Šta je novo?

Problem sa WD5000AAKS diskom

Pega

Slavan
Učlanjen(a)
23.04.2006
Poena
360
Poštovane kolege,

Siguran sam da je neko imao sličan ili isti problem, pa bih zaolio za pomoć. Naime, u nekom banalnom reaktiviranju starijeg računara, hard disk iz naslova je usporio boot, prikazao se u Win Explorer-u, ali mu pristup nije bio dalje moguć. Posumnjao sam na S-ATA kabl, zamenio isti i pokrenuo disk bez ikakvih problema. Prilikom sledećeg boot-a, pokrenuo se Check Disk koji ga je besomučno vrteo, ali bez nagoveštaja da će se ikad završiti. Uradio sam hard reset sistema i od tada sam u jednom te istom loop-u - kada je disk zakačen, boot traje večnost, na kraju PC startuje, disk se vidi, ali ne može ništa da se uradi, nikakva dijagnostika, nikakav format, ništa što bi mi, eventualno, otvrorilo šansu da uz pomoć Recuva software-a ili nekog sličnog vratim neki procenat podataka. Ono što sam primetio je da je disk u MBR statusu, a koristio sam ga kao data disk u nekom kratkom periodu, dakle, nije GPT.

Šta se radi u ovakvim situacijama, a da se ne daju veliki novci firmama koje spasavaju podatke?

Hvala!

P. S. Čak i kada Hiren"s BootCD pokrenem, to traje isto tako večnost dok se sistem ne dozove pameti; usporava ga isti ovaj problematični disk koga pokušavam da rešim.

Jedna od glava otkazuje, chk disk je verovatno napravio haos. Potrebno je uradili kloniranje diska sektor po sektor ili zameniti glave pa onda uraditi skeniranje. Svako dalje mucenje tog diska vodi do ostecenja daljih glava a redje i plocha na tim diskovima.

treba neki koji nece da trazi windows. Mozda neki linux...

zaboravih, svakako ne preporucujem cackanje.
Najbolje je da pogleda neko ko se razume.

HelpDisc, Novi Beograd.

Nazad
Vrh Dno