Šta je novo?

problem XP i mreza

boggyman

Čuven
Učlanjen(a)
15.09.2000
Poena
619
LM dva racunara, vide se ali file sharing ne funkcionise FX

sta moze da bude probl?????

ajd... 😀

E znas sta, bas sam pre neki dan posle tri meseca uspeo da ukrtotim xp po tom pitanju, reci cu ti sve, ali malo pojasni problem, jel ne radi uopste ili zeza kod nekih fajlova, o cemu se radi?

Isto problem sa xp i mrezom

Imam mrezu od 5 racunara .
4 su pod win milenium i jedan sa win xp.
Masina pod win xp nema svoj stampac pa koristi mrezni.
Problem je u tome kada otvorim neki dokument u nekom programu i hocu da pogledam izgled strane pre stampanja sa " print preview " ta operacija traje uzasno sporo (oko 2-3 minuta) ,
dok recimo kada zelim da ostampam stranu sa tim istim mreznim stampacem potrebno je ok 3-4minuta.
Dok recimo sa ostalim racunarima koi su pod win milenium tih problema nemam ......

Isti problem

Imam i ja isti problem ...... 7 mashina win 2k i ME u firmi ....... sve ok ali nikako da se spoje za XP-om ne kapiram wizarde ni malo .... mreza se vidi ali XP nije shareovan ..... forewall disabled ..... share na sve ali ipak nishta XP vidi ali slow refresh zatim treba mu sto godina da uradi blo shta ..... cak je u stanju da mu prsne explorer kada ode mreza u idle ..... SWICH HUB naravno ...... iskreno receno mreza mi je radila samo jedan dan kako treba ali nikako da premotam shta sam nalupao da bi proradila ..... Corporate je bila vrzija. Home ima manu da workgroup bude samo MSHOME .... ali i to se da reshiti. Problem je u tome shto mi se cini da XP radi Cache mreze. Uzasno pogreshno reshenje Billy ...... ako ima neki tour .... tutorial ili bilo kakav board na kome ima reshenja neka postuje neko. Dvaes upola sa lukom za bilo kakvu pomoc .... PLZ 🙁

boggyman je napisao(la):
LM dva racunara, vide se ali file sharing ne funkcionise FX

sta moze da bude probl?????

ajd... 😀

ahmmm... stvarno bi mogao malko da pojasnish...
glupo pitanje, ali za pocetak... jesi li dodao korisnike i prava pristupa za njih... 😀

Ja imam XP u mrezi (mreza je velika) i to radi bez vecih problema.
Problem je u tome sto pri pretrazivanju drugih racunara on ispituje sheduling na tom racunaru ili nesto slicno. Moze da se negde nadje sta treba obrisati u registrima i onda je taj problem resen.

Auuu, ovo ce biti dug post🙂

Prvo, sto se tice shedulinga, idi na www.tweakxp.org i idi u networking i nadji tweak za iskljucivanje trazenja shedulinga...( procitacete da on cak 30 sec trazi sheduling!)

Dalje, ako neko ima problem oko shareinga neka ide u control pannel\ folder options i nek u view odchekira use simple file shareing...Onda dobijete pri desnom kliku securiti karticu pa tu malo istrazujte, ja sam na primer namestio da se svi u mrezi loguju kao guest, i da, pronadjite negde gde pise inheritance i odchekirajte ga!!!

Sto se tice wizarda, predlazem onog kome ne radi mreza, da lepo izbrise tu konekciju (iliti disable-uje) i da napravi novu iz pocetka, i pazite, meni mreza nece da radi ako imam neki firewall, ili cak AVP!, nemam pojma kako to i sta mu avp radi ali mreza jednostavno ne radi...

Imate i neku knjigu o xp-u gde je umrezavanje odlicno objasnjeno, odatrle sam celu mrezu i ukrotio, doduse knjiga ima 11 mb🙂 ali bi bilo lepo skinuti je🙂..

ajde ako nekom nesto nije jasno nek se javi 😀

E vidim da sam bio nejasan neki ljudovima tako da cu da se pojasnim...Ovo je inace mejl koji sam pisao nekome, mrzi me da pisem ponovo:

E sto se tice desnog klika stvarno sam bio nejsan priznajem 🙂), fazon je desni klik na folder koji sherujesh, ides na properties, pa sharing, i tu uradis sledece: share this file, maximum allowed, i onda ides na permissions add/advanced/find now/ i naci ce ti milion usera ti izaberes guest i klkines ok...
onda predjes u karticu security pa add/advanced/find now/ nadjes ponovo guest kliknes ok, zatim u istoj kartici (security) ima dugme advanced kliknes na njega i otvori ti se nov prozor i u prvoj kartici skroz dole ima dve opcije obe treba da su od chekirane, uradis to ides na apply...

Za wizard: imas neki wizard u network connections udji tamo i ima set up small home or office network...

Gde pravim listu korisnika koji smeju preko mreze da pristupaju mom komp.-u i gde im dajem ovlascena i pass-ove? Gde namestam da se svi automatski loguju sa guest-a bez pass-a?

to radis u one dve kartice (security i shareing), mada moram da ti kazem da to nisam radio jer sam stavio da svi idu kao guest...

e evo ga link za onu knjigu o xp-u:
http://www.syngress.com/solutions/189_XP/189_xp_book.pdf

evo ljudi, nadam se da ce vam sad sve biti jasno, izvinjavam se zbog mogucih gresaka ali pisao sam na brzinu...

pozdrav...ceo roman napisah...😀

Sauron je napisao(la):
Dalje, ako neko ima problem oko shareinga neka ide u control pannel\ folder options i nek u view odchekira use simple file shareing...Onda dobijete pri desnom kliku securiti karticu pa tu malo istrazujte, ja sam na primer namestio da se svi u mrezi loguju kao guest, i da, pronadjite negde gde pise inheritance i odchekirajte ga!!!

Oces da kazes da enable-ovao guest account?

Pa moras da odes u security i shareing, na gore opisan nacin i onda omogucis guestu da pristupa sherovanim fajlovima, svi koji su na mrezi se prvi put uloguju kao guest i posle ih pamti kao guesta i ne trazi pass...

Sauron je napisao(la):
Imate i neku knjigu o xp-u gde je umrezavanje odlicno objasnjeno, odatrle sam celu mrezu i ukrotio, doduse knjiga ima 11 mb🙂 ali bi bilo lepo skinuti je🙂..

a gde je tu hvala??? 🙂

salim se! drago mi je da ti je knjiga pomogla. pojavila se jos jedna knjiga o xp-u na netu 35 mb (microsoftovo izdanje) al nikako da je ulovim 🙁 zakasnio sam i sada link ne radi.. 🙁

D-KEE je napisao(la):
a gde je tu hvala??? 🙂

salim se! drago mi je da ti je knjiga pomogla. pojavila se jos jedna knjiga o xp-u na netu 35 mb (microsoftovo izdanje) al nikako da je ulovim 🙁 zakasnio sam i sada link ne radi.. 🙁

HAVALA D-KEE!😀😀😀

e pa javi ako ikad proradi link, pa da vidimo sta tu ima 😉...

Hvala

Hvala svima ( narocito vlasti koji me tera da naucim da pishem ) ovo je bilo dovoljno ...... mislim da sam problem reshio. Moj 8-portni HUB sa intelovom 486-icom peva i vishe se ne koci ni malo. Guestovi su tu avp-a vishe nema firewall is down i sada svi bugovi kao i shedelue task ne postoje.

a jeste li probali nortona? radi li sa njime mreza?

Radi pod nortonom najnormalnije, ne usporava mrezu itd...
Norton 2002...

Sauron je napisao(la):
Auuu, ovo ce biti dug post🙂

Prvo, sto se tice shedulinga, idi na www.tweakxp.org i idi u networking i nadji tweak za iskljucivanje trazenja shedulinga...( procitacete da on cak 30 sec trazi sheduling!)

Sto se tice wizarda, predlazem onog kome ne radi mreza, da lepo izbrise tu konekciju (iliti disable-uje) i da napravi novu iz pocetka, i pazite, meni mreza nece da radi ako imam neki firewall, ili cak AVP!, nemam pojma kako to i sta mu avp radi ali mreza jednostavno ne radi...

ajde ako nekom nesto nije jasno nek se javi 😀

molim te odgovori!!!

kako da iskljucim opciju "simple file sharing" na win xp HOME.....do sada sam imao samo XP PRO i sve je radilo OK, ali sada je kolega uzeo 3 masine sa XP HOME, i kada se sa masine sa xp pro konektujem na xp home, daje mi samo account Guest....iako imam 'moj' account na oba.....molim te, dali postoji neki registry key da ukine taj "simple sh*t"

neko rece pre nekog vremena, sto je sistem slozeniji teze ga je naterati da uradi ono sto hoces...

ma j**es XP FX (najgore sto cu za par dana da nakacim Xp... sta ces-lepsi je! 🙂)
win2k rula!!

neko rece pre nekog vremena, sto je sistem slozeniji teze ga je naterati da uradi ono sto hoces...

ma j**es XP FX (najgore sto cu za par dana da nakacim Xp... sta ces-lepsi je! 🙂)
win2k rula!!

Lozinka za knjigu je 2324

Nazad
Vrh Dno