Šta je novo?

Problem sa Wifi na Redmi Note 8T

drperic

Cenjen
Učlanjen(a)
13.05.2011
Poena
154
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 3600
RAM
16gb 3200mhz
GPU
gtx 1060 3Gb
Monitor
lg 42" TV
Kupio sam pre par dana Redmi Note 8T uz box paket, azurirao ga na miui 11.011.0 i odmah uocio problem sa konstantnim diskonektovanjem i ponovnim konektovanjem na wifi. Otisao da vratim mobilni u mts, medjutim tamo wifi radi bez problema na 2 rutera. Kasnije probao i preko hotspota na drugom mobilnom...wifi takodje radi bez problema. Probao sam reset mreze, factory reset, iskljucivanje assistenta u wifi podesavanjima, ali je problem i dalje bio prisutan. Na kraju, ukljucio sam avionski rezim i tu je wifi radio bez diskonektovanja, ali po povratku u normalni rezim, problem se pre ili kasnije ponovo pojavi. Da li se neko suocio sa slicnim problemom?

Послато са Redmi Note 8T помоћу Тапатока

Hvala, poolmaker. Zaboravih da napomenem da svi ostali uredjaji bez problema koriste wifi pomenutog rutera

Nema blututa. Postavio sam na 11.tom kanalu po preporuci aplikacije, ali ucestalost diskonekcije je jos veca. Sad mi program predlaze druge kanale...predlozi se menjaju cesto. Trenutno sam vratio na automatic. U airplane modu i dalje radi bez diskonekcije, ali cim se iskljuci taj mod wifi krece da baguje

Tad probaj fabrički reset tvog rutera a ako to ne sredi ideš na reset telefona. Budući da radi na ostalim wifi mrežama ne možeš računati na eventualno reklamiranje i garanciju jer je problem na tvojoj strani.
Edit: radio si već reset rutera i telefona? Nemam ideju...

Poslednja izmena:
Probaj da na telefonu za svoju mrezu podesis staticku ip adresu, odn da telefon ne dobija ip adresu od dhcp servera. Javi da li ima rezultata, zivo me zanima.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Kupio sam pre par dana Redmi Note 8T uz box paket, azurirao ga na miui 11.011.0 i odmah uocio problem sa konstantnim diskonektovanjem i ponovnim konektovanjem na wifi. Otisao da vratim mobilni u mts, medjutim tamo wifi radi bez problema na 2 rutera. Kasnije probao i preko hotspota na drugom mobilnom...wifi takodje radi bez problema. Probao sam reset mreze, factory reset, iskljucivanje assistenta u wifi podesavanjima, ali je problem i dalje bio prisutan. Na kraju, ukljucio sam avionski rezim i tu je wifi radio bez diskonektovanja, ali po povratku u normalni rezim, problem se pre ili kasnije ponovo pojavi. Da li se neko suocio sa slicnim problemom?

Pronadji u ruteru opciju Group Key Rotation Interval ili slicno i podesi na 0.
Meni je 0 po defaultu i nema problema.
Doduse nisam primetio problem ni na drugim ruterima.

Probao staticku..bilo je stabilnije neko vreme, ali je onda poceo da prebacuje na 4g. Ima samo wpa group key regeneration ..vrednosti 600-86400...podeseno na 3600?

Pronadji u ruteru opciju Group Key Rotation Interval ili slicno i podesi na 0.
Meni je 0 po defaultu i nema problema.
Doduse nisam primetio problem ni na drugim ruterima.
Šta radi ta opcija?

Ja sličan problem imam na a3 i koliko sam ja zaključio telefon zbunjuje što ja imam u neposrednoj blizini nekoliko wifi mrežama koje se kacim pa jedino pomaže kada se isključi onaj automatski odabir najbolje mreže inače on konstantno hendluje između wifi mreža pokušavajući stalno da nadje najbolju

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Probaj da ugasis Wifi Assistant I Traffic Mode.

Scylla
...ugasen je i asistent i traffic. To je jedna od prvih stvari koje uradio.

Probao staticku..bilo je stabilnije neko vreme, ali je onda poceo da prebacuje na 4g. Ima samo wpa group key regeneration ..vrednosti 600-86400...podeseno na 3600?

To je to. Stavi na 0 i probaj.
Citao sam da to resava problem.

Šta radi ta opcija?

Nesto vezano za obnavljanje kljuca.
Najmanje sigurna veza sa 0 ali ako resava problem, isplati se.

Ne dozvoljava da se postavi 0. Minimum je 600. I uz tu vredost se gubi wifi

Poolmaker
Uradio ribut rutera i reset telefona. Jedino nisam iz buta radio reset

Poslednja izmena:
Probao i reset i dalje se diskonektuje. Medjutim, danas je izdrzao oko pola sata bez diskonekcije, a s obzirom da sam u mts poslovnici isprobao njihov ruter svega 15tak min, mozda bi se i s njihovog diskonektovao posle izvesnog vremena, tako da, dok ne budem isprobao mobilni na drugom ruteru duzi vremenski period, ne mogu znati da li je problem do telefona ili rutera. Inace, u airplane modu i dalje nema diskonekcije.

"Redmi Note 8’s wifi is disconnected because of GPS location
If you notice that your Redmi Note 8’s wifi connects and disconnects itself quite frequently, we probably know what’s causing it. Certainly, if you learn about this on your telephone, it is actually probably the parameter: IMPROVING PRECISION is activated. The latter is a parameter that’s utilized to improve your geolocation utilizing the wifi networks that your Redmi Note 8 meets. It occurs occasionally that the Redmi Note 8 connects and disconnects itself. To understand whenever this is the circumstance or when you want to disable this option, go to Parameters then Localization then Mode and then finally High precision . Once the option is off, the issue should be fixed and you should learn about the battery life increased."

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Ne znam gde si ovo iskopao ali mi nema logike

Ja bih svakako pokusao.

Vec mi je telefon na ustedi baterije, tako da nije ta opcija. Ukljucicu hotspot preko kompa, pa cemo videti ovih dana da li diskonektuje. Hvala na savetima

Pa isključi to lokaciji i prebaci samo na GPS.

Poslato sa EML-L29 uz pomoć Tapatoka

Najverovatnije sam resio problem. U lokaciji postoji opcija skeniranje gde se dozvoljava aplikacijama pretraga wifi mreza i blutut uredjaja iako su i wi-fi i blutut iskljuceni. Iskljucio sam blutut skeniranje sinoc i otad se nije desilo ispadanje sa wifi mreze. Maltene sitnica, a pravila je toliko problema...

Možeš li screenshot te opcije?

Možeš li screenshot te opcije?

Najverovatnije sam resio problem. U lokaciji postoji opcija skeniranje gde se dozvoljava aplikacijama pretraga wifi mreza i blutut uredjaja iako su i wi-fi i blutut iskljuceni. Iskljucio sam blutut skeniranje sinoc i otad se nije desilo ispadanje sa wifi mreze. Maltene sitnica, a pravila je toliko problema...

.
4209c75824c80dd12815744815f275f2.jpg

Da, to je opcija

Da, hvala na slici

kao sto rekoh ja imam slican problem kao ti na A3, dok na 8t u opste nemam taj problem

nesto je do podesavanja rutera ili mobilnog telefona zato sto i meni na drugom ruteru taj problem se ne ispoljava

Vec sam ranije primetio da kada istovremeno ukljucis wifi i BT to hoce da pravi smetnje wifi na 2.4ghz jer koriste istu antenu pa vredi probati ovo.

znaci ti si resio?

Moze se reci da jesam. Od sinoc nema problema

Izgleda da je i meni ono pomoglo... nista mi nije jasno.

Nazad
Vrh Dno