Šta je novo?

Problem sa XDS kompajlerom

nmcyber

Cenjen
Učlanjen(a)
04.03.2010
Poena
154
Imam problem sa XDS Modula 2 kompajlerom...Prilikom kreiranja projekta ne smem da ostavim polje "Template" prazno (na vezbama na faksu to polje mora da bude prazno cak je napomenu da to polje mora da bude prazno)...jer onda izbaci error...Ako ostavim to polje puno...prilikom prevodjenja programa dodje do greske "#module not found"...

Ako slučajno ima neko na forumu ko je išao na informatiku na PMF-u u NS ...bio bi red da pomogne svom mladom kolegi... 😀

Jel to uvod kod Mire? 😀

Davno bese, ali polje moras da ostavljas prazno. Ne secam se sad zbog cega. Kad ti da error? Prilikom pravljenja projekta, ili kompajliranja? Ako ti da prilikom pravljenja projekta, najbolje bi bilo da probas da reinstaliras XDS. Sam XDS zna cesto da zapuca.
Ako ti daje tokom kompajliranja, da li si siguran da si dobro ispisao program. Takodje, da li si instalirao compatibility pack (tscp)? Mozda koristis neki nestandardni modul, pa ti puca prilikom kompajliranja.

Jel to uvod kod Mire? 😀

Davno bese, ali polje moras da ostavljas prazno. Ne secam se sad zbog cega. Kad ti da error? Prilikom pravljenja projekta, ili kompajliranja? Ako ti da prilikom pravljenja projekta, najbolje bi bilo da probas da reinstaliras XDS. Sam XDS zna cesto da zapuca.
Ako ti daje tokom kompajliranja, da li si siguran da si dobro ispisao program. Takodje, da li si instalirao compatibility pack (tscp)? Mozda koristis neki nestandardni modul, pa ti puca prilikom kompajliranja.

Aha kod Mire Ivanović...😀

Ne mogu da ostavim prazno "template polje"....izbaci grešku tipa "Ne mogu da nađem lokaciju templejta"
E sada problem sam donekle rešio ... Za svaki novi projekat moram da idem "Project - Modify" i sa nađem modul...
Šta je tscp? Jel misliš na Modula 2 Top Speed ?

TSCP su ti dodatni moduli, koje mozes da koristis u programu. Znaci gomila novih procedura, koji nisu obuhvaceni standardnim paketom. Za sad ti nece to preterano trebati, ali mozda nije lose da istaliras. Imas na sajtu xds-a.
Sto se tice greske, stvarno ne znam u cemu je problem. Nisam imao takve greske. Probaj da reinstaliras xds.
Btw, ako doguras do trece, cetvrte (koliko sad vec traju studije ne znam) Mira ce da ti bude rodjenija od rodjene majke, tako da fino sa njom 🙂

Nisam baš oduševljen sa Mirom i njenim predavanjem...ona samo čita sa računara a to znam i sam... 😀 Ali šta je tu je...🙂

BTW... Rešio sam problem...znači treba ostaviti polje template prazno a te se jedno (bar u mom slučaju) može uraditi na sledeći način..."Configure - Project Creation" i tu se polje "Template" ostavi prazno...

Ali mozes slobodno da je gnjavis sta ti nije jasno, i ne gnjavi puno na usmenom, osim ako neces desetku, a i u pocetku je malo distancirana, posto ce dosta vas da odustane 😀

Nazad
Vrh Dno