Šta je novo?

Problem sa WD Green hdd ?

wispi

Cenjen
Učlanjen(a)
26.07.2011
Poena
169
Kao sistemski disk bio je stavljen wd green 500 gb (wd5000aads) 32 mb cache , i konstantno se desavalo da cim ostavim upaljen pc i neradim nista da disk pocne da struze i nemoze se prekinuti , znaci disk opterecen 100 % i moram resetovati racunar i tako svaki put .

Testirao sa svim poznatim programima i sve ok. Iskljucen defragment disk , sleep i te gluposti . Uglavnom dodjem do zakljucka da je do sistema .

Neki dan kupim wd blue 500 gb i stavim kao sistemski , a ovaj green formatiram i stavim za backup podataka . Ali opet imam problem , jedno vreme radi normalno npr. dok surfam i odjednom kad pokusam pristupiti na npr. slike na green-u opet lampica od hdd sija crveno i nemogu pristupiti , te moram resetovati racunar . Dok tad po sistemskom disku mogu normalno raditi .

Znaci nije bilo u prvom slucaju do sistema , formatiran i opet pravi problem . Menjao sam sata kablo , mesto na ploci , radio cmos i opet isto .

Zna li neko u cemu je problem , doslo mi je stvarno da disk bacim posto vec dugo nemogu resit problem , a ni jedan program nista ne detektuje ?

Znaci desava se dok na disku odredjeno vreme nebude nikakve aktivnosti .

Poslednja izmena:
Ili radi backup ili defrag. Ugasi prvo oba pa onda vidi struze li. Oba radi nakon nekog idla od 10min.
Ako je to, onda ili ih ugasi ili istrpi... Zavisi od toga trebaju li ti.

Iskljucio sam defragment tamo ono shedule gde je nastimano kad da se pali . Gde da iskljucim backup ? Netreba mi od ovog nista bitno mi je samo da disk i racunar rade normalno , tj. kad ostavim upaljen i odem na kafu i kad se vratim da nemoram odma reset .

Desni klik na computer ikonicu, properties na dnu, i u prozoru levo system protection, odaberes C i configure. Tu ga gasis.
Ima i opcija do istog i preko control panela....

A i sve ovo ima opsirno po netu - Google! ;)

Evo sad sam proverio , to mi je bilo ugaseno , juce ugasio (system restor) .

Nemam vise ideja , na kraju sam i screen saver ugasio , i u power option prabacio na high performance ali problem je i dalje tu .

Radim normalno po C disku , kad udjem na D podjem otvorit neki fajl pocne "strugat" i nemozes ga prekinut , samo reset . Kad se ponovo podigne sistem radi sve normalno dok neprodje odredjeno vreme da nepristupam D disku nikako .

Sad npr. mogu kopirat ili radit bilo sta nece se nista desit , sve normalno , ali kad odstoji onda nastane problem .

Isto da ga baci i sleep ili hibernate pa se nemoze "dozvati" .

4puyvk.jpg
[/IMG]

Diks ti je u savrsenom stanju.
Onda proveri sta mu pristupa tada kad grebe preko task menagera ili preko ovog programa IO history lepo pokaze graficki i za svaki proces i koji kopa po hardu.
http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896653

Ako ne, sumnjam da je virus posto vise nije sistemski ali ko zna. Posle mi vise nista ne pada na pamet, mozda je elektronika od diska ili ...

E to vec moze biti, bas sam se pitao za taj visoki C1 sta je to. ALI onda bi kliktao a ne bio 100% zauzet!!

Pokusat cu i to . Samo neznam da li da iskljucim skroz ili da stavim kao ovde 300 s ?

Mislim da tema moze pod kljuc :) , iskljucio sam ovaj timer skroz , bio je postavljen na 8s . Evo 24h nije napravio ni jednu gresku . Nadam se da ce na ovako ostat .

Eto super, bas su ga cudno fabricki postavili. ko ce znati svaki model ponaosob kako funkcionise..

Jesi probao da ga opeglas sa low level formatom ili active kill diskom?

Nazad
Vrh Dno