Šta je novo?

Problemi sa baterijom

nemanjabgd84

Slavan
Učlanjen(a)
12.12.2007
Poena
425
Preko search nisam uspeo da nadjem nista slicno, pa otvaram temu.
Elem, primetio sam da mi baterija telefona kratko traje.
Preko stats sam video da najvise odlazi na Cell standby i Phone idle.
Prilikom punjenja mi telefon ostane na nesto preko 90%, dok ga ne upalim i onda nastavi.
Punio sam ga tako sto potrosim bateriju do kraja i onda stavim telefon na punjenje. Da napomenem da je telefon star 3 nedelje.
Tel je Optimus 4x, na androidu 4.1.2
Da li je u pitanju baterija, losa optimizacija sistema ili sta?

Ako ti u stendbaju odlazi tako brzo onda su problem pozadinski procesi koji ti telefon drže stalno aktivnim (verovatnije) ili baterija sama po sebi.
Možeš proveriti sa http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1179809, koristi telefon nakon installacije programa kako si i navikao, sačekaj dok se potroši baterija od pune do desetak procenata a onda pogledaj u partial wakelocks sekciji šta je bilo i koliko vremena aktivno, to jest držalo telefon van deep sleepa.

A ovo sto kada je ugasen nije hteo da napuni do 100%, nego do 90 i kusur za 7,8 sati na punjacu? Do kraja puni samo kada je upaljen...

lol, pa upali ga dok je na punjacu i dobices 100%. Samo paljenje fona trosi dosta baterije, to je sasvim normalno

Ne znam da li sam lose objasnio ili ti nisi razumeo. Primer:
Ispraznio sam skroz bateriju i stavio telefon na punjac u ponoc. U pola 8 ujutro je i dalje punio, tj pokazivao slicicu baterije koja se puni. To mi se nikada nije desavalo ni na jednom telefonu.
Drugo, ne moze paljenje telefona da skine 6% baterije...

A ovo sto kada je ugasen nije hteo da napuni do 100%, nego do 90 i kusur za 7,8 sati na punjacu? Do kraja puni samo kada je upaljen...
Za to ti ne bi znao reći, puni ga upaljenog i rešen je problem.
Mozda mu je to sigurnosna mera (od overcharga) kada je ugašen.

lol, pa upali ga dok je na punjacu i dobices 100%. Samo paljenje fona trosi dosta baterije, to je sasvim normalno

Od kada to paljenje telefona skida toliko procenata?
Nemanja, uzmi za pocetak instaliraj BBS pa vidi kakva je situacija i probaj da ga punis ukljucenog da vidimo hoce li se napuniti do 100%.

moj je poceo da zeza, sam se rastartuje i odjednom sa 70 % padne na 20%

^ probaj da odradis hard reset ili da flesujes opet rom...Ali da znas ako odradis hard reset gubis sve podatke sa telefona...

Da.

Instaliraj BBS, napuni telefon do kraja i neka bude idle 3-4 sata pa uradi log.

Evo sada sam napunio telefon do 100% (bio je upaljen), pa cu ispratiti preko ovog programcica sta je. Ono sto sam juce video kod drustva koje ima androide, da svima ekran potrosi najvise, a ovi procesi po jedva 5,6% baterije.

Nemoj da ga diras 3-4 sata, pa onda udji u BBS i odradi log.
Tako i treba da bude, ekran na prvom mestu.

Kako kacite screenove, posto mi puca picasa kada pokusam da uploadujem?
Ponovo Cell standby i system idle preko 80% zajedno.
Kod Wake usage mi Google bookmarks sync vuce ubedljivo najvise

Poslednja izmena:
to za cell standy i ovaj drugi je neki bug u jb...ja imam l9 i isto to mi stoji kao 2 najveca potrosaca, kontam da je tako kod svakog...
al meni od toga baterija drzi normalno...

Za 23h 45min koliko je tel aktivan, ima 56 min google bookmarks sync-a u kategoriji Wake usage???

Kada pišeš poruku imaš opciju puni editor, udji tu i nadji insert images. Ili postavi ih na imgur recimo i kopiraj u poruku BBCode linkove.
Ako se ne snadješ sa fona prebaci slike na pc pa odradi isto.
Okači screenshotove iz other, partial wakelocks, kernel wakelocks i process sekcija

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno