Šta je novo?

Problem u vezi excel grafikona

Tepodong

Slavan
Učlanjen(a)
15.10.2006
Poena
320
Imam jednu malu tabelu, sa 4 "vrste" podataka , sa podacima po 11 godina u nizu. Da li je moguće , da se napravi jedan linijski grafikon, na kome će biti predstavljeno kretanje sve četiri klase podataka. Kada označim opseg i napravim dobijem, samo jednu liniju, odnosno jedna klasa podataka je predstavljena. pretpostavljam da je problem u tome što su različiti redovi veličina podataka, može li se ovaj problem prevazići ?

Ne znam da li sam te dobro razumeo...
Imas mogucnost da u Source Data - Series, dodas i definises vise serija (series), njihov naziv i opseg celija (values). Na taj nacin na jednom linijskom grafikonu mozes da dobijes onoliko linija koliko si serija naveo.

Ne znam da li sam te dobro razumeo...
Imas mogucnost da u Source Data - Series, dodas i definises vise serija (series), njihov naziv i opseg celija (values). Na taj nacin na jednom linijskom grafikonu mozes da dobijes onoliko linija koliko si serija naveo.

Ja sam po uputstvu : http://www.lytebyte.com/2009/02/24/how-to-create-excel-chart-with-2-y-axis-or-x-axis/, treba više puta pritisnuti : Format Data Series i posle Secondary axis. Primećujem kad se završio taj proces, da neke linije, nisu počinjale, recimo, od vrednosti 400 koliko je po tabeli, nego od više. Njima sam dodelio, da se vide vrednosti na pregibima linija (one su ispravne), ali ne znam zašto je to tako ...

Nazad
Vrh Dno