Šta je novo?

problem - shutdown XP

• Začetnik teme Začetnik teme Girese
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Girese

Čuven
Učlanjen(a)
11.03.2003
Poena
630
Tri meseca se borim sa problemom i mislim da je trenutak da zatrazim vasu pomoc.
Plavi ekran sledece sadrzine (slika) se javlja pri gasenju racunara. Kada na ekranu pise da ce da se ugasi racunar (na svetlo plavoj podlozi) – ako brzo predje sa "Logiing off" na " windows is shuting down" onda se javlja BSOD. Dakle, ne svaki put.
U medjuvremenu sam reinstalirao Win ( SP1 i SP2), zamenio: graficku, memoriju, hdd, napajanje, procesor. Dakle, sve osim maticne ploce.

Na tri razlicita hdd-a sam instalirao i razlicite verzije 5-6 programa koje svakodnevno koristim, ali nista.

Jos da zamenim tastaturu, misa, sobu pa sam sve promenio. :d

Trazio sam na netu da li jos neko ima isti problem , ali nisam nasao.

Nadam se da sam pogodio sobu jer ne znam sta je uzrok problemu

Neki savet?

Prilozi

• Problem.webp
    Problem.webp
    111.1 KB · Pregleda: 122
bio sam tamo, nema resenja za moj problem

Pogledaj podešavanja po biosu.

O "Non-Paged area"

Parts of the System which are so important that they may never be paged out - the area of RAM used for these is called in XP the ‘Non-Paged area’. Because this mainly contains core code of the system, which is not likely to contain serious faults, a Blue Screen referring to ‘Page Fault in Non-Paged area’ probably indicates a serious hardware problem with the RAM modules, or possibly damaged code resulting from a defective Hard disk. It is, though, possible that external utility software (e.g. Norton) may put modules there too, so if such faults arise when you have recently installed or updated something of this sort, try uninstalling it.

Plavi ekran smrti

Plavi ekran smrti se javlja obicno kada je u pitanju hardverska greska. Konkretno tipujem na RAM Memoriju ili procesor. Napisao si da si ispitao sve to, ali probaj da te dve komponente isprobas na ploci nekog svog drugara.

Nisi procitao - promenio sam procesor i stavio tri razlicite memorije (1, 2 i sve tri zajedno), menjao slotove...

Plocu...menjao..nisi... 😀
Probaj...

Poslednja izmena:
To mi vec predstavlja problem. Je'l moze neko lakse resenje? 😉

Nazad
Vrh Dno