Šta je novo?

Problem sa Vipom, Sony Xperia Tipo i Androidom

Jos nisi utvrdio sta vuce net? Imas dosta nacina za to, strider ti napisa jedan 🙂

Čitam pa nemogu da verujem ali evo ovako,kod Androida ili uzimaš telefon sa neograničenim internetom ili sve pogasi jer nemožeš znati za svaki program kako se kači na net i šta sve skida.Na internet idi samo preko wi-fi.
Nikad nisam imao problema ni sa jednim Androidom stim da mi je data mobile OFF
Možeš da proveriš ideš na opciju Seting pa onda Data Usage i tu imaš statistiku Mobile i wi-fi.Meni je mobile na off
Znači nije ti potreban nijedan dodatni program tu imaš sve...
Drugo pre nekoliko dana je izišla fabrička updata (imamo isti telefon sony tipo) koje je bilo teško oko 400 mb što me je iznenadilo..
Toliko je meni skinuo računar sa interneta kako bi ažurirao softver .
I nemoj da flešuješ nijedan drugi rom jer nemaš potrebe,telefon je prva liga..
I za sve neupućene telefon ima ics 4.0.4 i ima opcije za praćenje interneta samo što on ili nezna ili neće da pogleda...

Poslednja izmena:
^covece nije moj telefon, devojka je bila u bg, pogledacu veceras 🙂

Nema tu velike filozofije, tipo ima ics, neka pogleda u Podešavanja>Korišćenje podataka šta joj vuče mb, tu ima detaljnu listu, a može i da ograniči na 300mb da joj ne bi došao ponovo astronomski račun. Skajp za Android je nažalost očajan, tako da nije nemoguće da je on uzrok ovoga.
Čovek ti lepo napisao neznam dali si uopšte pročitao ovu poruku ili???
Pa možeš i da ograničiš potrošnju.......
O.K.Pogledaj pa javi.

Poslednja izmena:
Imam i Tipo i L5. Uz isključen prenos podataka na oba uređaja nema potrošnje ni 1kb.

Znam da ovaj telefon ima svoju temu koja je nekim cudom zabacena u delu za neandroid telefone ali je problem ogroman pa moram da postavim ovde. Zamolio bih modove da ostave ovde temu bar 24h..

Prvo cu da citiram sebe iz teme o vip ''unapredjenju sistema'' :d

Stigao je racun, jedva da je nesto prekoracila minute u tom periodu ''mraka'' kada stanje nije moglo da se proveri ali je Tipo pojeo oko 150Mb i ako je devojka kuci i u stanu drzala wifi, 150Mb je nestalo bukvalno dok je bila na faksu, i svuda van kuce a da nije koristila net. Razun je 7000 din, od toga oko 5000 din kosta samo prekoracenje neta a 1100 din pp 325.

Ovi iz smaraci iz vipa se prave ludi, da li je jos neko u skorije vreme imao problem sa nerealnom potrosnjom na vip mrezi?

Problem je uzasan jer devojka drzi iskljucen net, znaci ukljucena je samo gsm mreza i koristi wifi i samo par puta dnevno ode na net preko 3g, za skype chat uglavnom i mozda mondo/b92 vesti i iz paketa od 325Mb za 7 dana je vec nestalo 207Mb !!! A net prakticno nije koriscen, proverio sam, gsm mreza je jedina aktivna ali kao da nesto pojede 20-30Mb svaki put kada ukljuci net i bude na skajpu (chat) 10 min.

Ono sto je najcudnije - o slicnom problemu sam pisao i kada je uzela vip droid (zte racer) pre 2 godine, i taj telefon je misteriozno trosio net a ovi iz vipa nikada nisu ni hteli da prihvate zalbu, taj zte i dalje jede net ali mnogo manje, mozda do par Mb dnevno pa i nije neki problem i telefon je tako koriscen do sada.. probao sam sa 3g wach dogom i slicnim programima i niko na ovom forumu mi nije verovao da je nestajanje neta nastavljeno i uz ta ogranicenja!

Ocigledno je da vip krade, ja nemam drugo objasnjenje osim da su kroz neku stealth sinhronizaciju ko zna cega omogucili nestajanje silnih megabajta, ja stvarno ne znam sta vise da se iskljuci na ovom telefonu, rekoh vec, ona pali net par puta dnevno na 15 min ukupno kada je na faksu a u Va ima wifi kuci i Mb iz paketa uopste i ne koristi pa ipak skoro 30Mb nestaje dnevno 😡

Sve ovo pisem ovde da bih dobio neki savet, evo 7 dana je proslo od novog meseca a vec joj je nestalo 207Mb iz paketa i ako se ovako nastavi ili uopste nece smeti da pali 3g mrezu ili ce opet racun biti mnogo veci od standardnog.

Jel ima neko predlog? ovi iz vipa se prave ludi, njen otac je smiren covek i opet ce sutra ici tamo ali ja mislim da bih odlepio, naravno nista zaposleni u poslovnici nisu krivi ali bih stvarno ujedao.

Android je cudo i nisam jedini koji je imao oakav problem, secam se da je korisnik srdjav pisao da mu je nesto jelo 2Gb mesecno na SGS + pa su ga ovde svi napali kako laze, ne secam se na kojoj je mrezi bio a coveka na forumu nema odavno..

Da li da se flesuje ovaj Tipo nekim custom romom.. ali mi je jako cudno da 2 tako razlicita telefona, i vip droid (eclair) i tipo (ics) imaju problem sa misterioznim nestajanjem Mb i to na vip mrezi..

I da, napravicemo test, telefon ce biti samo na gsm mrezi naredna 24h, ako i pored toga bude nestao i 1Mb e onda.. a takodje cemo sutra probati koliko to neta misteriozno nestane kada se samo ukljuci 3g na 10 min i otvori npr b92 sajt.

imao sam slican problem sa vip-om,nije radila provera stanja poslednje 2 nedelje pre nego sto prave presek,odnosno 2 nedelje je radila pa 2 nije,u te dve nedelje mi je dok sam slao ? na 1260 stizalo 50-70-80-90 din, na kraju meseca 28-29-og mi je stanje bilo 94 din a racun mi umesto 1190+94=1284din stiglo 2100din,kako,zasto,morao sam da platim,zalbu mi nisu uvazili,rekli su da "nijedna" mreza osim njihove ne nudi uslugu provere stanja (omfg?????) i da je sa njihove strane sve ok,eve u svemu su me odj...bali samo tako,zbog toga necu da potpisem novi ugovor nego cekam jos 2 meseca pa cu da im nabijem sve na nos,izgleda je najbolje nositi bezicni telefon sa sobom,svi su oni lopuze,to urade svakom `100-tom i eto njima par hiljada evrica vise

Sve piše...

Prilozi

• uploadfromtaptalk1351386013700.webp
    uploadfromtaptalk1351386013700.webp
    14.6 KB · Pregleda: 128
Kakvi resen.. net je skroz iskljucen, znaci protok sve.. nemamo vise zivaca a i devojka je otisla u bg u nedelju.

Uglavnom, onaj stock ics program je pokazao da je za nekih 8 dana iz paketa spucano 220Mb od 325Mb, da je browser pojeo preko 120Mb, fb oko 40, YT mozda 30-ak a sve ostalo mnogo manje, skype recimo 8Mb. A ovo je prosto nemoguce jer je kuci koristila wireless a u bg net samo na trenutke jer je vec znala da nesto nije u redu kada je stigao racun od 7000 din i na koristila je net samo po 15 min - pola h dnevno max, i to da bi chatovali na skajpu, pretrazivac je malo koristila, samo vesti na mondu, b92..

Ovo definitivno nesto nije u redu jer je ranije sa vip droidom svaki dan surfovala, nije gasila net uopste i ako je i tu nesto ''jelo'' MB ali mnogo manje, imala je i sa tim problema kada potrosi 325Mb par dana pre isteka racuna pa to nesto jeduci po 2Mb dnevno napravi manji dug, ovo sada je strasno, sada mora da drzi iskljuceno jer ima samo 100Mb za narednih 20 dana.

Ma sigurno se nije zakacila na WiFi, a mislila je da jeste. Kad je ukljucen WiFi i zakacen na neku mrezu telefon nije vise povezan na 3g/edge. Nista cudno ako se prvi put susrece sa Android telefonom, jos je cura pa je verovatno tehnika i ne zanima uopste.

^ Sta se meni desilo pre par meseci... Telefon mi je zabagovao, i trosio je Data saobracaj cak iako je bio povezan na kucnu wifi mrezu. Tada mi je istrosio sve megabajte iz paketa, a da nisam znao. Tek posle sam provalio sta je u pitanju. Srecom, ja sam na PiS.

Moguce da je flashovan neki dziberski kernel i da ne radi wifi moduli! (to je tipicna mana raznih kernela, moguce da i na stock ne radi uvek). Znaci, kao nakaci se na WiFi, ali trosi 3G. Ako iskljucis 3G, onda iako si "nakacen" na WiFi, nema neta.

Ali barem telefon trosi, nije fantomska potrosnja (koju cik da dokazes da nisi ti..)

Ma sigurno se nije zakacila na WiFi, a mislila je da jeste. Kad je ukljucen WiFi i zakacen na neku mrezu telefon nije vise povezan na 3g/edge. Nista cudno ako se prvi put susrece sa Android telefonom, jos je cura pa je verovatno tehnika i ne zanima uopste.

Probao sam i ja, wifi radi, ta fantomska postronja je nastajala kada uljuci net da bi chatovali na skajpu kada je u bg i to 15 min dnevno, a onaj ics program prikazuje da je skype potrosio 8Mb i to je realno, browser je najvise potrosio, tako pise, i ako je samo citala vesti smarajuci se na faksu, najjace da b92 i mondo vesti znace 120Mb za 7 dana po 15 min dnevno..

A zna sasvim ok da koristi android fon jer je 2 godine imala vip droid, ne zna da flesuje romove i tako te tripove ali zna neke osnovne stvari vezane za android..

Hvala svima na pomoci ali meni ovo za sada deluje neresivo..

Da nema otvorenih tabova taj browser u pozadini???

Ne.. uzecu fon u petak tek pa cu da probam sve sto mi padne na pamet..

Poslednja izmena:
Da nema otvorenih tabova taj browser u pozadini???

ako je samo citala vesti smarajuci se na faksu, najjace da b92 i mondo vesti znace 120Mb za 7 dana po 15 min dnevno...

Nije nemoguće, evo sad gledam, meni je Chrome u zadnjih nedelju dana pojeo 254mb, a za vesti koristim Flipboard i Currents + još neke aplikacije, klipovi preko youtube aplikacije, za Facebook brat koristi aplikaciju njihove + messenger itd i sl. Znači baš retko ulazim u browser, a on je ipak pojeo i više nego duplo nego tvojoj curi. Neka skine Operu mini i neka uključi Opera turbo opciju, u podešavanjima neka stavi upozorenje na 275mb a limit na 300mb (pošto operatori zaokružuju kb pa da ne probije, za svaki slučaj) i neka ne brine, telefon nije neispravan.

Ok, hvala, vrlo je moguce da browser po defaultu mnogo skida.. ipak je to google osmislio za savremena drustva gde je net dzabe 😀
Testiracu u petak, bas me zanima da li je do toga..

Hvala jos jedared.

Reklame na sajtovima zauzimaju dosta, zato je preporučljivo da kad je na 3g koristi ili aplikaciju nekog sajta (poput b92 ili mozda, mada je ova druga pomalo zastarela) ili, još bolje, da koristi operu mini sa čekiranom Opera turbo opcijom...
Pozdrav!

Proveri koja je zadnja verzija software update build bi trebao da bude 11.0.A.0.16.
ako nije taj onda skida sa interneta nadogradnju...(400mb)

Ovako,bilo kod kog operatera da si,1 megabajt sa porezima je 50 dinara i to je to,jako prosto.
I ja sma u Telenoru bio sam napravio gresku jer nisam imao neogranicen net pa sam isao na net celo vece i doslo mi da platim 5800,za oko 120 mb-a i platio sam jer sam sam kriv,a svaki telefon u toku dana ce da potrosi par megabajta za azuriranje instaliranih aplikacija,to nije nista cudno i nepoznato.U Telenoru odavno postoje paketi sa neogranicenim internetom za razliku od Vipa koji je to uveo pre 15 dana i za Vip nemam iskustva ali za Telenor imam,i mogu reci da su jako fer u svakom smislu,i da je net dok je onaj najbrzi jako brz a kada se on potrosi onda je jako spor ali besplatan,naravno.
254 mb-a nedeljno je smesno malo potrosenog neta,ja sam trosio za oko 10 dana i po 1,5 gb mada sam telefon S3 koristio i kao modem pa sam isao na razne sajtove ali i kada ga nisam koristio kao modem,vec samo preko telefona isao na puno sajtova a nisam imao mini operu ni Google Chrome skidao mi je dnevno oko 100 mb-a.
Kolicina neta koju telefon sma potrosi zavisi od toga sta je instalirano na telefonu.Svaka igra kada se skida daje opciju da se cekira da li zelis da se sama aplikacija-igrica apdejtuje ili ne,naravno ako se cekira,trosice sama saobracaj ali sve je to da kazem sitno.

Poslednja izmena:
Ja sam rekao da mi je samo Chrome potrosio toliko, sad gledam, u zadnjih nedelju dana je tablet povukao 2.53GB sa neta, a od toga Chrome samo 281MB

Barem procitajte malo vise od prve ili poslednje poruke pri pisanju, da se ne bi duplirali postovi.

@nebo80, nisi lepo procitao, problem je to sto je vip slagao da je stanje nemoguce proverit (20 dana)i zbog ''unapredjenja'' usluge, da je mogla da proveri stanje primetila bi da je prekoracila racun i da je zaduzenje veliko, ovako ima vip rodjendansku cestitku u vidu racuna od 7000 din, ko zna koliko ljudi je stradalo na slican nacin..

Inace net je skroz ugasen pa cemo krajem nedelje ici opet do vipa, ja sam pogasio sve sto je moglo da se pogasi pa cemo videti..

A meni su se smejali kad sam predlozio firewall koji obavestava kad i koja aplikacija ide na net slicno kao i na win-u. Pogotovo onima koji imaju klasican postpaid ugovor.

Da li moze da se dobije listing net sesija? U smislu da se vidi sta je skidano?
Jesi pogledao sta kaze Data Usage na tom telefonu, bre?🙂

Ako nije radila log out sa Skajpa onda joj je on jeo mb jer je non stop proveravao ko je online a ko nije.

Jeste, to ce da pojede neta sa 6 ljada :d

Napisao sam par postova iza.. skype samo 8Mb.. gasila je skajp.

Poslednja izmena:
#Data_Usage_sta_kaze_bre?

Napisao sam vec 😉 I od tada drzi ugasen net, samo wifi kuci..

Nazad
Vrh Dno