga redovnog odrzavanja u glavnom servisu, opet postoji period cekanja.

Udji u start i u search ukucaj msconfig i idi na enter i udji u startup i iskljuci sve i idi na ok i restart! Vidi da li onda koci! Posto windows update znam da stavlja nekad na startup neke programe...

Nakon update-a windows obicno u pozadini pokrene "Net Framework" optimizaciju koja zna dobro da zakuca procesor, a to bi moglo da ti uspori igre. Udji u start kucaj Service pa pogledaj koji su ti svi servisi pokrenuti (obrati paznju na Net Framework optimization service, njega stavi na Manual i stopiraj ga ako je pokrenut)

Pozdrav ljudi!
Imam Dell-ov Inspiron M5030 laptop i problem sledece vrste.
Naime u okrobru ove godine crkne mi maticna ploca (konstatovano i servisirano u ovlascenom servisu iz garancije). I radio je on tako jos 2 meseca posto je servisiran, kad pre 15 dana, opet! Zvoc, zapistao ....crkla maticna (opet konstatovano) i opet (kao) popravljeno....I radio tako lap top jos nedelju dana i opet umilni zvuci pistanja ....kao i prethodni put! Opet ploca! Vise ne znam sta da radim....da li da se obrati Dell-u direktno, da trazim da mi se zameni laptop...jer ovo stvarno postaje nepodnosljivo! Napominjem, u garanciji je do oktobra 2013....
Kakvo je vase misljenje?
Pomoc ljudi!

Pozdrav ljudi!
Imam Dell-ov Inspiron M5030 laptop i problem sledece vrste.
Naime u okrobru ove godine crkne mi maticna ploca (konstatovano i servisirano u ovlascenom servisu iz garancije). I radio je on tako jos 2 meseca posto je servisiran, kad pre 15 dana, opet! Zvoc, zapistao ....crkla maticna (opet konstatovano) i opet (kao) popravljeno....I radio tako lap top jos nedelju dana i opet umilni zvuci pistanja ....kao i prethodni put! Opet ploca! Vise ne znam sta da radim....da li da se obrati Dell-u direktno, da trazim da mi se zameni laptop...jer ovo stvarno postaje nepodnosljivo! Napominjem, u garanciji je do oktobra 2013....
Kakvo je vase misljenje?
Pomoc ljudi!

EWE? ili neki drugi servis?

pinsoft je glavni(ili jedan od) dobavljac za dell tako da probaj kod njih.

Samo da obavestim....laptop je ostao na servisu...ponovo dijagnostikovano crknuce ploce....tako da u dogovoru sa njima dobijam novi laptop....samo ne znam odakle im novi m5030 kad se vise ne proizvodi?

Drugarica kupi ASUS Pro5ij ovo pise gore, a ovo dole K52jt pre godinu dana. I crkla mu je baterija! Ne znam ni kako jer uopste nije mnogo koriscen! Gde moze naci bateriju za njega i koja je cena?!

Korisitm google, ali ne znam gde da nadjem u Srbiji, dobijam samo info za ostatak sveta :D I nisam sinko :p

Oko 7-8-9-10 crvene original,alternative nesto jeftinije. To sto dobijas info za ostatak sveta i nije tako lose,tamo su dosta jeftinije a moze da se naruci da stigne u srb,procitaj oznake sa baterije i kreni da smaras IT shopove, vidi sta ti nude pa javni. poz

Evo da kazem sta mi je ponudjeno....

Dakle, imao sam Dell M5030 (AMD) a sada mi nude:

1. ASUS X501A-XX089 Dual Core B820 1.7GHz 2GB 320GB crni

2. DELL Inspiron N5050 B815 Dual Core 1.6GHz 2GB 320GB crni

Sta odabrati?

Za dlaku je bolji asus al opet, to je to odprilike nisu nesto bolji jedan od drugoga.
Najbolja varijanta bi bila da ti vrate novac a onda ti lepo da biras sta da kupis i po kojoj ceni.

Imam Acer Aspire One D257 i na njemu je instalirana Vista Premium x86 ali imam problem sa drajverima, na zvaničnom sajtu Acer Srbija po difoltu mi nude samo WIN7 u svim izvodbama, u opšte mi ne daje druge OS Vistu ili XP, da li neko zna gde bih mogao da preuzmem drajvere?

Za WIN 7 mi daje instalaciju u tome i jeste problem, što samo daje drajvere za nju, Vista i XP kao da ne postoje. Da, znam za tu aplikaciju ali opet mi izbacuje nove verzije drajvera koje sam instalirao, a koji su opet za WIN 7.
Pisao sam i Aceru, a to sam morao na engleskom :mad: zašto nema drajvera za Vistu ili XP, mada sam ja skonto da oni nisu ni hteli da bilo šta rade za Vistu ali ni za XP jer je prestao da se proizvodi i sad već pored WIN 8 oni ga smatraju istorijom oko koje se ne vredi puno bakćati.
Evo šta su mi odgovorili tj. automatska poruka-odgovor.

Drivers availability for non-OEM Operating SystemsWhere can I find drivers for other operating systems than the pre-installed version?

Support is provided only for the Operating System which is pre-installed on your computer. Drivers for other operating systems may be available from the site de suporte Acer, however the installation and use on an Operating System, other than the pre-installed, is not supported by Acer.

PRECAUTION

Damage to the recovery option of the software, following installation of another operating system, is not covered under warranty.

SOLUTION

In case you need a different Operating System to fulfil specific tasks, you could consider using virtualisation software such as VirtualBox or VirtualPC. These will allow you to install an operating system inside the preloaded operating system. This way, the original operating system stays available.

Doduše, meni su trebali drajveri za WiFi i Bluetooth. :crash:

Onda mora ova druga varijanta, tj. skidaj direktno sa sajta proizvodjaca, dal je to intel,broadcom,realtek...

Nazad
Vrh Dno